X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Październik 2024
Odpowiedz

Październik 2024

Oceń ten wątek:
  • Yggy Autorytet

Wysłany: 28 października, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella jak u Ciebie? 🙏🍀
    Zaczarowan powodzenia i szybkiej, sprawnej akcji 🙏🍀
    Ine tez tak mam... 🫂

OlaD nie mam starszego dziecka, ale odkąd urodził się moj pierworodny, nieraz płakałam pod prysznicem. Również za utraconym czasem tylko dla siebie, ze zmęczenia bądź bólu, albo z bezsilności gdy pol dnia męczył go gaz i kolka. To jest ludzkie, każda z nas to pewnie przechodzi... Jeśli jednak po takiej łzawej sesji, byc może wygadaniu sie komuś, nie czujesz ulgi, poszukaj pomocy psychologa. Nie bagatelizuj objawow depresji poporodowej, bo zarówno Twoja mlodsza, jak i starsza dzidzia potrzebują Mamy obecnej i szczęśliwej 🫂🙏 tulę, nie jesteś sama.

@Hera jesce nie wiem kiedy dostane okres, jak pisały doświadczone dziewczyny wyżej, nie ma reguły... Chodziło mi natomiast o to, ze koniec połogu blisko, a tym samym prawdopodobieństwo powrotu miesiączki też coraz większe... Nie tęsknię 🙈😵‍💫

Zaczarowan, mewa, Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

• strzyga Ekspertka

Wysłany: 28 października, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobię potem, ale mam pytanie, bo mam chwilę gdzie mały śpi :P i wypełniam papiery do becikowego, która z was składała, niech mi powie z którego roku z Pitu wpisać dochód? W której to jest rubryce na Picie? <3 jestem ciemna w tych sprawach.. :|

age.png
  • mewa Autorytet

Wysłany: 28 października, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna bella zaczarowana trzymam kciuki ❤️ oby te cholerne baloniki i oksytocyny nie bolały 😂

Aż jestem ciekawa tego waszego eksperymentu z herbatkami. Mi mama też radziła żeby dać a ja się wymądrzałam że nie wolno ale jak się okaże że to jednak działa to normalnie ją przeproszę za moje teksty sprzed 5 lat 😂😂

Hera098, Katka123 lubią tę wiadomość

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po prawie 6 godzinach czekania na izbie zostałam przyjęta na oddział 😵‍💫 zjadłam śniadanie dopiero o 16 bo nikt nie wiedział na izbie czy mogę… Zrobili mi tu na sali już ktg, wszystko ok, skurczy brak. Wywoływać będą dopiero jutro niestety. Leżę na sali 5 osobowej, plus taki że w pokoju jest łazienka. A żeby jeszcze było zabawniej to zagadałam na korytarzu do pani która jechała z talerzami kiedy będzie kolacja a ona mówi że już była 😅 Zapomnieli o naszym pokoju. Dopiero co nam dowiozła.

Także dzisiaj już tylko mogę leżeć i czekać co przyniesie jutro. Mam nadzieję zaczarowana, że Ty już chociaż z balonikiem 😉

Hera098, Zaczarowan, Ilona.., TynciaQ94, Mkm89, mewa, Olaura lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto
    🧬 KIR AA, zaburzone cytokiny

14.02.2024 ⏸️ 🥰

euthyrox, encorton, acard, accofil, utrogestan

age.png
  • Neta Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco ale co chce odpisać to Aliś akurat się budzi albo jest głodna albo kupka i tak w kółko.

