Październik 2024
-
WIADOMOŚĆ
-
Maszonek wrote:Hej Krzysiu urodzil się o 9 rano przez CC ważył 3720g i mierzył 57 cm . Były problemy z oddychaniem i saturacja więc jest teraz w inkubatorze niestety . Choc lekarze pocieszają że będzie dobrze. Cięcie trydne były problemy z wyjęciem dziecka. Więcej dam znać później.
Gratulacje:) problemy mogą być przejściowe przez adaptację poza brzuchem, u nas po cc też chwilowe były i tego samego dnia bardzo szybko wszystko się unormowało, lekarz tłumaczył, że czasami przy cc na zimno bez skurczy i sygnału do wyjścia dzieci mogą tak mieć. Trzymam kciuki aby maluch szybko do Ciebie wrócił 🤞 -
Zaczarowan wrote:
Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, by sprawdzić jak szyjka, może jakieś rozwarcie? 🙏🙏🤪
Ja na środę mam termin porodu z OM, mój gin już się ze mną pożegnał i kazał w środę iść na izbę przyjęć na pierwsze ktg, a potem już szpital będzie ustalał ze mną dalsze postępowanie.
Mam wrażenie że nigdy nie urodzę.... nadal nie czuję żeby cokolwiek się ruszyło -
Maszonek wrote:Hej Krzysiu urodzil się o 9 rano przez CC ważył 3720g i mierzył 57 cm . Były problemy z oddychaniem i saturacja więc jest teraz w inkubatorze niestety . Choc lekarze pocieszają że będzie dobrze. Cięcie trydne były problemy z wyjęciem dziecka. Więcej dam znać później.
madzia_lena90 lubi tę wiadomość
-
Maszonek wrote:Hej Krzysiu urodzil się o 9 rano przez CC ważył 3720g i mierzył 57 cm . Były problemy z oddychaniem i saturacja więc jest teraz w inkubatorze niestety . Choc lekarze pocieszają że będzie dobrze. Cięcie trydne były problemy z wyjęciem dziecka. Więcej dam znać później.1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;
7 IVF, 14 FET 2024
6 dniowa blastocysta:
5 dpt cień II bhcg 12,7
7 dpt słabe II a bhcg 101
9 dpt bhcg 305
13 dpt bhcg 1505
Nifty: prawidłowy, dziewczynka
☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP -
Cześć dziewczyny. Nadrobię was jak wyjdę ze szpitala.
Pisalam już wam, że urodziłam w czwartek. Początkowo sn, skończyło się na cc.
Do tej pory jestem w szpitalu. Mam złe wyniki krwi, nie mogę wstać z łóżka, problem z jelitami. Nie chcieli mi w szpitalu uwierzyc, że coś jest nie tak. "po cc powinno boleć"
Więcej opowiem jak będę miała siłę. Śpię po 2h dziennie. Wije się z bólu, przeciwbólowe pomagają tylko na chwilę.
Eh trzymajcie kciuki by znaleźli przyczynę.
👩'88 🧔♂️'86
2023 💔 puste jajo płodowe
2024 🤰 ⏸️ 17.10.2024 🎀 🩷
______________________ -
🌸Maszonek, wielkie gratulacje!
🌸Cezarowa, trzymaj się tam! Wierzę, że szybko z tego wyjdziesz i że wszystko będzie dobrze ❤️ -
Cezarowa wrote:Cześć dziewczyny. Nadrobię was jak wyjdę ze szpitala.
Do tej pory jestem w szpitalu. Mam złe wyniki krwi, nie mogę wstać z łóżka, problem z jelitami. Nie chcieli mi w szpitalu uwierzyc, że coś jest nie tak. "po cc powinno boleć"
Więcej opowiem jak będę miała siłę. Śpię po 2h dziennie. Wije się z bólu, przeciwbólowe pomagają tylko na chwilę.
O kurczę... współczuję Ci bardzo. Oby szybko cie zdiagnozowali i przynieśli ulgę
-
Alga_I wrote:Ja na środę mam termin porodu z OM, mój gin już się ze mną pożegnał i kazał w środę iść na izbę przyjęć na pierwsze ktg, a potem już szpital będzie ustalał ze mną dalsze postępowanie.
Mam wrażenie że nigdy nie urodzę.... nadal nie czuję żeby cokolwiek się ruszyło
Ojj.. rozumiem Cię te oczekiwanie jest jakieś masakryczne. Może coś wyjdzie na ktg? Trzymam kciuki żeby coś ruszyło 😘Alga_I lubi tę wiadomość
Starania od 12.2022
PCOS, cykle stymulowane.
HSG- styczeń 2024 ✅
10.02 ⏸️
💙 -
Cezarowa wrote:Cześć dziewczyny. Nadrobię was jak wyjdę ze szpitala.
Biedna.. przytulam cię mocno, niech szukają przyczyny żebyś długo nie cierpiała.. 🥺🥺🫂
Starania od 12.2022
PCOS, cykle stymulowane.
HSG- styczeń 2024 ✅
10.02 ⏸️
💙 -
@Maszonek gratulacje! Mam nadzieję, że problemy są tylko chwilowe. A Ty jak się czujesz?
@cezarowa biedna wysyłam dużo siły dla Ciebie. Nie daj się tylko tam olewać w tym szpitalu! Niech Cię diagnozują a nie umniejszają Twój ból!
@Alga oj jak rozumiem. Ja też im dalej w las, tym odleglejszy wydaje mi się początek porodu. Szyjka zamknięta na wszystkie spusty u mnie.
