PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Marty.Na wrote:Któraś pytała, gdzie zamówiłam takie tanie koszule, ale nie pamiętam która 😅 na Formommy
Wiadomo, są droższe i tańsze, ja brałam zla 49
Ja ostatnio zamówiłam 2 pary legginsow i stanik z formommy i się zawiodłam. Przy pierwszym założeniu legginsów (nie licząc przymierzania) puścił mi szew z tyłu. A rozmiar był dobry, nawet trochę luzu miałam. Myślałam o tym, żeby złożyć reklamację, ale zapytam teściowej czy mi na maszynie ich nie naprawi, bo w nic się nie mieszczę i potrzebuję na szybko spodni 🙈 -
Zrobiłam chyba dobry interes przed chwilą. Kupiłam na vinted nieużywany monitor oddechu snuza za 100 zł. Nowy w sklepach kosztuje ok. 500
Frena, Marty.Na, PaulinKA, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
My też kupiliśmy na vinted, co prawda za 200 zł ale ma paragon,rękojmię i gwarancje do listopada 2027. Naprawdę vinted pozwala sporo zaoszczędzićsnieżka wrote:Zrobiłam chyba dobry interes przed chwilą. Kupiłam na vinted nieużywany monitor oddechu snuza za 100 zł. Nowy w sklepach kosztuje ok. 500
snieżka, aganieszkam, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak wasze samopoczucie zoladkowo-jelitowe? Tydzień temu mogłam zjeść konia z kopytami, a wczoraj od popołudnia źle się czułam i mimo xonvei skończyło się 🤢doraźnie w trakcie złego samopoczucia nie pomógł mi gaviscon
nie wiem czy nie było to jakieś zatrucie. Dziś już jest dobrze
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Panna_M wrote:Dziewczyny, a jak wasze samopoczucie zoladkowo-jelitowe? Tydzień temu mogłam zjeść konia z kopytami, a wczoraj od popołudnia źle się czułam i mimo xonvei skończyło się 🤢doraźnie w trakcie złego samopoczucia nie pomógł mi gaviscon
Ja ostatnio mam mniejszy apetyt. Niewiele rzeczy mi smakuje 🙈 A dzisiaj miałam biegunkę. Mój kot też i mam nadzieję, że od niego nic nie złapałam -
Mi się zdarza zgaga i ból brzucha, kiedy mały się wierci, ale poza tym jest raczej ok. Jedynie czuję już te kilogramy, bo brzuch wydaje mi się duży, ciężki i pościskany w środku. Apetyt mam umiarkowany, czasem jem bo muszę, a czasem dopadną mnie jakieś zachcianki, co do tej pory się nie zdarzało. Ostatnio padło na domowe hot-dogi i gumę Mamba 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Haha, no miałam różnice 20 miesięcy między pierwszym a drugim dzieckiem i było ciekawie 🤭 teraz się boję co to będzie, bo jednak syn to jeszcze taki maluszek 🫣 będzie w sumie niecałe 17 miesięcy różnicy.Paulina1106 wrote:No to na tym samym wózku jedziemy widzę😅
Teraz 20 miesięcy będzie między młodszą, ale jak znam życie to starsza będzie chcieć tak pomagać że będę mieć dość😅
Przy kąpieli mi „pomagała” to myślę że teraz postawię jednak wanienkę na stelażu bo wtedy to mi próbowała mydlić młodą po twarzy jak wanienka była na ziemi, i chlapała ją… a już dwie pomocnice to może być za dużo haosu🫣
U nas była wanienka na stelażu, a starsza często w wannie siedziała w tym czasie 😊 potem jak już synek siedział, to wiadomo, razem ich myłam. Przy trzecim dziecku też podobnie: noworodek w wanience na stelażu a starszaki razem w wannie.
