PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina strasznie mi przykro… dobrze, że jesteś w szpitalu. Podłączyli Cię do kroplówek? Choroba, ja też zacznę więcej pić… bo z tą ilością wód to nie ma żartów 🤨 trzymaj się Kochana :*
White pięknie wyglądasz, śliczny masz ten brzuszek ❤️ cały czas czekam aż mój będzie taki, ale mi poszło w biodra i pupę 😵💫😬
Obyśmy przetrwały te upały… trzymajcie się!
-
Paulinka trzyma się wszystko będzie dobrze. Mężem się nie przejmuj, mój też by nic nie wiedział. Teraz pojechali z pasierbicą sami pod namioty i takie ubrania spakowali, że szkoda gadać….
Co do ilości wód to mi 3 sensory Libry w ciągu tygodnia poszły na reklamacje i w końcu pan na infolinii mi powiedział, że pewnie jestem odwodniona i kazał pić szklankę wody na godzinę i czwarty sensor już po dniu w cudowny sposób zaczął pokazywać dobrze cukier. Myślałam, że dużo pije ale jednak końcówka ciąży i upały robią swoje. Staram się też pić w nocy, po prostu stawiam szklankę kolor łóżka a jak idę do toalety to napełniam ją zwykłą kranówką i wypijam. Lepsze to niż tyle godzin bez łyka wody a wiem, że z butelki nie naleje w nocnym nieogarnięciu.
White ślicznie wyglądasz, nie wiem gdzie upchałaś te +13 kg.
PaulinKA lubi tę wiadomość
-
PaulinKo ostrożności nigdy nie za wiele 🩷🫂 dobrze, że u maluszka wszystko w porządku
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵
01.07 660g ☀️
27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
u mnie jest:aganieszkam wrote:To u mnie będzie 1,5roku 🤭 wiem, że będzie ciekawie 🫣 ale jak masz dwójkę to może będą się w tym czasie razem bawić 😏 ale wiem, że to różnie bywa
rok i 9 miesięcy,
rok i 7 miesięcy,
2 lata i miesiąc,
rok i 6 miesięcy,
rok i 10 miesięcy i teraz będzie
rok i 11 miesięcy
i naprawdę da się przeżyć, szczególnie jak miną te pierwsze tygodnie w których dziecka nie idzie zająć niczym innym prócz cyckiem/butlą. moje dzieci w większości to się patrzyły potem co rodzeństwo wyprawia 🫣 nie musiałam kombinować 🫣
Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
wiesz co, ja podczas połogu mam tak, że mnie po prostu nosi... mnie dołuje takie uwiązanie do kanapy i ja w sumie żadnego połogu nie spędziłam leżąc...kleopatr4 wrote:Oh tylko właśnie ja to bym sobie chętnie poleżała… bo mam na myśli pierwsze 2 miesiące głównie. Potrzebuje dać sobie czas na regenerację, żeby organy wróciły na miejsce. Starsza karmiłam na leżąco w 80%, bo mam duże piersi.
-
Paulinko trzymam kciuki, by wszystko bylo dobrze ! Pij dużo wody te upały wykańczają..
Nina ja tez rozwaliłam 2 sensory ostatnio..Ale.ja to.jakos.pechowo chodzę i sobie dwa zerwałam po.prostu o futrynę 😆
Ja kupiłam nosidło na vinted takie od 3kg plus... za 100 a kosztuje chyba nowe z 500zl, wiec jestem dumna ze uxalo mi sie tak upolować. Nie pamietam nazwy ale ono jest takie wiazane troche jak chusta nie ze takie sztywne, ale chuste dostane od szwagierki i moze jakos to bedzie. Wyciągnęliśmy dziś gondole z komórki i na szczescie jest dobra, ale wydaje sie taka wielka w porównaniu z innymi. My mamy Vicco Adamexa. Niezła kolumbryna. Pamiętałam, że był potężny, ale nie az tak hah
Remont już skończony uff. WSzystkie meble poskładane. Teraz zostało tylko sprzatanie. W poniedziałek jeszvze musze odebrać zamówienie z pierdoletami z ikei i jakos do przodu, ale po tym remoncie mam tyle prania, dobrze że jest cieplo to szybko schnie.
