Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Jako osoba pracująca w przedszkolu mam setki skojarzeń z imionami i powiem Wam, że i Wiktory to super chłopaki i Tomki też (mój mąż np. 😁).

Ja mam w apce kilka imion polubionych, najbardziej podoba nam się Helena, oboje mieliśmy wspaniałe babcie Hele, ale też się zrobiło popularne :/ podoba nam się jeszcze Marianna i Kalina, mi się podobają jeszcze Józia i Frania, a mężowi Ola.

Też mam setki skojarzeń dlatego musiałam zmienić imię dla córki, które mieliśmy wybrane od kilku lat 😅 Ale Lidka tak mi się podoba, że w sumie może i dobrze :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Niecierpliwa2 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Was Dziewczyny, bo moja mama nauczycielka nazwała mnie po swojej uczennicy, bo miała dobre skojarzenia 😀 Na szczęście lubię swoje imię, chociaż przez lata też się zrobiło bardziej popularne i teraz często słyszę, jak małe dziewczynki są wołane.

aganieszkam lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megmery Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po tylu latach z dziećmi, też mam tak, że poszczególne imiona mi się bardzo kojarzą (niekoniecznie źle, ale po prostu z jakimś dzieckiem lub grupą dzieci) i od wielu lat wiedziałam, że będę szukać dla dzieci czegoś oryginalnego. Sama mam bardzo popularne imię i zawsze chciałam być odrobinę bardziej oryginalna (wiem że to też działa w drugą stronę, ale wydaje mi się że w dzisiejszych czasach oryginalnych imion jest więcej, więc nie dziwią).

Jeszcze przed ciążą zaczęłam konsultować moje pomysły z mężem i koniec końców stanęło na propozycji dla chłopca i dla dziewczynki. Także od poniedziałku już się zwracamy tym wybranym imieniem ;) Cieszę się, że obydwoje jesteśmy zgodni, obydwojgu nam się bardzo nasz wybór podoba.

Jeśli chodzi o drugie imiona dla dzieci to mój obecny plan zakłada, że będą to imiona które już kiedyś pojawiły się w naszych rodzinach.

Babajagapatrzy, polecam apke BRAIAN, to aplikacja która zawiera dane GUSu dotyczące nadawanych imion od 2000 roku. Ma fajne opcje filtrowania, można szukać np. po końcówce która nam się podoba, po pierwszej literze, przy wielu imionach są też informacje o znaczeniu.

Frena, babajagapatrzy, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Frena Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że całkiem sporo z Was pracuje z dziećmi 🙂 ja akurat nie i w ogóle w życiu prawie nie miałam styczności z maluchami. Także jeśli chodzi o imiona to mam skojarzenia tylko rodzinne i innych dorosłych osób które znam.
    Jakoś od początku ciąży, czułam że będzie dziewczynka i akurat jedyne żeńskie imię, które podoba mi się dla dziecka to Natalia ❤️ uważam, że jest piękne, melodyjne i takie trochę eteryczno-romantyczne (ale może to przez skojarzenie z Natalią Borejko z Jeżycjady xd). Tylko zdrobnienie Natalka/Natalko mi się średnio podoba. Z kolei mąż przejrzał całą listę wszystkich imion i wybrał 3 które mu pasują, jest wśród nich też Natalia 😜 ale jeszcze ostatecznie się nie umówiliśmy jak nazwiemy. Drugiego imienia raczej nie będziemy nadawać 🙂

