X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    Ja pije, jeden dziennie, bo smaczny ;). Nie widzę różnicy, jak zdarzyło mi się nie napić jeden dzień. A pije od 3doby, wiec trudno mi powiedzieć, czy działa.
    Ja mam od tego odruch wymiotny! Pije z zatkanym nosem a i tak mam pozniej taki niesmak, ze malo co bbbllleee..

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbliża się okres świąteczny i chcemy Gabrysi kupić na święta matę edukacyjną. Wybór jest duży i ceny też różne, ma któraś z was taki "gadżet"? Może polecicie jakąś? Chciałabym żeby była w miarę duża i miała jak najwięcej wiszących zabawek no i żeby nie rozleciała się zbyt szybko;-) Na chwilę obecną przeszukuje allegro ale nie ma to jak na żywo zobaczyć. Byłam dziś na szybko w smyku ale bieda była, nie było zbyt dużego wyboru.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:54

• lubek Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja mam od tego odruch wymiotny! Pije z zatkanym nosem a i tak mam pozniej taki niesmak, ze malo co bbbllleee..

No co Ty.. ale na mleku pijesz? Ja na mleku, takie smaczne a'la kakao wychodzi

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie na wodzie, ja z tych niepijacych mleko, poza tym nie jem nabialu ze wzgledu na krostki Julki. Dla mnie to najgorsze paskudztwo, jak pomysle to mam niesmak w ustach =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez chcemy kupic hani mate, wiec tez chetnie skorzystam z sugesti,
    Chce napisac ze niektorzy producenci ubranek to chyba rozumu niemaja. Chodzi mi o h&m. Hania dostala 2 kompleciki zestawow :cienka czapeczka z uszami, body z dlugim rekawem,i spodenki, rozm 68, nienosi jeszcze 68,tylko 62, ostatnio wzielam te 68 bo myslalam ze fajnie wieksze bdn na rajtki ubiore,a tu dupa! Na dlugosc za duze,a w pasie strasznie ciasne, nawet jakbym ubrala je na gole nozki, do tego z taką mocną gumą. Tak ze ladne ale niepraktyczne ubranka zostaną nieużyte,a szkoda. A najlepiej to sprawdzaja sie z lumpeksu bo sa juz wychodzone.

MOI, DeLaCruz, anka_a lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam używana mate Tiny Love Małpia Wyspa, ale jeszcze trochę za mały bo nie kuma co tam trzeba robić, jeszcze nie chwyta zabawek rączkami. Przywieszek jest sporo, ale jak to używane i są podniszczone. Myślałam, że jest w lepszym stanie. Kupowałam przez allegro i drugi raz kupiłabym przez olx z odbiorem osobistym albo w komisie żeby jednak widzieć dokładnie jak wygląda, i chyba wybrałabym fisher price. Także ja nie do końca jestem zadowolona z zakupu, ale najważniejsze żeby młodemu się spodobało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:56

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziewczynki mamy grudzień :) Jak ten czas leci, dopiero co był 14 październik i u mnie zapowiadały się skurcze :) Powiem Wam, ze teraz to jest zupełnie inna rzeczywistość niż przed ciążą, wtedy o godz 18 wracałam z pracy z zakupami a teraz o tej porze to już myślę o kąpaniu dziecka :) I jakoś w ogóle nie czuję zbliżających się świąt, może dlatego ze praktycznie nie wychodzę do sklepów i galerii i omija mnie przedświąteczna głupawka i mania kupowania "na święta", i szał przedświątecznych porządków

MOI, anka_a lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. wasi mężowie chodzą juz do pracy? Jeśli tak, to gdy mają na rano dopracy 6-8 to czy wstają w nocy do dziecka np żeby przewijać lub do usypiania?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mam pytanie. wasi mężowie chodzą juz do pracy? Jeśli tak, to gdy mają na rano dopracy 6-8 to czy wstają w nocy do dziecka np żeby przewijać lub do usypiania?
    Moj ma na 8, pieluch praktycznie w ogile nie zmienia, w nocy nie wstaje, chyba ze akurat sie obudzi kiedy ja majstruje przy dziecku i mi je np.podaje do karmienia.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, ze juz o tym bylo, ale co na katarek u dzidzi? Dobrze pamietam, ze masc majerankowa pod nosek?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny wiem, ze juz o tym bylo, ale co na katarek u dzidzi? Dobrze pamietam, ze masc majerankowa pod nosek?

Możesz odrobinę dać pod nosek.
    Najlepiej zakraplać solą morska lub solą fizjologiczną i odciągać katarek.

