PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też tak mam, że wszystko mnie męczy i dołuje. Jeszcze od wczoraj, dokładnie wieczorem zauwaxylam, że mam czerwone wargi sromowe i już się martwię. Mam nadzieję, że to przez płyn, którym się myłam. Jeśli nie, to w poniedziałek będę musiała działać i zadzwonić do swojego ginekologa.
Ale tak, też jestem przytłoczona wszystkim. W nocy nie śpię i to się tak ciągnie już kilka dni31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
Nam w szkole rodzenia mówili, że często miłość do dziecka pojawia się później, nie od razu po porodzie. To jest całkiem normalne.
Chociaż ja od początku ciąży czuję taką miłość do córeczki, że nie byłam świadoma, że da się pomieścić tak wielkie uczucie ☺️
Ja w ciąży w sumie jestem prawie rok, bo w październiku pojawiła się pierwsza ciąża, w listopadzie było poronienie. Później w grudniu nie staraliśmy się, bo miałam histeroskopie, która zakończyła się ogromnym krwotokiem z dróg rodnych, więc w sumie to też nie był normalny cykl. Potem w styczniu znów udało się zajść w ciążę 😍
Chociaż ja się bardzo cieszę z tego stanu mimo, że często mam obsesyjne myśli i jestem rozdrażniona. Sprzed okresu ciąży pamiętam w sumie tylko rozpacz i strach, że być może nigdy nie zostaniemy rodzicami.
PaulinKa, super Ci to wyszło 💜 Ja jak zobaczyłam ceny i jakość tych pałąków z zawieszkami to stwierdziłam, że też zrobię sama. Ten stelaż drewniany znalazłam dosyć tani na bonito a zawieszki jak się wyrobię to zrobię na szydełku albo w ostateczności kupię jakieś małe kontrastowe pluszaki i je podoczepiam. Ale też nie spieszę się z tym, bo na początku i tak noworodek niewiele widzi
Ale jestem zła na moją promotorkę i uczelnię 😡 Straciłam cały semestr i prawie nic nie napisałam z magisterki, bo promotorka nie raczy od maja nic sprawdzić i odpisać na maile.. Ile dało się zrobić bez jej akceptacji to zrobiłam, ale nie dało się wiele, bo nie zatwierdziła mi nawet spisu treści. Zgłoszenie sytuacji do dziekanatu nic nie dało... Całą grupę olewa, nic nie sprawdza, spotkań seminaryjnych było o ponad połowe za mało. Nie pojawiała się na nich bez żadnej informacji. W dodatku nikt nie ma wpisanego zaliczenia semestru, a na koniec września jest zamknięcie semestru i nie chcę się wtedy martwić tym czy to ogarnie czy nie 😡
Sawka8 lubi tę wiadomość
-
Ja znowu w szpitalu na obserwacji
Wczoraj tak mnie bolało podbrzusze i to spojenie łonowe... a dzis zobaczyłam taki śluz galaretkowaty i napisałam do gin to mi kazala sprawdzić. Zostawili mnie na obserwacji. Ale na izbie Pani mówiła ze szew trzyma
Dzidzia 2218 dzis 34+2 ogolnie ok
Ułożył sie jakos na biodrze. I ciezko bylo.im.zmierzyc główkę bo wychodziła mniejsza. Ułożył sie na kosci akurat jakos tak. W poprzedniej ciazy corka tez mjala mniejsza główkę ale wszystko bylo w porzadku -
Trzymaj się 🫂FloristKa wrote:Ja znowu w szpitalu na obserwacji
Wczoraj tak mnie bolało podbrzusze i to spojenie łonowe... a dzis zobaczyłam taki śluz galaretkowaty i napisałam do gin to mi kazala sprawdzić. Zostawili mnie na obserwacji. Ale na izbie Pani mówiła ze szew trzyma
Dzidzia 2218 dzis 34+2 ogolnie ok
Ułożył sie jakos na biodrze. I ciezko bylo.im.zmierzyc główkę bo wychodziła mniejsza. Ułożył sie na kosci akurat jakos tak. W poprzedniej ciazy corka tez mjala mniejsza główkę ale wszystko bylo w porzadku
FloristKa lubi tę wiadomość
02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
Dzięki. Chyba już sie przyzwyczaiłam, ze zawsze tu zostaje 🤣 Jeszcze sobie sensor rozwaliłam jak sie przebierałam 😅 Troche mnie martwi że dzidzia malo rośnie, ale przeplywy sa ok. Niby sie miesci w zakresie, ale wcześniej był zawsze ponad
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:46
-
FloristKa wrote:Dzięki. Chyba już sie przyzwyczaiłam, ze zawsze tu zostaje 🤣 Jeszcze sobie sensor rozwaliłam jak sie przebierałam 😅 Troche mnie martwi że dzidzia malo rośnie, ale przeplywy sa ok. Niby sie miesci w zakresie, ale wcześniej był zawsze ponad
Trzymaj się
pamiętam że pomiar USG to takie + lub - 500g. Tak mówił mój lekarz i położna.
Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość
-
No ciekawe to jest. Mnie ciagle tam troche pobolewa
Dostałam nosie. Kurcze moze nie dotrwam do tego 37 🙃
Dzieki Aga próbuje
W sumie jestem spokojna, tylko po prostu chciałabym chociaz donosić do.37Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:12
-
Floristka, mocno trzymam kciuki 🤞🏻 tak jak mi mówiła lekarka ze szpitala - jedna granica już za Tobą czyli 34 tc, kolejna to te magiczne 37, ale już jest bardzo dobrze