Megmery, nazwa tej aplikacji jest wspaniała xd BRAIAN xd

snieżka, babajagapatrzy, aganieszkam lubią tę wiadomość

'91 + '90

01.2026 ⏸️
    preg.png

04.2025 👼🏼26 tc.
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie o dziwo szybko poszło z imieniem, czekałam tylko na płeć. Z mężem usiedliśmy, wybraliśmy 3-4 imiona, ale przy każdym coś nam nie pasowały do naszego synka. Któregoś wieczoru jeszcze przeglądam imiona męskie i trafił mi się Artur, myślę "Artur, Artuś, Arti" i nagle te wybrane imiona nie umywały mi się do tego. Mąż z początku nie był pewien, ale jak sam użył tego imienia do synka to się przekonał, że faktycznie pasuje 😁 Także czekamy na małego Arturka, który dzisiaj nie przestaje mnie kopać/ kręcić się

Martit, Frena, snieżka, babajagapatrzy, aganieszkam, kleopatr4, Jenny93, FloristKa lubią tę wiadomość

• Martit Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Gabrysia. Nie było tego imienia w typach. Ale wszystko co się pojawiało komuś się nie podobało ( zależało mi, żeby imię podobało się mi, mężowi i moim córkom). W końcu trafiliśmy na Gabi. Co oczywiście nie podoba się teściom itd, ale wiadomo co o tym myślę :)

Frena, babajagapatrzy, aganieszkam, Megmery, Jenny93, snieżka, pandzia 🐼, FloristKa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karos31 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Aleksander, imię wybrane 12 lat temu jeśli mielibyśmy syna i nie było mowy o innym. Mimo,że popularne. Drugiego imienia nie dajemy,córka też nie ma.

aganieszkam, Frena, Jenny93, snieżka, pandzia 🐼, FloristKa, Velaria lubią tę wiadomość

👱33 🧔32

02.2015 - 🩷🤱

11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18

06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.

01.2026 zaczynamy starania ♥️

4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
    26.05 - II badanie prenatalne, 376g zdrowego chłopca 🩵

preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Miłosz
    Imię też już dawvo było wybrane, a że ja jestem na M, mój mąż na M, to wszyscy będziemy na M 🤣

White1, babajagapatrzy, aganieszkam, kleopatr4, Niecierpliwa2, Frena, Jenny93, snieżka, pandzia 🐼, FloristKa, Ala87 lubią tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
  • aganieszkam Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_M wrote:
    Dziewczyny, występuje i was twardnienie brzucha, które trwa dosłownie chwilę i nie wiąże się z żadnym bólem? Czasami mam wrażenie, że dzidziuś tak się układa, a czasami jest to z nim zupełnie nie związane
    Tak, ja mam. Biorę dużo magnezu i jest lepiej, rzadziej mi twardnieje. Ale takie twardnienia brzucha są normalne w ciąży, jeśli nie są bolesne.

Panna_M lubi tę wiadomość

02/26 Naturals Beta 1979, 4205
    Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷
    preg.png

age.png

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
    26dpt USG jest serduszko
    20dpt-2mm zarodek
    Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
    24.08.2024- transfer 4BB

Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
    21dpt USG- 2,5mm szczęścia
    Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
    02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA

Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
    23dpt jest serduszko
    Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
    26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
    21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
    Niedrożne jajowody ❌
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My strzelaliśmy w powiązania z imionami w rodzinie właśnie i na liście też były Marianna po praprababci, Wincenty po prapradziadku, Idalia, Henrietta, August, Otton… no mamy dużo takich nietypowych ze względu na korzenie. Ale jednak zdeycuwalismy się dawać je na drugie albo modyfikować i spolszczać.

#1 2024 – poród domowy🪷

💔cb 01/26

#2 2026⏳

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne imiona macie wybrane ♥️ moja przyjaciółka ma Artura, super chłopak z niego!

Niestety aplikacja nie ma wersji na IOS 😕

Marty.Na lubi tę wiadomość

• Megmery Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babajagapatrzy wrote:
    Piękne imiona macie wybrane ♥️ moja przyjaciółka ma Artura, super chłopak z niego!

