PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
@sniezko, ogromnie mi przykro ze borykasz sie z takimi przeszkodami , ktore utrudniają czystą radosc z ciazy
a powiedz mi.. Bo wiesz, ja po prostu sie nie znam! Co dzieje sie bez tabletek przez 3 4 5 dni? To nie jest tak ze po prostu czlowiek pada z wyczerpania? Biedna jestes ze przez to przechodzisz... 🫂
@babajaga ja w sobote wlasnie mialam takiego jakby objawy żołądkowe (przelewanie i jeżdżenie po brzuchu) a potem zwyczajowo ciagniecia... no I tez mam goraca nadzieje ze to nic takiego
U mnie dzis:
1.Odebrałam wyniki pappa, ryzyka niskie 😍 nie zamierzam nawet wczytywać sie w wyniki laboratoryjne, wystarczy mi analiza lekarza
2.Bylam rano na krzywej bleeeh🤢, i mam juz wyniki, chyba całkiem ok! 77, 100 i 76. Metmorfina odstawiona 10 dni temu wiec to juz wynik "na czysto"
3. Panoramy nie ma dalej 😵💫
Niecierpliwa2, Kingus 1, snieżka, kleopatr4, aganieszkam, pandzia 🐼, White1, BlackAmericano, Weronka89, Vainchild, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Blossomka wrote:Ah, super! Gratulacje ❤️. Po jakim czasie dostałaś wyniki? Już zastanawiam się jak to będzie u mnie 🙈.
W czwartek 26.03 miałam prenatalne i pobranie krwi na pappa
Blossomka lubi tę wiadomość
🧑32
🧒26
🐶5
06.2024 start starań
03.2025 Torbiel endometrialna
08.2025
Zmiana lekarza i kliniki na klinikę Bocian
stwierdzona endometrioza IV stopnia
AMH 3,7
09.2025 Ciężka laparoskopia Usunięcie torbieli oraz zrostów na jajnikach, zrostów w jajowodach, jelitach, splocie pochwowo odbytniczym, uwolnienie z zrostów mięśni miednicy i krzyża
15.01.2026
AMH 1,3
USG pęcherzy widoczny
pierwszy cykl stymulowany zastrzykiem ovitrelle
Duphaston 2x10
27.01.2026 beta 34,9 progesteron 28 ❤️
29.01.2026 beta 115
01.02.2026 beta 415
03.02.2026 beta 975 progesteron 22,73

-
Wiedziona Waszymi dobrymi wiadomościami zadzwoniłam dopytać o moją pappę i pani w recepcji powiedziała, że wyniki nie wymagają konsultacji, a ryzyka są niskie 🥹
Idę do lasu na spacer, muszę dać głowie odpocząć, a jutro znów czeka mnie 8h siedzenia na tyłku, bo prowadzę szkolenia online 🫠 może to też wpływa na to, że ten brzuch mnie ciągnie.
PaulinKA, Talto109_, Niecierpliwa2, Kingus 1, Blossomka, BlackAmericano, snieżka, kleopatr4, aganieszkam, pandzia 🐼, Vainchild, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa2 wrote:Super, że do tej pory same dobre wieści i niskie ryzyka ❤️
@PaulinKA, pobierałaś Panoramę w poniedziałek, prawda? Ja byłam we wtorek i liczę, że może jutro/pojutrze będą. Ale ciężko się czeka!
Tak kochana, dokładnie tydzien po lekarz mnie umówił na odbiór wynikow jeszcze takie krótkie omówienie itd. Wiec mysle ze jutro beda Twoje! Masz tam dzwonić czy jak to u Was wyglada?
@aszinku, kciuki wyjątkowo mocne za Twoje prenatalne, no i chyba Felie tez juz powinnaś mieć??🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 17:42
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja się z Wami żegnam. W czwartek wieczorem przyszedł wynik Feli - dziewczynka z wysokim ryzykiem trisomii 21. A dziś na USG ciąża obumarła, zarodek wygląda na 8+4… Od razu dostałam tabletki na wywołanie poronienia. 🥺 Jednak kobieca intuicja to jest ogromne narzędzie, ufajcie jej. Trzymam za Was mocno kciuki 💚Starania od 08.2023
Trombofilia, Hashimoto, OAT
03.2024 💔💔 8tc (6+4)
2026:
ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
→ I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
→ II FET… ⏳ -
@aszin...🫂🫂🫂🫂 kochana, nie bylo Cie od kilku dni i mnie to niepokoilo, mialam wielka nadzieje ze wskoczysz z dobrymi wieściami 😢
Nie znajduje slow, po prostu tulę... -
Aszin bardzo mi przykro, przytulam bardzo mocno. Zaopiekuj się teraz sobą, w taki sposób jaki uznasz za najlepszy. Jak potrzebujesz porozmawiać z dziewczynami to jest wspaniały wątek Nowy Początek. Ja tam zyskałam dużo wsparcia w tak trudnym momencie życia. W takiej sytuacji nie ma słów, może teraz zabrzmi to absurdalnie ale po czasie mroku, zawsze przychodzi słońce, zawsze. A teraz zadbaj o siebie, rób to wszystko co przyniesie Ci ukojenie.
-
Aszin, tak bardzo mi przykro...przytulam02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Aszin przykro mi bardzo ,zastanawiałam się właśnie jak Twoje wyniki bo nie odzywałaś się kilka dni

