PAŹDZIERNIK 2026 🍃💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,a jak tam wasze objawy? Ja mam dalej całodzienne mdłości,odruchy wymiotne i dziś pierwszy raz miałam rano ostre wymioty ,nie miałam czym po nocy ale ciągnęło strasznie 🙈 ból piersi dalej mam ale nie jest to cały czas,zmęczenie wiadomo.👱33 🧔32
02.2015 - 🩷🤱
11.2023 - 14 tydz 🩵💔 Trisomia 18
06.2024 - 23 tydz 🩷💔 Rozszczep kręgosłupa, wielowadzie.
01.2026 zaczynamy starania ♥️
4.02 - ⏸️ jasna kreska 😍
7.02 - 1 beta - 419,
Progesteron - 31,100.
9.02 - 2 beta - 916,
Progesteron - 27,100.
2.03 - pierwsza wizyta usg 🤞
Miś Haribo - 1,37cm 😍 serduszko🥹
25.03 - kolejna wizyta 🤞
8.04 - 1 badanie prenatalne 🤞

-
Mi też lepiej ale już 2 tydzień biorę Bonjeste i nie wiem czy to efekt tabletek. Natomiast cały czas jem wybiórczo, odbija mi się często. Dzisiaj cofnęło mi się po wypiciu za szybko szklanki wody… więc na pewno jest inaczej niż przed ciążą.
-
U mnie mdłości mocno zelżały, już nie muli mnie całymi dniami, za to jak zjem to mam moment, że tak mocno mnie cofa (ale nie wymiotowałam ani razu). Wróciła mi energia. Ból piersi też mniejszy ale za to dziś uznałam, że urosły już trochę
no i strasznie odrzuca mnie od pewnych rzeczy, od 1,5 tyg nie piję mojej ukochanej kawy, mam odrzut na myśl o słodyczach czy chipsach. Za to chodzi za mną jedzenie mięsa, którego nie jadłam od 8 lat, ciągle też jem banany
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj mam dziwne ciągnięcia w brzuchu, raz to nawet coś mi tak puknęło tam dosłownie jakby ruch dziecka a przecież to niemożliwe, bo to jeszcze okruszek 😅 do tego czasem mnie coś zakłuje i nagle czuję mokro, oczywiście zaraz zawał, że to krew, ale jedynie wypływa bardzo dużo śluzu aż czuję dyskomfort.
No i jak wracaliśmy szybko ze spaceru to czułam, że za szybkie dla mnie tempo aż taka jakaś tkliwość w brzuchu.. hmm dziwne to było.
Zgaga mi odpuściła chyba, że zjem za późno przed położeniem się, ale nie nastawiam się, że przeszła na zawsze, bo poprzednią ciążę zgaga i refluks to była moja największa zmora.
Mam ogromny apetyt i jednocześnie mdłości, ale głównie jak mi coś zasmierdzi. Notorycznie zrywa mnie w łazience, bo czuję tam rury.
-
Ja w pierwszej ciąży zaczęłam jeść mięso po około 7 latach wege, długo ze sobą walczyłam, ale w drugim trymestrze już nie mogłam wytrzymać. Nie wróciłam póki co do wege chociaż planowałam, ale przy kp czuję, że potrzebuję nadal tego białka zwierzęcego no i łatwiej mi zrobić dla wszystkich taki sam obiad przy niemowlaku a mój mąż bez mięcha by nie przeżył 😅 no i dziecko też je. Może jeszcze kiedyś uda się odstawić mięso, bo zależy mi na tym, ale teraz wybieram swoją wygodę, łatwiej jakoś mi zbilansować te posiłki.Weronka89 wrote:U mnie mdłości mocno zelżały, już nie muli mnie całymi dniami, za to jak zjem to mam moment, że tak mocno mnie cofa (ale nie wymiotowałam ani razu). Wróciła mi energia. Ból piersi też mniejszy ale za to dziś uznałam, że urosły już trochę
no i strasznie odrzuca mnie od pewnych rzeczy, od 1,5 tyg nie piję mojej ukochanej kawy, mam odrzut na myśl o słodyczach czy chipsach. Za to chodzi za mną jedzenie mięsa, którego nie jadłam od 8 lat, ciągle też jem banany 
-
Ja mam tak samo jeżeli chodzi o zadyszki. Dzisiaj poszłam na spacer z mężem i też musieliśmy zwalniać bo łapią mnie kolki. Po godzinnym spacerze padłam na 45 minut do łóżka. W domu znów nic nie zrobione.
W środę mam wizytę u gina po 3 tygodniach przerwy. Odczuwam lekki stresik już. -
U mnie tkliwość piersi, dość spore zmęczenie, szczególnie w tygodniu jak wracam z pracy, czasem brzuch delikatnie poboli, jakaś dziwna zadyszka też się zdarzy (na przykład wczoraj przy składaniu prania). Czasem też lędźwia zabolą. Co do mdłości, to pojawiają się w losowych momentach, ja zazwyczaj nie wymiotuję, ale w środę i dzisiaj zdarzył się taki moment, że było blisko. Mam nadzieję, że kolejne tygodnie będą dla mnie łaskawe 😊👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

