X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • TynciaQ94 Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto jeszcze nie urodził? Tylko ja? 😣

1 IVF/ 6 zapłodnionych komórek - została 1 blastocysta (nie zostało nic do mrożenia) / udało się 🩷
    09.02.2023 - córeczka 🌸

2 IVF/ 9 zapłodnionych komórek - 3 ❄️❄️❄️/ z pozostałych 6 została 1 blastocysta/ udało się 💪🏻
    14.02.2024 - test ciążowy pozytywny
    29.02.2024 - mamy serduszko 🩷
    04.04.2024 - wyniki NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka ! 👧🏼
    13.06.2024 - połówkowe
    15.07.2024 - 900g
    13.08.2024 - 1600g
    03.09.2024 - 2300g
    26.09.2024 - 3300g
    11.10.2024 - 3700g
    18.10.2024 - 4000g

23.10.2024 - termin porodu - czekamy na Melisę 🌸

preg.png
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj był niezły wysyp dziewuszek! Gratulacje mamuśki!

Patrząc na naszą listę czekamy jeszcze na Zaczarowan, Tyncie, ine i Anna_belle. Czy pozostałe dziewczyny z listy są z nami czy zaginęły w międzyczasie? 🤗

No i pytanie jeszcze - 🌸Olaura, co tam u Ciebie? Mikko jest już z Tobą? Wszystko ok? Daj znać, jeśli podczytujesz 😊

strzyga , Zaczarowan, Hera098, Olaura lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 25 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta i Kasia gratuluję 😘

Trzymam kciuki za resztę dziewczyn 😘😘😘

U nas dziś spokojniejsza noc, mała spala pierdziala i jadła ♥️ jak wstanie z dziennej drzemki to wyjdziemy na spacer, choć dziś trochę chłodniej i mega ponuro.

strzyga , Hera098, Neta, Yggy, Miphuhiz lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • strzyga Ekspertka

Wysłany: 25 października, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    No wczoraj był niezły wysyp dziewuszek! Gratulacje mamuśki!

Patrząc na naszą listę czekamy jeszcze na Zaczarowan, Tyncie, ine i Anna_belle. Czy pozostałe dziewczyny z listy są z nami czy zaginęły w międzyczasie? 🤗

No i pytanie jeszcze - 🌸Olaura, co tam u Ciebie? Mikko jest już z Tobą? Wszystko ok? Daj znać, jeśli podczytujesz 😊

Właśnie miałam Ci pisać, że świetnie ogarniasz listę, pomimo maluszka w domu 🤗 Dziękujemy!

Vam, cieszę się, że nocka dobra 😀 oby tak zostało jak najdłużej! Ja również wychodzę jak jest ponuro , dobre i pół godzinki 😃wczoraj było ostrzejsze powietrze to był z 'babcią' 40 minut, a dziś piękne słonko, to z mamusią wyleci godzinka , może dłużej.. właśnie go ululalam żeby przed 13 wybudzić i po 13 wyjść..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 11:15

Tajlandia22, Vam, Yggy, Katka123 lubią tę wiadomość

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzyga też mam plan wyjść w okolicach 13, ale ostatnio to młoda rządzi i jak się wyrobimy tak wyjdziemy 😅

Espoir zdrówka dla synka, właśnie przeczytałam, że mieliście problem. Oby szybko stanął na nogi i reszta niczego się nie zaraziła. Podziwiam Cię, jak sobie radzisz z całą gromada. To że mówisz o problemach to normalne, ale przy takiej ilości dzieciaków i to małych naprawdę wielki szacunek 🥹

Hera super, że Laura pozwoliła na jeden dzień oddechu po kilku cięższych dniach i nocach doceniamy każda przyjemniejsza chwilę 😉 matki z czasem robią się mniej wymagające 🤭

Malutka u nas Zuzia też się łuszczy, już dużo mniej ale skóra jej schodziła wszędzie dosłownie było jej pełno mimo smarowania.

Yggy dobrze, że u Ciebie wszystko ok! Jak to szybko lecimy kiedyś odliczalysmy każdy dzień a już dzieciaki mają kilka tygodni 😱

Neta przyjrzałam się zdjęciu, cóż za piękność 😍 oby Alicja grzecznie piła cyca dalej i rozkręciła laktację! Zdrówka.