Niestety aplikacja nie ma wersji na IOS 😕
    Tak, faktycznie, niestety nie ma, miałam o tym wspomnieć. Ja sobie czasem w nią klikam u męża na komórce, też żałuję, że jej nie mogę mieć u siebie. Z przeglądarki działają za to strony GUSu, w których są publikowane dane z imionami w różnych konfiguracjach (np według popularności w danym roku/ kwartale). Fajne propozycje są jak się wejdzie w bazę drugich imion, tam się szybciej trafiają imiona mniej popularne, a znane. Jako dziecko też bardzo lubiłam księgi imion i wyszukiwanie w nich ciekawych rzeczy.

Patrząc na twoje preferencje dotyczące imion myślę, że spodobało by wam się też Fela (Felicja) i Stefcia (Stefania) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 19:10

babajagapatrzy lubi tę wiadomość

02.25 cb💔
    10.25 cb💔

✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕

🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10

⏸️12.02.26
    18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
    03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
    26.03.26 - 2,77 cm bobaska

preg.png[/url]

Jestem dobrej myśli 🙏💖
  • Kingus 1 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej widzę temat imion.. Mi wpadło kilka imion Oliwier, Miłosz lub Kacper. Z dziewczynek Oliwka lub Nadia.

PaulinKA, Marty.Na, kleopatr4 lubią tę wiadomość

Starania od 01/23

AP-K- 03/2024
    09/23 -IUI -❌
    01/24 - FET (AZ)-❌
    09/24 - FET (AZ)- ❌
    10/24 - FET (AZ) - ❌
    03/25 - FET (AZ) - ❌

01/26 - ET - (KD) ❤️🍀

6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗

Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
    cross match - 22,4%
    allo mlr - 26,7%
    Mikrobiom macicy - ✅
    On: nasienie ✅ kariotyp ✅

Prenatalne 21.03.26 - ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
    Połówkowe 💙 - 480 gram

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    My strzelaliśmy w powiązania z imionami w rodzinie właśnie i na liście też były Marianna po praprababci, Wincenty po prapradziadku, Idalia, Henrietta, August, Otton… no mamy dużo takich nietypowych ze względu na korzenie. Ale jednak zdeycuwalismy się dawać je na drugie albo modyfikować i spolszczać.

Oo, mam sentyment do imienia Idalia, bo długo tak chcieliśmy nazwać córkę :)

kleopatr4 lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn, które nie są katoliczkami - czy będziecie chrzcić dziecko?
    Ja nie chciałam.. Wierzę w Boga, ale nie w takiego jaki jest kreowany jest przez kościół katolicki. Duchowość jest dla mnie ważna, ale nie znalazłam religii, która byłaby spójna z moimi wierzeniami i światopoglądem :D Mój narzeczony też nie jest katolikiem, ale chce ochrzcić dziecko ze względu na to, żeby jego rodzina go nie cisnęła :/ Dla mnie to dosyć trudne, bo nie chcę postępować nieszczerze i nie umiem przysiegać, że wychowam dziecko w wierze katolickiej skoro tego nie będę robić..
    Jestem ciekawa jak to wygląda u Was i będę wdzięczna za wasze przemyślenia :)

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • Artopa Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn, które nie są katoliczkami - czy będziecie chrzcić dziecko?
    Ja nie chciałam.. Wierzę w Boga, ale nie w takiego jaki jest kreowany jest przez kościół katolicki. Duchowość jest dla mnie ważna, ale nie znalazłam religii, która byłaby spójna z moimi wierzeniami i światopoglądem :D Mój narzeczony też nie jest katolikiem, ale chce ochrzcić dziecko ze względu na to, żeby jego rodzina go nie cisnęła :/ Dla mnie to dosyć trudne, bo nie chcę postępować nieszczerze i nie umiem przysiegać, że wychowam dziecko w wierze katolickiej skoro tego nie będę robić..
    Jestem ciekawa jak to wygląda u Was i będę wdzięczna za wasze przemyślenia :)

