PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Też pomyślałabym o fizjo i ewentualnie jaki macie materac. My musieliśmy w końcu zmienić, bo od dołka pod biodrami dostawałam szału. Teraz na nowym i twardszym śpię super, budzi mnie jedynie potrzeba pójścia do toalety, ale na szczęście tylko raz na noc.
FloristKa, mi wychodziły kilka razy ketony na początku ciąży, ale moja gin powiedziała, że nie muszę się tym jakoś bardzo przejmować, jeżeli nie jest to w każdym badaniu. Cukrzycy nie mam, ale w krzywej wyszedł mi niski pierwszy pomiar, więc staram się coś wieczorem zjadać. Albo malutką kanapkę z chleba z niskim IG i jakiś nabiał, albo skyr z herbatnikami (to pewnie gorsza opcja, ale trzyma mnie i nie łapię refluksu nocnego, więc sobie pozwalam
). Z wyprawką apteczną miałam podobnie, ze 3 razy na raty do tego podchodziłam, aż w końcu w ten weekend wszystko zamówiłam. Dzisiaj przyszła pierwsza paczka (Gemini wysyła nawet w niedzielę :o ) i już pomyślałam, że mogłam wziąć też większe kompresy niż tylko 5x5 cm 😅 Pewnie jeszcze trochę takich mi przyjdzie do głowy, to już stacjonarnie dokupimy.
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zaczęłam prać te wszystkie rzeczy. No cóż, super się kupowało, ale prać to teraz, rozwieszać i prasować...🫠🤣
Niecierpliwa2, Ninia, PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Marty.Na wrote:Ja dziś zaczęłam prać te wszystkie rzeczy. No cóż, super się kupowało, ale prać to teraz, rozwieszać i prasować...🫠🤣
Też w tym tygodniu zaczynam i mam podobne przemyślenia 😅 Na razie zaczęłam od wyczyszczenia pralki i w zależności od pogody może jutro zacznę pranie. W weekend mąż złożył mi komodę i przynajmniej będę miała gdzie je układać.
Marty.Na, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Marty.Na wrote:Ja dziś zaczęłam prać te wszystkie rzeczy. No cóż, super się kupowało, ale prać to teraz, rozwieszać i prasować...🫠🤣
Ja mam podobnie. Włączyłam pralkę, powiesiłam, teraz się susza a jutro trzeba to wszystko uprasować i poszykować na pobyt w szpitalu. Dwie suszarki ubranek dla małego i jutro kolejne pralki puszczam.
PaulinKA, Marty.Na, aganieszkam lubią tę wiadomość
Starania od 01/23
AP-K- 03/2024
09/23 -IUI -❌
01/24 - FET (AZ)-❌
09/24 - FET (AZ)- ❌
10/24 - FET (AZ) - ❌
03/25 - FET (AZ) - ❌
01/26 - ET - (KD) ❤️🍀
6 komórek - 3.1.1❄️ 2.1.2❄️ mrozaczek 🤗
Ona: IO, endo, KIR Bx, amh - 0,52
cross match - 22,4%
allo mlr - 26,7%
Mikrobiom macicy - ✅
On: nasienie ✅ kariotyp ✅
1 Prenatalne ryzyka niskie prawdopodobnie 💙
Połówkowe 💙 - 480 gram
3 Prenatalne 💙 - 1700 gram

-
Wyprawka apteczna i pranie to jeszcze dwa duże punkty przede mną, ale zamówiłam dzisiaj pampersy po 50 sztuk Dada, Lupilu i Pampers wszystkie w edycjach premium, będziemy testować co się sprawdzi, więc powoli do przodu
aganieszkam lubi tę wiadomość
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭 12.08 1400g 🧸

-
@niecierpliwa a jaki masz pomysl na wieksze kompresy? Bo ja wlasnie kupilam 5x5 i 10x10 i te 10x10 to z kolei wydaja mi sie za duze , nie wiem do czego mozna ich użyć 😅
-
PaulinKA wrote:@niecierpliwa a jaki masz pomysl na wieksze kompresy? Bo ja wlasnie kupilam 5x5 i 10x10 i te 10x10 to z kolei wydaja mi sie za duze , nie wiem do czego mozna ich użyć 😅
Wydaje mi się, że do higieny jamy ustnej te 5x5 cm nawinięte na palec mogą być maławe 🤔 ale może mi się tylko wydaje 😅 Są chyba 7,5x7,5 i o nich pomyślałam. -
Martit wrote:Nie mam cukrzycy, ale ja od 16 nie mogę już nic jeść, jeśli chce w miarę przeżyć noc. Na zgagę nie pomaga mi już nic, ani migdały, ani graviscon, nawet reni

Jem obiad max o 16 a potem tylko woda ( po wodzie też mam zgagę, ale pomagają leki). I zaczął się ból bioder, o matko jak mnie to w nocy boli. Jeszcze 5 tygodni, przyznam szczerze, że jestem już zmęczona i odliczam dni do odzyskania swojej sprawności.