Zaczarowantrzymam mocno kciuki bo wiem jak to jest. Oby był balonik i dał on efekt a później tylko kopniak oksytocyna i dzidziol na świecie 😁

Czy Wasze maluszki też mają takie zimne stopy? U mnie nawet jak jest ubrana, w skarpetkach, przykryta kocem to te stopy są zimne.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

93'
    AMH - wrzesień 0,9 styczeń 0,66
    PAI-1 -> heparyna

10.02.2024 ⏸️ - beta 308, prog. 36,8
    28.02.2024 - CRL 1 i bijące ❤️

NIFTY - zdrowa dziewczynka 🩷
    04.04- I prenatalne - wszystko dobrze, CRL 5,7 cm
    29.05 - połówkowe - 334 g
    30.07 - III prenatalne - 1369 g
    27.08 - 33 tc - 1900 g
    11.09. - 35+1 tc - 2270 g
    25.09. - 37+1 tc - 2650 g
    24.10. - 41 tc - 3110 g Alicja 🩷

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Bella dobrze, że Cię przyjęli. Odpocznij i nabieraj siły na najbliższe dni 😘 powodzenia!

Na szczęście nałożyli mi balonik, więc zaraz zacznie się maraton po oddziale 😂 Podobno trzeba dużo chodzić. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 18:21

TynciaQ94, Yggy, Vam, cynamon lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neta wrote:
    Czytam Was dziewczyny na bieżąco ale co chce odpisać to Aliś akurat się budzi albo jest głodna albo kupka i tak w kółko.

Zaczarowantrzymam mocno kciuki bo wiem jak to jest. Oby był balonik i dał on efekt a później tylko kopniak oksytocyna i dzidziol na świecie 😁

Czy Wasze maluszki też mają takie zimne stopy? U mnie nawet jak jest ubrana, w skarpetkach, przykryta kocem to te stopy są zimne.

Tak, stópki i rączki😜 Mają niedojrzały jeszcze układ krążenia i to dlatego. Na pewno nie jest im zimno- to sprawdzamy po karku😜

Neta, mewa, Vam lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    MTHFR A1298C - A/C hetero
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍
    07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
    24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
    11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍

Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
    02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    17.06 - 40cm dłuugiego dzieciaczka🤯🤭❤️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

20.09 - cesarka, 3510g Szczęścia❤️

event.png
  • Olad_ Nowa

Wysłany: 28 października, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo dziewczyny, problem ze mną też taki, że mam duży problem przed otwarciem, pokazaniem emocji- tutaj mi łatwiej nie znamy się. Jestem tez mega wrazliwa, wiec kazda rozmowa na pewno zaczelaby sie od wybuchu placzu. To głupie ale nawet mężowi tak wprost nie umiem powiedzieć co mi leży. Jasne, coś tam rozmawiamy, ale szczerze nawet nie umiałabym ubrać słowa mowionego, że zastanawiam się czy nie krzywdzę swoich dzieci tym, że są. Po prostu.

Moja pierwsza ciąża i początek macierzyństwa to była bajka, marzenie po prostu. I teraz też czułam, że tak będzie. Nawet wszystkie ciężkie dolegliwości, które już serio mnie oraly każdego dnia, maskowałam tym, że jak już urodzę to przecież znowu będzie tak idealnie. No i nie jest. Gdzieś tam pojawiły się problemy z brzuszkiem [ chociaż jak tak Was czytam to my właściwie nie mamy żadnych problemów.. ] teraz ma katar, wiec drze żeby nie poszło to w coś gorszego, i ciągle z tylu głowy myśl, że tyle mogłabym robić, tyle czasu poświęcać starszej, a tu muszę się opiekować małym. Dochodzi do tego fakt, że starsza jest mega wymagająca.... rozpuszczona jednym słowem..

I kurcze, ja wiem, że sobie poradzę że wszystkim, ale dobiją mnie dzisiaj myśl, że ja mogę tego dziecka tak nie pokochać na milion procent jak to pierwsze. Czy to w ogóle możliwe?

P.s. czy któraś z Was zauważyła zależność boli brzuszka z podawaniem witaminy d3?

