Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • BlackAmericano Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat wagi ogólnie jest delikatny i lekarze powinni nauczyć się odpowiedniego empatycznego reagowania nawet jeżeli uważają, że przyrost może być zbyt duży.
    U mnie obecnie ok. 6-7kg na plusie. Niemniej mało się będę ruszać, więc nie zdziwię się jak ta waga będzie dynamicznie przeć do przodu. W każdym razie nie jest to dla mnie najważniejsze.

Ja po wczorajszej wizycie u mojej Pani doktor jestem uspokojona, choć troszkę z dystansem obecnie podchodzę do pozytywnych wieści.
    Według jej analizy badań nie miałam żadnej infekcji wewnątrzmacicznej, a IL-6 wzrosło przez skracającą się szyjkę. Antybiotyk został według jej słów zastosowany oslonowo.
    Ja obecnie po antybiotyku czy też po samym pobycie w szpitalu zmagam się z drożdżakami i dostałam do zastosowania krem pimafucin i dopochwowo fluomizin.
    U bobasa wszystko w porządku i to mnie cieszy najbardziej.

Samych dobrych wieści dziewczyny 🤞🏻
    A co do szyjki to przy tendencji do skracania warto sprawdzać ja co tydzień. Lepiej nie ryzykować. Ja z tym szwem czuję się dużo pewniej, a i tak dużo myślę o tej szyjce i będę naciskać w poradni na wizyty co tydzień lub dwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 05:46

05.02.26 r. - B-hcg: 3715, progesteron: 26,6
    07.02.26 r. - B-hcg: 7965,4, progesteron: 22,92

20.02. - CRL: 9,2 mm + ❤️ 🥹
    03.26 r. - Test Panorama: ryzyka niskie - zdrowa dziewczynka 💖
    27.03 - I prenatalne ok ✔️CRL: 51,8 mm; FHR: 162

preg.png
‹‹ 298 299 300 301 302
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