X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • mewa Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    strzyga wrote:
    No i po spaniu 😂😂
    To tak jak my dziś w nocy i w ciągu dnia. Oczywiście na cycku można spać i spać dopiero łóżeczko jakieś pod prądem chyba jest 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 10:26

Nejt, Katka123, strzyga , Olaura lubią tę wiadomość

• Nejt Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka123 wrote:
    Espoir i ms- w zasadzie "zazdroszczę" nawału 😉
    U mnie średnio to wygląda. Pokarm mam ale niewystarczająco. Bardzo bym chciała żeby to młody laktację rozkręcił , ale on jest leń i jak mleko nie leci to on nie ma ochoty "ciumkać" cycka. Zasypia I nara mamuśka. Metody budzenia słabo na niego działają. W związku, tym, że słabo przybierał musieliśmy wprowadzić mm chociaż 2 porcję dziennie. I tak cały dzień schodzi mi na kp, odciąganiu, myciu u sterylizacji butelek...

W ogóle jakiś baby bluesanie zaczyna chwytać.
    Najpierw płakałam, że przez to że ja mam mało mleka to np dy nie chce ssać i się nie najada. Że skoro nie mam wystarczająco pokarmu to złą matką jestem. Trochę to przerobiłam w głowie i niby rozumiem racjonalne argumenty, ale emocje robią swoje.

Dziś np ryczę bo chciałabym zapewnić tak ogólnie mojemu dziecku najlepszy start i już go przepraszam za błędy, za to że jestem niewystarczająco dobrą mamą i to że byłam zła na niego, że taki leniuszek przy cycku. I tak kilka razy dziennie popłaczę sobie z tego powodu 😥

Katka123 jejku to co napisałaś to jest jakby totalnie o mnie i Wojtku, takie same beznadziejne myśli, przerabiałam to ze 3 tygodnie temu...miałam z nim te same problemy plus dorobiłam się zapalenia piersi, którego pozbyłam się dopiero po antybiotyku, cały czas drżałam czy ten antybiotyk nie zaszkodzi czy będzie ok. Mocno Cię przytulam, bo rozumiem przez co przechodzisz. Moje 2 przyjaciółki powiedziały mi, że podziwiają moją determinację przy kp i kpi, bo one gdyby im to tak sprawnie nie poszło to już by się poddały.

Nadal walczysz, więc jesteś zwycięzca! ❤️ cokolwiek zrobisz, to będzie dobre. Najważniejsze, żeby synek był najedzony, jesteś najlepszą mamą dla swojego skarba 😗

Na pocieszenie powiem Ci, że może Alek się nauczy, bo mój "Dablju" teraz już ładnie ssie i potrafi wisieć efektywnie pół godziny na cycu, gdzie wcześniej po 5 minutach zasypiał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 10:44

Katka123 lubi tę wiadomość

🌈👶20.09.2024r. ⏰️10.00 ⚖️2970g
    📏 53cm

age.png
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez problem z kupką, cala noc sie Juleczek meczyl i wybudzal co chwile z krzykiem i prężeniem. Nic nie pomaga, ani masazyki, ani cwiczenia, ani espumisan, delicol, lezenie na brzuszku… biedaczek, czuje sie taka bezradna, ze nie moge mu pomoc ☹️

Wlasnie dostalam powiadomienie z apteki, ze jest dostepny ten preparat z polecenia mojej kolezanki i kupie chyba tez ta herbatke koperkowa, pomimo ze tak sie wzbranialam…

Kurcze powiem Wam, ze wczesniej polozna mi mowila, ze jak niemowle robi 10 kup dziennie to wszystko w porzadku, ale tez jak nie robi kilka dni, ze tak moze byc. Julek nie robil od wczorajszego popoludnia i ma taki duzy brzuszek i tak cierpi, nie wiem jak wygladaja brzuszki i samopoczucia dzieci, ktore kilka dni nie robia…