Ja dziś byłam znów w szpitalu na kontrolnym ktg i usg, po tym jak wczoraj odmówiłam przyjęcia na obserwacje. Oczywiście, że ta odmowa była dla mnie stresująca. Ale dziś okazało się że miałam rację i wczorajsze małowodzie bylo tylko chwilowe, dziś już wszystko jest ok. Wniosek? Chyba bardziej słuchać siebie i swojej intuicji, nie dać się wkopać innym w za duże lęki.
@merry merry - podczytujesz nas jeszcze? Zastanawiałam się ostatnio jak sobie dajesz radę? I jak ogarniasz psa i maleństwo? Masz kogoś, kto wyprowadza Ci psa na spacery, czy wychodzisz z wózkiem i psem?Kasia111, Maszonek lubią tę wiadomość
-
Maszonek gratulacje ! Obyś szybko mogła utulić synka.
Cezarowa dużo siły mam nadzieję że szybko znajdą przyczynę.
Zaczarowan i jak rozwarcie ?
Neta mam nadzieję że u Ciebie sprawniej pójdzie indukcja niż u mnie ja leżałam dziś 4h pod oksytocyną i nic żadnych skurczy 😖 tylko czasem twardniał brzuch to wszystko lekarz powiedział że warunki idealne do porodu miękka szyjka, rozwarcie, główka przyparta do szyjki ale czynności skurczowej brak jutro kolejna porcja oksytocyny może w końcu coś się ruszy.2019-2020 3xICSI 👎 tylko jedna blastocysta 👎
2021 AZ Nasz cud ❤️❤️❤️
08.02 AZ FET
11dpt - 206 mlU/ml
14dpt - 1292mlU/ml
19dpt - 7688mlU/ml
28dpt - ❤️ -
@Maszonek gratulacje, oby maluszek był jak najszybciej z Tobą
@cezarowa bardzo współczuję i trzymam kciuki za jak najszybszy powrót do zdrowia. Mama musi być silna i zdrowa -
Ewuszek wrote:Maszonek gratulacje ! Obyś szybko mogła utulić synka.
Cezarowa dużo siły mam nadzieję że szybko znajdą przyczynę.
Zaczarowan i jak rozwarcie ?
Neta mam nadzieję że u Ciebie sprawniej pójdzie indukcja niż u mnie ja leżałam dziś 4h pod oksytocyną i nic żadnych skurczy 😖 tylko czasem twardniał brzuch to wszystko lekarz powiedział że warunki idealne do porodu miękka szyjka, rozwarcie, główka przyparta do szyjki ale czynności skurczowej brak jutro kolejna porcja oksytocyny może w końcu coś się ruszy.
Niestety coś czuję, że jutro sprawniej nie pójdzie niż u Ciebie. Mają zacząć od żelu bo moja szyjka nawet miękka nie jest. Ciągle lekarz powtarza że moja szyjka nie jest przygotowana na poród…93'
AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
PAI-1 -> heparyna
10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️
NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
29.05 - połówkowe - 334 g
30.07 - III prenatalne - 1369 g
27.08 - 33 tc - 1900 g
11.09. - 35+1 tc - 2270 g
25.09. - 37+1 tc - 2650 g
24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷
-
Cześć dziewczyny. Daję znać że dzisiaj rano na świecie pojawiła się Ania 55 cm i prawie 3,5 kg. Po nieudanej próbie sn, miałam cesarkę i myślę że to piękna sprawa. Ból po CC jest niczym w porównaniu z wcześniejszymi skurczami partymi. Na razie nie nadrobię Waszych postów i trzymam kciuki za te oczekujące ✊edit:
Dodam jeszcze że przy przyjęciu do szpitala szacowali ją na 2900g a wyszło pół kilograma więcej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 18:14
sernik_z_rodzynkami, Kasia111, _ine, nutella_, Apka, Neta, Mkm89, Tajlandia22, Paula00, Malutka 35, Ewuszek, Nicole123, Hera098, TynciaQ94, Zaczarowan, Ilona.., Maszonek, Kasiap899, sundari86, Vam, cynamon, Katka123, Olaura lubią tę wiadomość
19.06.2024 połówkowe, dziewczynka 420 g 💗
26.08.2024 badanie III trym. na NFZ 1500 g dziewczynki -
Maszonek - Gratulacje ❤️ To mówisz, że zostaje Krzyś?😜 Trzymam kciuki, aby wszystko było u niego w porządku😊
Cezarowa - ale słabo to wszystko brzmi😥 dawaj nam znać jak się czujesz i co powiedzą lekarze😕 A kto opiekuje się maleństwem? Jest cały czas przy Tobie?
Lila92 - Gratulacje😍😍 Witam w gronie miłośników cc🤪 Im więcej czytam o Waszych trudnych porodach, tym bardziej przekonuję się, że po SN długo nie chciałabym rodzeństwa dla Laury 😬
Anna_bella - Ale współczuję tej sytuacji... oni nie zauważyli, że jesteś w ciąży? Mi tutaj śmierdzi jakimś oszustwem z ich strony, bądź ostrożna... Dobrze, że tata Tobie pomaga i ogólnie, że macie spisaną umowę. Jak to moja teściowa mówi na robienie takich rzeczy kobietom ciężarnym - zeżrą ich myszy😁
Nutella - ja pitolę.. z małym dzieckiem uszykowałaś się na wizytę (a wiem jaka to logistyka..) I w sumie nic się nie dowiedzialas🙁 Ale współczuję tych nerwów.
My dziś po usg bioderek - wszystko w porządku ❤️strzyga , Olaura lubią tę wiadomość
Ja 26, On 34
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
04.06 - 513g⚖️
13.06 - 714g ⚖️
17.06 - 40cm dłuugiego dzieciaczka🤯🤭❤️