Lepiej idzie mi wyszukiwanie pozytywów dla innych niż dla siebie 😂 no, ale taka prawda, że już coraz bezpieczniej
Niecierpliwa2, FloristKa lubią tę wiadomość
-
babajagapatrzy wrote:Aktualizacja w sprawie mobilu: w końcu mi te elementy za Chiny się nie chciały wyważyć (czy się przez to popłakałam? 😅) i mąż wczoraj zamówił tę przepinaną karuzelę z Little Dot żeby mi oszczędzić łez 😅
https://allegro.pl/oferta/mobil-montessori-karuzela-wymienna-munari-8234114250
Baza zostaje, później dokupuje się inne mobile i wpina. Trochę inaczej jest to połączone niż w standardowych mobilach, ale myślę, że idea zostaje nienaruszona
Też zaczęłam robić mobile z tego linku, który kiedyś wysłałaś i zupełnie nie dało się zbalansować tego Munari. Po pół godzinie zrezygnowałam bo szkoda mojego czasu i nerwów. Po prostu będę je pojedynczo zawieszać na baby gym i będzie ok. Zrobiłam też te ośmiościany i tak samo je planuję zawieszać bezpośrednio na baby gym bez żadnych dodatkowych patyczków🙂I może te tancerki jeszcze zrobię, wydają się proste dość.
Karuzele z Little Dot są pięknie, jaskółki mi się bardzo podobają.
PaulinKA super zawieszki DIY! 😍 Widziałam jeszcze prosty pomysł, że można różnokolorowe wstążki zawiesić na baby gymie: https://i.pinimg.com/1200x/d2/0b/13/d20b13738369e7b8af72c81210badb27.jpg to coś takiego pewnie jeszcze zrobię, jak Małej znudzą się moje wspaniałe mobile 😆
Śnieżka współczuję sytuacji z promotorką, bardzo kiepski ten brak kontaktu z jej strony. Ja też niezbyt dobrze wspominam swojego promotora, ciężko było zrozumieć o co mu chodzi😅
FloristKA, masz się z tymi szpitalami 🙁 mam nadzieję, że szybko wypuszczą Cię do domu po obserwacji, a następny pobyt na oddziale najwcześniej za 3 tygodnie!
Też wczoraj miałam zjazd nastroju i sobie popłakałam z niewiadomych przyczyn, więc to serio była jakaś grupowa chandra.
Walizki mi się jakoś nie chce pakować, nie mam weny do tego. Na razie sobie porobiłam takie mniejsze paczuszki tematyczne i w teczce ciążowej zrobiłam osobną koszulkę na badania do porodu z zaznaczonymi punktami co już mam, a co jeszcze nie. Mam też naszykowaną listę rzeczy do szpitala, wszystko kupione i poprane, poza tym rożkiem szpitalnym, więc jak się do tego zbiorę, to powinno pójść szybko.
Aaa i wczoraj byliśmy na tym echu serca, przeprowadzał je najbardziej enigmatyczny lekarz jakiego spotkałam😅przez całe badanie nic nie mówił, dopiero pod koniec "wszystko dobrze". Mała waży 2280 g ♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:17
PaulinKA, aganieszkam, snieżka, Niecierpliwa2 lubią tę wiadomość
-
Jednak może to nie samopoczucie po szczepieniu, rozłożyło mnie przeziębienie - katar, kaszel, kichanie, osłabienie. Najgorsze są napady kaszlu, które pojawiają się jak tylko się położę 🥲
👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️
15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 330g 🩵 01.07 660g ☀️ 27.07 1120g 🦭
12.08 1400g 🧸

-
Ja polecam plastry na sensor. Wtedy się nie zrywa tak łatwo 🫣FloristKa wrote:Dzięki. Chyba już sie przyzwyczaiłam, ze zawsze tu zostaje 🤣 Jeszcze sobie sensor rozwaliłam jak sie przebierałam 😅 Troche mnie martwi że dzidzia malo rośnie, ale przeplywy sa ok. Niby sie miesci w zakresie, ale wcześniej był zawsze ponad
A u mnie Mała była tak 30-50 centyl a ostatnio wyszła 10-15 centyl 😏 ale myślę, że to błąd pomiaru, inny sprzęt.02/26 Naturals Beta 1979, 4205
Cudzie trwaj 😍 Dziewczynka 🩷

Synek 29.04.2025 🩵 (38+1tc)
26dpt USG jest serduszko
20dpt-2mm zarodek
Beta 9dpt-113,92; 11dpt-260,59; 17dpt-2380,97
24.08.2024- transfer 4BB
Synek 26.07.2021 💙 (36+4tc)
21dpt USG- 2,5mm szczęścia
Beta: 6dpt-46,8; 8dpt-132,3; 10dpt-393,7
02.12.2020 - Transfer blastki 6cio dniowej 6BA
Córeczka 13.12.2019 🩷 (40+1tc)
23dpt jest serduszko
Beta: 6dpt-47,16; 8dpt-140,50; 10dpt-361,70; 16dpt-6550
26.03.2019r.-Transfer blastka 4BB
21.03.2019r.-Punkcja (pICSI)- 3 blastki (3BB, 4BB, 6BA)
Niedrożne jajowody ❌ -
White1 wrote:Jednak może to nie samopoczucie po szczepieniu, rozłożyło mnie przeziębienie - katar, kaszel, kichanie, osłabienie. Najgorsze są napady kaszlu, które pojawiają się jak tylko się położę 🥲
Współczuję
Ja byłam przeziębiona w I trymestrze i cieszyłam się jak się najbardziej chorobowy sezon skończył. Może wiesz, ale kichać i kaszleć warto skręcając się w jeden lub drugi bok, żeby zmniejszyć ciśnienie/napięcie w brzuchu.
-