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • Vam Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mewa wrote:
    Ine minie i to nawet się nie spodziewasz jak szybko. Ja mam na stanie 5 latke i jak oglądam zdjęcia z jej okresu niemowlęcego to jestem w szoku. Teraz z druga córka staram się być bardziej świadoma bo wiem że zaraz ten okres się skończy i już nigdy więcej nie nadejdzie.
    Zmęczenie czy senność to pikuś przy tych ulotnych chwilach. W te pierwsze 3 mieś nie rób nic. Dbaj o dzidzie i siebie jak możesz śpij i jedz tak jak noworodek;) ja właśnie próbuje złapać trochę snu bo dziś dopadła nas pierwsza trudna noc.
    Dokładnie tak! Ja staram się delektować macierzyństwem. Bywa ciężko, ale oprócz pierwszych dni kiedy rządziły mną hormony sama się dziwię jaka teraz jestem spokojna. Nawet jak nie śpię 🤭

Strzyga u nas przedwczoraj była taka noc, zero snu dosłownie i maruda. Jedną noc lepiej to druga gorzej, dni tak samo. Będzie dobrze 😘
    I też rozmawiam dużo z małą, staram się opowiadać co z Nią robię i w ogóle bo sama widzę, że uspokaja ja mój głos. Tylko w nocy jak praktycznie je na śpiocha staram się nie gadać.

_ine będzie dobrze! Bycie mamą rzeczywiście nie jest łatwe, ale każdy dzień, każda noc są inne. Raz padamy na twarz a następnym razem mamy łzy wzruszenia jak patrzymy na swój mały skarb 🥹

Yggy nie ma gwarancji, że dostaniesz okres po połogu. Tzn. płodność może wrócić w każdej chwili i trzeba uważać z ciążą, jeśli się jej nie planuje, ale okres to bardzo indywidualna sprawa. Ja dostałam dopiero po roku i po synu i po córce, teraz zobaczymy. Przy regularnym kp czas może się wydłużyć, a można dostać też i od razu po miesiącu 🤷

Hera dobrze, że masz wizytę dziś, bo jednak Laura się męczy przez te zaparcia 😘

Hera098, Yggy lubią tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • Vam Autorytet

Wysłany: 28 października, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merry_merry wrote:
    U nas tez problem z kupką, cala noc sie Juleczek meczyl i wybudzal co chwile z krzykiem i prężeniem. Nic nie pomaga, ani masazyki, ani cwiczenia, ani espumisan, delicol, lezenie na brzuszku… biedaczek, czuje sie taka bezradna, ze nie moge mu pomoc ☹️

Wlasnie dostalam powiadomienie z apteki, ze jest dostepny ten preparat z polecenia mojej kolezanki i kupie chyba tez ta herbatke koperkowa, pomimo ze tak sie wzbranialam…

Kurcze powiem Wam, ze wczesniej polozna mi mowila, ze jak niemowle robi 10 kup dziennie to wszystko w porzadku, ale tez jak nie robi kilka dni, ze tak moze byc. Julek nie robil od wczorajszego popoludnia i ma taki duzy brzuszek i tak cierpi, nie wiem jak wygladaja brzuszki i samopoczucia dzieci, ktore kilka dni nie robia…
    Moja Emilia tak miała.... Przez tydzień zero kupy, tylko bąki a potem jak się odkorkowała to kupa 3x dziennie po pachy....

age.png

age.png

age.png
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za kciuki, melduję się ze szpitala. Ale wciąż czekam na Ibzie przyjęć …. 3 godzina mija. Dużo pacjentek a jedna babka przyjmuje tylko. I narazie pierwszeństwo mają planowane cesarki. Wejdę gdzieś do gabinetu dopiero pewnie za godzinę a jak mnie nie przyjmą to chyba oszaleje 🤪

Mąż nerwowy już od jazdy bo nawigacja nas inaczej pokierowała i jeszcze nie było miejsc na parkingu pod szpitalem i trzeba było zapłacić gdzieś dalej. A teraz borok siedzi wynudzony i co drzwi się otworzą i mnie nie wołają to wzdycha 🤣

