X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Poproszę, najwyżej się zmieni. Dziękuję .

I możesz mi wpisać II prenatalne na 27 kwietnia .
    27 kwietnia czy maja?

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    27 kwietnia czy maja?

Tak tak maja, przepraszam 🙈

• Ala87 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do odkażania ran powierzchniowych w ciąży polecono mi Asept, stosowałam go przez cały pierwszy trymestr codziennie, w celu odkażania skóry przed wkłuciem heparyny. Widziałam też ten preparat w gabinecie położnej, natomiast z tego co przeczytałam - CzatDżipiti ;-) Octanisept nie jest zabroniony, ale z uwagi na zbyt mało badań producent nie zaleca stosowania w ciąży (do 12tc), natomiast warto wziąć pod uwagę, że ma szersze spektrum działania niż Asept ponieważ można go stosować do głębszych ran i do odkażania błon śluzowych.

Czy zdażyło mi się go użyć na starcie zanim się o tym dowiedzialam? Of course! ;-)

Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nadrobię wpisywanie wizyt. Moja przyjaciółka w 7 tc dzisiaj się dowiedziała, ze ma pozamaciczna ciążę i zwaliło mnie z nóg. Tym bardziej że ciąża zdarzyła się w ostatnim cyklu przed stymulacją do in vitro. Na szczęście dofinansowanie nie przepadnie i jest szansa że wystarczy 1 miesiąc regeneracji po zabiegu.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
‹‹ 173 174 175 176 177
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