Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Poproszę, najwyżej się zmieni. Dziękuję .

I możesz mi wpisać II prenatalne na 27 kwietnia .
    27 kwietnia czy maja?

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    27 kwietnia czy maja?

Tak tak maja, przepraszam 🙈

• Ala87 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do odkażania ran powierzchniowych w ciąży polecono mi Asept, stosowałam go przez cały pierwszy trymestr codziennie, w celu odkażania skóry przed wkłuciem heparyny. Widziałam też ten preparat w gabinecie położnej, natomiast z tego co przeczytałam - CzatDżipiti ;-) Octanisept nie jest zabroniony, ale z uwagi na zbyt mało badań producent nie zaleca stosowania w ciąży (do 12tc), natomiast warto wziąć pod uwagę, że ma szersze spektrum działania niż Asept ponieważ można go stosować do głębszych ran i do odkażania błon śluzowych.

Czy zdażyło mi się go użyć na starcie zanim się o tym dowiedzialam? Of course! ;-)

Niecierpliwa2, Marty.Na lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nadrobię wpisywanie wizyt. Moja przyjaciółka w 7 tc dzisiaj się dowiedziała, ze ma pozamaciczna ciążę i zwaliło mnie z nóg. Tym bardziej że ciąża zdarzyła się w ostatnim cyklu przed stymulacją do in vitro. Na szczęście dofinansowanie nie przepadnie i jest szansa że wystarczy 1 miesiąc regeneracji po zabiegu.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Kinga25 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was ma cukrzycę typu 1?i próbowała in vitro na nfz czy możecie mi powiedzieć jak wyglądała procedura?

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Jutro nadrobię wpisywanie wizyt. Moja przyjaciółka w 7 tc dzisiaj się dowiedziała, ze ma pozamaciczna ciążę i zwaliło mnie z nóg. Tym bardziej że ciąża zdarzyła się w ostatnim cyklu przed stymulacją do in vitro. Na szczęście dofinansowanie nie przepadnie i jest szansa że wystarczy 1 miesiąc regeneracji po zabiegu.
    Bardzo mi przykro :(

Też doświadczyłam dwóch strat u bliskich osób w trakcie trwania moje ciąży i o ile moja szwagierka otwarcie sama ze mną rozmawi, o tyle z koleżanką z pracy bardzo mi jest trudno, mam jakieś idiotyczne wrażenie, że ta sytuacja powoduje u niej niechęć do mnie 🤯

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

Współczuję, siły dla przyjaciółki i Ciebie, bo wiem, jak takie wiadomości obciążają.

Moja teściowa zaczęła dzisiaj chemioterapię. Wiadomość o jej chorobie dostaliśmy dzień przed pozytywnym testem, więc od miesięcy przeplatają się w nas dobre i złe emocje... Ogólnie dużo w ostatnim czasie chorób w otoczeniu. Nie sposób wszystkie trudne myśli odizolować.

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie było mnie chwilę, ale nadrobiłam co u was. Gratulacje wszystkich dobrych wieści z wizyt, bardzo się cieszę;) moje prenatalne we wtorek i już nie mogę się doczekać, bo nie widziałam dzidzi od miesiąca;)
    Mnie niestety zaatakował nagle refluks i zgaga i to tak, że dosłownie zmiotło mnie z nóg, od 3 dni prawie nie śpię, bo ciągle mi się odbija, cofa mnie, gardło całe podrażnione od kwasu. Zaczęłam dzisiaj terapię omeprazolem i mocno liczę na poprawę dzisiejszej nocy, bo ciężko bardzo. Głowa mnie tak rozbolała od tego wszystkiego, że musiałam odprawić synka do mojej mamy, bo nie byłam w stanie się nic zajmować. No i nie mogę jeść i pić, wmuszam w siebie. Wymioty się zdarzyły też, ale głównym problemem jest refluks. W poprzedniej ciąży było to samo i niestety z drugim trymestrem zamiast czuć się lepiej to było tylko gorzej, dlatego teraz zaczęłam już od razu leczenie mocniejszymi lekami, bo już wiem że na mnie nic lżejszego nie podziała:(
    ale jestem dzisiaj nie od życia

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Klarnecistka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A twój glukometr na pewno jest sprawny? Pytam, bo wiele lat temu lekarz podejrzewał u mnie hipoglikemię, bo glukozę miałam na dolnej granicy normy. Dostałam glukometr za darmo i wyniki, które on dawał wychodziły tak niskie, że zastanawiałam się jak to możliwe, że żyję. Dopiero po jakimś czasie zorientowałam się , że to glukometr był wadliwy 🙈