Też uważam, że warto pójść do fizjo ☺️ Ja już ciągle mam otejpowany brzuch i plecy. Fizjo nauczyła mojego partnera jak to robić i pomiędzy wizytami on mnie obkleja 😉
Wiadomo, ciąża jest bardzo obciążająca dla organizmu, ale naprawdę mamy już wiele możliwości, żeby sobie pomagać w tym czasie i warto z tego korzystać 🙈
Martit lubi tę wiadomość
-
Ja jestem już po prenatalnych. Z małą wszystko dobrze, tylko brzuszek ma mały, w dolnej granicy normy (13 centyl). Lekarz mówi, że najprawdopodobniej to przez geny. Cała waga wynosi 1394 g. Szyjka skróciła mi się do 2,4 cm i mam się nie przeciążać. Mała już od 2 miesięcy jest mocno wciśnięta w pęcherz, co może nasilać skracanie szyjki. Jak miałam badaną szyjkę od dołu, to było widać jej włoski na usg, bo jest naprawdę nisko.
Podobno jest duża szansa, że urodzę wczesnej. Lekarka mówi, żeby tylko dotrwać do 37 tc.
Nie mam ani jednego zdjęcia z całą twarzą, bo nie dość że jest tak wtulona w mój pęcherz, to jeszcze ma ręce na twarzy 🙈 Od 2 miesięcy tak to wygląda 😅
Ostatnio mocno odczuwam, że jej główka jest tak nisko, całą noc praktycznie nie spałam i co chwilę chodziłam do toalety. Najgorsze jest to, że po oddaniu moczu nadal czułam duży ucisk na pęcherz. Nie wiem co to będzie jak ona będzie jeszcze cięższa 🙈
Dzisiaj zamówiłam trochę rzeczy jak doszło do mnie, że prawdopodobnie urodzę wcześniej. Chcę niedługo zabrać się za pranie i pakowanie do szpitala, żeby się z tym nie spóźnić.
Kolejną wizytę mam za 2 tygodnie.
Ninia, White1, Kingus 1, kleopatr4, aganieszkam, Ala87, FloristKa, BlackAmericano, Niecierpliwa2, Jenny93, PaulinKA, Marty.Na, Karos31, Megmery, stayaway lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam kompresy 5x5, 7,5x7,5 i miałam jakieś zaćmienie mózgu, bo wzięłam 10x20 😅 moja głowa nie przetworzyła tych wymiarów w sposób prawidłowy 😂
Śnieżko, u mnie też mała głową w pęcherzu, a jej głowa wyczuwalna jest w badaniu dopochwowym :x w nocy chodzę 3-4 razy do łazienki 😅
Na prenatalnych lekarz nawet nie próbował robić zdjęcia, bo nie było jak. Natomiast wcześniej lekarce w szpitalu udało się strzelić nawet fajną fotkę.