Dziewczyny czytam opisy Waszych porodów cóż żaden tak naprawdę nie jest lekki, wszystkie jesteście mega dzielne! Ja czasem myślę i tym co było, ale już chyba zapomniałam o bolu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października, 11:37

Neta, Yggy, strzyga lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strzyga, miło mi bardzo, ze o nas myślalas 🥹😘
    zniknęłam na tyle tygodni, nauka maluchow nie jest latwa, a baby blues nie pomaga. Powinni dawać te cholerne instrukcje obsługi, ta akurat bym poczytała 🤣🤣🤣

Polozna tłumaczyła mi dlaczego tak boli, też się zmartwiłam na początku. Powiem po swojemu, jak to zrozumiałam - macica jest jeszcze spuchnięta i sie obkurcza, np. pęcherz wypełnia się stopniowo i tego nie czujemy, jak napiera na macicę, ale jak się wysikamybto NAGLE zmienia swoje rozmiary i te obkurczenie zaraz jest odczuwalne na wrażliwej jeszce macicy, podejrzewam, ze z jelitami działa to analogicznie.
    Z anatomii jestem slaba, ale takie obrazowe wytłumaczenie do mnie trafia i uspokaja, jak ktos ogarnia temat, to niech proszę sprostuje.

Neta gratulacje 🩷😘

U nas dziś znowu dzień tulenia, lkania, usnal w końcu na żabkę z termoforem na pleckach, zrobiłam masaz, ogarniam siebie i po kolejnej butli spacer, u mnie dziś pięknie i, po mroznym poranku, zrobiło się cieplej 😎
    Dobrego dnia dziewczyny, mam nadzieję częściej moc zajrzeć, bo się stęskniłam za naszymi rozmowami i nowościami co u Was i 🐣
    Tulę.

Neta, Kasiap899, Vam, Hera098, Katka123, Miphuhiz lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 25 października, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TynciaQ94 wrote:
    Kto jeszcze nie urodził? Tylko ja? 😣

Spoko, jeszcze ja jestem 😂🤪🙈

TynciaQ94, Vam lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸strzyga, dzięki! Jak siedzę i karmię małą to mam czas na ogarnianie takich rzeczy 🤣 a że potem mała zazwyczaj zasypia i śpi tylko na mnie lub przy mnie, to tym bardziej telefon jest oknem na świat XD

Malutka 35, strzyga , Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

👩🏻27 👱🏼‍♂️26
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023

30.01.2024 - ⏸️🤞🏼
    14.02.2024 - wizyta u ginekologa ❤️ CRL 0,22
    27.03.2024 - prenatalne ❤️ CRL 5,43 cm, wszystko dobrze!
    22.05.2024 - połówkowe, 343 g 🩷
    05.10.2024 - Gabrysia na świecie! 3960g 💪🏼🌸♎️

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 3.30 odeszły mi wody, więc sobie spokojnie czekałam na skurcze i próbowałam spać, na 10 byliśmy w szpitalu. Miałam KTG, badanie ginekologiczne, chyba rozwarcie wtedy było żadne, albo małe. Położyli mnie na patologię, żeby poczekać na skurcze, tak mniej więcej o 13 dostałam łóżko. Już wydali obiad, więc mąż pojechał wyprowadzić psa i po jedzenie. O 14 miałam częste skurcze, co mniej więcej 3 min, ale dostałam tabletkę naskurczową i tak. O 15 już były takie co 1-2 min i silne, więc poszłam do położnych, zbadały mnie i miałam bodajże 2 cm rozwarcia. Nie wiem co to za bajki o przysypianiu w czasie przerw od skurczy - jak zasnąć na 60 sek?? 😅 Mąż wrócił to już naprawdę te skurcze były jak jasny skurczysyn mocne, więc ja jęczałam, a mąż mi masował lędźwie na każdym skurczu. Myślę, że gdzieś koło 16 już cały oddział mnie słyszał, z resztą salę dalej inna kobieta chyba miała podobną sytuację. Chwilę pobyłam pod prysznicem, później podłączyli mnie pod KTG. O 18 wjechała ekipa na moją salę i postanowili sprawdzić rozwarcie, które było prawie pełne. To wszystko na korytarzu oddziału/ na sali gdzie były 2 inne babeczki (które sobie gdzieś uciekły w pewnym momencie co prawda, nie dziwię się). Jak te położne sprawdziły rozwarcie to dały mnie pod prysznic, ale dosłownie na sekundę, a później biegiem niemal pomiędzy skurczami na badanie, gdzie już było pełne rozwarcie. A bo o tej 18 już mi się zaczynały parte. Postanowili mnie przewieźć do Domu Narodzin. Tam pierwszy raz jakaś położna się mną naprawdę zajęła, mówiła jak oddychać, kiedy przeć. Przez godzinę byłam w wannie, a na końcówce wyszłam, żeby mogły lepiej ochronić krocze. Ostatecznie troszkę pękłam, ale niebardzo. Dali mi oksy na urodzenie łożyska, wyszło całe, później mnie babka szyła mega długo. Generalnie było mega zamieszanie, w tym krótkim czasie godziny dziesięć partych zmieniła mi się położna. Bez kitu, dobrze, że rodziłam w godzinach odwiedzin, bo inaczej męża by nie było, a ja przysięgam bym tam skisła z bólu. Mojego planu porodu nawet nikt nie przeczytał. 🫠 Miało być przyciemnione światło, prywatność, wsparcie fajnych położnych, a było zamieszanie chaos, poród na oddziale… bez komentarza. To mnie tak zawiodło, że dzisiaj sobie musiałam opłakać moje porodowe marzenia… 😞 Niemniej poszło szybko, mąż spisał się na medal, bez niego nie dałabym rady. Lilianka jest cudowna 🥰🫶🏻 Jakoś się wyliżę, ale wczoraj przy tych skurczach miałam takie myśli, jak kurwa ktokolwiek decyduje się na to drugi raz???