Tak, sprawny, sprawdzałam razem z badaniem krwi żylnej. Ale miałam taką sytuacje z paskami, niby w terminie, a ciągle wywalało błąd paska... Z nowym opakowaniem nie ma problemu.
    Z cukrem po posiłkach nie mam żadnego problemu. Najgorzej na czczo, ale ja wstaję (wstawałam, bo jestem drugi dzień na L4) do pracy o 4.30 i to mi strasznie zaburzało te poranne wyniki. W nocy mam najwyższy cukier właśnie o 3-4. A już o 6-7 norma. No nic, obserwujemy dalej 🫣

Moje połówkowe na razie ustalone na 20.05 i pewnie tak zostanie. Chociaż wydaje mi się to strasznie późno, bo będę wtedy 21+4, ale lekarz sobie tak zażyczył.

• Malina90 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję wspaniałych wieści po wizytach prenatalnych :)
    Po wczorajszym usg wszystko wyglądało u nas dobrze, na pappe muszę tydzień poczekać.
    Niestety podczas badnia doktor wykrył pępowinę dwunaczyniową i chociaż uspokajał, że to nic poważnego i w większości przypadków nie grozi powikłaniami, ale jednak wszystko co odstaje od normy powoduje dodatkowy stres. Czy któraś z Was się z tym spotkała wcześniej? Mój gin prowadzący skomentował tylko, że na kolejnych usg trzeba się będzie temu bliżej przyglądać i po połówkowym można by było echo serca zrobić.
    Sam doktor nie był w stanie określić płci, ale felia potwierdziła zdrową dziewczynkę, więc trochę przełamuję niebieską passę :D

Megmery, Karos31, Niecierpliwa2, snieżka, White1, aganieszkam, Paulina1106, Ala87 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina90 wrote:
    Hej dziewczyny, gratuluję wspaniałych wieści po wizytach prenatalnych :)
    Po wczorajszym usg wszystko wyglądało u nas dobrze, na pappe muszę tydzień poczekać.
    Niestety podczas badnia doktor wykrył pępowinę dwunaczyniową i chociaż uspokajał, że to nic poważnego i w większości przypadków nie grozi powikłaniami, ale jednak wszystko co odstaje od normy powoduje dodatkowy stres. Czy któraś z Was się z tym spotkała wcześniej? Mój gin prowadzący skomentował tylko, że na kolejnych usg trzeba się będzie temu bliżej przyglądać i po połówkowym można by było echo serca zrobić.
    Sam doktor nie był w stanie określić płci, ale felia potwierdziła zdrową dziewczynkę, więc trochę przełamuję niebieską passę :D

W mojej pierwszej ciąży lekarz na prenatalnych mówił,że pępowina dwunaczyniowa ,a przy porodzie okazało się ,że jest prawidłowa trzynaczyniowa. Więc może bobas się wiercił i dobrze nie uchwycił tego parametru ,zobaczysz na drugich prenatalnych ale jeśli lekarz mówi ,że nie jest to nic poważnego to mu uwierz :) chociaż wiem ,że to ciężko.

Malina90 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    14.07 - 1,2kg synka 🩵

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ostatnio rolkę w tym temacie, to podrzucam https://www.instagram.com/reel/DWozRNFD3MU

Malina90 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 330g 🩵🧸
    01.07 660g ☀️
    27.07 1120g 🦭

preg.png
  • Malina90 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karos i White, podniosłyście mnie na duchu 😀

preg.png
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sytuacji nerwowych, niestety i u mnie ostatnio wystąpiły. Spytałam nawet lekarza w razie najgorszego czy są jakieś bezpieczne leki na uspokojenie, żeby własnymi nerwami maluszkowi nie zaszkodzić, ale odradził cokolwiek, trzeba swoje przeżyć i tyle a maluchowi aż tak nerwy nie zaszkodzą jak leki. U mnie w otoczeniu negatywne emocje niestety wynikają z tego, że mój dziadek trafił do szpitala po zawale, później ponownie po operacji i póki co niewiadomo co dalej, ale nie zapowiada się na poprawę. A tak cieszył się z mojej ciąży, jestem najmłodszą wnuczką i długo zastępował mi też ojca np ucząc jeździć na rowerze, później samochodem. Na ostatnim badaniu też się dziwnie czułam, bo akurat dziadkowi się pogorszyło (spadło ciśnienie do 70/50) a ja się cieszyłam że maluszka na usg widzę, za to nie mogłam do szpitala jechać