• cynamon Ekspertka

Wysłany: 28 października, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradźcie proszę w kwestii lusterka do obserwacji dziecka w samochodzie, jeszcze nie mam a w razie W już powinnam mieć. Na co zwrócić uwagę albo podajcie firmy które się wam sprawdziły proszę. Bo jest tego tyyyle w sprzedaży. Co do ropy w oczkach też nam się coś zaczęło w prawym- Polozna doradziła zioło świetlika lekarskiego albo specyfik z apteki . Nic o masażu nie pisała. I ja od wczoraj przestałam wybudzać na karmienie bo podobno 8-12 doba już ok żeby przestać więc córcia w sumie ze spacerem spała 3 h ciągiem. Czekałam w fotelu kiedy się obudzi- w tym czasie pojadłam i popiłam :) łaskawe to moje dziecko drugie - miód malina 🌸

1 IVF 2009,☀️ córka, poród SN, o czasie, KP;

7 IVF, 14 FET 2024
    6 dniowa blastocysta:
    5 dpt cień II bhcg 12,7
    7 dpt słabe II a bhcg 101
    9 dpt bhcg 305
    13 dpt bhcg 1505
    Nifty: prawidłowy, dziewczynka :)
    ☀️jest z nami córcia, 55 cm, 3240 g, 10 pkt, 38+4, poród SN po indukcji, KP
  • Anna_bella Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Anna Bella dobrze, że Cię przyjęli. Odpocznij i nabieraj siły na najbliższe dni 😘 powodzenia!

Na szczęście nałożyli mi balonik, więc zaraz zacznie się maraton po oddziale 😂 Podobno trzeba dużo chodzić. Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy! 😘

Ale masz fajnie, zazdroszczę… też bym już chciała żeby mi założyli, a nie leżę tu bezsensu. W ogóle babka w dyżurce jakaś niemiła, aż w szoku jestem, że to ten szpital który był tak polecany.

Cynamonku ja mam lusterko z temu hehe. Przy zamawianiu spójrz sobie na wielkość bo niektóre są malutkie no i dobrze jakby dało się nim kręcić na boki ponieważ lusterko montuje się na środkowym zagłówku i skierowuje lekko w bok na dzidziusia. Zapięcie najlepiej poziome i pionowe żeby było stabilnie

PannaeM, cynamon lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto

14.02.2024 ⏸️ 🥰

age.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 28 października, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każda z nas ma chwilę, że płacze.
    ja mam 6 dziecko, wydawało mi się, że już tyle przeżyłam, to jeden mały noworodek mnie nie złamie, a ryczę codziennie (chociaż u mnie to chyba ten szpital Wojtka i strach gdy zostałam sama z pozostałymi dziećmi wszystko spotegowaly).
    dzisiaj np. bo Stary pojechał na zakupy, a ja nie jestem w stanie się wyrwać z domu, ba, nie jestem w stanie się wyrwać do kibla, bo Mała ciągle na mnie wisi.
    podziwiam te z Was, które mają większą różnice wieku między dziećmi. u nas już było po prostu wygodnie, mogłam wyjść z domu na ile chciałam, nikt nie jadł mojego cycka od roku, mogłam w nocy po prostu spać...
    ciężko mi cofnąć się do tego znowu. chyba Tajlandia pisała, że jej Malutka ciągle na niej wisi. ja mam tak samo, śpi na mnie, odłożona budzi się w sekundę. Starszaki chociaż u Starego na klatce spali, ona nie chce wcale. śpię w nocy na siedząco z nią przy cycku, nawet do Starego się przytulić nie mogę normalnie, tylko on się tuli do mojego boku jak siedzę...
    zawsze cieszyłam się tym czasem jak dziecko było małe, a teraz czekam aż ona będzie bardziej kumata jak na zbawienie...
    już Staremu powiedziałam, że nie mam już sił i ta 6 to mój max jeśli chodzi o dzieci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 18:58

