PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
@babajaga no wlasnie moj dr od prenatalnych najchętniej by zrobił tydzien pozniej niz się zapisałam (preferuje on od 20tc) ale prawdopodobnie nie bedzie nas w miescie w dni kiedy on przyjmuje no i musiałam tak wcześniej chwilke😅
@white, wlasnie koleżanka ktora tez zle sie czuła z początku mowila ze jej sie mega dłużyło, no mnie to ominęło, pozostaje aktywna i w ruchu i w trybie załatwiania spraw przeróżnych wiec mi leci szybko od samego początku!
Mam tez sporo wizyt, to hematolog, to immunolog, od dwóch dni wiszę na infolinii Medicover I Invimed zeby dostać zwrot z pakietu medycznego za konsultację z dr Jarosz i nawet takie głupie sprawy mi zajmują mase czasu 🤭 -
Mi się dłuży ten okres I trymestru. Pewnie właśnie przez nieprzyjemne objawy. Ale z mdłościami na szczęście lepiej w tym tygodniu. Trochę stresuję się, czy wszystko będzie ok na prenatalnych.. Immunolog mówił mi, że jak przepływy łożyskowe wyjdą nieprawidłowe (jest takie ryzyko przez moje wysokie ANA) to wtedy muszę włączyć silniejsze leki imunopresyjne.
-
Hejo dziewczyny, dołączę tutaj z pytaniem do wątku. Chodź jeszcze nie miałam tyle szczęścia co wy i ciągle się staram od 1,5 roku w sumie. To przychodzę do was po trochę dobrych historii i z pytaniem czy, któreś z was udało się zajść w ciążę po stymulacji letrozolem + zastrzyk? Troszkę te wątki dla staraczek mnie przytłaczają i weszłam tam z pozytywnym nastawieniem a wychodzę z płaczem i obawami 🫣🫣. Ale mam nadzieję, że któreś się udało zajść w ciążę. Ja mam 24 lata PCOS przez wysokie androgeny. Obecnie jestem na cyklu stymulowanym i 14dc miałam dwa jajeczka gotowe do uwolnienia. Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszych wątków i będę z wami dzielić szczęście. Miłego dnia ❤️• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp -
Mnie tez się dłużyło niesamowicie, pewnie samopoczucie robi swoje. Ale wspaniale, ze tak dobrze nam idzie, oby tak dalej 🤞. Widziałam, ze pisałyście o pracy - ja na razie pracuje bez zmian i gdyby nie praca to nie wiem jakbym przetrwała te dolegliwości. Mam wrażenie, że tematy w pracy trzymaja/trzymały mnie w ryzach. Będąc w biurze czułam się o wiele lepiej niż w domu. Na szczęście głównie pracuję zdalnie i ode mnie zależy kiedy idę do biura. Wstępnie planuje pracować do lipca, ale zobaczymy co to będzie.
-
Gratulacje i czy chcesz już niebieskie serduszko?Marisa93 wrote:Cześć , my po wczorajszych prenatalnych prawdopodobnie zasilimy naszą armię wątkową chłopaków. Badania USG ok, na krew musimy poczekać do 2 tyg. Z jednej strony ulżyło, z drugiej kolejne czekanie. Czy jeszcze w tej ciąży będę spokojna?
