Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
espoir wrote:w sumie przez moją głupotę, bo cały poprzedni tydzień miałam załatwianie różnych spraw na mieście i zamiast ją brać ze sobą, to zostawiałam ze Starym "bo po co ją ciągać ze sobą jak może zjeść z butli", no i jej się spodobało chyba, bo po kilku dniach bycia przez pół dnia na butli nie chce nawet cycka wziąć do buzi, a próbuje 3 dzień jej dać...
Tak może być😏. Butki bez wysiłku leci a. Piersi trzeba się namęczyć 😉 szybko łapie jak sobie życie ułatwić 😅 -
Espoir jeśli ci zależy żeby nie przestawać karmić piersią to zwróć uwagę jak karmicie butelka. Jest technika paced feeding. U nas 3 tygodnie była 100% butla jak byłam w szpitalu i kpi. Później stopniowo schodziliśmy i się udało. Chodzi o to że karmi się nie tak że skoczek jest wypełniony pokarmem, tylko że jest do połowy wypełniony tak żeby dziecko się zmusiło do ssania.
Osobiście 2 miesiące odciągałam mleko i to było bardzo absorbujące, nie mogłam skupić się na relacji z różyczka. -
ver6ena wrote:Espoir jeśli ci zależy żeby nie przestawać karmić piersią to zwróć uwagę jak karmicie butelka. Jest technika paced feeding. U nas 3 tygodnie była 100% butla jak byłam w szpitalu i kpi. Później stopniowo schodziliśmy i się udało. Chodzi o to że karmi się nie tak że skoczek jest wypełniony pokarmem, tylko że jest do połowy wypełniony tak żeby dziecko się zmusiło do ssania.
Osobiście 2 miesiące odciągałam mleko i to było bardzo absorbujące, nie mogłam skupić się na relacji z różyczka.
ona nie chce nawet zassać już cycka, drze się jakbym jej truciznę dawała 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 20:11
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧 -
espoir wrote:ja zawsze słyszałam, że smoczek musi byc cały w mleku bo inaczej dziecko się nałyka powietrza i potem ma problemy z brzuchem 🤔
ona nie chce nawet zassać już cycka, drze się jakbym jej truciznę dawała 🙄
O kurczę a u nas poprawa cyckowa w końcu i dwa razy dzisiaj zjadła bez awantury w dzień i nawet przysnęła. Taka zmiana…
Ja oglądałam filmik żeby przy dawaniu butli najpierw uruchomić odruch szukania czyli posmyrać smoczkiem koło noska, jak zacznie szukać buzia to najpierw smoczkiem celujemy w górne podniebienie żeby uruchomić odruch ssania jak przy cycku ( nie bać się że pusty, nie zaszkodzi chwila i są teraz antykolkowe butelki) i dopiero ustawiamy butelkę jak do picia . Polecam butelki avent.
Możesz próbować jeszcze dać butelkę i za chwilę pierś i tak parę razy próbować oszukać aż zacznie ssać .ka robiłam tak z butlą i ze zwykłym smoczkiem oraz nakładkami na pierś . Zakładałam i zdejmowałam
Są jeszcze takie sondy - cieniutki kabelek i jedna część wkładasz do butelki z mlekiem albo pod strzykawkę z mlekiem podpinasz a drugi koniec przy piersi aby wchodził do buzi małej i jak ona jest przy cycku to się popuszcza żeby myślała że mleczko leci z piersi .
Jak Ci zależy to może skonsultuj się z jakąś cdl ?
Nam mówiła, że po paru razach dziecko się nie przyzwyczai żeby odrzucić pierś, musiałoby być od rana do wieczora przez ileś dni karmione i że to może raczej skok i musi się nauczyć że trzeba teraz więcej ssać żeby było więcej mleczka .
U mnie też był ryk jak pamiętasz, a wychodzimy powoli na prostą 😌Hera098, Neta lubią tę wiadomość
-
strzyga wrote:Nie kochana, nie muszę - położna mi na samym początku natłukła do głowy, że po CC, to bardzo ważne, ale czytając dużo o tym teraz rozumiem, że to bzdura.. ja jej mówiłam, że Kacper robi się z bólu brzuszka, aż bordowy po tym , do tego te sraczki co chwila, to stwierdziła, że to normalne i trzeba przeczekać 🤦♀️ dla mnie to nie jest normalne i nie będę dawać cierpienia dziecku.. także odpuszczam te specyfiki...
U nas to samo było i zmieniłam probiotyk z dicoflor na vivomix. Potem trafiliśmy do szpitala i tam dawali dicoflor i znowu sraka, mówili że to od antybiotyku. Kazali dawać osłonowo wiadomo. Pojawiły się do tego kolki….W domu jeszcze dawałam tydzień po wyjściu, ale zaczęłam kojarzyć fakty i odstawiłam i jak ręką odjął .
Ostatnio pediatra się pytała czy podajemy probiotyk a ja mówię, że nie . Pyta czemu a ja na to, że miała biegunki i kołki i nie będziemy podawać, a ona, że ok i nie namawiała na szczęście na nic .
Polecam poczytać pana tabletkę on fajnie napisał o tych probiotykach . Ja już wiem, że będę podawać tylko przy antybiotyku
https://pantabletka.pl/czy-probiotyki-moga-byc-niebezpieczne/Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:52
-