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem mistrzynią nerwów, bo co tydzień coś sobie wynajduję żeby się stresować. Teraz wyciągnięcie kolczyka i podrażnienie i octenisept

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się staram nie denerwować w tej ciąży, drobnymi sprawami bo w poprzedniej to byłam kłębkiem nerwów. Ale mnie mega to dotknęło bo to moja przyjaciółka z takiej naszej 4 osobowej grupy dziewczyn co się od liceum trzymamy czyli już 20 lat. Nie wiem czemu byłam pewna że jak mnie już spotkały problemy z ciążą to statystycznie u nich będzie wszystko dobrze a jest 50/50. Dwie mają dzieci z bezproblemowych ciąż a my we dwie miałyśmy doświadczenia. A drugie to mam w sobie takie przekonanie, że osobom które się tyle starają tak jak oni los już nie powinien dokładać przykrych wydarzeń. Na szczęście jest już na zabiegu w szpitalu a jej lekarka z kliniki powiedziała, że jak wszystko pójdzie dobrze to po pierwszej miesiączek może zacząć stymulację do IVF.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa wrote:
    Co do sytuacji nerwowych, niestety i u mnie ostatnio wystąpiły. Spytałam nawet lekarza w razie najgorszego czy są jakieś bezpieczne leki na uspokojenie, żeby własnymi nerwami maluszkowi nie zaszkodzić, ale odradził cokolwiek, trzeba swoje przeżyć i tyle a maluchowi aż tak nerwy nie zaszkodzą jak leki. U mnie w otoczeniu negatywne emocje niestety wynikają z tego, że mój dziadek trafił do szpitala po zawale, później ponownie po operacji i póki co niewiadomo co dalej, ale nie zapowiada się na poprawę. A tak cieszył się z mojej ciąży, jestem najmłodszą wnuczką i długo zastępował mi też ojca np ucząc jeździć na rowerze, później samochodem. Na ostatnim badaniu też się dziwnie czułam, bo akurat dziadkowi się pogorszyło (spadło ciśnienie do 70/50) a ja się cieszyłam że maluszka na usg widzę, za to nie mogłam do szpitala jechać
    W pełni Cię rozumiem. Co prawda mój kochany dziadzio odszedł ponad 10 lat temu ale często o nim myślę i bardzo żałuję, że nie pozna mojego syna i córki mojego brata, mam tylko nadzieję że ten wszechświat jest tak stworzony, że jego dusza gdzieś jest blisko nas. Niestety są wydarzenia w naszym życiu, z którymi nigdy się nie pogodzimy.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • MarzycielkaMadzik Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Na pewno nic Ci nie będzie 😉 poza tym Octanisept używało się już przy noworodkach. Przecież nawet dezynfekują w szpitalu rany alkoholem.

Nie polecam octaniseptu przy noworodkach. Moj synek miał dziurkę w pepku psikalam octaniseptem i synek byl pod wpływem alkoholu. Uważajcie na to.... nie chce was straszyć ale ja swoje przeszłam i dlatego nie polecam. Lekarz w Szczecinie jak i w Poznaniu zabronili. Trafiliśmy na oddzial i wyleczyliśmy synka. Ale 6 tyg walki z dziurka w pepku. I przez 6 tyg psikalam mu 2 razy dziennie.

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Blossomka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie odczuwam stresu, raczej mam takie podejście z dystansem… Kiedyś w nabraniu tego dystansu bardzo pomogło mi jedno szkolenie, na którym były omawiane kręgi wpływu/kontroli. Jak macie chwilę i nie znacie tej koncepcji to zachęcam Was do poczytania :). Jedna z Was przytoczyła też pytanie “co najgorszego może się wydarzyć?” z książki “jak przestać się martwić i zacząć żyć” również bardzo polecam.

Przychodzę też z pytaniem - jak podchodzicie do zmiany suplementów z 1 trymestru na 2? Zostały mi 4 tabletki, według wczorajszych wyliczeń idealnie skończę ostatnią 13+5 a z z OM to będzie 13+0. Zastanawiam się czy nowe kupić już na 2 trymestr… jak do tego podchodzicie? Z serii trudne sprawy 🙈.

Ala87 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.05 II USG prenatalne ✅
    20.07 echo ✅

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka, nie zastanawiałam się nad tym, biorę co każe lekarz. Mam dziś wizytę, zapytam czy coś zmieniamy.

preg.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