-
A ja wczoraj odwalilam, bo popsikalam sobie ranę octaniseptem. Jak zawsze patrzę czy można używać w ciąży, tak tego wyjątkowo raz nie sprawdziłam i jak czytam, to jest napisane różnie i teraz świruję31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Trzymam mocno kciuki! Nie byłam stymulowana letrozolem, ale mogę napisać Ci tyle, że staraliśmy się 4 lata. Przez 4 lata słyszałam, że wieku nie zmienię ( mam prawie 42 lata), pochodziliśmy do IVF nieskutecznie, aż tu nagle w styczniu pozytywny testZula18 wrote:Hejo dziewczyny, dołączę tutaj z pytaniem do wątku. Chodź jeszcze nie miałam tyle szczęścia co wy i ciągle się staram od 1,5 roku w sumie. To przychodzę do was po trochę dobrych historii i z pytaniem czy, któreś z was udało się zajść w ciążę po stymulacji letrozolem + zastrzyk? Troszkę te wątki dla staraczek mnie przytłaczają i weszłam tam z pozytywnym nastawieniem a wychodzę z płaczem i obawami 🫣🫣. Ale mam nadzieję, że któreś się udało zajść w ciążę. Ja mam 24 lata PCOS przez wysokie androgeny. Obecnie jestem na cyklu stymulowanym i 14dc miałam dwa jajeczka gotowe do uwolnienia. Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszych wątków i będę z wami dzielić szczęście. Miłego dnia ❤️
Ciąża naturalna. Nie poddawaj się, to trudna walka, ale warto
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:58
-
Zula18 wrote:Hejo dziewczyny, dołączę tutaj z pytaniem do wątku. Chodź jeszcze nie miałam tyle szczęścia co wy i ciągle się staram od 1,5 roku w sumie. To przychodzę do was po trochę dobrych historii i z pytaniem czy, któreś z was udało się zajść w ciążę po stymulacji letrozolem + zastrzyk? Troszkę te wątki dla staraczek mnie przytłaczają i weszłam tam z pozytywnym nastawieniem a wychodzę z płaczem i obawami 🫣🫣. Ale mam nadzieję, że któreś się udało zajść w ciążę. Ja mam 24 lata PCOS przez wysokie androgeny. Obecnie jestem na cyklu stymulowanym i 14dc miałam dwa jajeczka gotowe do uwolnienia. Mam nadzieję, że niedługo dołączę do waszych wątków i będę z wami dzielić szczęście. Miłego dnia ❤️
Hej Zula, na watku staraczkowym gdzie sie udzielałam wielu dziewczynom udalo sie zajść po samej stymulacji owulacji.
Ja mialam ich z 10 i do mnie niestety szczescie sie nie uśmiechnęło, potrzebowałam dodatkowej diagnostyki, histeroskopii, wyciszenia endometriozy, leków immuno az w koncu procedury IVF ale jak najbardziej wielu kobietom sie udaje na samej lametcie+ovitrellu. Jednak jesli kilka stymulacji nie przyniesie efektu to warto drążyć głębiej, bo czasem jest cos wiecej- a to wymazy u ciebie czy partnera, a to endometrioza, zapalenia endometrium czy immunologia ... powodzenia!
Ps. W sekcji w oczekiwaniu na testowanie jest super kameralny miesieczny watek gdzie dziewczyny starają sie juz troche dłużej, maja kawał wiedzy w swoich plecakach i dobre serduszko dla innych smutnych duszyczek:) jako byla prowadzaca zapraszam
@marty.na, spokojnie, tez raz psiklam bez pomyślunku ale mysle ze raczej długotrwałe narażenie na daną substancje moze zrobic krzywdę, a nie jednorazowe użycie🌼ja kilka razy użyłam spirytusu salicylowego, głupia, dopiero po 2 dniach doczytałam ze jest surowo zakazany w ciąży no ale coz, takie rzeczy sie zdarzają, nie wszystko uda sie sprawdzić 🍀
-
Marty.Na wrote:A ja wczoraj odwalilam, bo popsikalam sobie ranę octaniseptem. Jak zawsze patrzę czy można używać w ciąży, tak tego wyjątkowo raz nie sprawdziłam i jak czytam, to jest napisane różnie i teraz świruję
Nie bój się
, ja też spanikowałam po użyciu, po czym i ginekolog, i dermatolog normalnie używały na wizycie, kiedy miałam małą rankę. Jak zapytałam co z tym zaleceniem, że lepiej unikać w pierwszym trymestrze to tylko się uśmiechnęły. Chyba lepiej odkazić niż ryzykować infekcję.
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Też używałaś octeniseptu?PaulinKA wrote:Hej Zula, na watku staraczkowym gdzie sie udzielałam wielu dziewczynom udalo sie zajść po samej stymulacji owulacji.
Ja mialam ich z 10 i do mnie niestety szczescie sie nie uśmiechnęło, potrzebowałam dodatkowej diagnostyki, histeroskopii, wyciszenia endometriozy, leków immuno az w koncu procedury IVF ale jak najbardziej wielu kobietom sie udaje na samej lametcie+ovitrellu. Jednak jesli kilka stymulacji nie przyniesie efektu to warto drążyć głębiej, bo czasem jest cos wiecej- a to wymazy u ciebie czy partnera, a to endometrioza, zapalenia endometrium czy immunologia ... powodzenia!