TynciaQ94, cynamon, Hera098, mewa, Olaura lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • TynciaQ94 Autorytet

Wysłany: 28 października, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anna_bella - Myślę o Tobie dziś ❤️ Dużo sił i żeby poszło szybko! ❤️

Ja wciąż się kulam… Ledwo chodzę, ból krocza nie do opisania i do tego okropny ból kręgosłupa- całymi dniami leżę 😵‍💫

Co do miesiączki - ja karmiłam piersią 5 miesięcy (nie dokarmiałam mm tylko 100% karmienia mojego) i dostałam miesiączkę 2 tygodnie po połogu 🤙 Także nie ma reguły… byłam w szoku, bo lekarz mi powiedział, że jak karmie piersią to raczej nie będę długo mieć miesiączki, a tu niespodzianka 🙄 I to najlepsze jest to, że wróciła mi miesiączka tak regularnie jak bylo to przed ciąża - okres trwał tyle samo dni i miałam kolejne miesiączki równo po 27 dniach 🙈 Także organizm zegarek 😅
    Szkoda, tylko ze organizm taki mądry a nie wie, że ma dziecko na świat wydać 😵‍💫🙄

Moja mała jak się sama nie urodzi będzie chyba listopadowym dzieckiem 🙁🫡

Hera098, mewa lubią tę wiadomość

1 IVF/ 6 zapłodnionych komórek - została 1 blastocysta (nie zostało nic do mrożenia) / udało się 🩷
    09.02.2023 - córeczka 🌸

2 IVF/ 9 zapłodnionych komórek - 3 ❄️❄️❄️/ z pozostałych 6 została 1 blastocysta/ udało się 💪🏻
    14.02.2024 - test ciążowy pozytywny
    29.02.2024 - mamy serduszko 🩷
    04.04.2024 - wyniki NIFTY PRO - zdrowa dziewczynka ! 👧🏼
    13.06.2024 - połówkowe
    15.07.2024 - 900g
    13.08.2024 - 1600g
    03.09.2024 - 2300g
    26.09.2024 - 3300g
    11.10.2024 - 3700g
    18.10.2024 - 4000g

23.10.2024 - termin porodu - czekamy na Melisę 🌸

preg.png
  • Olad_ Nowa

Wysłany: 28 października, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pozwalałam sobie podczytywać Was dziewczyny poszukując źródeł praktycznej wiedzy obsługi małych bobasków, bo tak jak chyba większość z Was urodziłam we wrześniu. W końcu odważyłam się też napisać, bo nieśmiało liczę, że podpowiecie, poradzicie coś, albo po prostu wysłuchacie. Mam już jedno dziecko i wydawałoby się, że niewiele mnie zaskoczy, a jednak.

Mój 5 tygodniowy syn jest zdrowy i cudowny, a jednak od 3 tygodni właściwie nie ma dnia żebym nie płakała mając wrażenie, że jestem beznadziejna matka w sumie dla dwójki swoich dzieci. Niech ktoś powie mi czy to jest normalne, że czuję tej "milosci" tak na 100% jak przy 1 dziecku? Nie unoszę się nad ziemią i nie zachwycam kazda kupka? Co więcej obwiniam się, że mam mniej cierpliwości do starszej córki, że poświęcam jej mniej czasu, nie odprowadzam do przedszkola, ze po prostu zrobiłam jej krzywdę dając rodzeństwo.

W różnych momentach dnia dociera do mnie, że nie mogę zrobić tego czy tego... że że starsza by nie było tego problemu, bo z nią mogłabym wszędzie pojechać i już wszystko zrobić.

Ona jest zakochana w bracie.... a ja...ja się ciągle obwiniam i zamiast cieszyć się tymi małymi stopkami ciągle wyje i się zamartwiam.

Pocieszcie bardziej doświadczone dziewczyny, że też tak miałyście, ale to minęło...

I przepraszam, że tak wbijam w Wasz wątek.

