Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w kolejnym tygodniu, melduję że jadę właśnie oddać krew na panoramę ❤️

Ninia, BlackAmericano, White1, PaulinKA, Martit, Niecierpliwa2, kleopatr4, MarzycielkaMadzik, Niaha, aganieszkam, Mimblanee, Blossomka, pandzia 🐼 lubią tę wiadomość

• White1 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze prenatalne i wszystkie w tym tygodniu, powodzenia 🤞🩷

Niecierpliwa2, kleopatr4, BlackAmericano, MarzycielkaMadzik, aganieszkam lubią tę wiadomość

👧27 🧑28 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
    15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

05.10 3130g 🩵

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka89 wrote:
    Dzień dobry w kolejnym tygodniu, melduję że jadę właśnie oddać krew na panoramę ❤️
    Też się właśnie zbieram. Mam 50 km do labu, a wykupiłam też glukozę, więc jadę na czczo. No zobaczymy czy wytrzymam

kleopatr4, MarzycielkaMadzik, aganieszkam, Mimblanee lubią tę wiadomość

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Też się właśnie zbieram. Mam 50 km do labu, a wykupiłam też glukozę, więc jadę na czczo. No zobaczymy czy wytrzymam

Powodzenia! Nie wiem czy może ktoś potwierdzić, ale pamiętam, że gdzieś czytałam, że przy Panoramie/NIPT nie powinno się pobierać innych próbek (myślę, że chodzi o to, żeby przed Panoramą nie pobierać glukozy, po myślę, że powinno ok), więc może dopytaj czy kolejność pobrania ma znaczenie :)

kleopatr4, Martit lubią tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    1. tak - mam Bugaboo Donkey. używany na Facebooku na Marketplace kupiłam. jestem z niego mega zadowolona, prowadzi mi się dobrze - nie wyobrażam sobie bez podwójnego wózka tego ogarnąć 🙂
    2. nigdy Mąż nie spał osobno i nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. ale my od praktycznie początku śpimy w pokoju dzieci na podłodze na materacu. obecnie w pokoju w którym śpimy jest 4latek, 3latek (dalej się czasem budzi w nocy) i 1,5 roczna córeczka. oni w łóżeczkach, a my na podłodze pomiędzy 🤷🤪 tak się wysypiamy, ogarniamy ich razem i możemy potulić w nocy 🙂
    Dziękuję z odpowiedz. No to my śpimy dokładnie tak samo, tylko ostatnio ten materac zrobił mi się niewygodny, chyba za twardo od podłogi😜

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś będę miała rozmowę telefoniczną z szefem. Jestem na urlopie, a on wysłał do mnie sms czy możemy porozmawiać pomimo wolnego. Domyślam się o co może chodzić - po odpaleniu telefonu dostałam wiadomość od takiego starszego faceta z biura (mega w porządku, trzyma się z dala) z pytaniem czy wszytsko ok, bo wszyscy mówią że chyba „rzuciłam pracę”😂 co jest? Ja tylko poszłam na urlop. Nie dzieliłam się z tym za wczasu to prawda, ale napisałam im na czacie informacyjnie że wrócę w środę. Nie wiem o co chodzi, ale mamy paru intrygantów którzy lubią mieszać. Oby mi nie naknocili tym gadaniem. Już wczoraj miałam bóle brzucha…
    W środę mam przedłużyć umowę, jak się nie uda to nic się nie stanie;)

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
    age.png

Wysłany: 30 marca, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Ja dziś będę miała rozmowę telefoniczną z szefem. Jestem na urlopie, a on wysłał do mnie sms czy możemy porozmawiać pomimo wolnego. Domyślam się o co może chodzić - po odpaleniu telefonu dostałam wiadomość od takiego starszego faceta z biura (mega w porządku, trzyma się z dala) z pytaniem czy wszytsko ok, bo wszyscy mówią że chyba „rzuciłam pracę”😂 co jest? Ja tylko poszłam na urlop. Nie dzieliłam się z tym za wczasu to prawda, ale napisałam im na czacie informacyjnie że wrócę w środę. Nie wiem o co chodzi, ale mamy paru intrygantów którzy lubią mieszać. Oby mi nie naknocili tym gadaniem. Już wczoraj miałam bóle brzucha…
    W środę mam przedłużyć umowę, jak się nie uda to nic się nie stanie;)

O kurczę, współczuję stresu... że też ludzie nie mają lepszych zajęć. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra a to nie jest tak, że jak jesteś powyżej 12 tyg to muszą Ci ją przedłużyć? Tylko pewnie do czasu rozwiązania… nie pamiętam dobrze jak to jest…

Kciuki za dzisiejsze wizyty:)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