Jestem ciekawa jak by to wyglądało, gdybym mogła dostać znieczulenie

Neta, Zaczarowan, strzyga , Hera098, Vam, sundari86, Alga_I, Miphuhiz, Olaura lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 25 października, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta gratulacje ❤️

Ine czekamy na info ❤️

Później nadrobię co tam pisałyście w międzyczasie :)

Neta lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • eeemakarena Przyjaciółka

Wysłany: 25 października, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny <3 !!

@Yggy mnie wywołała do tablicy hiihihi :D

troszkę niezręcznie mi było tu do Was zaglądać i dobijać Was moją historią i problemami...

..ale historia zaczęła się na nowo :) teraz mamy 7t0d, Groszek na ostatnim usg miał8mm i biło serduszko :) oby wszystko było ok, ale tym razem staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli :)

Widzę, że już prawie wszystkie z Was urodziły, super :) nie przejrzę całego wątku, bo chyba by mi życia brakło, ale mam nadzieje, że wszystko u Was w porządku i razem z dzieciaczkami dobrze się czujecie <3

W ogóle policzyłam, ile dziewczynek się urodziło ! U nas też była córeczka, robiliśmy badania :)

Ściskam Was bardzo i przesyłam dużoooo siły, bo dużo siły Wam się przyda <3 !

Kasiap899, mewa, TynciaQ94, Neta, Nejt, nutella_, Zaczarowan, ms, strzyga , Tajlandia22, Vam, Hera098, sernik_z_rodzynkami, Maszonek, Mkm89, Mila25, _ine, Yggy, cynamon, Katka123, świtezianka, Miphuhiz, Olaura lubią tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • mewa Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eemakarena co za cudowne wieści. Gratulacje!!!

Dziewczyny czy wy karmiłyście już na dworzu? Czy zawsze planujecie spacer tak żeby być blisko jakiejś galerii czy kawiarni? A jeśli karmicie na dworzu to macie maluchy w kombinezonach czy jak? Pierwsza córkę miałam w maju więc karmiłam wszędzie gdzie akurat zapłakała i jedzenie. Tak samo z przebieraniem. Robiłam to w wózku na dworze. Teraz niestety się nie da 🤪

• Malutka 35 Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuje Waszej porady bo wstyd mi ale nie wiem jak to się robi.
    Synkowi pojawia się wydzielina w oku. Wiem że powinnam to przemyć solą fizjologiczna ale nie wiem jak. Czy wacik namoczyć i przetrzeć czy zakropić jedna dwoma kropelkami i przetrzeć wacikiem?
    Są tu mamy ze stażem więc pewnie wiedzą 🙏

preg.png
  • Nejt Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena ale super wieści! <3 gratulacje, nudnej ciąży 😗
    Ciekawe jak nasze: Maa_dzik i Karos31

Ine kciuki, żeby poszło sprawnie

Mewa ja planuję spacer tak, żeby był najedzony i przebrany i było jak najmniej powodów do dramy :)

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 35 wrote:
    Synkowi pojawia się wydzielina w oku. Wiem że powinnam to przemyć solą fizjologiczna ale nie wiem jak. Czy wacik namoczyć i przetrzeć czy zakropić jedna dwoma kropelkami i przetrzeć wacikiem?
    Zakrapiasz wacik solą fizjologiczną i przecierasz oko od zewnętrznego kącika do wewnętrznego. Jeden wacik na jedno oko i na jedno przetarcie żeby nie roznosić ew. Bakterii. Jeśli się będzie pogarszać to kontakt z pediatrą ale ropiejące oczka od czasu do czasu mogą być. Moja miała zaraz po porodzie i jej przeszło.