Walizke dziś też przytargałam to sie biore za pakowanie. Jedyne co mi zostało w sumie to apteczne rzeczy, przewijak i staniki! Któraś z Was pisała o polecenia..w sumie tez się chetnie dowiem. Ja mam ten z Rossmanna ale dla mnie to taka szmata, ale wygodna
zaluje ze wziełam cielisty bo przez to chyba jest wlasnie takie wrazenie takiej szmatki
Ja mam dosc duzy biust i jedność tez juz nie taka ;(
Patrzyłam na marke Gaia i Alles.
Jednak chyba wolę takie podtrzymujące biustonosze do karmienia, na nockę chyba bede sobie wlasnie zakładać ten z RossmanaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 02:31
PaulinKA, aganieszkam lubią tę wiadomość
-
Ja też kupiłam z rossmana ale tylko na poród bo nie lubię bez usztywnienia. Moje piersi są małe ale zawsze bardzo odznaczały mi się sutki a teraz w ciąży to już ogólnie masakra więc muszę coś tam mieć bo po prostu inaczej czuję dyskomfort. Kupiłam kilka szmacianych biustonoszy z HM ale takich, że mają wyciąganą wkładkę i to już dla mnie ok bo maskują sutki.
Jak już jesteśmy w tematach cyckowych, to czy mierzyłyście obwód sutka pod laktator?Ja jestem w szoku bo mam momcozy i tam producent założył ogrinalnie lejek na sutek chyba 22-24mm, a mój według miarki załączonej do zestawu ma 13mm. Pytanie dla doświadczonych mam, czy te sutki jeszcze powiększa się po porodzie? Bo nie wiem czy już kupować reduktory czy jeszcze czekać.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:29
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Paulinko, bardzo mi przykro, że Twój dzień nie zakończył się tak jak tego oczekiwałaś, ale zobacz jaki miałaś instynkt, że coś się dzieje i szybko to wyłapałaś ❤️ trzymam kciuki by spadek wód był chwilowy i żeby wszystko szybko wróciło do normy ❤️
Mój 2,5 tygodniowy pobyt w szpitalu też był nieplanowany i poszłam tam bez niczego, jedynie z nadzieją, że będę mogła wrócić do domu 😅 na szczęście mąż sprawnie ogarnął pakowanie i dostałam wszystko, czego potrzebowałam, a później tylko dowoził już bardziej przemyślane rzeczy.
Floristko, masz już może wyznaczony termin zdejmowania szwu?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
@Nina, czytalam ze najlepiej miezyc po 34 tc, w innym miejscu ze im pozniej Tym lepiej a polozna kazala w ogole kupic laktator i reduktory po porodzie 😅
Ja chyba zmierzę tak za tydziej dwa by miec jakis wstepny oglad ale i tak kupno laktatora planuje na po porodzie bo nie wiem jakie beda nasze potrzeby...
Takie biustonosze szmatki to ja kupilam na allegro u sklep-krab. 30 zl, jakies chińskie pewnie ale na porod i bycie w domu ok.
@floristko, takie lepsze podtrzymujące biustonosze to chyba tez bym po porodzie dopiero kupiła bo to juz wiekszy wydatek a nie wiesz jak laktacja ten biust powiekszy. Zamowilam 2 sztywne z HM i na razie sa deczko za duze wiec czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:50
FloristKa lubi tę wiadomość
-
Ja już mam laktator bo koleżanka zareklamowała swój i dostała nowy, a w międzyczasie jej syn odrzucił mleczko ale miał już 1.5 roku. Ale jako, że już go mam to kombinuję by wszystko było gotowe. W ogóle ostatanio mam jakiś małpi rozum, w piątek kupiłam za 40 zł Femaltiker, a przecież jakby okazał się potrzebny to w każdej chwili można kupić po porodzie 🙈 tak samo wczoraj porządkowałam większe ciuszki i widziałam, że mam jakieś braki to już chciałam kupować ale wzięłam 3 wdechy i sobie sama tłumaczę, że kupię jak synek będzie już w tym rozmiarze bo będę wtedy lepiej wiedziała co potrzeba i co nam się sprawdza,a co nie. Tym bardziej, że to rozmiary 74+ więc teraz nawet trudno ocenić o jakiej porze roku książe osiągnie taki gabaryt. Chyba syndrom wicia gniazda😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:27
-
Też już zauważyłam pewne oznaki baby brain w zeszłym tygodniu 😅 umówiłam trening i fizjo na ten sam termin, na szczęście udało się poprzekładać, dobrze, że przyszły przypominajki z aplikacji.
