Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @sniezko, ogromnie mi przykro ze borykasz sie z takimi przeszkodami , ktore utrudniają czystą radosc z ciazy :( a powiedz mi.. Bo wiesz, ja po prostu sie nie znam! Co dzieje sie bez tabletek przez 3 4 5 dni? To nie jest tak ze po prostu czlowiek pada z wyczerpania? Biedna jestes ze przez to przechodzisz... 🫂

@babajaga ja w sobote wlasnie mialam takiego jakby objawy żołądkowe (przelewanie i jeżdżenie po brzuchu) a potem zwyczajowo ciagniecia... no I tez mam goraca nadzieje ze to nic takiego ;)

U mnie dzis:
    1.Odebrałam wyniki pappa, ryzyka niskie 😍 nie zamierzam nawet wczytywać sie w wyniki laboratoryjne, wystarczy mi analiza lekarza :)
    2.Bylam rano na krzywej bleeeh🤢, i mam juz wyniki, chyba całkiem ok! 77, 100 i 76. Metmorfina odstawiona 10 dni temu wiec to juz wynik "na czysto" :)
    3. Panoramy nie ma dalej 😵‍💫

Niecierpliwa2, Kingus 1, snieżka, kleopatr4, aganieszkam, pandzia 🐼, White1, BlackAmericano, Weronka89, Vainchild, Mimblanee lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Talto109_ Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Ah, super! Gratulacje ❤️. Po jakim czasie dostałaś wyniki? Już zastanawiam się jak to będzie u mnie 🙈.

W czwartek 26.03 miałam prenatalne i pobranie krwi na pappa

Blossomka lubi tę wiadomość

🧑32
    🧒26
    🐶5

06.2024 start starań

03.2025 Torbiel endometrialna
    08.2025
    Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
    stwierdzona endometrioza IV stopnia
    AMH 3,7

09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża

15.01.2026
    AMH 1,3
    USG pęcherzy widoczny
    pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
    Duphaston 2x10
    27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
    29.01.2026 beta 115
    01.02.2026 beta 415
    03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziona Waszymi dobrymi wiadomościami zadzwoniłam dopytać o moją pappę i pani w recepcji powiedziała, że wyniki nie wymagają konsultacji, a ryzyka są niskie 🥹

Idę do lasu na spacer, muszę dać głowie odpocząć, a jutro znów czeka mnie 8h siedzenia na tyłku, bo prowadzę szkolenia online 🫠 może to też wpływa na to, że ten brzuch mnie ciągnie.

PaulinKA, Talto109_, Niecierpliwa2, Kingus 1, Blossomka, BlackAmericano, snieżka, kleopatr4, aganieszkam, pandzia 🐼, Vainchild, Mimblanee lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, że do tej pory same dobre wieści i niskie ryzyka ❤️

@PaulinKA, pobierałaś Panoramę w poniedziałek, prawda? Ja byłam we wtorek i liczę, że może jutro/pojutrze będą. Ale ciężko się czeka!

preg.png
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa2 wrote:
    Super, że do tej pory same dobre wieści i niskie ryzyka ❤️

@PaulinKA, pobierałaś Panoramę w poniedziałek, prawda? Ja byłam we wtorek i liczę, że może jutro/pojutrze będą. Ale ciężko się czeka!

Tak kochana, dokładnie tydzien po lekarz mnie umówił na odbiór wynikow jeszcze takie krótkie omówienie itd. Wiec mysle ze jutro beda Twoje! Masz tam dzwonić czy jak to u Was wyglada?

@aszinku, kciuki wyjątkowo mocne za Twoje prenatalne, no i chyba Felie tez juz powinnaś mieć??🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:42

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się z Wami żegnam. W czwartek wieczorem przyszedł wynik Feli - dziewczynka z wysokim ryzykiem trisomii 21. A dziś na USG ciąża obumarła, zarodek wygląda na 8+4… Od razu dostałam tabletki na wywołanie poronienia. 🥺 Jednak kobieca intuicja to jest ogromne narzędzie, ufajcie jej. Trzymam za Was mocno kciuki 💚

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET… ⏳
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin...🫂🫂🫂🫂 kochana, nie bylo Cie od kilku dni i mnie to niepokoilo, mialam wielka nadzieje ze wskoczysz z dobrymi wieściami 😢

Nie znajduje slow, po prostu tulę...

⏳️1.2024

2026🙏
    preg.png

• Ninia Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin bardzo mi przykro, przytulam bardzo mocno. Zaopiekuj się teraz sobą, w taki sposób jaki uznasz za najlepszy. Jak potrzebujesz porozmawiać z dziewczynami to jest wspaniały wątek Nowy Początek. Ja tam zyskałam dużo wsparcia w tak trudnym momencie życia. W takiej sytuacji nie ma słów, może teraz zabrzmi to absurdalnie ale po czasie mroku, zawsze przychodzi słońce, zawsze. A teraz zadbaj o siebie, rób to wszystko co przyniesie Ci ukojenie.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 30 marca, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin 🫂❤️‍🩹 bardzo mi przykro, życzę Ci żeby po tym mroku zaświeciło dla Ciebie słońce 🥺

• Megmery Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, tak bardzo mi przykro...przytulam

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Martit Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, tulę mocno :(

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @aszin, nic mądrzejszego niż dziewczyny już napisały nie wymyślę. Przesyłam dużo ciepłych myśli 🫂