💛 12.2015 🧒
    🧡 09.2017 🧒
    ❤️ 05.2019 🧒
    💜 06.2021 🧒
    🩵 12.2022 🧒
    🩷 10.2024 👧
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olad ja tez jestem osoba, ktorej bardzo trudno mowic o emocjach, a tym bardziej przyznac sie do jakis slabosci przed bliskimi. Jak poszlam pierwszy raz do terapeutki to przez bita godzine plakalam, malo co powiedzialam. Ba! Plakalam praktycznie przez cale 3 pierwsze wizyty 😁 Smialam sie, ze droga impreza tyle placic za to zeby plakac 😂 ale pozniej bylo coraz lepiej i absolutnie uwazam to za najlepsza decyzje. Ogromna ulga sie komus wygadac 😊

Cynamon my mamy to lusterko i sprawdza sie super https://allegro.pl/oferta/lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-samochodzie-aucie-duze-30cm-bezpieczne-360-16320774198
    Anna_bella o kurcze ja nawet nie wiedzialam, ze lusterko montuje sie na srodku 😂. Ja mam zamontowane na zaglowku za dzieckiem i idealnie go widze 🤔

Espoir ja Ciebie podziwiam, ze dajesz rade z taka gromadka, ale chyba zaczynam rozumiec jak dziala ten caly „mechanizm” u kobiety. Ja tez czasem placze, jest mi okropnie ciezko, mam jakies mysli „po co mi to bylo”, nigdy wiecej dzieci, a nastepnego dnia mam tak ogromna fale milosci, jestem wyspana, szczesliwa i mysle jak to super byloby miec kolejne dziecko. U mnie wiadomo, nie ma partnera do kolejnego Bobo, ale mysle ze w innej sytuacji tez bym sie szybko skusila na kolejne 🤭 i w sumie mowie to po tragicznej nocy boli brzuszka kiedy plakalam razem z Julkiem - jestem szalona 🤣

Hera098, Yggy, Katka123, Vam, cynamon, ms lubią tę wiadomość

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę współczuję Espoir... dziewczynka się pojawiła i wywróciła świat do góry nogami, ale będzie ostatecznie dobrze - będziecie szczęśliwi❤️ Kochacie ją na pewno, tylko potrzebujecie czasu aż podrośnie i da odetchnąć😊

RETY, U MNIE CUD !!!
    LAURA WALNĘŁA MUSZTARDE💩💩💩
    Narzeczony mówi, że smród taki, że aż oczy szczypią😂 Ja na szczęście węchu nie mam😂 Pomogła woda❤️
    Rano 30ml i teraz 20ml. I dosłownie 4min po wypiciu teraz był chlust w pieluszce❤️
    Dosłownie piszę Wam to chwilę po, bo młoda z tego całego wysiłku usnęła 😂
    Jejku ile to radości i ulgi dało🙈 Że się człowiek tak z musztardy będzie cieszyć to szok🤪🤪
    Ja już nie skrytykuję żadnej wody ani herbatek - ludzie dostawali to za małego i żyją, a raz nie zawsze, a jaka to pomoc maleństwu i ulga dla utrapionego rodzica...🥹

Edit:
    Mamy praktycznie takie samo lusterko co w ofercie allegro w linku u merry_merry, i też sprawdza się superancko😀

Merry_merry Nie jesteś szalona, no chyba że my obie jakieś stuknięte, bo ja też strasznie chciałabym kolejne bobo🤪
    A też mówię to po tragicznych 2 dniach z zatwardzeniem, przy czym dzisiaj rano Laura była aktywna 7h przez ten ból -> z przerwą 30min na niespokojny sen🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 19:36

strzyga , Zaczarowan, Vam, cynamon lubią tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • Katka123 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir - Ty i tak jesteś mega babka!y tu często z jednym bądź dwójką sobie "nie radzimy" a Ty ogarniasz szóstkę! 💪
    Czy z Wojtkiem już wszystko ok?
    Dużo siły i cierpliwości Ci życzę! O żeby tak połowę tego wiszenia na cycku mój młody chciał przejąć to zgłaszamy się od razu 😉 niestety szkoda, że nie da się tego tak równo na dzieci rozdzielić...
    Wierzę że niebawem Amelka wynagrodzi Ci cały ten trud i złe chwile pójdą w niepamięć 🫂