Najgorzej właśnie logistyka przy takim noworodziu. Jak karmiłam to córka często siedziała obok mnie i się przytulała, bo była zafascynowana braciszkiem. Myślę, że teraz starszaki będą animować najmłodszego, a jak będą w przedszkolu i szkole, to jakoś będę musiała młodszych ogarnąć 🤭 na pierwsze miesiące mam załatwioną pomoc męża i teściowej, bo mały nie idzie do żłobka 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:00
kleopatr4, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Panna_M wrote:Dziewczyny, a jak wasze samopoczucie zoladkowo-jelitowe? Tydzień temu mogłam zjeść konia z kopytami, a wczoraj od popołudnia źle się czułam i mimo xonvei skończyło się 🤢doraźnie w trakcie złego samopoczucia nie pomógł mi gaviscon
Niestety u mnie słabo. Już było całkiem fajnie, a od jakiegoś tygodnia nasiliły się mdłości, a jak nie mflwoci to zgaga i odbijanie po każdym posiłku. Z głodu też zgaga 🤪 ale na razie Gaviscon daje radę. Cały czas biorę Bonjesta, nie mam zamiaru już odstawiać. Jak pominęłam raz dawkę to mnie zbierało na wymioty. Trudno, już dociągnę do końca na tym leku, jak w poprzedniej ciąży 🙈 już niewiele zostało ☺️02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
aganieszkam wrote:Niestety u mnie słabo. Już było całkiem fajnie, a od jakiegoś tygodnia nasiliły się mdłości, a jak nie mflwoci to zgaga i odbijanie po każdym posiłku. Z głodu też zgaga 🤪 ale na razie Gaviscon daje radę. Cały czas biorę Bonjesta, nie mam zamiaru już odstawiać. Jak pominęłam raz dawkę to mnie zbierało na wymioty. Trudno, już dociągnę do końca na tym leku, jak w poprzedniej ciąży 🙈 już niewiele zostało ☺️
Ja też już nie podejmuje prób odstawienia. W lipcu nie wyszło 🫣 ale wczoraj naprawdę trochę się wystraszyła, bo zwykle wymioty miałam takie puste lub na czczo a teraz jakby ta treść przez kilka godzin jakby w ogóle się nie strawiła
może już macica mocno uciska żołądek i stąd to
👧 31 👨32
09.2025 CB 💔 1cs
Czekamy 💛 10.2026 ⏳ -
Oh tylko właśnie ja to bym sobie chętnie poleżała… bo mam na myśli pierwsze 2 miesiące głównie. Potrzebuje dać sobie czas na regenerację, żeby organy wróciły na miejsce. Starsza karmiłam na leżąco w 80%, bo mam duże piersi.espoir wrote:wiesz co ja już się nauczyłam po prostu robić wszystko z dzieckiem pod cyckiem - mam nawet taka fotkę jak obieram ziemniaki na podłodze w kuchni z dzieckiem z cyckiem w buzi 🤡
chodzę po domu normalnie z nim i wiekszość robię jedna ręka 🤷
No jakoś to wymyślę, ona też nie jest taka ze co 5 minut naraża swoje życie😬 teraz głównie leżę, a ona biega z pokoju do salonu, potem do ogrodu. Przystosowałam sobie tak przestrzeń że wsyztsko jest bezpieczne i daję jej zajęcia. Przyniesiesz książkę taką i taką? Chodź nakarmimy koty. Lubisz malować kredą? I z początku pokazuje jej jak coś zrobić żeby się zaciekawiła a potem już sama działa a ja odpoczywam. Tez zależy od dnia i z jakim statusem zacznę dzien. Jak mam zaległe porządki czy wyjedzony obiad to do 12 cisnę na nogach i wspólnie sprzątamy, gotujemy. Wtedy nie ma zmiłuj tylko lekcje życiowe; rozbijanie jajek, mieszanie czegoś, krojenie. A potem sprzątanie po takiej pomocy🤣 ale to jest świetne, każdy dzień inny.
O ile młodszą będę miała praktycznie cały czas w chuście o tyle pierwsze miesiące musze nam zaprogramować inaczej, bo nie odpuszczę królewskiego połogu. Szkoda że mąż szybko idzie do pracy:( myślę o zatrudnieniu douli. Na moją mamę nie mam co liczyć bo ona jest aktywna zawodowo, będzie dopiero kończyć 50tke. A teściowa ma na stanie tyle wnuków że ma co robić, a z resztą zwykle narzeka że dojazd 1,5h komunikacja do nas to daleko… więc liczę na siebie.
Fajnie że jest nas więcej z maluchami. Zapomniałam o Tobie Paulina1106! Dobrze rozumiem że bedzie trzecia córa?
