Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
My za chrzest zamierzamy dac 300 zl w piatek bo wtedy mamy zglosic sie do kancelarii z chrzestnymi podpisac papiery i przy okazji ksiadz nam wytlumaczy jak to wszystko bedzie sie odbywac. Szatke i świece my kupiliśmy.
Renatkach tez jestem pelna podziwu ze masz cierpliwosc tak wyjmowac i wkladac Karolinke , ja ostatnio po trzech razach tak wyjmowania i wkladania odpuscilam i uspilam na rekach.Nutella lubi tę wiadomość
-
Ja od dwóch dni odkryłam że smoczek pomaga zasnąć. Podałam Agacie,uspokoiła się i po 15min zasnęła w łóżeczku.
Ja do picia nic nie podaje, nasz pediatra stwierdził,że lepiej jak ja będę się bardziej dopijać.
U nas chrzest za 2 tyg i ma być 18 osób. Robimy u teściów. Dalej szukam ubranka. Mała skończyła 5tyg a już ubieram jej 62 rozmiar.renatkach lubi tę wiadomość
-
Hehe jakby beczala to tez bym pewnie nosiła. Ale ona nie płacze tylko marudzi. Pokrzykuje żeby ją zabrać
płakała kilka razy dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy płakała. Między innymi wczoraj ze zmęczenia ale trwało to nie więcej niż 15 minut.
-
A na noc zasypia około 22 budzi die około 3 potem o 6 i czasami jeszcze dospi do 9 ale przeważnie kolo 7 juz wstaje karmię ją i po godzinie aktywności i zabaw jak zaczyna marudzić i nawet przy noszeniu jest marudna dostaje smoczek i idzie spać.
-
Sisilla wrote:DeLaCruz to czemu wszyscy, łącznie z lekarzami, tak panikują? Ty tak to normalnie napisałaś, że trochę mnie uspokoiłaś, a tak w kółko tylko słyszę: oj, to fatalnie z tą kupą, trzeba coś z tym zrobić, może jakaś herbatka? I wierz mi, że zgłupiałam, mówię, że słyszałam, że dzieci na piersi się nie dopaja. I każdy tylko wzrusza ramionami, a dziś już 6 dzień kupy brak i jak tu nie zwariować
Wiesz, bo lekarze często doszukują się patologii, jak ktoś już zgłasza jakiś problem. Moim zdaniem należy obserwować - jeśli przyrastanie jest w porządku i kupa się w końcu pojawi to uznałabym, że wszystko ok. Musisz przede wszystkim zachować spokój, będzie dobrzeSisilla, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Renatach miałaś rację. Najada się bo w innym wypadku by nie spała tyle w nocy.
Smok pozwala jej się uspokoić i zasypia sama. Czasem trzeba pobujać.
3 grudnia mamy usg bioderek. Czy wam też do tego czasu kazali wkładać miedzy nogi pieluche tetrowa? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DeLaCruz wrote:Wiesz, bo lekarze często doszukują się patologii, jak ktoś już zgłasza jakiś problem. Moim zdaniem należy obserwować - jeśli przyrastanie jest w porządku i kupa się w końcu pojawi to uznałabym, że wszystko ok. Musisz przede wszystkim zachować spokój, będzie dobrze
Dzięki kochana, chociaż ty mnie nie straszysz i podtrzymujesz na duchu, przybieramy ok, choć moje dzieci po dziadkach i rodzicach chudzinki, Zosia przybrała od urodzenia 1,2kg, teraz waży 4,4kg, jest na 10 centylu -
To my mieliśmy takie zalecenie jak wychodziłam ze szpitala. Chociaz tam na usg rozstaw bioder miała bardzo dobry. Przyznam się jednak że ostatnio zdarza mi się nie wkładać tej pieluchy,bo później żadne spodnie czy spiochy się nie zapną. Mam nadzieje że w środę okaże się wszystko okej i z czystym sumieniem będę mogła odstawic pieluche.
U nas też sab simplex pomaga. Zawsze wieczorem jest płacz i zwijanie się w kulkę. Podam jej kilka kropelek i jest okej. -
Aniqa wrote:Nam nic niemowili zeby wkladac,a mala zawsze spi na boku. Moje malenstwo zaczyna noc od 18-19,ale za to wstajemy wczesniej,tak ok 7,za to wieczor mam wolny. W dzien tez b.malo spi.
Aniqa zazdroszczę, bo my do 22 bujamy się z usypianiem, a Zosia i tak wstaje koło 8. Nawet wieczoru nie mamy dla siebie -
mitaka wrote:klaruje sie juz u was kolor oczkow?