Kasia111 lubi tę wiadomość

• Anna_bella Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merry_merry wrote:
    Cynamon my mamy to lusterko i sprawdza sie super https://allegro.pl/oferta/lusterko-do-obserwacji-dziecka-w-samochodzie-aucie-duze-30cm-bezpieczne-360-16320774198
    Anna_bella o kurcze ja nawet nie wiedzialam, ze lusterko montuje sie na srodku 😂. Ja mam zamontowane na zaglowku za dzieckiem i idealnie go widze 🤔

Ja mam jakieś podobne 🤗 Z tym montażem chodzi o bezpieczeństwo, jakby doszło do wypadku to lusterko nie poleci na dziecko . Też o tym nie wiedziałam długo bo koleżanka montowała tak jak Ty mówisz🫢

Espoir dla mnie jesteś niesamowitą mamą , super sobie radzisz. Ja nie wiem czy poradzę sobie z 1 dzieckiem a Ty masz 6! Dziewczynka musi pokazać, że jest inna niż jej braciszkowie , ale wierzę, że to minie, emocje też i będziesz znowu cieszyć się z macierzyństwa takiego malucha 😍

Vam lubi tę wiadomość

🙋🏼‍♀️91 💁🏻‍♂️88
    💪🏻 starania od 2022r.
    🦋 Hashimoto

14.02.2024 ⏸️ 🥰

age.png
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, usłyszysz pierwsze "aguu" i będziesz chciała kolejne😁 Wczoraj Laura wydała raz niekontrolowanie taki dźwięk i tak mnie to rozczuliło, że od razu do narzeczonego "będziemy mieć piątkę dzieci"😂

Ja niestety nie mam zagłówka w środkowym fotelu z tyłu :c Lusterko mam zamontowane przed dzieckiem niestety.

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • strzyga Ekspertka

Wysłany: 28 października, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po drugiej wizycie położnej. Kacperek zdrowy chłopak, pięknie przybiera na wadze (3440g było tydzień temu, a dziś 3660g), ale co się dziwić jak on potrafi już wypijać po 100ml 🤭. Od dziś w nocy już nie będziemy budzić co 3h, tylko jeśli się da, to Kacperek może przespać ciągiem 6h , jedynie w dzień pilnować bardziej, ale jak pośpi te 4h, to też będzie dobrze.
    Kazała już nam go nie kłaść w rożek, nosić i spać bez - a dlaczego to nawet nie zapytałam :P
    Pytałam o tego siusiaka podczas kąpieli i nie kazała nic tam gmerać, teraz już się takich rzeczy nie robi.. to jest ponoć bardzo bolesne dla takiego szkraba..
    ODPADŁ nam dziś kikut pępowinowy, wysuszony już schowany na pamiątkę razem z opaseczką szpitalną :D także już jestem spokojniejsza o ten pępuszek.. No i kupa dziś poszła MEGA, nie wiedziałam jak to ogarnąć.. co pierwsze przemywać :D szczerze to nie wiedziałam, że będę się tak cieszyć na widok tak wielkich kup.. :D

Dziewczyny na oddziałach, trzymam kciuki i życzę wam żebyście jutro tuliły już swoje maleństwa <3

Hera, u nas po wodzie też był ten dzisiejszy chlust 😂😂, także woda działa cuda..