👩‍💼 37
    👨‍💼 41

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼
    01.2026 cb

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼 Patrycja
    3120g, 55cm🍬

age.png

13.02.2026 ⏸️ 🙏🏻

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pobrali mi krwi, bo nie mieli próbek :(
    Mogę jechać jutro, ale dopiero teraz dotarłam do domu i zrobiłam zastrzyk z heparyną, powinnam być 24h bez. Mogę jechać w środę, ale coś kojarzę, jak pisałyście, żeby być na początku tygodnia. Myślicie, że środa będzie ok? Czy lepiej jechać jutro po 11?

preg.png

Wysłany: 30 marca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Nie pobrali mi krwi, bo nie mieli próbek :(
    Mogę jechać jutro, ale dopiero teraz dotarłam do domu i zrobiłam zastrzyk z heparyną, powinnam być 24h bez. Mogę jechać w środę, ale coś kojarzę, jak pisałyście, żeby być na początku tygodnia. Myślicie, że środa będzie ok? Czy lepiej jechać jutro po 11?

Oj, to szkoda. Ja skorzystałam z rady Ninii i zadzwoniłam na infolinię Synevo sprawdzić czy mają zestaw w moim punkcie. Nie wiem czy w innych laboratoriach też jest taka opcja. Dla pozostałych planujących NIPT, myślę że warto zadzwonić wcześniej.

Wydaje mi się, że środa też powinna być ok. Próbki z czwartku, piątku mogą już pewnie gdzieś czekać przez weekend.

Ja byłam na pobraniu w zeszły wtorek, ale nie mam żadnych info kiedy wysłali. Mam nadzieję, że jeszcze w tym tygodniu będzie wynik.

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 30 marca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit lepiej poczekać by był ten odstęp od heparyny, jak oddasz w środę to tak samo wyruszy w trasę i jest duże prawdopodobieństwo, że dotrze w piątek. Najgorzej oddać w czwartek albo piątek bo załapujesz się na weekend ale finalnie to wydłuża o 2-3 dni oczekiwanie, a to i tak lepiej niż mieć niediagnostycznie i wszystko od nowa bo wtedy się robią 2 tygodnie.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • yelonka Koleżanka

Wysłany: 30 marca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was robiła test SANCO? Mam blisko do diagnostyki gdzie wykonywany jest ten test od ręki. Czy lepiej wybrać inny?

Listopad 2018 💔👼 (Clostilbegyt)

Listopad 2020 synuś 💙 (Clostilbegyt)

13.02.2026 ⏸️

13.03.2026 mamy ❤️

Heparyna 💉 x3🤰

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki pappy. Ryzyko 21, zmalało z 1:97 do 1:316, ryzyko pośrednie, więc wskazanie i tak do NIPT. Ale czuję ogromną ulgę, reszta ryzyk niska.
    niestety ryzyko preeklampsji jest 1:128, mam zwiększyć acard do 150

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 15:28

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra jestem ciekawa co szef powie skoro to było takie ważne, że dzwoni na urlopie 🤔 pewnie musieli tam w pracy nieźle plotkować. Ale jesteś już w 12 tyg więc umowę przedłużyć muszą do dnia porodu. A w ogóle do kiedy planujesz pracować?

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martit wrote:
    Mam wyniki pappy. Ryzyko 21, wzrosło z 1:97 do 1:316, ryzyko pośrednie, więc wskazanie i tak do NIPT. Ale czuję ogromną ulgę, reszta ryzyk niska.
    niestety ryzyko preeklampsji jest 1:128, mam zwiększyć acard do 150

Martit, ale jak miałaś 1:97 a teraz po wynikach pappy masz 1:316 (tak napisałaś ze z 97 do 317) to jest na plus dla was. Ono nie wzrosło, tylko spadło.
    Im większa liczba po dwukropku tym lepiej.
    Jakby bylo 1:2 to 50% ryzyka na ZD, a jakbyś miala 1:100000 to tylko tysięczna cześć procenta ;)

No i wspolczuje ze nie pobrali Ci dzis krwi na NIPT... najezdzisz sie biedna. W środę podobno jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 12:37

Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026 40+5 , cały mój świat...❤️

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Weronka89 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wyprawki - dla mnie must have to:
    - monitor oddechu
    - niania elektroniczna
    - przewijak
    - dobry fotelik

Wózek mam po 1 dziecku z bebetto ale nie pamiętam modelu, z gondoli syn wyrósł po 5 msc, spacerówki używaliśmy chyba z 2 msc i kupiliśmy lżejsza bo lecieliśmy na wakacje samolotem, a nasza od wózka była dwuczęściowa i nie chcieliśmy się bawić w owijanie obu części folią itp. Spacerówkę mamy cybex easy czy jakos tak i mega jej nie lubilam. Na szczęście syn jak miał 1,5 roku i wsiadł na hulajnogę tak nam się skończyła przygoda z wózkiem bo nim pogardził 🤣

Z rzeczy których nie miałam a pewnie tym razem kupię to chusta i bujaczek, zachęcił mnie ten Tiny Love.