Laktatora też jeszcze nie kupowałam, bo podobnie położna mówiła, że jeżeli będzie potrzebny to mąż może z apteki dowieźć. A szczerze mówiąc chwilowo mam już dość researchowania wszystkiego. Jak skończę inne rzeczy, to może we wrześniu mnie najdzie i jakiś wybiorę. Mąż teraz czyta o nianiach elektronicznych i zrozumiał, ile tego jest i jak do wszystkiego jest milion plusów i minusów 😀
Staniki planuję usztywniane, bo całą ciążę w takich chodzę, miękkie mi się w ogóle nie sprawdziły. Ale to też jeszcze mam na liście do kupienia. Ogólnie mam poczucie, że kupiłam już 3/4 rzeczy z listy, ale zostało jeszcze kilka takich istotnych i do końca sierpnia chciałabym to zamknąć. Ogólnie bardzo szybko mi czas leci i nie mogę uwierzyć, że już połowa sierpnia 🙈
PaulinKA, nadal trzymam kciuki, żeby Was szybko wypuścili, dawaj znać, jak tam obserwacja 😊 -
Powiększa się, myślę że gdzieś do 16mm u Ciebie. Ja mierzyłam w ostatnim miesiącu i było 19/21, a finalnie korzystałam bez reduktorów. Stwierdziłam też że wolę więcej luzu niż dopasowane na styk, bo inaczej czułam ból. Wymiar to jedno, ciężko stwierdzić.Ninia wrote:
Jak już jesteśmy w tematach cyckowych, to czy mierzyłyście obwód sutka pod laktator?Ja jestem w szoku bo mam momcozy i tam producent założył ogrinalnie lejek na sutek chyba 22-24mm, a mój według miarki załączonej do zestawu ma 13mm. Pytanie dla doświadczonych mam, czy te sutki jeszcze powiększa się po porodzie? Bo nie wiem czy już kupować reduktory czy jeszcze czekać.
PaulinKo, myślę o Tobie. Bedzie ok!
Ninia lubi tę wiadomość
-
No właśnie ten biustonosz z Rossmana może piękny nie jest, ale mega wygodny, do spania czy po domu. Tylko on mi nie uciskał piersi. Ja mam takie wrażliwe piersi, że chwilowy nacisk biustonosza z fiszbinami podczas KP=zapalenie piersi. I tylko w tym biustonoszu nic nie nie działo 😊
BlackAmericano lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Powiększają się w ciąży, potem niekoniecznie. Ja też mam małe sutki i będę kupować ten laktotor muszlowy z Canpola. On ma reduktory pod mniejsze brodawki. Może z mamcozy też można dokupić? Ja bym się wstrzymała jeszcze chwilę 🤔Ninia wrote:Ja też kupiłam z rossmana ale tylko na poród bo nie lubię bez usztywnienia. Moje piersi są małe ale zawsze bardzo odznaczały mi się sutki a teraz w ciąży to już ogólnie masakra więc muszę coś tam mieć bo po prostu inaczej czuję dyskomfort. Kupiłam kilka szmacianych biustonoszy z HM ale takich, że mają wyciąganą wkładkę i to już dla mnie ok bo maskują sutki.