U mnie akurat rodzina męża to katolicy, ba! teściowa to katechetka a ja wychowałam się w kościele zielonoświątkowym gdzie chrzest bierze się dopiero w "wieku świadomym" tj nie pełnoletni ale tak przynajmniej wiek nastoletni gdzie człowiek sam się na to decyduje. Rozmowy o chrzcie z mężem miałam już z 5 lat temu, jeszcze przed ślubem i wytłumaczyłam, że nie chce chrzcić dziecka ale jeśli podrośnie i powie "chce należeć do kościoła katolickiego, chce chrztu itd" to sama z nim pójdę rozmawiać z księdzem żeby ochrzcił mi nawet dorosłego chłopa

snieżka, Ala87 lubią tę wiadomość

• snieżka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artopa wrote:
    U mnie akurat rodzina męża to katolicy, ba! teściowa to katechetka a ja wychowałam się w kościele zielonoświątkowym gdzie chrzest bierze się dopiero w "wieku świadomym" tj nie pełnoletni ale tak przynajmniej wiek nastoletni gdzie człowiek sam się na to decyduje. Rozmowy o chrzcie z mężem miałam już z 5 lat temu, jeszcze przed ślubem i wytłumaczyłam, że nie chce chrzcić dziecka ale jeśli podrośnie i powie "chce należeć do kościoła katolickiego, chce chrztu itd" to sama z nim pójdę rozmawiać z księdzem żeby ochrzcił mi nawet dorosłego chłopa

Właśnie też uważam, że chrzest powinna mieć świadoma tego osoba i do wyznań protestanckich już mi dużo bliżej niż do katolicyzmu 😅
    Chociaż narzeczony mówi, że chrzest dziecku nie zaszkodzi, a co do późniejszych lekcji religii, komuni itd. to też uważa jak ja, że nie będziemy zapisywać, no chyba że dziecko samo powie, że tego chce

FloristKa lubi tę wiadomość

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo

👦🏻34 lata

12 cs💫11.2025 💔7tc

preg.png
  • babajagapatrzy Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, dzięki za propozycję! Rzeczywiście Stefania mi się podoba. Felicja też jest piękne, ale moja chrzestna ma psa o tym imieniu 🫢 mamy stworzone drzewo genealogiczne męża aż do XVII wieku i tam aż roi się od pięknych imion, są właśnie i Marianny i Marcjanny, to imię też obojgu nam się podoba. Są też Rozalie, też popularne ostanio. Z męskich podobały nam się tam Wit i Jędrzej. Wincenty też mi się podoba, nasi sąsiedzi mają Wicka :)

My będziemy chrzcić dziecko, oboje po wielu zawirowaniach wróciliśmy do wiary i bardzo mi pomaga praktykowanie w zachowaniu spokoju w ciąży. Może to trochę magiczne myślenie, ale działa. Trafił nam się świetny ksiądz w naszej parafii.

PaulinKA, snieżka, Megmery, Niecierpliwa2, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• FloristKa Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna M ja skurczy nie mam, ale tez biore magnes 3x1 prawie od początku ciąży.

U nas imię juz bylo wybrane dawno. Dziewczynka miala byc Anastazja ( Nastka) ale potem zmiana byla na Emilie (Milka) bo nasza córka tak nazywała wszystkie lalki haha

A syn od początku miał byc Maksymilian albo Sebastian. Padło na Maksa ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca, 21:30

snieżka lubi tę wiadomość

Łódź '91
    1. 🩷 2020
    2. 🩷2023 💔24tydz
    3. 🩵 2026 ⬇️
    preg.png
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 12 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy chrzcić. Ja jestem katoliczką, mój mąż ateistą. Nie chciał ślubu Kościelnego, ja na to poprzestałam, ale powiedziałam, że dziecko dla mnie musi być ochrzczone. Także, będzie chrzczone, taki kompromis 🤭

snieżka, kleopatr4 lubią tę wiadomość

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

preg.png
‹‹ 300 301 302 303 304
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