• merry_merry Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella, Tyncia wyobrazam sobie Wasza frustracje. Życze Wam jak najszybszych porodow ❤️

Olad myślę, że takie chwile płaczu i myśli, że jesteśmy złymi matkami przezywalo wiekszosc jak nie kazda z nas mniej lub wiecej razy. U niektorych milosc tez nie przychodzi od razu. Ale jesli czujesz sie tak codziennie od 5 tygodni to chyba troszke za dlugo. Masz jakies wsparcie partnera? Męża? Przyjaciólki? Moze masz mozliwosc porozmawiania z psychologiem? Albo wyjscia z domu bez dzieci i zrobienia czegos tylko dla siebie? Koniecznie wyrzuc z siebie co Ci lezy na sercu zeby ten stan u Ciebie nie narastal 😊

Jestes najlepsza Mama dla swojego malego jak i duzego dzidziusia i nie miej co do tego zadnych watpliwosci! 🥰

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • cynamon Ekspertka

Wysłany: 28 października, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella wrote:
    Dzięki za kciuki, melduję się ze szpitala. Ale wciąż czekam na Ibzie przyjęć …. 3 godzina mija. Dużo pacjentek a jedna babka przyjmuje tylko. I narazie pierwszeństwo mają planowane cesarki. Wejdę gdzieś do gabinetu dopiero pewnie za godzinę a jak mnie nie przyjmą to chyba oszaleje 🤪

Mąż nerwowy już od jazdy bo nawigacja nas inaczej pokierowała i jeszcze nie było miejsc na parkingu pod szpitalem i trzeba było zapłacić gdzieś dalej. A teraz borok siedzi wynudzony i co drzwi się otworzą i mnie nie wołają to wzdycha 🤣
    Trzymam kciuki aby teraz już poszło wszystko sprawnie❤️

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 28 października, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas kiepska noc. Zamiast spać to walczyłam z zastojem. Czekałam, aż Zosia wstanie zjeść do 2🫣 a na dobre postanowiła dzisiaj wstać o 5 🫣
    Także...
    Mąż ma dziś wolne, ale jak tęskniłam tak dzisiaj mam ochotę go rozszarpać. Lepiej, żeby poszedł już do pracy, bo ma tak debilne pomysły, że aż JA pod wrażeniem jestem 🤦 I tak raz jestem na niego zła, bo mnie irytuje, a później jestem zła, że jutro idzie do pracy. Czuje się jak przed okresem... Jutro idę sprawdzić jak stan podwozia u ginekologa 😉 Znając moje szczęście powie, że okres tuż tuż.

Od kilku dni wcinamy żelazo i Zosia też nabawiła się problemów z kupkami. Ma mega twardy brzuch i już ponad 3 doby bez. Jak już się odblokuje to będzie grubo 🤭

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Mkm89 Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlaD jesteś najlepszą mamą, masz prawo się gorzej czuć, ale na pewno warto, żebyś też porozmawiała z kimś bliskim, czy psychologiem. Myśl też o sobie, bo zdrowa i szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko.

Anna bella trzymaj się tam dzielnie!

_ine to normalne, ja też każdego dnia nie mam pojęcia co robię opiekując się Jasiem, ale zdaje się na swoją intuicję i miłość do bobasa 💖

Hera daj znać co pediatra powiedział

20.01 punkcja , 6 komórek, 5 zapłodnionych, 3 zarodki
    25.01 transfer 5dniowej blastki
    5dpt cień na teście
    6dpt beta 45,9
    8 dpt -129,2
    11 dpt- 482,2
    18 dpt - 10355,3

NIFTY - zdrowy chłopak

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już piszę😅
    Bo ledwo ogarniałam.. robię właśnie pierwszy raz od połogu obiad, który nie jest pierogami ani czymś odgrzewanym w mikrofali😂
    Dziś na talerz wleci łosoś z piekarnika i ryż😀

Do pediatry też jechałam pierwszy raz z małą. Na szczęście obeszło się w aucie bez większego ryku i dramy -> jestem dumna🤪