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin przykro mi bardzo ,zastanawiałam się właśnie jak Twoje wyniki bo nie odzywałaś się kilka dni :(
    Trzymam kciuki za lepszy nowy początek 🤞🫂🫂🫂🫂

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin bardzo mi przykro :( zadbaj teraz o siebie ❤️ dosłownie przed chwilą myślałam o Tobie i zajrzałam sprawdzić, czy coś pisałaś. Trzymaj się ❤️

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    classy wrote:
    A długo już czekasz? Ja wynik miałam po niecałym tygodniu - we wtorek oddawałam krew, wyniki dostałam w poniedziałek :)
    Mialam na mysli ze czekam na Wasze wyniki

aszin, przytulam Cię. Myślałam i czekałam na wieści od Ciebie. Gdybyś potrzebowała to wątek „Nowy Początek” jest pełen odpowiedniego wsparcia w takiej sytuacji🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 18:58

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKA wrote:
    @sniezko, ogromnie mi przykro ze borykasz sie z takimi przeszkodami , ktore utrudniają czystą radosc z ciazy :( a powiedz mi.. Bo wiesz, ja po prostu sie nie znam! Co dzieje sie bez tabletek przez 3 4 5 dni? To nie jest tak ze po prostu czlowiek pada z wyczerpania? Biedna jestes ze przez to przechodzisz... 🫂

@babajaga ja w sobote wlasnie mialam takiego jakby objawy żołądkowe (przelewanie i jeżdżenie po brzuchu) a potem zwyczajowo ciagniecia... no I tez mam goraca nadzieje ze to nic takiego ;)

U mnie dzis:
    1.Odebrałam wyniki pappa, ryzyka niskie 😍 nie zamierzam nawet wczytywać sie w wyniki laboratoryjne, wystarczy mi analiza lekarza :)
    2.Bylam rano na krzywej bleeeh🤢, i mam juz wyniki, chyba całkiem ok! 77, 100 i 76. Metmorfina odstawiona 10 dni temu wiec to juz wynik "na czysto" :)
    3. Panoramy nie ma dalej 😵‍💫

Zanim zaczęłam brać obecny lek na sen to brałam inny. I w pierwszej ciąży go odstawiłam i zaczęłam brać obecny w większej dawce, tylko na początku on wcale nie działał. I wyglądało to tak, że przez 3 pierwsze noce nie zasnęłam nawet na 1 minutę, później spałam jakoś 1,5 h na noc i potem sen się wydłużał tak, że po ponad tygodniu spałam już normalnie. Ale przez ten tydzień czułam się jak zombi, miałam okropne mdłości, ból głowy i płakałam z bezsilności. Zastanawiam się czy to nie brak snu przyczynił się do poronienia.
    Jeszcze przed ciążą próbowałam zmienić lek, ale po 3 nocach bez snu się poddawałam.
    Teraz jestem pewna, se jakbym w zamian nie brała żadnego innego leku, to nawet po tygodniu nie wróciłby mi normalny sen :(

Cieszę się, że Pappa wyszła dobrze! Trzymam kciuki za panoramę 🤞🍀

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 30 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Dziewczyny, ja się z Wami żegnam. W czwartek wieczorem przyszedł wynik Feli - dziewczynka z wysokim ryzykiem trisomii 21. A dziś na USG ciąża obumarła, zarodek wygląda na 8+4… Od razu dostałam tabletki na wywołanie poronienia. 🥺 Jednak kobieca intuicja to jest ogromne narzędzie, ufajcie jej. Trzymam za Was mocno kciuki 💚

Jejku, kochana, tak bardzo mi przykro 😥 Kompletnie się tego nie spodziewałam 🥺
    Nie wiem co powiedzieć, bo chyba żadne słowa nie ukoją tego bólu 😥
    Tulę Cie mocno 🫂🫂
    Jesteś w szpitalu?

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Dziękuję z odpowiedz. No to my śpimy dokładnie tak samo, tylko ostatnio ten materac zrobił mi się niewygodny, chyba za twardo od podłogi😜
    my też bardzo często wstajemy rano połamani 🫣
    najpierw spaliśmy kilka lat na podłodze w jednym pokoju z trójką dzieci. jak urodziło się 4 dziecko to spało kilka miesięcy z nami na materacu (reszta w swoich łóżeczkach) do czasu aż nie zauważyliśmy, że reszta przestała się budzić w nocy i jest gotowa na spanie bez nas. poszliśmy do drugiego pokoju z najmłodszym i potem dołączyły tam kolejne dwa dzieciaczki. teraz pewnie jak się urodzi to Maleństwo, to pośpimy w tym pokoju kilka miesięcy z nim na materacu, a potem pójdziemy do 3 pokoju tylko z tym najmłodszym... i tak się tułamy już 10 lat 🫣

kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    tak bardzo mi przykro... 😞

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 30 marca, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megmery wrote:
    Oczywiście wołałabym uniknąć cesarskiego cięcia, ale tylko dlatego, że szybko chciałabym mieć drugie dziecko, a może nawet i trzecie, a po cesarskim cięciu lepiej będzie odczekać dłuższy czas.
    tutaj to już kwestia bardzo indywidualna 🙂 najczęściej każą czekać chyba rok 🙂

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
    💜 10/2026 🤰

preg.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