-
Ból i tkliwość piersi, zmęczenie nawet pół godzinnym spacerem, mdłości co jakiś czas ale bez wymiotów i ogólne osłabienie. Najgorsze teraz dla mnie są zaparcia i wzdęcia przez co brzuch wygląda jakby maluch już niewiadomo jak duży był a to jeszcze okruszek
-
A ja generalnie oprócz tkliwości piersi, która była wcześniej bardzo duża, a teraz jest raczej umiarkowana, to nie mam objawów. Zero wymiotów, mdłości, zachcianek… no dobra, mam zadyszkę, ale myślałam, że to jeszcze dużo za wcześnie na to. Natomiast to moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że po prostu ją dobrze znoszę i dlatego nic się nie dzieje. Moja mama powiedziała, że ona miała zero objawów. Aczkolwiek oczywiście, że mam momenty, kiedy boję się, że coś się zatrzymało… Ale staram się z tych myśli odkręcać, i tak nie mam teraz wpływu. Idę na wizytę w środę, oby ta mała pchełka we mnie dalej rosła!
Marty.Na lubi tę wiadomość
-
Mam to samo. Tylko ból piersi, mdłości miałam kilka dni i przeszło. Jedynie dużo jem, ale wydaje mi się, że to nie objaw ciążowy. Poza tym, zero objawówMay-girl wrote:A ja generalnie oprócz tkliwości piersi, która była wcześniej bardzo duża, a teraz jest raczej umiarkowana, to nie mam objawów. Zero wymiotów, mdłości, zachcianek… no dobra, mam zadyszkę, ale myślałam, że to jeszcze dużo za wcześnie na to. Natomiast to moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że po prostu ją dobrze znoszę i dlatego nic się nie dzieje. Moja mama powiedziała, że ona miała zero objawów. Aczkolwiek oczywiście, że mam momenty, kiedy boję się, że coś się zatrzymało… Ale staram się z tych myśli odkręcać, i tak nie mam teraz wpływu. Idę na wizytę w środę, oby ta mała pchełka we mnie dalej rosła!
A dobra, i zadyszkę mam, ale wydaje mi się, że to id tego, że teraz mało się ruszam z powodu krwiakaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 23:30
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔

-
u mnie mdłości wieczorne i zadyszka dalej.
z tą zadyszką z tego co kiedyś czytałam, to normalne, bo mimo, że mamy w sobie jeszcze małe okruszki, to progesteron i większa objętość krwi robi robotę 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca, 23:43
-
Jeśli chodzi o moje objawy to niektóre mam stałe, a niektóre występują falowo.
Non stop mam mdłości, uczucie takiej guli w gardle oraz problem z zaparciami. Kawy nie piję już od ponad miesiąca, ostatnio nawet nie sięgam po herbatę. Zauważyłam, że moje ulubione rzeczy mi nie smakują 😅 niemniej bez zmian wolę słodkie od słonego 😁
Piersi nie bolą jak na samym początku, a ciągnięcie w podbrzuszu nie występuje codziennie. Zadyszkę też odczuwam, szybko się męczę no i potrafię się rozpłakać z byle powodu, wszystko mnie wzrusza 😂
Pewnie jeszcze coś by się znalazło, ale często się łapię na tym, że zastanawiam się czy to objaw, czy po prostu sobie tak naciągam i mam nadzieję, że to on 😅
W piątek już wizyta i już czuję się mega zestresowana 😅
Powodzenia na dzisiejszych 🤞🏻 -
U mnie mdłości utrzymują się nadal cały dzień, ale mam wrażenie od kilku dni, że już są nieco mniejsze niż były. Najgorszy stan jest pod wieczór, zaczyna się ok 16-17, gdzie mimo jedzenia cały czas czuję głód, to uczucie ssania jest okropne. Jedzenie bardzo wybiórcze, nie mam ochoty prawie na nic… Piersi nadal bolą, ogólne zmęczenie i sporo lezeniospania, bo wydaje mi się, że leżę, ale nie zasypiam 😀. Czekają mnie teraz intensywne dwa tygodnie w pracy, mam nadzieję, że 9 tydzień nie będzie taki zły jak czytałam. Po Was widzę, że czujecie się coraz lepiej, oby tak było i u mnie 🤞.
Dobrego tygodnia i trzymam kciuki za wizyty! Moja dopiero w kolejnym ☺️.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:02
BlackAmericano lubi tę wiadomość
-
Dobrego dnia kobiety.
Ja zaczęłam 10. tydzień. i zaczęłam wierzyć, że będę miedź drugie dziecko🥹 dziś znowu śnił mi się synek!
BlackAmericano, Blossomka, White1, Karos31 lubią tę wiadomość
-
U mnie przed spaniem pojawił się dość mocny ból jajnika/pachwiny, a od rana jasnobrązowe plamienia. Mam nadzieję, że to nic złego. W środę po południu mam wizytę 😌👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000
04.03 0.33cm 🍤 z bijącym serduszkiem 💕