W czwartek wizyta i już drżę o wymiar szyjki 😅
Niecierpliwa2, snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
@sniezko, super ze po prenatalnych zdrowa dzidzia! Zostało Ci kilka tygodni do ciąży donoszonej i mam nadzieje ze z taka szyjka spokoojnie dotrwacie. Tu na patologii leży ze mna dziewczyna co od kilku dni ma rozwarcie na 4 cm i nic a nic porod nie rusza 😅 a drugą tez straszyli porodem przedwczesnym i rowniez jest na indukcji

Bobaski lubią zaskakiwać, ale oczywiście rzeczy przygotuj i torbe uszykuj!! Będziesz spokojniejsza.
Ja mialam 3 prenatalne 30+2 i malenstwo ważyło 1320 g wiec podobnie ida maluszki!🌸 tylko okruszki
)
Mysle ze moje na wizycie w czwartek złapie juz 2 kg i bedziemy potem oczekiwać na magiczne 2,5 a potem moze nawet i 3
) i obys Ty tez takie 2,5-3kg osiągnęła ze swoim Szczęściem:))
snieżka, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, macie rację z fizjo.
Moja Gabi ułożona jest nadal miednicowo, więc nie mam problemów z parciem na pęcherz, ale głowę uwielbia wciskać w żebra. Coraz mniej jeżdżę autem, bo moja pozycja siedząca jej nie służy, a nie mogę prowadzić półleżąco
-
Ja wczoraj w nocy nie umiałam spać, więc stwierdziłam, że wykorzystam ten fakt i pozamawialam rzeczy już do walizki oraz takie typowo kosmetyczne do pielęgnacji dla małego. Powiem Wam, że chyba właśnie wczoraj najbardziej do mnie dotarło, przy tej wyprawce szpitalnej, że to już lada moment
Niecierpliwa2, snieżka, Kingus 1, aganieszkam lubią tę wiadomość
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Zaczynam dzisiaj szkole leżenia, trochę na ostatnią chwilę ale skończę w przyszły piątek więc to będzie końcówka 35 tc. Jestem ciekawa czy czegoś nowego się dowiem bo miałam już spotkania z położną, a do porodu przygotowuję się ćwicząc 3 razy w tygodniu.
aganieszkam lubi tę wiadomość
-
Noo niestety, nie wychodzimy. Rano na ktg mieliśmy jakis spadek tętna:( juz nawet nie nastawiam sie ze jutro sie uda bo zrozumialam ze jak beda takie wahnięcia to i do porodu moga nas zostawic...
Takze koczuje dalej , no coz
ale dla tego lobuziaka wszystko- wole te dni czy ewentualne tygodnie w szpitalu po stokroć bardziej od miesiecy w nieplodnosci... musiałam sie troszke wypłakać i zrobilam juz sobie auto-coaching i juz jest lepiej:) damy radę z bobusiem!
Choc pewnie jak maz przyjedzie to sie rozczule na nowo ale coz, czasem trzeba sobie pochlipac;)
Zwazyli maluszka i niby 1915 g alee zobaczymy u mojej lekarki (o ile uda mi sie na ta kontrole dojechac)
Marty.Na, Ala87 lubią tę wiadomość
-
Paulinko, doskonale rozumiem, co czujesz, bo za każdym razem, kiedy przedłużali mi pobyt w szpitalu miałam ogromny spadek nastroju. Średnio co drugi dzień płakałam 😅 niemniej szpital to dla Was teraz najbezpieczniejsze miejsce i mocno trzymam za Was kciuki ❤️🤞🏻
-
Ninia wrote:Zaczynam dzisiaj szkole leżenia, trochę na ostatnią chwilę ale skończę w przyszły piątek więc to będzie końcówka 35 tc. Jestem ciekawa czy czegoś nowego się dowiem bo miałam już spotkania z położną, a do porodu przygotowuję się ćwicząc 3 razy w tygodniu.
A poszłaś do szkoły rodzenia w południowym czy jest jakaś w medicoverze? Ja właśnie zaczęłam wczoraj w południowym, bardzo mi się podobało!02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
Moja klawiatura wie czego potrzebuję😅kleopatr4 wrote:Ninia, ja też chcę już szkołę leżenia🤣
Megmery, Marty.Na, Ala87, aganieszkam lubią tę wiadomość