Trzymam kciuki za lepszy nowy początek 🤞🫂🫂🫂🫂 -
Aszin bardzo mi przykro
zadbaj teraz o siebie ❤️ dosłownie przed chwilą myślałam o Tobie i zajrzałam sprawdzić, czy coś pisałaś. Trzymaj się ❤️
-
Mialam na mysli ze czekam na Wasze wynikiclassy wrote:A długo już czekasz? Ja wynik miałam po niecałym tygodniu - we wtorek oddawałam krew, wyniki dostałam w poniedziałek

aszin, przytulam Cię. Myślałam i czekałam na wieści od Ciebie. Gdybyś potrzebowała to wątek „Nowy Początek” jest pełen odpowiedniego wsparcia w takiej sytuacji🥺Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca, 18:58
-
PaulinKA wrote:@sniezko, ogromnie mi przykro ze borykasz sie z takimi przeszkodami , ktore utrudniają czystą radosc z ciazy
a powiedz mi.. Bo wiesz, ja po prostu sie nie znam! Co dzieje sie bez tabletek przez 3 4 5 dni? To nie jest tak ze po prostu czlowiek pada z wyczerpania? Biedna jestes ze przez to przechodzisz... 🫂
@babajaga ja w sobote wlasnie mialam takiego jakby objawy żołądkowe (przelewanie i jeżdżenie po brzuchu) a potem zwyczajowo ciagniecia... no I tez mam goraca nadzieje ze to nic takiego
U mnie dzis:
1.Odebrałam wyniki pappa, ryzyka niskie 😍 nie zamierzam nawet wczytywać sie w wyniki laboratoryjne, wystarczy mi analiza lekarza
2.Bylam rano na krzywej bleeeh🤢, i mam juz wyniki, chyba całkiem ok! 77, 100 i 76. Metmorfina odstawiona 10 dni temu wiec to juz wynik "na czysto"
3. Panoramy nie ma dalej 😵💫
Zanim zaczęłam brać obecny lek na sen to brałam inny. I w pierwszej ciąży go odstawiłam i zaczęłam brać obecny w większej dawce, tylko na początku on wcale nie działał. I wyglądało to tak, że przez 3 pierwsze noce nie zasnęłam nawet na 1 minutę, później spałam jakoś 1,5 h na noc i potem sen się wydłużał tak, że po ponad tygodniu spałam już normalnie. Ale przez ten tydzień czułam się jak zombi, miałam okropne mdłości, ból głowy i płakałam z bezsilności. Zastanawiam się czy to nie brak snu przyczynił się do poronienia.
Jeszcze przed ciążą próbowałam zmienić lek, ale po 3 nocach bez snu się poddawałam.
Teraz jestem pewna, se jakbym w zamian nie brała żadnego innego leku, to nawet po tygodniu nie wróciłby mi normalny sen
Cieszę się, że Pappa wyszła dobrze! Trzymam kciuki za panoramę 🤞🍀 -
aszin wrote:Dziewczyny, ja się z Wami żegnam. W czwartek wieczorem przyszedł wynik Feli - dziewczynka z wysokim ryzykiem trisomii 21. A dziś na USG ciąża obumarła, zarodek wygląda na 8+4… Od razu dostałam tabletki na wywołanie poronienia. 🥺 Jednak kobieca intuicja to jest ogromne narzędzie, ufajcie jej. Trzymam za Was mocno kciuki 💚
Jejku, kochana, tak bardzo mi przykro 😥 Kompletnie się tego nie spodziewałam 🥺
Nie wiem co powiedzieć, bo chyba żadne słowa nie ukoją tego bólu 😥
Tulę Cie mocno 🫂🫂
Jesteś w szpitalu? -
my też bardzo często wstajemy rano połamani 🫣kleopatr4 wrote:Dziękuję z odpowiedz. No to my śpimy dokładnie tak samo, tylko ostatnio ten materac zrobił mi się niewygodny, chyba za twardo od podłogi😜
najpierw spaliśmy kilka lat na podłodze w jednym pokoju z trójką dzieci. jak urodziło się 4 dziecko to spało kilka miesięcy z nami na materacu (reszta w swoich łóżeczkach) do czasu aż nie zauważyliśmy, że reszta przestała się budzić w nocy i jest gotowa na spanie bez nas. poszliśmy do drugiego pokoju z najmłodszym i potem dołączyły tam kolejne dwa dzieciaczki. teraz pewnie jak się urodzi to Maleństwo, to pośpimy w tym pokoju kilka miesięcy z nim na materacu, a potem pójdziemy do 3 pokoju tylko z tym najmłodszym... i tak się tułamy już 10 lat 🫣
kleopatr4, Mimblanee lubią tę wiadomość
-
tak bardzo mi przykro... 😞aszin wrote:Dziewczyny, ja się z Wami żegnam. W czwartek wieczorem przyszedł wynik Feli - dziewczynka z wysokim ryzykiem trisomii 21. A dziś na USG ciąża obumarła, zarodek wygląda na 8+4… Od razu dostałam tabletki na wywołanie poronienia. 🥺 Jednak kobieca intuicja to jest ogromne narzędzie, ufajcie jej. Trzymam za Was mocno kciuki 💚
-
tutaj to już kwestia bardzo indywidualna 🙂 najczęściej każą czekać chyba rok 🙂Megmery wrote:Oczywiście wołałabym uniknąć cesarskiego cięcia, ale tylko dlatego, że szybko chciałabym mieć drugie dziecko, a może nawet i trzecie, a po cesarskim cięciu lepiej będzie odczekać dłuższy czas.