Ps. W sekcji w oczekiwaniu na testowanie jest super kameralny miesieczny watek gdzie dziewczyny starają sie juz troche dłużej, maja kawał wiedzy w swoich plecakach i dobre serduszko dla innych smutnych duszyczek:) jako byla prowadzaca zapraszam
@marty.na, spokojnie, tez raz psiklam bez pomyślunku ale mysle ze raczej długotrwałe narażenie na daną substancje moze zrobic krzywdę, a nie jednorazowe użycie🌼ja kilka razy użyłam spirytusu salicylowego, głupia, dopiero po 2 dniach doczytałam ze jest surowo zakazany w ciąży no ale coz, takie rzeczy sie zdarzają, nie wszystko uda sie sprawdzić 🍀
Człowiek czasem zrobi, a potem dopiero pomyśli. A w jakim czasie używałaś? Ja użyłam z 3,4 razy. Zawsze cos odwalę 🙈31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
Uf, dzięki, trochę mi lepiej jak to napisałaśNiecierpliwa2 wrote:Nie bój się
, ja też spanikowałam po użyciu, po czym i ginekolog, i dermatolog normalnie używały na wizycie, kiedy miałam małą rankę. Jak zapytałam co z tym zaleceniem, że lepiej unikać w pierwszym trymestrze to tylko się uśmiechnęły. Chyba lepiej odkazić niż ryzykować infekcję.
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
🔬
♀️
💊
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30

-
Marty.Na wrote:Uf, dzięki, trochę mi lepiej jak to napisałaś
Nie ma sprawy, na początku ciąży wielokrotnie spanikowałam z jakimś lekiem czy kosmetykiem, więc doskonale rozumiem obawy
Na pocieszenie większość substancji ma w opisach, że nie ma wystarczających badań potwierdzających bezpieczeństwo. Dużo mniej jest o rzeczywiście potwierdzonej szkodliwości.
-
Marty.Na wrote:Też używałaś octeniseptu?
Człowiek czasem zrobi, a potem dopiero pomyśli. A w jakim czasie używałaś? Ja użyłam z 3,4 razy. Zawsze cos odwalę 🙈
Tak, raz czy dwa psiknekam zeby zdezynfekować skórę przed zastrzykiem na początku ciąży... Potem dopiero doczytałam ze srednio
Ale używam tez codziennie gazików z alkoholem, nie wiem czy to przenika czy nie, no ale nie mam wyboru, no tak jak napisała niecierpliwa- zdezynfekować trzeba...
Zresztą jak idziemy na badania to tez nas psikaja niewiadomo czym, ostatnio nawet rozkminiałam czy ten żel usg na pewno jest ok w ciąży xD no jakby sie tak wszystkim przejmowac to wyladowalybysmy w psychiatrykach a nie porodówkach;) bedzie dobrze!😘🥰
Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Na pewno nic Ci nie będzie 😉 poza tym Octanisept używało się już przy noworodkach. Przecież nawet dezynfekują w szpitalu rany alkoholem.Marty.Na wrote:A ja wczoraj odwalilam, bo popsikalam sobie ranę octaniseptem. Jak zawsze patrzę czy można używać w ciąży, tak tego wyjątkowo raz nie sprawdziłam i jak czytam, to jest napisane różnie i teraz świruję
Niecierpliwa2, Marty.Na lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
ja też używałam i się totalnie tym nie przejmuję. Chodzę na depilację woskiem i zawsze po się muszę dodatkowo w domu wypsikać Octaniseptem bo inaczej dostaję krostek.
Marty.Na, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Ja jak chodziłam na akupunkturę to byłam smarowana przed i po wkłuciu jakimś spirytusem czy czymś takim.
-
Mi można wpisać wizytę 21 kwietnia.
Prenatalne będę ustalać na tej wizycie pewnie
-
To w sumie też się dorzucę z prośbą o wpis wizyty na 04.05 🫶👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
8+0 1.65cm 🫘 11+0 4.21cm 🍋🟩