Malutka 35, Zaczarowan, Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 35 wrote:

Malutka, spróbuj gazikiem jałowym nasączonym solą fizjologiczną. No i pamiętaj, by pociągnąć od zewnętrznej strony 🫂

Malutka 35 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙
  • Apka Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 35 wrote:
    Wstyd to krasc a nie pytac :)

Ja bralam gazik, moczylam w przegotowanej wodzie lub kropilam na niego sol fizjologiczna i przecieralam od zewnetrznego kacika do wewnetrznego. Jedno przetarcie na jeden gazik albo przynajmniej tylko na jedno oko. Nigdy dwoje oczu(tak sie to mowi?) tym samym gazikiem.

12.2021 ICSI -> 1 zarodeczek 5.1.1
    17.02.2022 FET; cykl naturalny
    23.02 6dpt: beta 23.07; prog 14.60
    24.02 7dpt: beta 51.19; prog 32.35
    26.02 9 dpt: beta 115.9; prog 40.72
    02.03 beta 824.3; prog 33.54
    Pierwsze USG 14.03 6w1d CRL 0.57 cm i <3 bije
    27.10.2022 urodził sie zdrowy Synek 💙
    8dpt beta 122
    10 dpt beta 345.18
    13 dpt beta 1385.65
    17 dpt beta 7032.83

12t1dc usg 1trym, ryzyka niskie, dziewczynka?
    19t6dc USG 2trym, 334g córeczki
    29t4dc USG 3 trym, 1510g naszej dziewczynki

26.09.2024 urodziła się zdrowa Córeczka <3
    age.png

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Eeemakarena ale super wieści! <3 gratulacje, nudnej ciąży 😗
    Ciekawe jak nasze: Maa_dzik i Karos31

Ine kciuki, żeby poszło sprawnie

Mewa ja planuję spacer tak, żeby był najedzony i przebrany i było jak najmniej powodów do dramy :)
    No właśnie ja mam jakąś traumę po pierwszej córce bo ona się darła non stop i nie szło zaplanować ile wytrzyma na spacerze. Na początku się wstydziłam karmic np na ławce w parku więc z płaczącym dzieckiem wracałam do domu. Potem jak już karmiłam bez krępacji wszędzie to spacery były łatwiejsze ale to był środek lata. Teraz też bym chciała wyjść jak jest najedzona i przebrana ale normalnie mam chyba zespół stresu pourazowego 😂😂😂

Malutka 35, Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 25 października, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka 35 wrote:
    Tak jak dziewczyny piszą wyżej. My dodatkowo masujemy, bo mamy zapchany kanalik i u nas taka wydzielina była non stop. Teraz już wszystko idzie w dobrym kierunku 😉

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 25 października, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Hej dziewczyny <3 !!

@Yggy mnie wywołała do tablicy hiihihi :D

troszkę niezręcznie mi było tu do Was zaglądać i dobijać Was moją historią i problemami...

..ale historia zaczęła się na nowo :) teraz mamy 7t0d, Groszek na ostatnim usg miał8mm i biło serduszko :) oby wszystko było ok, ale tym razem staram się nie dopuszczać do siebie złych myśli :)

Widzę, że już prawie wszystkie z Was urodziły, super :) nie przejrzę całego wątku, bo chyba by mi życia brakło, ale mam nadzieje, że wszystko u Was w porządku i razem z dzieciaczkami dobrze się czujecie <3

W ogóle policzyłam, ile dziewczynek się urodziło ! U nas też była córeczka, robiliśmy badania :)

Ściskam Was bardzo i przesyłam dużoooo siły, bo dużo siły Wam się przyda <3 !
    Gratulacje ♥️ trzymam kciuki za spokojną i nudną ciążę ✊

Malutka u nas też w jednym oczku była ropka ze dwa dni i robiłam dokładnie jak piszą dziewczyny.

Co do spaceru i karmienia to ja wychodzę póki co jak mała jest nakarmiona i przewinieta i chodzimy 1.5 max 2h tak akurat na następne karmienie. Cycka w to zimno na podwórku nie wystawie 🤷 w lato nie miałam problemu jak rodziły się starszaki, ale teraz niestety zimno. Jak będzie większa to pewnie zajdziemy gdzieś do kawiarni, mojej pracy (biblioteki) albo gdzieś żeby zjeść, ale póki co staram się nie zachodzić w żadne zamknięte przestrzenie, póki jeszcze nie ma pierwszych szczepień za sobą.

Hera098 lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