PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż pracuje w służbach mundurowych, więc świątek i piątek. Muszę zapytać naszej rodzinnej czy mu da L4 na mnie na początek. Nie wyobrażam sobie żeby poszedł od razu do pracy.
Dzięki za odpowiedzi 🌷
Marty.na, czemu creep? Nam lekarka powiedziała, że widać, że pieron 🫢
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Bo się zaczął śmiać, że tak się przytulil to łożyska, ukrył że taki creep z niego na tym USG, a ja ze no creep po tacie, to co zrobić 🤣 mój lekarz ma ogółem dziwne poczucie humoru, ale dzięki temu umie rozładować mój stresbabajagapatrzy wrote:Mój mąż pracuje w służbach mundurowych, więc świątek i piątek. Muszę zapytać naszej rodzinnej czy mu da L4 na mnie na początek. Nie wyobrażam sobie żeby poszedł od razu do pracy.
Dzięki za odpowiedzi 🌷
Marty.na, czemu creep? Nam lekarka powiedziała, że widać, że pieron 🫢
Dziś nam pokazał obraz w 3d i ten "creep" nam pomachał
Martit, Karos31 lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Weronka89 wrote:Ojcowski i rodzicielski dodatkowy należy się również na jdg, przy czym rodzic może normalnie pracować i wystawiać faktury - warto o tym poczytać, bo można zyskać sporo kasy. My się dowiedzieliśmy niedawno dopiero i teraz mąż będzie składał wniosek o 9 tyg rodzicielskiego. Ojcowski niestety nam przepadł bo jest do ukończenia roku przez dziecko.
Oo Weronka i co tam serio sensowne pieniądze sie dostaje?
Moj maz jest programista wiec wiesz on ma jedna fv miesięcznie do firmy z którą ma kontrakt , a z twgo co sie orientowalismy to np l4 w jego przypadku to jest wiesz jakies śmieszne pieniądze typu 30 zl dziennie i założyliśmy ze nic z takich benefitow miec nie bedziemy... dzieki, na pewno to sprawdzimy! -
z tego co ja się orientuję to 2-3 tysiące ale można normalnie wtedy wykonywać działalność i wystawiać FV. To jest taki "dodatek". Kwota nie jest zawrotna ale zawsze coś.PaulinKA wrote:Oo Weronka i co tam serio sensowne pieniądze sie dostaje?
Moj maz jest programista wiec wiesz on ma jedna fv miesięcznie do firmy z którą ma kontrakt , a z twgo co sie orientowalismy to np l4 w jego przypadku to jest wiesz jakies śmieszne pieniądze typu 30 zl dziennie i założyliśmy ze nic z takich benefitow miec nie bedziemy... dzieki, na pewno to sprawdzimy! -
My tą sama branżaPaulinKA wrote:Oo Weronka i co tam serio sensowne pieniądze sie dostaje?
Moj maz jest programista wiec wiesz on ma jedna fv miesięcznie do firmy z którą ma kontrakt , a z twgo co sie orientowalismy to np l4 w jego przypadku to jest wiesz jakies śmieszne pieniądze typu 30 zl dziennie i założyliśmy ze nic z takich benefitow miec nie bedziemy... dzieki, na pewno to sprawdzimy!
jak widziałam na insta jakieś prawniczki które o tym mówią to mówiły że w sumie można „dostać” nawet ponad 10 k bo jest jakiś zasiłek + zwolnienie z części ZUS. Ale ile dokładnie to wychodzi to nie wiem. Wiem że musi być jakaś dobrowolna składka opłacona przez minimum 90 dni, a ona miesięcznie ok 200 zł wychodzi. Kolega teraz brał ojcowski 2 tyg i dostał na konto 1800 zł ale czy to zależy od wysokości składek, zarobków czy to taka kwota ogólna dla wszystkich to nie mam pojecia. U nas nawet ksiegowa o tym nie wiedziała i się dowiedziała jak mój mąż zaczął ją cisnąć, a to już od kilku lat funkcjonuje 🤦♀️🤦♀️ sorki że trochę chaotycznie, ale właśnie sami nie wiemy wszystkiego w tym temacie a księgowi też jakoś tego nie ogarniają. Ale wydaje mi się że nawet 2-3 k to nie są pieniądze które warto ominąć
Plus potem jeszcze ten rodzicielski 9 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:09
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
Ninia wrote:z tego co ja się orientuję to 2-3 tysiące ale można normalnie wtedy wykonywać działalność i wystawiać FV. To jest taki "dodatek". Kwota nie jest zawrotna ale zawsze coś.
Też dzisiaj o tym czytałam ☺️ i wychodzi mi, że można normalnie pracować ale dostać właśnie ok. 3 tysięcy - w postaci zasiłku i obniżenia składek w jakimś tam okresie. Na ten czas nie trzeba zawieszać działalności, można normalnie pracować, więc w sumie to taki „dodatek”, więc pewnie warto się pochylić nad tematem ☺️
Dziewczyny- a macie może do polecenia lekarza w Warszawie na połówkowe? Miałam już prenatalne, ale lekarz był jedynie ok, taki trochę niemrawy - mało opowiadał, więc chyba teraz wolałbym wybrać kogoś innego ☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
AMH: 1,5
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
❌ANA 1:160, KIR AA, MTHFR-homo, PAI-1 homo
👦
azoospermia → udana biopsja mTESE
✅hormony, AZF, kariotyp, CFTR, wit D, B12, inhibina B
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
ET 4.1.1 (Cyclogest, Duphaston)❌
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-
Classy, ja I badania robiłam w Gabinetach Krasińskiego na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Idę w to samo miejsce też na połówkowe i na pewno zrobię tam badanie III trymestru.