Espoir, DLA MNIE JESTEŚ BOHATERKĄ I CZAPKI Z GŁOW DLA CIEBIE KOCHANA !! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 20:15

Hera098, Zaczarowan, Kasiap899, Vam, ms lubią tę wiadomość

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir nie powiem nic innego niż dziewczyny, jesteś po prostu bohaterką. 🦸‍♀️ 🫶

Hera hahaha gratulujemy musztardy! Rozumiem, że to dobry znak? 👏🏻🥰

Hera098, Kasia111 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙
  • Hera098 Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś z Was pisała, że dużo płakała przez pierwszy miesiąc przy pierworodnym, bo nie miała czasu dla siebie i ten etap się skończył, że mogła robić co chce...
    U mnie na odwrót. Ja przed dzieckiem nie miałam co robić. Własna działalność, która wymaga ode mnie czasu ok 1-2h dziennie, czasem co dwa dni. Głównie leżałam w domu z psami, na telefonie i przeglądałam wycieczki, bookowałam po Polsce i za granicę i czekałam niecierpliwie na urlop narzeczonego i żeby wyjechać te parę razy w roku... Czasami byłam mega znudzona, i jak narzeczony wracał z pracy zmęczony to mega chciałam abyśmy coś porobili a on nie miał sił, chciał odpocząć i poleżeć, i był zgrzyt... Ogólnie PCOS mi nie pomagał. Leżałam na dupie i jeszcze czułam się cholernie zmeczona czasami😂
    Teraz mam co robić przy dziecku. Zajmuje dużo mojego czasu. I jak uda się wyjechać 2/3 razy w tygodniu na 2h coś załatwić na mieście, do lekarza albo zakupy, to jestem mega zadowolona i tyle mi właśnie starczy. Od listopada nawet 2x w tyg wpadnie siłownia, więc w końcu coś dla mnie🤪 Planuję też niedługo fryzjera😊

HolyFantasia lubi tę wiadomość

Ja 26, On 34
    PCOS, lekka IO,
    PAI - 4G/4G homo

26.01 - Beta 9,9😍

04.04 - CRL 7,27cm
    Łożysko przednia ściana
    16.05 - 340g⚖️
    Połówkowe ok, 32cm 😊
    04.06 - 513g⚖️
    13.06 - 714g ⚖️
    02.07 - 1kg⚖️
    echo serca dobre
    24.07 - 1720g⚖️
    08.08 - 2200g⚖️
    12.08 - 2600g ⚖️
    27.08 - 2800g⚖️
    02.09 - 3140g⚖️
    09.09 - 3600g⚖️
    17.09 - szpital, 3800g⚖️

event.png
  • merry_merry Autorytet

Wysłany: 28 października, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_bella aa no tak rzeczywiscie ma to sens! Jutro przemontuje na srodek 😁

U mnie to samo Julek od 12 do 19 nie spal, juz nie wiedzialam co za akrobacje mam robic zeby mu pomoc albo uspic i w koncu poszla wieeelka kupa i od razu wlecial spiulkolot. Na razie nie ciesze sie na sto procent, ze to na pewno zasluga herbatki i acolic, byc moze to po prostu czas, ale jest jakas nadzieja, ze to jednak te dwa specyfiki zadzialaly. Na razie spi jak zabity, nie wydaje zadnych jękow, chyba brzuszek w koncu przestal dokuczac ❤️ zobaczymy jak nocka

strzyga , Vam, Hera098 lubią tę wiadomość

[age.png

’95 🙎🏼‍♀️

30.01 ⏸️
    31.01 173 beta HCG
    7.02 2582 beta HCG
    15.02 6+2 CRL 4 mm fasolki z bijącym serduszkiem 💓
    12.03 10+0 CRL 3.14 cm maluszka
    29.03 12+3 I badanie prenatalne 🩺 CRL 6.20 cm wstępnie chłopczyk 👶🏼
    15.04 15+0 CRL 10.90 cm 119g 💙 Julian
    31.05 21+4 II badanie prenatalne 🩺 530g 🧸
    26.07 29+4 III badanie prenatalne 🩺 1702g dużego synka 🩵
    11.08 31+6 kontrola na IP 2300g 🫶🏽
    12.09 36+3 ostatnia wizyta 2950g 🩺

27.09.2024 g.22.36 🤍
    3070g 55cm ✨
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