Jak już jesteśmy w tematach cyckowych, to czy mierzyłyście obwód sutka pod laktator?Ja jestem w szoku bo mam momcozy i tam producent założył ogrinalnie lejek na sutek chyba 22-24mm, a mój według miarki załączonej do zestawu ma 13mm. Pytanie dla doświadczonych mam, czy te sutki jeszcze powiększa się po porodzie? Bo nie wiem czy już kupować reduktory czy jeszcze czekać.02/26 Naturals Beta 1979, 4205

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Każde dziecko rośnie inaczej i ja do 68 sobie ogarnęłam ubranka a resztę już będę w miarę rośnięcia dokupywać, bo nie wiadomo właśnie jaka będzie pora roku.Ninia wrote:Ja już mam laktator bo koleżanka zareklamowała swój i dostała nowy, a w międzyczasie jej syn odrzucił mleczko ale miał już 1.5 roku. Ale jako, że już go mam to kombinuję by wszystko było gotowe. W ogóle ostatanio mam jakiś małpi rozum, w piątek kupiłam za 40 zł Femaltiker, a przecież jakby okazał się potrzebny to w każdej chwili można kupić po porodzie 🙈 tak samo wczoraj porządkowałam większe ciuszki i widziałam, że mam jakieś braki to już chciałam kupować ale wzięłam 3 wdechy i sobie sama tłumaczę, że kupię jak synek będzie już w tym rozmiarze bo będę wtedy lepiej wiedziała co potrzeba i co nam się sprawdza,a co nie. Tym bardziej, że to rozmiary 74+ więc teraz nawet trudno ocenić o jakiej porze roku książe osiągnie taki gabaryt. Chyba syndrom wicia gniazda😅
Ale nie przejmuj się, ja też: a coś bym jeszcze dokupiła 🤣 na razie nie odrywam metek od tych większych rozmiarów.
Ninia, kleopatr4 lubią tę wiadomość

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
Paulinka mnie zmotywowała, żeby skończyć pakowanie torby 🤣 niby już mam gotową, ale kilka rzeczy muszę tam dorzucić i tak odwlekłam 🫣
Ostatnio coś mnie swędzi skóra na rękach i nogach, wczoraj kostki okropnie i już wkręcam sobie, że będę miała cholestaze 😏

26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
24.08.2024- transfer 4BB
23dpt jest serduszko
Niedrożne jajowody ❌ -
PaulinKa, wysyłam dobre myśli i kciuki, mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a pobyt w szpitalu nie będzie ci się dłużył.
Ja jakoś pod koniec pierwszego trymestru kupiłam dwa miękkie staniki z Etam (skusiły mnie kolory i promocja). Spoko mi się sprawdzają, na razie nie planuję kupować specjalnych do karmienia, bo też praktycznie wszystkie moje staniki są miękkie albo sportowe (ja ma odwrotny problem niż większość ludzi, tzn mam dość mały biust, a większy obwód, co realnie daje miseczkę A i tak naprawdę większość staników i tak ma trochę za dużą miseczkę, jak mam dobry obwód). Teraz biust mi trochę urósł, ale nie na tyle, żeby nie korzystać z tego co już mam. Może po ciąży i karmieniu sprawię sobie jakiś stanik od braffiterki, zobaczymy co mi tam zostanie;)
Jeśli chodzi o picie, to ja od lipca piję też elektrolity. Na początku kupowałam takie dla dzieci, ale ostatnio odkryłam, że w rossmanie są dedykowane dla kobiet w ciąży. To mi trochę pomaga, bo też nie ukrywam, że trochę mi się nie chce pić ciągle wodę, na herbatki nie mam ochoty, a soków nigdy za bardzo nie piłam.
A w poniedziałek zaczynam szkołę rodzenia!
BlackAmericano, aganieszkam, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
02.25 cb💔
10.25 cb💔
✅kariotypy, regularna owulacja, poziomy witamin i minerałów, homocysteina, kortyzol, nadnercza, hormony, ferrytyna, krzywa cukrowa, wykluczona celiakia, wykluczona trombofilia, AMH 3,47 💕
🚩insulina, ANA1 1:640 (bez choroby autoimmunologicznej), kir AA, MTHFR, cd138 5/10
⏸️12.02.26
18.02.26 - 2,8 mm Sezamka
03.03.26 - 0,67 cm i ❤️
26.03.26 - 2,77 cm bobaska
[/url]
Jestem dobrej myśli 🙏💖 -
FloristKa wrote:Black. Na razie mówiła tak ogólnie, że koło 38 tyg
We wtorek bede u niej i ciekawe czy cos powie konkretniej, a Ty?
Też chciałabym w 38 tc.
Lekarka ze szpitala mówiła, że będziemy się umawiać na 36+, a prowadząca wspominała o 37. Ja wizytę kontrolną w szpitalu mam w czwartek i mam zamiar trochę wymóc ten 38 tc ze względu na planowaną cesarkę w 39, do której chciałabym dotrzymać.
Strasznie mnie stresuje wczesne zdjęcie szwu.