Z tego, co wiem wszyscy lekarze są tam godni polecenia
classy lubi tę wiadomość
-
Mi z kolei czat napisal ze to zależy ile zusu sie placi, moj maz placi sporo wiecej niz to minimum wiec kwota dofinansowania bylaby pewnie sporo wyższa niz te 2-3k (po ktore tez warto sięgnąć!)
A ten rodzicielskiej 9 tyg to chyba dziala na tej zasadzie ze kobieta wraca wcześniej do pracy?? Bo ja zakładam ze wezmę te 80% podstawy wynagrodzenia przez rok i patrząc na roznice w zarobkach między nami to bardziej sie w naszej rodzinie oplaca bym to ja byla na macierzyńskim 😆 -
BlackAmericano - dziękuję 🤩 a były problemy z terminami czy raczej bez problemu się zapisywałaś?
PaulinKa - taak, bardzo możliwe, ja tylko tak na szybko zerknęłam jakie są warunki, ale właśnie spoko wygląda to, że nie trzeba zawieszać działalności o można wystawić FV i zawsze coś tam dodatkowego wpadnie do portfela ☺️ ja właśnie o tym rodzicielkim na jdg dokładnie nie czytałam, ale możliwe, że to może być tak, że Ty musiałabyś być krócej na macierzyńskim 🤔 u nas też plan taki, że ja idę na macierzyński na rok, głównie dlatego, że mąż na jdg, a na zasiłku pewnie nie dostałby tyle co pracując normalnie 🤔
A jesteście już na zwolnieniach lub od kiedy planujecie / chcecie? ☺️👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
✅hormony, kariotyp, cytokiny, immunofenotyp, komórki NK, homocysteina, trombofilia, białko C, białko S, zespół antyfosfolipidowy, TSH, prolaktyna, wit D, wit B12
👦
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️
FET 3.1.1 (Utrogestan, Duphaston, Encorton, Accofil) → 10 dpt: β 205; 14 dpt: β 826, prog. 30,83 ng/ml; 22 dpt: β 17318; 28 dpt: β 44192, prog. 32,31 ng/ml, CRL 0,74 + ❤️; 8t+5: CRL 2,12; 9t+6; CRL 2,9, FHR: 176; 10t+5: FeliaTest - zdrowa 🩷

-
Ja też tam, u doktora Lewczuka. Jestem bardzo zadowolona. Nie ma problemu z terminami.BlackAmericano wrote:Classy, ja I badania robiłam w Gabinetach Krasińskiego na NFZ i jestem bardzo zadowolona. Idę w to samo miejsce też na połówkowe i na pewno zrobię tam badanie III trymestru.
Z tego, co wiem wszyscy lekarze są tam godni polecenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:29
classy lubi tę wiadomość
-
Ja nie jestem na zwolnieniu, na pewno chce pracować do końca maja, bo ciągnę jeszcze projekt szkoleniowy, który jest dla nas fajnym zastrzykiem gotówki. Optymalnie byłoby dla mnie przejść po 13.06, bo wtedy mam jeszcze zajęcia ostatnie ze studentami. Mam nadzieję, że dociągnę. Lipiec i tak jest już u nas na niskich obrotach, wtedy już na pewno chcę być w domu.
-
babajagapatrzy wrote:Niestety to jest jedyny szpital w okolicy, który ma tę możliwość. Zobaczymy.
🫢
W Warszawie w wielu szpitalach często te sale są za 1500 zł za dobę, więc mi się to wydaje atrakcyjna cena :p
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Martit wrote:Ja też tam, u doktora Lewczuka. Jestem bardzo zadowolona. Nie ma problemu z terminami.
Ja też Gabinety Krasińskiego, idę też do dr Lewczuka, mój lekarz mnie do niego wysłał, no i opinie są super. Przekonam się w poniedziałek.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:44
classy lubi tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
II 12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - mamy serduszko❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Dzięki dziewczyny za polecenia 🧡 Megmery - daj znać po wizycie jak było i kciuki 🤞
Lekarz u którego byłam też miał dobre opinie ale dla mnie był taki niemrawy, mało mówił więc nawet jakoś głupio mi było o coś pytać, więc teraz chciałabym pójść do kogoś bardziej „wylewnego” 😁 a co ciekawe, to nie obliczył mi nowej daty mimo, że z USG wyszło kilka dni do przodu 🤔 nie wiem czy to standard ale czytałam, że u niektórych Was wyliczali na nowo wg USG
Megmery lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
👦
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️

-
Niecierpliwa, babajagapatrzy - to podobnie jak ja, póki co pracuję, bo czuję się dobrze i mam trochę rzeczy do pokończenia i przekazania, ale odczuwam już spadek motywacji 😔
też wstępnie zaczęłam myśleć, żeby jakoś w czerwcu pójść na zwolnienie 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:56
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
👩+👦+🐶 | starania od 05.2023
👩
👦
I IVF - 04.2025
13🥚→ 10xMII → 1❄️
II IVF - 06.2025
19🥚→ 11xMII → 0❄️
III IVF - 10.2025
27🥚→ 20xMII → 5❄️