Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
Odpowiedz

PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚

Oceń ten wątek:
  • babajagapatrzy Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninia, dzięki za podzielenie się historią, brzmi bardzo boleśnie i bardzo mi przykro, że musiałaś przez to przechodzić :(

Ja nie będę raczej robić badań jeśli PAPPA wyjdzie dobrze. Bardzo dużo stresu kosztuje mnie czekanie na wyniki, w razie wątpliwości będę się radzić lekarki.

• snieżka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Nina, strasznie dużo przeszłaś 😥 Życzę Ci, żeby los Ci teraz wynagrodził cały ten ból 💜

👩🏻30 lat
    MTHFR hetero, PAI‑1 homo
    ANA1 - 1:1280
    ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
    Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

👦🏻33 lata
    Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
    Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
    Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
    Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
    Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
    HBA 61🔻

12 cs💫11.2025 💔7tc
    1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
    beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

preg.png
  • Mimblanee Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię żadnych badań oprócz tych na NFZ, ale rozumiem jak ktoś ma taką potrzebę

🩵 D 1.05.2025

preg.png
  • May-girl Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, odnośnie do powodów robienia NIPT: ja ze względu na swój wiek (39.4) i to, że to moja pierwsza ciąża, nie spodziewam się szałowych wyników PAPP-a, więc z góry założyłam, że będę robić NIFTY (albo inny, w sumie zobaczę, co powie moja pani doktor). Gdybym była przed 35 i gdyby PAPP-a wyszedł ok, pewnie nie miałabym ciśnienia na NIPT… więc podsumowując u mnie decyzja o dodatkowych badaniach jest kierowana moim wiekiem. Chociaż wiadomo, że na tym etapie nawet nie wiem, jak wyjdzie PAPP-a ;)

👧86
    👨84

3 cs naturals
    3.02. pozytywny test
    4.02. Beta 236
    6.02. Beta 615
    19.02 ♥️ 133 i CRL 4,4

preg.png
‹‹ 67 68 69 70 71
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