Myslalam ze trochę gadżetów typu kojec dla większego dziecka dostanę od przyjaciółki ale własnie się okazało ze ma termin 1,5 msc po mnie 😅

• snieżka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za wizyty ❤️

Kleopatr minimum do dnia porodu muszą Ci i tak przedłużyć umowę :) Ja tak będę miała, bo umowę mam do końca sierpnia.

Ja dzisiaj miałam tragiczną noc.. Chciałam spróbować nie wziąć leku na sen na noc i wzięłam tylko Bonjeste. Spałam może z godzinę płytkim snem z przerwami. O 3:30 wzięłam jednak tę tabletkę, bo myślałam, że zwariuję przez to że nie mogę spać i czułam, że już na pewno nie zasnę. Chwilę później zaczęłam wymiotować. Jak później już zasnęłam to narzeczony mnie obudził, bo miałam koszmar i krzyczałam przez sen.
    Nadal czuję się okropnie 🤢 Głowa chyba mi zaraz pęknie. A najgorsze jest to, że ciężko mi uwierzyć, że kiedykolwiek zasnę bez leku. To wydaje mi się takie nierealne. W dodatku jak nie śpię, to co niecałą godzinę muszę chodzić do toalety, bo tak mi się sikać chcę 😖
    Przed początkiem III trymestru muszę całkiem odstawić leki od psychiatry a nie wyobrażam sobie tego :( Próbowałam chyba wszystkiego: medytacji, ćwiczeń oddechowych, aromatoterapii, akupunktury, unikania niebieskich świateł.

Przepraszam za te smęty, ale chyba musiałam to z siebie wyrzucić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 13:56

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o dziwo mdłości w miarę odpuściły od 2 dni. Tzn mam nadal po dłuższej jeździe autem albo przy nieodpowiednim jedzeniu, ale w końcu nie trzymają mnie cały dzień i mogę się ruszyć z łóżka 🤩 Dzisiaj trochę większe bóle brzucha, ale wydaje mi się że boli bardziej od jelit. Noce w miarę, 1 pobudka musi być, ale jak nie chodzę do pracy to mogę to odespać rano. Byle te najgorsze mdłości nie wróciły 😭

Wysłany: 30 marca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sniezka, nie masz za co przepraszać. Przykro mi, że tak Cię to spanie męczy :( Miałam takie epizody pod koniec zeszłego roku, związane ze stresem w pracy. Na początku to, że nie mogę zasnąć jeszcze bardziej mnie frustrowało i nakręcało, więc jeszcze bardziej nie mogłam zasnąć. Zaczęłam to trochę "ignorować" - brałam czytnik ebookow i czytałam aż mnie odcięło albo słuchałam audiobooków na słuchawkach, żeby męża nie budzić. Wiem, że to nie jest metoda dla każdego, ale u mnie się sprawdziła. Na szczęście było to przejściowe i teraz już jest ok. Czasem się budzę w ciąży, ale stosunkowo rzadko.

I oczywiście przydałoby się zdiagnozować przyczynę, u mnie ewidentnie był to stres związany z pracą, przeszło jak minęły najgorsze momenty i trochę zmieniłam podejście.

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    @sniezka, nie masz za co przepraszać. Przykro mi, że tak Cię to spanie męczy :( Miałam takie epizody pod koniec zeszłego roku, związane ze stresem w pracy. Na początku to, że nie mogę zasnąć jeszcze bardziej mnie frustrowało i nakręcało, więc jeszcze bardziej nie mogłam zasnąć. Zaczęłam to trochę "ignorować" - brałam czytnik ebookow i czytałam aż mnie odcięło albo słuchałam audiobooków na słuchawkach, żeby męża nie budzić. Wiem, że to nie jest metoda dla każdego, ale u mnie się sprawdziła. Na szczęście było to przejściowe i teraz już jest ok. Czasem się budzę w ciąży, ale stosunkowo rzadko.

I oczywiście przydałoby się zdiagnozować przyczynę, u mnie ewidentnie był to stres związany z pracą, przeszło jak minęły najgorsze momenty i trochę zmieniłam podejście.

Ja mam zdiagnozowane zaburzenia depresyjno-lękowe od wielu lat. Ponad 7 lat jestem w psychoterapii. Ale tak naprawdę kiedy kładę się spać nie mam żadnych niepokojących myśli, po prostu nie umiem się wyłączyć.

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
‹‹ ‹ 150 151 152 153 154 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