Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marisa93 wrote:
    Poproszę, najwyżej się zmieni. Dziękuję .

I możesz mi wpisać II prenatalne na 27 kwietnia .
    27 kwietnia czy maja?

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
  • Marisa93 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    27 kwietnia czy maja?

Tak tak maja, przepraszam 🙈

• Ala87 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do odkażania ran powierzchniowych w ciąży polecono mi Asept, stosowałam go przez cały pierwszy trymestr codziennie, w celu odkażania skóry przed wkłuciem heparyny. Widziałam też ten preparat w gabinecie położnej, natomiast z tego co przeczytałam - CzatDżipiti ;-) Octanisept nie jest zabroniony, ale z uwagi na zbyt mało badań producent nie zaleca stosowania w ciąży (do 12tc), natomiast warto wziąć pod uwagę, że ma szersze spektrum działania niż Asept ponieważ można go stosować do głębszych ran i do odkażania błon śluzowych.

Czy zdażyło mi się go użyć na starcie zanim się o tym dowiedzialam? Of course! ;-)

Niecierpliwa2, Marty.Na lubią tę wiadomość

• Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro nadrobię wpisywanie wizyt. Moja przyjaciółka w 7 tc dzisiaj się dowiedziała, ze ma pozamaciczna ciążę i zwaliło mnie z nóg. Tym bardziej że ciąża zdarzyła się w ostatnim cyklu przed stymulacją do in vitro. Na szczęście dofinansowanie nie przepadnie i jest szansa że wystarczy 1 miesiąc regeneracji po zabiegu.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Kinga25 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z was ma cukrzycę typu 1?i próbowała in vitro na nfz czy możecie mi powiedzieć jak wyglądała procedura?

• babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Jutro nadrobię wpisywanie wizyt. Moja przyjaciółka w 7 tc dzisiaj się dowiedziała, ze ma pozamaciczna ciążę i zwaliło mnie z nóg. Tym bardziej że ciąża zdarzyła się w ostatnim cyklu przed stymulacją do in vitro. Na szczęście dofinansowanie nie przepadnie i jest szansa że wystarczy 1 miesiąc regeneracji po zabiegu.
    Bardzo mi przykro :(

Też doświadczyłam dwóch strat u bliskich osób w trakcie trwania moje ciąży i o ile moja szwagierka otwarcie sama ze mną rozmawi, o tyle z koleżanką z pracy bardzo mi jest trudno, mam jakieś idiotyczne wrażenie, że ta sytuacja powoduje u niej niechęć do mnie 🤯

• Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:

Współczuję, siły dla przyjaciółki i Ciebie, bo wiem, jak takie wiadomości obciążają.

Moja teściowa zaczęła dzisiaj chemioterapię. Wiadomość o jej chorobie dostaliśmy dzień przed pozytywnym testem, więc od miesięcy przeplatają się w nas dobre i złe emocje... Ogólnie dużo w ostatnim czasie chorób w otoczeniu. Nie sposób wszystkie trudne myśli odizolować.

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, nie było mnie chwilę, ale nadrobiłam co u was. Gratulacje wszystkich dobrych wieści z wizyt, bardzo się cieszę;) moje prenatalne we wtorek i już nie mogę się doczekać, bo nie widziałam dzidzi od miesiąca;)
    Mnie niestety zaatakował nagle refluks i zgaga i to tak, że dosłownie zmiotło mnie z nóg, od 3 dni prawie nie śpię, bo ciągle mi się odbija, cofa mnie, gardło całe podrażnione od kwasu. Zaczęłam dzisiaj terapię omeprazolem i mocno liczę na poprawę dzisiejszej nocy, bo ciężko bardzo. Głowa mnie tak rozbolała od tego wszystkiego, że musiałam odprawić synka do mojej mamy, bo nie byłam w stanie się nic zajmować. No i nie mogę jeść i pić, wmuszam w siebie. Wymioty się zdarzyły też, ale głównym problemem jest refluks. W poprzedniej ciąży było to samo i niestety z drugim trymestrem zamiast czuć się lepiej to było tylko gorzej, dlatego teraz zaczęłam już od razu leczenie mocniejszymi lekami, bo już wiem że na mnie nic lżejszego nie podziała:(
    ale jestem dzisiaj nie od życia

🩵 D 1.05.2025

💔 28.04.26 15+0tc 👼🏻
  • Klarnecistka Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A twój glukometr na pewno jest sprawny? Pytam, bo wiele lat temu lekarz podejrzewał u mnie hipoglikemię, bo glukozę miałam na dolnej granicy normy. Dostałam glukometr za darmo i wyniki, które on dawał wychodziły tak niskie, że zastanawiałam się jak to możliwe, że żyję. Dopiero po jakimś czasie zorientowałam się , że to glukometr był wadliwy 🙈