-
Zobaczymy czy się sprawdzi u Ciebie z tym synkiem
Ja coraz częściej się łapie na tym, że myślę o córce... Dobrze, że za 2 tygodnie coś tam powinno się wyjaśnić. W pierwszej ciąży na prenatalnych, to lekarka była bardzo pewna, że to chłopiec.
Ogólnie mi to obojętnie już teraz (chociaż chciałam zawsze córkę), ale chyba częściej myślę o dziecku jako o córce, bo jakieś wstępne imię już mamy, a przy synku będzie gorzej
-
Dzień dobry

Zaczęłam 11 tydzień i zwolnienie. Takie poniedziałki to ja rozumiem 😁
snieżka, Karos31, White1, babajagapatrzy, Kasia0504, Mimblanee, Weronka89, kleopatr4, Paulina1106 lubią tę wiadomość

wiek 41 l
AMH 04.23 - 0,7
07.23- 0,67
04.24- 0,44
12.25-0,11
09/2023 IVF krótki protokół na wysokich dawkach
25.09 punkcja - 3 komórki, 2 dojrzałe, 2 zapłodnione,
❄️ 1 zamrożona w 5 dobie ( PGT-A)
20.11.23 transfer
5 dpt prog 30,97
7 dpt⏸️
9 dpt 💔
08.24 długi protokół puregon 450- 3 komórki, 1 dojrzała, zapłodniona nieprawidłowo
06.25 mini stymulacja, 1 pęcherzyk, 1 zarodek, PGT-A wykazało liczne wady.
Diagnoza: adenomioza, APS
01.2026 naturalsik
29 dc ⏸️
30 dc beta 209 mlU/ml , progesteron 31 ng/ml
32 dc beta 505 mlU/ml
37dc beta 2952 mlU/ml , progesteron 54,30 ng/ml
5+3- pęcherzyk 0,90 cm -
U mnie cały czas jest ból piersi, zgaga, mdłości. Chociaż te mdłości są już dużo mniejsze jak biorę Bonjeste. Ten lek też wywołuje u mnie senność, ale to dobrze, bo cierpię na bezsenność i teraz trochę łatwiej jest mi zmniejszyć dawkę leku na sen. Dzisiaj wzięłam już tylko 1/4 tabletki. Chociaż sen był bardzo płytki i często się przebudzałam👩🏻30 lat
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - 1:1280
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc
1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)

-
White1 wrote:U mnie przed spaniem pojawił się dość mocny ból jajnika/pachwiny, a od rana jasnobrązowe plamienia. Mam nadzieję, że to nic złego. W środę po południu mam wizytę 😌
Współczuję bardzo tego stresu 😣 Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🍀👩🏻30 lat
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - 1:1280
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln --> 32.83 mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3% --> 12.7%🔻
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4% --> 25.1%🔻
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0% --> 3%⬆️
Plemniki żywe 80% -->78% --> 73%
HBA 61🔻
12 cs💫11.2025 💔7tc
1cs po poronieniu 🌈 02.2026 ⏸️
beta hcg: 57 (11 dpo) --> 232.5 (13 dpo) --> 534 (15 dpo) --> 2176 (18 dpo)