MOI lubi tę wiadomość

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Mój chodzi już od dawna, w zasadzie to juz w pierwszym tygodniu po powrocie ze szpitala poszedł do pracy, ale potem bral pojedyncze dni wolnego jak byla potrzeba. Pracuje od 7 i czasem o 6 zmienia małemu pieluche jak jest potrzeba, a tak to w nocy go nie budze. Chociaż akurat dziś obudziłam :-) Za to w weekendy ma dyżury przy małym, ale też nie tak, że budze go do każdej pieluchy, bez przesady :-) przeważnie nad ranem jak ja już jestem mega niewyspana i nie mam siły to on wstaje albo jak K chce rozmawiać w środku nocy a mnie jeszcze czeka odciaganie pokarmu to też wybudzam mezusia żeby z synem pogadal :-)
    Czyli generalnie on w nocy może się wyspać :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:58

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:

Moj o 6 wstaje i wychodzi do pracy, w nocy wstaje głównie po to aby podgrzac mleko, które wieczorem ściągam, zmienianiem pieluchy ja sie zajmuje

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem na etapie poszukiwania maty i dołączam sie do prośby jak któraś ma i może polecić

preg.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Dzięki kochana, chociaż ty mnie nie straszysz i podtrzymujesz na duchu, przybieramy ok, choć moje dzieci po dziadkach i rodzicach chudzinki, Zosia przybrała od urodzenia 1,2kg, teraz waży 4,4kg, jest na 10 centylu

Jak na 10 centylu to spoko. Mój jest na 90 i niektórzy też by straszyli :) Każde dziecko ma swoje tempo wzrastania i nie rośnie jak w zegarku ;)

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Mój nie brał wgl żadnego wolnego i pracuje w domu od 8 do 17 ale w sumie jest tak jakby go nie było bo siedzi zamknięty w gabinecie. W nocy ja zmieniam pampersa a on idzie podgrzac mleko. Potem karmi mala a ja przez 30 minut odciagam mleko. Kończymy w tym samym czasie, odkladamy Lilke do lozeczka i idziemy spac :)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja też jestem na etapie poszukiwania maty i dołączam sie do prośby jak któraś ma i może polecić

Ja mam matę z canpolu dżungla. Jest super miękka i ma pełno gadżetów (szeleszczące elementy, są super) zarówno do przywieszenia na pałąk jak i na macie.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu nadrobiłam bo wczoraj w ogóle nie zaglądałam tutaj:) ale smarujecie kochane ;) ale to fajnie fajnie :)

Dużo z Was jest juz po chrzcinach albo ma juz je poplanowane...my dopiero w czerwcu pewnie bedziemy robic z tego względu że teściowa i siostra mojego M (która ma być chrzestną) mieszkają w Anglii i niestety nie moga wcześniej przylecieć bo nie dostały urlopu, mielismy w planach robić na Wielkanoc, ale no nie mogą wtedy wiec dopiero na czerwiec planujemy. Jednego sie tylko obawiam że Krzys bedzie miał juz dość duży i że spokojny w kościele nie bedzie.. ;)

Jeśli chodzi o mojego męża to on sie małym zajmuje w dzień jak jest w domu, czyli głównie w weekendy, choc od czasu do czasu zostaje i pracuje w domu, to tez troche mi pomaga, bo pracuje z telefonem przed kompem, wiec nic takiego mega wymagającego.. ;) w nocy on ma tak mocny sen ze nawet nie budzi sie jak Krzyś płacze, budzi sie ewentualnie jak ja go poszturcham troche, ale z reguły w ciagu tyg daje mu spac, w weekend predzej go obudze zeby np pobujał małego, bo mi np rece juz odpadają ;) choc tfu tfu nie chce zapeszac ,ale ostatnie noce były juz duzo lepsze i Krzyś nie płakał ;) Generalnie mąż jest bardzo zakochany w synku i chetnie z nim siedzi, spaceruje po mieszkaniu, gada do niego, ale boi sie jeszcze zmieniac mu pieluchy...rozbierze go ale do zmiany woła mnie, mówi ze boi sie o te bioderka jeszcze że mu krzywde zrobi...ale to raczej tylko taka wymówka... ;)

No a badanie bioderek z usg mamy w czwartek, w koncu udało mi sie prywatnie umówić...tylko ze cena mnie zabiła...250zł badanie z usg...no ale trudno, nie bede czekac do marca na wolny termin z nfz..

Jeszcze Wam napisze ze mamy postęp u Krzysia - do tej pory nie poleżał sam w łóżeczku bo za chwile płakał, a od kilku dni mozna go na troche zostawic i polezy, pogapi sie dookoła, na karuzelkę, na literki wiszące nad łózeczkiem i teraz leży juz prawie godzine! :) tylko ze słysze ze zaczyna juz kwękać...myslałam ze zaśnie bo juz mu sie oczy przymykały, ale jednak nie...
    Wiec chyba bedziemy sie karmić... ocho już coraz głośniej go słysze ;) ale i tak jestem dumna że taki postęp zrobił :)

DeLaCruz, ataga4, Sisilla, lubek, Nelly, MOI, anka_a lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile 250zl?! U nas to kosztuje 80zl. Masz jakieś specjalne wskazania co do tego usg ,że to tak drogo?

Pytam sie o tych mężów bo mój się dzisiaj na mnie obraził. On wstaje o 5 zawsze. Dziś mała po 2 karmieniu walczyła od polnocy do 1:30. Az go obudziła płaczem. Ten wkurzony że spać nie moze wziął ją i walczył kolejna godzinę bez skutku. Po 2 dał mi Mała do łóżka i wreszcie zasnęła. Ale jak rano wychodził byķ mega zły bo ja jeszcze pośpie a on nie :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1007 1008 1009 1010 1011 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