Niecierpliwa2 lubi tę wiadomość
-
Ej dziewczynki tak chyba maja co? Moja jest zafascynowana brzuchem, ciagle chce czytać książeczkę przygotowująca gdzie rodzi sie bobo, karmi lalkę, śmieje się z kopnięć. Ja też taka byłam jak urodził się mój brat, ale jednak ja miałam 7 lat! A nie 2🫣 to siedzi chyba w naturze.aganieszkam wrote:Najgorzej właśnie logistyka przy takim noworodziu. Jak karmiłam to córka często siedziała obok mnie i się przytulała, bo była zafascynowana braciszkiem. Myślę, że teraz starszaki będą animować najmłodszego, a jak będą w przedszkolu i szkole, to jakoś będę musiała młodszych ogarnąć 🤭 na pierwsze miesiące mam załatwioną pomoc męża i teściowej, bo mały nie idzie do żłobka 🙃
A ja się czuję dokładnie tak jak Ty Aga. Tyle że ja nie biorę leków, ale podziwiam bo u Ciebie jest synuś pół roku młodszy, a jeszcze starszaki ogarniasz i to sama, bo mąż wyjazdowy. Jesteś dzielna❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:30
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Biedna jesteś z tymi wymiotami 😥 tak, macica już zaczyna uciskać na żołądek, niestety lepiej nie będzie 🙈 w ciąży chyba można Omeprazol na zgagę, jeśli dobrze kojarzę.Panna_M wrote:Ja też już nie podejmuje prób odstawienia. W lipcu nie wyszło 🫣 ale wczoraj naprawdę trochę się wystraszyła, bo zwykle wymioty miałam takie puste lub na czczo a teraz jakby ta treść przez kilka godzin jakby w ogóle się nie strawiła
może już macica mocno uciska żołądek i stąd to02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Możliwe, że dziewczynki są bardziej opiekuńcze. Mój syn mniej przeżywa przyjście na świat młodszego rodzeństwa. A córka to jest tak zafascynowana, też czasem opiekuje się najmłodszym bratem. Na pewno przy noworodku będzie chciała mi pomagać, bo będzie jej wymarzona siostrzyczka 😍 także mam w niej ogromne wsparcie. Starszego brata też pilnuje 😅 bo z nim to nigdy nic nie wiadomo.kleopatr4 wrote:Ej dziewczynki tak chyba maja co? Moja jest zafascynowana brzuchem, ciagle chce czytać książeczkę przygotowująca gdzie rodzi sie bobo, karmi lalkę, śmieje się z kopnięć. Ja też taka byłam jak urodził się mój brat, ale jednak ja miałam 7 lat! A nie 2🫣 to siedzi chyba w naturze.
A ja się czuję dokładnie tak jak Ty Aga. Tyle że ja nie biorę leków, ale podziwiam bo u Ciebie jest synuś pół roku młodszy, a jeszcze starszaki ogarniasz i to sama, bo mąż wyjazdowy. Jesteś dzielna❤️
Właśnie mąż przyjechał na tydzień i mam zamiar odpoczywać plus ruszyć wyprawkę 🙈
02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
aganieszkam wrote:Niestety u mnie słabo. Już było całkiem fajnie, a od jakiegoś tygodnia nasiliły się mdłości, a jak nie mflwoci to zgaga i odbijanie po każdym posiłku. Z głodu też zgaga 🤪 ale na razie Gaviscon daje radę. Cały czas biorę Bonjesta, nie mam zamiaru już odstawiać. Jak pominęłam raz dawkę to mnie zbierało na wymioty. Trudno, już dociągnę do końca na tym leku, jak w poprzedniej ciąży 🙈 już niewiele zostało ☺️
Hej, u mnie niestety też słabo… od kilku dni cokolwiek nie zjem to stoi mi w przełyku. Ledwo co mi się mieści… dlatego apetyt też taki sobie. Lekarka mówiła, że mała już się odwróciła głową w dół i od tej pory tak już mam i coś czuję, że lepiej nie będzie. Coraz więcej miejsca bobas zajmuje a brzuszek nadal nie za duży. Od początku ciąży mamy +5 kg, mała waży 1400 g (31tc)
Planowałam sobie pokończyć różne rzeczy, ale przez te upały i problemy żołądkowe jestem kompletnie wyłączona, leżę i nic nie robię… dziewczyny nie wiem czy przeoczyłam czy nie było tipow - pls o dobry tani stanik do karmienia, ktoś, coś? 🙏🏻
Ps: jakie polecacie nosidełko? Z chustą obawiam się, że sobie nie poradzę, ale muszę mieć nosidełko na wszelki wypadek jakbym została sama w domu a musiała wyjść i wyprowadzić psy… miłej soboty 😘🫶🏻 -
Dziewczyny, mamy sukces - udało mi się dzisiaj spakować walizkę i torbę. Zostały mi tylko rzeczy, których aktualnie używam lub muszę dokupić typu - woda, ręcznik papierowy czy przekąski. No i lista badań, które muszę jeszcze zrobić, ale to nie ten czas jeszcze.
Jestem z siebie dumna, ale zajęło mi to cały dzień, bo musiałam robić sporo przerw 😅
-