Tak, sprawny, sprawdzałam razem z badaniem krwi żylnej. Ale miałam taką sytuacje z paskami, niby w terminie, a ciągle wywalało błąd paska... Z nowym opakowaniem nie ma problemu.
    Z cukrem po posiłkach nie mam żadnego problemu. Najgorzej na czczo, ale ja wstaję (wstawałam, bo jestem drugi dzień na L4) do pracy o 4.30 i to mi strasznie zaburzało te poranne wyniki. W nocy mam najwyższy cukier właśnie o 3-4. A już o 6-7 norma. No nic, obserwujemy dalej 🫣

Moje połówkowe na razie ustalone na 20.05 i pewnie tak zostanie. Chociaż wydaje mi się to strasznie późno, bo będę wtedy 21+4, ale lekarz sobie tak zażyczył.

• Malina90 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, gratuluję wspaniałych wieści po wizytach prenatalnych :)
    Po wczorajszym usg wszystko wyglądało u nas dobrze, na pappe muszę tydzień poczekać.
    Niestety podczas badnia doktor wykrył pępowinę dwunaczyniową i chociaż uspokajał, że to nic poważnego i w większości przypadków nie grozi powikłaniami, ale jednak wszystko co odstaje od normy powoduje dodatkowy stres. Czy któraś z Was się z tym spotkała wcześniej? Mój gin prowadzący skomentował tylko, że na kolejnych usg trzeba się będzie temu bliżej przyglądać i po połówkowym można by było echo serca zrobić.
    Sam doktor nie był w stanie określić płci, ale felia potwierdziła zdrową dziewczynkę, więc trochę przełamuję niebieską passę :D

Megmery, Karos31, Niecierpliwa2, snieżka, White1, aganieszkam, Paulina1106, Ala87 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina90 wrote:
    Hej dziewczyny, gratuluję wspaniałych wieści po wizytach prenatalnych :)
    Po wczorajszym usg wszystko wyglądało u nas dobrze, na pappe muszę tydzień poczekać.
    Niestety podczas badnia doktor wykrył pępowinę dwunaczyniową i chociaż uspokajał, że to nic poważnego i w większości przypadków nie grozi powikłaniami, ale jednak wszystko co odstaje od normy powoduje dodatkowy stres. Czy któraś z Was się z tym spotkała wcześniej? Mój gin prowadzący skomentował tylko, że na kolejnych usg trzeba się będzie temu bliżej przyglądać i po połówkowym można by było echo serca zrobić.
    Sam doktor nie był w stanie określić płci, ale felia potwierdziła zdrową dziewczynkę, więc trochę przełamuję niebieską passę :D

W mojej pierwszej ciąży lekarz na prenatalnych mówił,że pępowina dwunaczyniowa ,a przy porodzie okazało się ,że jest prawidłowa trzynaczyniowa. Więc może bobas się wiercił i dobrze nie uchwycił tego parametru ,zobaczysz na drugich prenatalnych ale jeśli lekarz mówi ,że nie jest to nic poważnego to mu uwierz :) chociaż wiem ,że to ciężko.

Malina90 lubi tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam ostatnio rolkę w tym temacie, to podrzucam https://www.instagram.com/reel/DWozRNFD3MU

Malina90 lubi tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle

01.26 IVF Menopur 150
    18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕

🧸 Rośnij maluchu 🩵

preg.png
  • Malina90 Debiutantka

Wysłany: 9 kwietnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karos i White, podniosłyście mnie na duchu 😀

preg.png
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 9 kwietnia, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sytuacji nerwowych, niestety i u mnie ostatnio wystąpiły. Spytałam nawet lekarza w razie najgorszego czy są jakieś bezpieczne leki na uspokojenie, żeby własnymi nerwami maluszkowi nie zaszkodzić, ale odradził cokolwiek, trzeba swoje przeżyć i tyle a maluchowi aż tak nerwy nie zaszkodzą jak leki. U mnie w otoczeniu negatywne emocje niestety wynikają z tego, że mój dziadek trafił do szpitala po zawale, później ponownie po operacji i póki co niewiadomo co dalej, ale nie zapowiada się na poprawę. A tak cieszył się z mojej ciąży, jestem najmłodszą wnuczką i długo zastępował mi też ojca np ucząc jeździć na rowerze, później samochodem. Na ostatnim badaniu też się dziwnie czułam, bo akurat dziadkowi się pogorszyło (spadło ciśnienie do 70/50) a ja się cieszyłam że maluszka na usg widzę, za to nie mogłam do szpitala jechać

• Marty.Na Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem mistrzynią nerwów, bo co tydzień coś sobie wynajduję żeby się stresować. Teraz wyciągnięcie kolczyka i podrażnienie i octenisept

