Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka ja ze swoich doświadczeń polecam puste łóżeczko ze szczebelkami na początek. Jak ktoś się boi o szczebelki to serio lepiej żeby już się o nie uderzyło niż wsadziło główkę i nie mogło odwrócić. Chociaż to też nie jest tak że noworodek jakoś pełza po całym łóżku. Więc jest raczej mała szansa że się poobija
Mój hit który polecam to puzzle piankowe. Najwygodniej dziecko położyć w ciągu dnia na ziemi. Nie spadnie, może sobie swobodnie się uczyć obracać ruszać idt. Jak się będzie uczyć poruszać to nic mu się nie będzie ściągać i majtać jak np koc. Jak uleje to łatwo zetrzeć szmatką, nie trzeba prać.
Poczytajcie sobie o wszelkiego rodzaju bujaczkach, fotelikach itd. One są spoko ale na ograniczony czas dziennie. Dziecko musi mieć swobodę ruchu, samo uczyć się ciągać głowę, leżeć trochę na brzuszku itd.Anna_bella, Marta1993, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Apka wrote:Co do warkocza- tak dziewczyny pisały- malutkie dzieci nie powinny ich miec ze wzgledu na niekontrolowane ruchy. My mamy teraz dla synka ochraniacz w lozeczku, ale mlody ma prawie 1.5 roku i teraz sie to przydaje bo sie okrutnie obija o lozeczko. A i tak mam tak wpojony brak dodatkow w lozeczku ze czasem drżę.
Dobrze, że o tym piszecie, bo na zdjęciach w necie oczywiście łóżeczka pozasłaniane. Teraz się zastanawiam czy dostawka materiałową będzie dobrym pomysłem.. są takie niby oddychające coś jak poniżej. Wklejam pierwszą lepszą bo chciałam tylko pokazać o co chodzi z tym materiałem . Sprawdzi się taka ?
https://zapodaj.net/plik-bLwLYMQEL5
-
A i mój patent na karmienie, koszyki/pudełka w kilku miejscach w domu z potrzebnymi rzeczami do karmienia. Na początku wiecznie było ze siadałam karmić (a czasami początki mogą być trudne to i jedno karmienie ze 30 min trwa :p) i się orientowałam, że pić mi się chce, jeść mi się chce nie mam pieluszki tetrowej nie mam czystej wkładki do stanika itd. I wołałam męża żeby mi podał :p z czasem miałam mały zestaw pomocowy i jak siadałam na karmienie to zabierałam jeden koszyk ze sobą :p
Anna_bella, Hera098 lubią tę wiadomość
-
Nie przywiązywałabym dużej uwagi do terminu porodu (dokładnej daty). Jak to mój lekarz powiedział 5% kobiet rodzi w tej dacie wyliczonej z OM itp. Trzeba po prostu przed tą datą być gotową 😁
Vam, Anna_bella, Maja2023, Nicole123 lubią tę wiadomość
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
Anna_bella wrote:Dobrze, że o tym piszecie, bo na zdjęciach w necie oczywiście łóżeczka pozasłaniane. Teraz się zastanawiam czy dostawka materiałową będzie dobrym pomysłem.. są takie niby oddychające coś jak poniżej. Wklejam pierwszą lepszą bo chciałam tylko pokazać o co chodzi z tym materiałem . Sprawdzi się taka ?
https://zapodaj.net/plik-bLwLYMQEL5
Tak one są bardzo przewiewne i nawet jak sama usta do takiej siatki przystawisz to poczujesz że oddychać idzie. Co innego gruby warkocz nabity jakąś plastikową pianką. No i raczej dziecko aż tak się nie wciśnie żeby idealnie buzia dociskać do tej ścianki, co innego materiał czy warkocz który jest miękki i gruby i się dopasuje do kształtu twarzy.Anna_bella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jak ze wszystkim - umiar po prostu.
ja gdyby nie leżaczek to bym nie była w stanie obiadu ugotować przez pierwsze miesiące... 🤪
puzzle piankowe też miałam, ale czyszczenie każdego osobno to już był dla mnie dramat, bo między puzzle jakieś okruchy ciągle wpadały. więc wolę jednolitą mate...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 11:52
Vam, Anna_bella lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Aa jeszcze apropo rozka powiem,ze my uzywalismy tak długo jak sie dalo, bo pomagal nam opanowac troche odruch moro przy odkladaniu zwlaszcza :p12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
17.02.2022 FET; cykl naturalny
23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
02.03 beta 824.3; prog 33.54
Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm ibije
27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
8dpt beta 122
10 dpt beta 345.18
13 dpt beta 1385.65
17 dpt beta 7032.83
12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki
26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka
-
nick nieaktualny
-
Vam wrote:Matko czy Wy też macie jakąś sklerozę ciążowa? Wyszłam z domu, doszłam do garażu i rozkmina czy gaz pod zupą wyłączyłam 😱 wracam się, bo szczerze nie pamiętałam...
Mi bardzo słowa uciekają z głowy. I to często takie najprostsze 😂 a wczoraj to w ogóle zgłupiałam. Położyłam wieczorem telefon na szafce nocnej, a ładowarkę wyjęta z torby na łóżku. Wracam po chwili do sypialni, a telefon jest podłączony do ładowania. Tak stoję i patrzę na to, i zastanawiam się, kiedy do cholery to zrobiłam. Po czym wchodzi mój mąż i mówi, że telefon miałam rozładowany, to mi podłączył 🤣espoir, Vam, Nera lubią tę wiadomość
-
Vam wrote:Matko czy Wy też macie jakąś sklerozę ciążowa? Wyszłam z domu, doszłam do garażu i rozkmina czy gaz pod zupą wyłączyłam 😱 wracam się, bo szczerze nie pamiętałam...
Grałam z mamą w szachy wczoraj, to takie zaćmienia mózgu miałam że się sama podkladałam pod proste zbicia...wgl tego nie widziałam 🙈 po jakimś czasie "mgła" minęła, ale co się naśmiałyśmy to nasze 😂Vam lubi tę wiadomość
-
Karos31, Vam lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Malutka 35 wrote:Fajnie że mówicie o tym tak z praktycznego punktu, bo w sklepach to mówią że przydatny ten warkocz 🫤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 12:31
Vam lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
Ja też ciągle zapominam słów i mylę takie podobne do siebie. Normalnie jakbym jakiejś ciążowej afazji dostała. I mam tak od początku, to był jedyny powód, dla którego chciałam iść na zwolnienie, bo oprócz okropnego samopoczucia miałam już właśnie ten problem i bałam się, że nauczę te dzieci głupot w szkole 😂
A dostawkę mam tę samą na oku co Anna BellaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2024, 12:36
Vam lubi tę wiadomość
-
strzyga wrote:Wszędzie piszą pić wodę od 1l do 2l dziennie.. mi woda nie wchodzi
piję litr soku z pomarańczy wciągu dnia.. czy powinnam zmuszać się do wody?
Vam lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