X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za chrzest zamierzamy dac 300 zl w piatek bo wtedy mamy zglosic sie do kancelarii z chrzestnymi podpisac papiery i przy okazji ksiadz nam wytlumaczy jak to wszystko bedzie sie odbywac. Szatke i świece my kupiliśmy.
    Renatkach tez jestem pelna podziwu ze masz cierpliwosc tak wyjmowac i wkladac Karolinke , ja ostatnio po trzech razach tak wyjmowania i wkladania odpuscilam i uspilam na rekach.

Nutella lubi tę wiadomość

preg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaruje sie juz u was kolor oczkow? ;-)

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dwóch dni odkryłam że smoczek pomaga zasnąć. Podałam Agacie,uspokoiła się i po 15min zasnęła w łóżeczku.

Ja do picia nic nie podaje, nasz pediatra stwierdził,że lepiej jak ja będę się bardziej dopijać.

U nas chrzest za 2 tyg i ma być 18 osób. Robimy u teściów. Dalej szukam ubranka. Mała skończyła 5tyg a już ubieram jej 62 rozmiar.

renatkach lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Julia nadal nie chce smoczka, odrazu ma odruch wymiotny.
    Chrzest robimy 28 grudnia w restauracji bedzie 27 osób za osobę placimy 89 zł.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jakby beczala to tez bym pewnie nosiła. Ale ona nie płacze tylko marudzi. Pokrzykuje żeby ją zabrać :) płakała kilka razy dosłownie na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy płakała. Między innymi wczoraj ze zmęczenia ale trwało to nie więcej niż 15 minut.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na noc zasypia około 22 budzi die około 3 potem o 6 i czasami jeszcze dospi do 9 ale przeważnie kolo 7 juz wstaje karmię ją i po godzinie aktywności i zabaw jak zaczyna marudzić i nawet przy noszeniu jest marudna dostaje smoczek i idzie spać.

3i49tv7325tdkkap.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka mówiłam ze pewnie się okruszek najada tylko ma potrzebę ssania :) super ze smoczek pomaga :)

3i49tv7325tdkkap.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my juz nie polezymy na brzuchu przekrecamy sie za kazdym razem na plecy ;-)

Sisilla, Nelly, tofirus, lubek, pestka, ataga4, anka_a, Anoolka, ao12. lubią tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Goosiaczek2 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    hahah dobre :)http://www.rossnet.pl/konkursy/galeria,c877f2db-3696-4a88-a3ef-57606deaa2a9,9813664
    wyobrazilam sobie jak moj kociak by w tym wygladal
    :))))

f2w3e6hhhqm6pyjg.png
    201501074974.png
    20130810640114.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    DeLaCruz to czemu wszyscy, łącznie z lekarzami, tak panikują? Ty tak to normalnie napisałaś, że trochę mnie uspokoiłaś, a tak w kółko tylko słyszę: oj, to fatalnie z tą kupą, trzeba coś z tym zrobić, może jakaś herbatka? I wierz mi, że zgłupiałam, mówię, że słyszałam, że dzieci na piersi się nie dopaja. I każdy tylko wzrusza ramionami, a dziś już 6 dzień kupy brak i jak tu nie zwariować
    :(

Wiesz, bo lekarze często doszukują się patologii, jak ktoś już zgłasza jakiś problem. Moim zdaniem należy obserwować - jeśli przyrastanie jest w porządku i kupa się w końcu pojawi to uznałabym, że wszystko ok. Musisz przede wszystkim zachować spokój, będzie dobrze :)

Sisilla, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    a my juz nie polezymy na brzuchu przekrecamy sie za kazdym razem na plecy ;-)
    mój tez tak robił już jakis czas temu, aż sie bałam :D ale teraz juz mu pozwalam:)

mitaka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatach miałaś rację. Najada się bo w innym wypadku by nie spała tyle w nocy.
    Smok pozwala jej się uspokoić i zasypia sama. Czasem trzeba pobujać.

3 grudnia mamy usg bioderek. Czy wam też do tego czasu kazali wkładać miedzy nogi pieluche tetrowa?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam nic niemowili zeby wkladac,a mala zawsze spi na boku. Moje malenstwo zaczyna noc od 18-19,ale za to wstajemy wczesniej,tak ok 7,za to wieczor mam wolny. W dzien tez b.malo spi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam tez smoczek bardzo pomaga, a jak jest bardzo rozdarta,to dajemy na smoczek kropelke albo dwie sab simplexu,on jest slodki i ssa jak lizaka,wtedy jej smakuje podwójnie,hehe

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DeLaCruz wrote:
    Wiesz, bo lekarze często doszukują się patologii, jak ktoś już zgłasza jakiś problem. Moim zdaniem należy obserwować - jeśli przyrastanie jest w porządku i kupa się w końcu pojawi to uznałabym, że wszystko ok. Musisz przede wszystkim zachować spokój, będzie dobrze :)

Dzięki kochana, chociaż ty mnie nie straszysz i podtrzymujesz na duchu, przybieramy ok, choć moje dzieci po dziadkach i rodzicach chudzinki, Zosia przybrała od urodzenia 1,2kg, teraz waży 4,4kg, jest na 10 centylu

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my mieliśmy takie zalecenie jak wychodziłam ze szpitala. Chociaz tam na usg rozstaw bioder miała bardzo dobry. Przyznam się jednak że ostatnio zdarza mi się nie wkładać tej pieluchy,bo później żadne spodnie czy spiochy się nie zapną. Mam nadzieje że w środę okaże się wszystko okej i z czystym sumieniem będę mogła odstawic pieluche.

U nas też sab simplex pomaga. Zawsze wieczorem jest płacz i zwijanie się w kulkę. Podam jej kilka kropelek i jest okej.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Nam nic niemowili zeby wkladac,a mala zawsze spi na boku. Moje malenstwo zaczyna noc od 18-19,ale za to wstajemy wczesniej,tak ok 7,za to wieczor mam wolny. W dzien tez b.malo spi.

Aniqa zazdroszczę, bo my do 22 bujamy się z usypianiem, a Zosia i tak wstaje koło 8. Nawet wieczoru nie mamy dla siebie

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie liczy te centyle?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    klaruje sie juz u was kolor oczkow? ;-)
    U nas tak, od początku widziałam brązowy barwnik, ale jeszcze nie wiem czy Zosia będzie miała piwne po mnie czy brązowe oczka, tak jak jej babcie, ciocie i inne kobity w naszej rodzinie

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jak sie liczy te centyle?
    Sroka w książeczce mam centyle, waga względem wieku u dziewczynki lub chłopca i wychodzi ci centyl. Jak u mnie 10, to znaczy, że 10% dzieci w wieku mojej Zosi osiąga taką wagę

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
‹‹ 1006 1007 1008 1009 1010 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