Co dowiedziałam się u pediatry:
    1. Jeśli dajemy mm i mamy problem z zatwardzeniem, wzdęciami i gazami, to wybieramy mleka które mają w nazwie Comfort, np ja mam przenieść się z Hipp Bio Combiotic na HiPP Comfort, który w składzie ma coś żeby ta kupka nie robiła się taka twarda. Faktycznie w opisie ma, że jest na zatwardzenia, problemy brzuszkowe - ehhh, a ja mam jeszcze 3 opakowania bio combiotic.
    2. Pediatra nie widzi przeciwskazań do podawania dodatkowo przegotowanej wystudzonej wody, ale śmiała się, że Laura nie będzie chciała pić - dziwne, bo dziś wychlała beż zawahania i grymaszenia 30ml rano😂 A tak chciałam zobaczyć jakąś fajną jej reakcję, a tu nic🙈 Można też herbatkę z rumiankiem podawać.
    3. Poleca na zatwardzenia wlewki doodbytnicze dla niemowląt Mellivax. Kupiłam, chyba 59zł, ale to jako ostateczność jutro zastosuje, jesli już nic nie pomoże😉

Edit: Powiedziała mi też, że problemy z trądzikiem oraz z ciemieniucha na brwiach miną jak zmienię te mleko. No zobaczyny😜 Mówiła też, że Bio Combiotic nie zmarnuje mi się bo przy rozszerzaniu diety mogę to mleko wykorzystać i dodawać do budyniów i kaszek itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 14:30

mewa, strzyga , Vam lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    17.06 - 40cm dłuugiego dzieciaczka🤯🤭❤️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3510g Szczęścia❤️

event.png
  • Katka123 Autorytet

Wysłany: 28 października, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejt wrote:
    Katka123 jejku to co napisałaś to jest jakby totalnie o mnie i Wojtku, takie same beznadziejne myśli, przerabiałam to ze 3 tygodnie temu...miałam z nim te same problemy plus dorobiłam się zapalenia piersi, którego pozbyłam się dopiero po antybiotyku, cały czas drżałam czy ten antybiotyk nie zaszkodzi czy będzie ok. Mocno Cię przytulam, bo rozumiem przez co przechodzisz. Moje 2 przyjaciółki powiedziały mi, że podziwiają moją determinację przy kp i kpi, bo one gdyby im to tak sprawnie nie poszło to już by się poddały.

Nadal walczysz, więc jesteś zwycięzca! ❤️ cokolwiek zrobisz, to będzie dobre. Najważniejsze, żeby synek był najedzony, jesteś najlepszą mamą dla swojego skarba 😗

Na pocieszenie powiem Ci, że może Alek się nauczy, bo mój "Dablju" teraz już ładnie ssie i potrafi wisieć efektywnie pół godziny na cycu, gdzie wcześniej po 5 minutach zasypiał
    Dziękuję Ci za te słowa Nejt❤️
    Jeszcze walczę z KP i KPI. Jutro mam umówioną cdl, zobaczymy co mi doradzi.
    Zgadza się, najważniejsze żeby mały był najedzony i zdrowy, i ja to w teorii rozumiem - po prostu opłakuję, że nie mogę mu dać tego, co najlepsze - pewnie będzie jeszcze sporo takich chwil w życiu....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 15:04

Nejt, Hera098 lubią tę wiadomość

• Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli, że jechałam SAMA z małą*

OlaD - dużo z nas miało takie myśli i czuło się z tym fatalnie na początku.. Nie martw się, to że tak płaczesz z tego powodu to właśnie dowód na to, że nie jesteś złą mamą😙
    Ja dopiero teraz widzę różnicę między moją miłością tuż po urodzeniu Laury, a teraz po miesiącu. Jest znacząco inna - cały miesiąc jechałam na przetrwaniu i zadaniowo. Nakarmić, przewinąć, uspokoić, uśpić, zabawiać. Teraz delektuję się przytulaniem, zaczęłam czuć realną potrzebę wycalowania jej główki (buźki unikam ze wzgl na zarazki) albo brzuszka, i jak na nią patrzę to zalewa mnie niesamowite ciepło, takie typowe zakochanie... Więc niby była miłośc od pierwszego wejrzenia, ale dopiero teraz to czuję na maksa😜

