X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Neta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati12131 Wspaniała dziewczynka, niech rosnę dalej zdrowo 😁

Olaura O matko to bardzo wcześnie jak na rozszerzanie diety, mi się wydaje że dopiero można ewentualnie poczekać do 5 miesiąca a zaleca się 6 miesiąc.

Co do szczepienia to jeszcze przed nami, mamy drugie szczepienie w ten czwartek.

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • ver6ena Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam takie wytyczne odnośnie rozszerzania diety:

Dziecko wodzi wzrokiem za pokarmem rodzica
    Siedzi samodzielnie lub stabilnie na kolanie rodzica (miednica przyciśnięta do miednicy)
    Kieruje zabawki prosto do buzi

I zaczynamy od warzyw w kawałkach, bo papki utrudniają różnicowanie pokarmu i mogą zaburzyć uczucie sytości, które chcemy rozwijać -„łatwiej się nażreć pod korek”

My kupiliśmy taką szczoteczkę do zębów i zdjęliśmy ogranicznik i chodzi o to żeby ten odruch wymiotny przesuwać dalej, dlatego dzieci tak palce pchają. Położna mówiła, że jak tego się nie opanuje to nie powinno się rozszerzać. Tak samo jak się chwytu jakiegoś nie opanuję to nie ma co zaczynać rozszerzani bo sobie dziecko nie poradzi. Róża na przykład jeszcze zaciska piąstki. Widzę że jeszcze potrzebuje czasu.
    Hafija ma super artykuł o tym.

Malutka 35, Olaura lubią tę wiadomość

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ver6ena wrote:
    Ja dostałam takie wytyczne odnośnie rozszerzania diety:

Dziecko wodzi wzrokiem za pokarmem rodzica
    Siedzi samodzielnie lub stabilnie na kolanie rodzica (miednica przyciśnięta do miednicy)
    Kieruje zabawki prosto do buzi

I zaczynamy od warzyw w kawałkach, bo papki utrudniają różnicowanie pokarmu i mogą zaburzyć uczucie sytości, które chcemy rozwijać -„łatwiej się nażreć pod korek”

My kupiliśmy taką szczoteczkę do zębów i zdjęliśmy ogranicznik i chodzi o to żeby ten odruch wymiotny przesuwać dalej, dlatego dzieci tak palce pchają. Położna mówiła, że jak tego się nie opanuje to nie powinno się rozszerzać. Tak samo jak się chwytu jakiegoś nie opanuję to nie ma co zaczynać rozszerzani bo sobie dziecko nie poradzi. Róża na przykład jeszcze zaciska piąstki. Widzę że jeszcze potrzebuje czasu.
    Hafija ma super artykuł o tym.

A ile ma Twoje dzieciątko teraz? Nie ma stopki więc nie wiem... Że już mówią o rozszerzaniu diety

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati śliczna ta Twoja Nelka! 😍 Duża już pannica. A jak się macie? Jak się czujesz po tym wszystkim? Braciszek zadowolony z siostry?

Co do rozszerzenia diety to ja zupełnie się spieszyć nie będę, chyba że zobaczę te symptomy że młoda sama się interesuje, w co nie wierzę zbytnio 😆na pewno nie ruszę wcześniej niż skończony 5 miesiąc 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:19

age.png

age.png

age.png
‹‹ 1120 1121 1122 1123 1124
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