X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Mro_22 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wózek Muuvo Slick. Gondolę użytkowaliśmy przez 9 miesięcy i skończyliśmy tylko dlatego, że Mały zaczął w niej siadać (gondola XXL), spacerówkę z tego wózka do tej pory użytkujemy. Ogólnie wózek i fotelik-łupinę mieliśmy nowy. Dokupiliśmy adaptery do wózka i mogliśmy łupinę wpinać do wózka.
    Co do łóżeczka, mamy drewniane w którym jeszcze synek śpi, więc może pomyślimy o dostawcę lub nowym, większym łóżeczku dla synka. Co do kosza Mojżesza, marzył mi się wiklinowy, ale nie do końca dla mnie pewny jest, a później zobaczyłam, że są filcowe kosze, więc sobie taki uszyłam. Więc zdarzało się, że Mały spał w tym koszu u nas w łóżku.
    Kosz na pieluszki mamy, ale nie jakiś super, tylko taki z zestawu dla niemowląt z Ikei.
    Wanienkę mamy też z Ikei, taką już trochę większą, a dokupiliśmy do niej taki leżaczek, więc synek wykorzystywał ją jeszcze niedawno.
    Laktator mam elektryczny z Canpola, jeden z tańszych. Byłam mamą kpi, więc był często używany i na moje potrzeby był wystarczający.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png

💔2.2022
    👦🏼12.2022
    ⏸️ 24.01.2026
    09.02.2026 TSH 4,69
    20.03.2026 TSH 1,16
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mro_22 myślę że to, że dalej używacie tej spacerówki i gondola XXL na dodatek to jest świetna recenzja dla tego wózka 😁 także jakbym miała kupować to na pewno bym się rozejrzała za tym muuvo
    Ja mam anexa, ale jak już mówiłam spacerówka mi nie podeszła i jak synek wyrósł na 6 miesięcy (plus próbował się ciągle wywracać na brzuch więc kwestie bezpieczeństwa) to kupiłam Joie i jeździł początkowo na płasko. No i wózek o wiele lżejszy i wygodniejszy do spakowania do auta i mniej miejsca w bagażniku zajmuje.

Paulinka totalnie mi się podoba ten pomysł z miską 😁 przynajmniej jak dziecko wyrośnie to będziesz miała miskę, no super. Ja akurat mam wanienkę na stelażu od koleżanki, ale jakbym miała coś kupować to zdecydowanie coś takiego albo jakąś składaną, bo ta wanna mi stoi na środku pokoju i zajmuje miejsce

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:13

PaulinKA lubi tę wiadomość

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • BlackAmericano Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno będę chciała kupić sterylizator z funkcją podgrzewania oraz nianię elektryczną. Myślę także nad monitorem oddechu, ale słyszałam, że można wypożyczyć.

Mam farta, bo wiele rzeczy dostanę od sióstr. Planujemy wziąć od nich łóżeczko z przewijakiem, ale jeszcze się okaże czy się nam zmieści. Jeżeli nie to kupimy dostawkę.

Dostanę też wózek muuvo. To spacerówka, ale z możliwością wpięcia gondoli, więc zostanie nam zakup tylko tego, co już znacząco zmniejsza koszta.

Mam też już upatrzony fotelik. :)

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dostanę muuvo ale chyba model nazywał się Quick i jakaś wersja sprzed 3 lat. Ale bratowa daje, to biorę. Jako gondola na pewno spełni swoją funkcję a potem się zaopatrzę w jakąś praktyczną spacerówkę.
    U mnie na szczęście mąż już zaliczył wychowanie noworodka i podpowiada co warto kupić, a co nie i wg niego nie ma co inwestować w gondolę natomiast spacerówka musi być poręczna i zwinna, szczególnie że dużo podróżujemy.
    Jakby bratowa nie dawała wózka to i tak bym kupiła używany. Koleżanka polecała mi profil na FB wózki marzeń. Babeczka ma sklep z używanymi we Wrocławiu ale koleżanka kupowała za pobraniem do Warszawy i była mega zadowolona ze stanu i po kilku msc jeszcze sprzedała dalej.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie niania elektroniczna, totalny must have! Polecam bardzo, bardzo mocno kamerkę tapo c200, coś wspaniałego. To nie jest typowa niania a po prostu kamera, ale ja na starym telefonie sobie odpalam podgląd i jest ekstra, a jest bardzo tania. Do tego kupiłam uchwyt na łóżeczko dedykowany do niej i używam codziennie jak mały zaśnie do podglądania jak śpi a ja sobie idę do innego pokoju. Rewelacja naprawdę. Najlepszy gadżet macierzyństwa jak dla mnie 😁

🩵 D 1.05.2025

preg.png
‹‹ 147 148 149 150 151
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