Vam, Yggy, Katka123, Olaura lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka123 wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa Nejt❤️
    Jeszcze walczę z KP i KPI. Jutro mam umówioną cdl, zobaczymy co mi doradzi.
    Zgadza się, najważniejsze żeby mały był najedzony i zdrowy, i ja to w teorii rozumiem - po prostu opłakuję, że nie mogę mu dać tego, co najlepsze - pewnie będzie jeszcze sporo takich chwil w życiu....

Doskonale Cię rozumiem :c
    🫂🫂🫂

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olad ja mam 5 łatkę i też mam wyrzuty sumienia że ją zaniedbuje a to dopiero kilkanaście dni po porodzie. Staram się zawsze wstać rano żeby jej pomóc się ubrać uczesać włosy czy wieczorem wykąpać. Niestety wszelkie fajne atrakcje zapewnia tata bo ja nie mam możliwości. Często jej mówię że ją kocham itd. Wydaje mi się że nic więcej nie zrobimy. Teraz akurat młodsze jest bardziej wymagające i trzeba to przetrwać. Sam fakt że się nad tym zastanawiasz świadczy o tym że jesteś wspaniałą kochającą małą dla obu dzieci. A to że nie zachwycasz się każdą kupka no coś już raz to robiłaś :) nie każdego musi to zachwycać i nie zawsze. Podpinam się również pod sugestie dziewczyn jeśli czujesz że to coś więcej niż zwykła burza chormonow czy zmęczenie to porozmawiaj z psychologiem. Wszelkiego rodzaju depresje poporodowe to realna i poważna sprawa więc nie ma co bagatelizować tego.

Hera098, Katka123 lubią tę wiadomość

• merry_merry Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera a czy lekarz powiedzial Ci o dawkowaniu tej herbatki?

Ja zakupilam, ale nigdzie nie moge znalezc ile podawac, wiec podalam w pipetce na razie 1 ml 🤪 i nie wiem co dalej czy to malo i jak czesto to stosowac? Niedoszla tesciowa mowila, ze kilka kropelek przed karmieniem, ale wolalabym bazowac tez na jakiejs aktualnej wiedzy, a nie tej sprzed 30 lat.

Po tym preparacie Humana Acolic i kropelce herbatki jak na razie nie ma krzyku i bolu, ale nie zapeszam, zobaczymy jak wieczor i noc ✊🏼✊🏼✊🏼

mewa lubi tę wiadomość

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 października, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem już na oddziale, czekam na decyzję czy dzisiaj dadzą balonik. Licze, że nastąpi to dzisiaj.. same rozumiecie dlaczego 🙈🤪 boję się, ale trzeba przez to przejść..

Hera098, Nejt, Vam, Yggy, Mkm89, merry_merry, nutella_, mewa, sernik_z_rodzynkami, TynciaQ94, strzyga , cynamon, Neta, Katka123, ms, Olaura lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan - trzymam kciuki😊 Niech będzie po Twojej myśli❤️

Anna_bella a jak u Ciebie?😙

Merry_merry- max 20ml na cały dzień podzielone w czasie, ale herbatka rumiankowa. Pewnie z koperkową tak samo. Ja wychodzę z założenia, że skoro nasze babcię i mamy nam tak pomagały i to działało, a my żyjemy, to raz (nie zawsze) można to robić 😊 Ja osobiście herbatki narazie nie wdrażam, ale wodę. Tylko na czas zaparć. Tutaj wszystko według wytycznych Strzygi można😃
    Pediatra powiedziała, że jeśli odciągam swoje mleko to żebym spróbowała trochę więcej / trochę dłużej odciągnąć, aby podać małej dziś więcej, bo to mleczko też pomoże na zaparcia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 16:08

Zaczarowan, merry_merry lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