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się staram nie denerwować w tej ciąży, drobnymi sprawami bo w poprzedniej to byłam kłębkiem nerwów. Ale mnie mega to dotknęło bo to moja przyjaciółka z takiej naszej 4 osobowej grupy dziewczyn co się od liceum trzymamy czyli już 20 lat. Nie wiem czemu byłam pewna że jak mnie już spotkały problemy z ciążą to statystycznie u nich będzie wszystko dobrze a jest 50/50. Dwie mają dzieci z bezproblemowych ciąż a my we dwie miałyśmy doświadczenia. A drugie to mam w sobie takie przekonanie, że osobom które się tyle starają tak jak oni los już nie powinien dokładać przykrych wydarzeń. Na szczęście jest już na zabiegu w szpitalu a jej lekarka z kliniki powiedziała, że jak wszystko pójdzie dobrze to po pierwszej miesiączek może zacząć stymulację do IVF.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa wrote:
    Co do sytuacji nerwowych, niestety i u mnie ostatnio wystąpiły. Spytałam nawet lekarza w razie najgorszego czy są jakieś bezpieczne leki na uspokojenie, żeby własnymi nerwami maluszkowi nie zaszkodzić, ale odradził cokolwiek, trzeba swoje przeżyć i tyle a maluchowi aż tak nerwy nie zaszkodzą jak leki. U mnie w otoczeniu negatywne emocje niestety wynikają z tego, że mój dziadek trafił do szpitala po zawale, później ponownie po operacji i póki co niewiadomo co dalej, ale nie zapowiada się na poprawę. A tak cieszył się z mojej ciąży, jestem najmłodszą wnuczką i długo zastępował mi też ojca np ucząc jeździć na rowerze, później samochodem. Na ostatnim badaniu też się dziwnie czułam, bo akurat dziadkowi się pogorszyło (spadło ciśnienie do 70/50) a ja się cieszyłam że maluszka na usg widzę, za to nie mogłam do szpitala jechać
    W pełni Cię rozumiem. Co prawda mój kochany dziadzio odszedł ponad 10 lat temu ale często o nim myślę i bardzo żałuję, że nie pozna mojego syna i córki mojego brata, mam tylko nadzieję że ten wszechświat jest tak stworzony, że jego dusza gdzieś jest blisko nas. Niestety są wydarzenia w naszym życiu, z którymi nigdy się nie pogodzimy.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    1.2026⏸️ 2 cs

preg.png
  • MarzycielkaMadzik Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aganieszkam wrote:
    Na pewno nic Ci nie będzie 😉 poza tym Octanisept używało się już przy noworodkach. Przecież nawet dezynfekują w szpitalu rany alkoholem.

Nie polecam octaniseptu przy noworodkach. Moj synek miał dziurkę w pepku psikalam octaniseptem i synek byl pod wpływem alkoholu. Uważajcie na to.... nie chce was straszyć ale ja swoje przeszłam i dlatego nie polecam. Lekarz w Szczecinie jak i w Poznaniu zabronili. Trafiliśmy na oddzial i wyleczyliśmy synka. Ale 6 tyg walki z dziurka w pepku. I przez 6 tyg psikalam mu 2 razy dziennie.

PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość

• Blossomka Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej nie odczuwam stresu, raczej mam takie podejście z dystansem… Kiedyś w nabraniu tego dystansu bardzo pomogło mi jedno szkolenie, na którym były omawiane kręgi wpływu/kontroli. Jak macie chwilę i nie znacie tej koncepcji to zachęcam Was do poczytania :). Jedna z Was przytoczyła też pytanie “co najgorszego może się wydarzyć?” z książki “jak przestać się martwić i zacząć żyć” również bardzo polecam.

Przychodzę też z pytaniem - jak podchodzicie do zmiany suplementów z 1 trymestru na 2? Zostały mi 4 tabletki, według wczorajszych wyliczeń idealnie skończę ostatnią 13+5 a z z OM to będzie 13+0. Zastanawiam się czy nowe kupić już na 2 trymestr… jak do tego podchodzicie? Z serii trudne sprawy 🙈.

Ala87 lubi tę wiadomość

Starania od 10.2024 🦸‍♀️🦸

8.02 🟰
    10.02 beta hcg 433, prog 41.77
    12.02 beta hcg 1137, próg 44,6 🥹
    9.04 USG prenatalne ✅
    29.04 felia ✅🩵
    28.5 II USG prenatalne ✅

preg.png
  • Martit Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka, nie zastanawiałam się nad tym, biorę co każe lekarz. Mam dziś wizytę, zapytam czy coś zmieniamy.

preg.png
‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