Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • Jenny93 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja też kupiłam z rossmana ale tylko na poród bo nie lubię bez usztywnienia. Moje piersi są małe ale zawsze bardzo odznaczały mi się sutki a teraz w ciąży to już ogólnie masakra więc muszę coś tam mieć bo po prostu inaczej czuję dyskomfort. Kupiłam kilka szmacianych biustonoszy z HM ale takich, że mają wyciąganą wkładkę i to już dla mnie ok bo maskują sutki.

Jak już jesteśmy w tematach cyckowych, to czy mierzyłyście obwód sutka pod laktator?Ja jestem w szoku bo mam momcozy i tam producent założył ogrinalnie lejek na sutek chyba 22-24mm, a mój według miarki załączonej do zestawu ma 13mm. Pytanie dla doświadczonych mam, czy te sutki jeszcze powiększa się po porodzie? Bo nie wiem czy już kupować reduktory czy jeszcze czekać.

Lejki najlepiej dobrać dopiero po porodzie. Większość kobiet ma zdecydowanie mniejsze sutki niż lejki dołączone do zestawów. Na szczęście można kupić zamienniki albo reduktory.

Ninia, PaulinKA lubią tę wiadomość

• PaulinKA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za ciepłe mysli...🥹 wiecie, lepiej pojechac raz za duzo niz raz za malo. Mysle ze ze swoimi przejściami to i tak jestem zuch dziewczyna ze dopiero w 33tc uruchomił mi sie taki niepokój... 😌

Leżą 4 kobietki na mojej sali w tym 3 po IVF, wiecie jak to pokazuje skale problemu z nieplodnoscia...? Eh, a niektórzy twierdzą ze program rządowy to wywalanie pieniędzy...

Po dwoch ktg jest ok, niska reaktywnosć macicy, wysoka aktywnosc dzidziusia. Jedzonka nie najgorsze, maz przywiózł mi słodycze z super cukierni, choc nie prosiłam, przemiły gest 🥹 oby jakos to popołudnie zleciało a jutro bylo wszystko dobrze na usg i wrócimy do domku z Maluszkiem-Okruszkiem.

Pakujcie torby dziewczyny bo nie znacie dnia ni godziny na prawde 😅 lepiej niech sie nie przyda a cos tam bedzie w pogotowiu... choc o dziwo moj maz super ogarnął spakowanie mnie (poza tym ze zamiast bluzki i leginsów dostalam 2 tshirty no ale to pikuś 😅)

Megmery, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinKa, współczuję stresu 😥 Ale dobrze, że z maluszkiem jest wszytko ok. Trzymam za Was kciuki i za to, żeby szybko Ci minął czas do jutra ☺️

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia wrote:
    Ja też kupiłam z rossmana ale tylko na poród bo nie lubię bez usztywnienia. Moje piersi są małe ale zawsze bardzo odznaczały mi się sutki a teraz w ciąży to już ogólnie masakra więc muszę coś tam mieć bo po prostu inaczej czuję dyskomfort. Kupiłam kilka szmacianych biustonoszy z HM ale takich, że mają wyciąganą wkładkę i to już dla mnie ok bo maskują sutki.

Jak już jesteśmy w tematach cyckowych, to czy mierzyłyście obwód sutka pod laktator?Ja jestem w szoku bo mam momcozy i tam producent założył ogrinalnie lejek na sutek chyba 22-24mm, a mój według miarki załączonej do zestawu ma 13mm. Pytanie dla doświadczonych mam, czy te sutki jeszcze powiększa się po porodzie? Bo nie wiem czy już kupować reduktory czy jeszcze czekać.

To ten stanik z Rossmanna nie ma żadnych gąbeczek? Bo myślałam o tym, żeby go kupić, ale ja też mam bardzo odstające sutki i nie chcę, żeby to było widoczne. Na razie mam jeden stanik z formommy i jest ok. Mam nadzieję, że nic mi się w nim nie popruje tak jak w legginsach od nich 😅

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻34 lata
    OAT – Oligoasthenoteratozoospermia

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    21.04 - 7,3 cm dziewczynki 🩷

preg.png
  • Ninia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    To ten stanik z Rossmanna nie ma żadnych gąbeczek? Bo myślałam o tym, żeby go kupić, ale ja też mam bardzo odstające sutki i nie chcę, żeby to było widoczne. Na razie mam jeden stanik z formommy i jest ok. Mam nadzieję, że nic mi się w nim nie popruje tak jak w legginsach od nich 😅
    Nie ma. Pod luźną bluzkę jest ok ale jak już coś bardziej opinającego w piersiach to wszystko widać.
    HM ma miękkie staniki z wkładkami wyjmowanymi i fajnie maskują a jednocześnie są mega wygodne.

👱🏻‍♀️ 91
    Kariotypy ✅
    17.10.2025 💔🩷👼 Rita 16tc, triploidia matczyna
    12.2025 start starań o drugą ciążę 🥹
    1.2026⏸️ 2 cs
    03.2026 Panorama ok, czekamy na zdrowego 🩵

preg.png
‹‹ 409 410 411 412 413
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