X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula,ale fajna ta twoja zuzia, jaka duza juz.

Ja za usg dawalam 80 zl, 250 zl bym niedala,

Kasiula09 lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly ale jak piszesz ze mleko jest inne w smaku i ze Magda nie chciała pić, to chyba i ja niedługo rozmrożę jedną porcję i zobaczę czy mój głodomorek będzie chciał jeść, bo jeśli nie będzie chciał to nie będę trzymać na darmo.

Ten kożuch co się zbiera to chyba tluszcz?

W szpitalu była taka tabela ile i w jakiej temp można przechowywac mleko, z rozdzieleniem na dzieci zdrowe i chore lub wczesniaki. Temp w zamrazarce powinna byc -20 stopni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 06:58

Nelly lubi tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Czy ktoś mroził pokarm i później go podawał? Ja zamroziłam kiedyś trochę ściągniętej nadwyżki i ostatnio jak mi tak ssała cały wieczór i złościła się, że za mało leci, rozmroziłam i próbowałam podać, ale w ogóle nie chciała tego pić. Spróbowałam i faktycznie było niedobre. Wczoraj trochę zamroziłam testowo tuż po ściągnięciu, w pojemniku do robienia kostek lodu, a dziś jedną kostkę rozpuściłam i smakuje tak samo źle jak poprzednim razem, inaczej niż świeże mleko. Czy to tak zawsze jest? A może jest wymagana jakaś określona temperatura?
    Przy zamraxaniu mleko powinno byc szczelnie zamkniete albo w specjalnych woreczkach albo pojemniczkach, mam jedne i drugie Baby Ono i polecam. Julcia je bez zastrzezen :-)

Nelly lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mrożę, Zosia chętnie zjada, a ja mam chwilę dla siebie;)

Nelly lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiśczas temu pisalyscie o wadze po ciąży, ile komu zostało do zrzucenia. Ja się nie ważyłam u siebie w domu bo moja waga za każdym razem pokazuje co innego (zwaze się u gina na wizycie), ale dziś "zmierzylam się" ubraniami :-) W szczególności pod lupę wzięłam najbardziej obcisle lub nierozciagliwe spodnie i dopasowane spodniczki, i z radościa stwierdzam że we wszystko się mieszcze i bez problemu dopinam hihi :-) :-) :-) Zostało mi troszkę tluszczyku(?) / skóry(?) na brzuchu ale myślę że z czasem się pozbede a skóra się zejdzie.
    Muszę przyznać że trochę obawialam się tego jak będzie wyglądało moje ciało po ciąży, ile przytyje i ile mi zostanie, i jak długo będę z tym walczyć, i już w trakcie ciąży powiedziałam sobie że daję sobie tak na spokojnie 9 miesięcy na powrót do formy i sylwetki. W końcu przez 9 mies mój organizm przygotowywal się do przyjscia na świat dziecka, więc uczciwie by było dac mu tyle samo czasu na dojście do siebie :-) Ale cieszę się że nie będzie to tyle trwało :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:16

Scęście, MOI, Nelly, anka_a, lubek lubią tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus wlasnie poszedl na szybki spacer z tatusiem a ja wskakuje pod prysznik na maly relaxik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 16:19

anka_a, Kakabaka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Mój mąż b. chętnie zajmuje się małą, nosi ją, tuli, całuje, gada do niej, zmienia pieluchy, kąpie, najchętniej usypiałby ją na swojej piersi, ale jak mu każę ją odkładać do łóżeczka zanim jeszcze zaśnie albo kłaść na brzuszku mimo jej protestów, to się słucha i nie dyskutuje. Bardzo niechętnie wrócił do pracy po ojcowskim i najchętniej wziąłby urlop, żeby jeszcze z nami pobyć. Jest w córeczce zakochany po uszy :-)
    to sie chwali!! idealny tata!!

Nelly lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mroze pokarmu wiec tutaj nei pomoge :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj cudowny chlopczyk :)
    robilam mu dzis fotki eleganckie do zaproszenia na chrzest i sie dziele tymi najslodszymi :)
    df4fd3be5cad0767med.jpg

Sisilla, ataga4, Aniqa, MOI, Nelly, anka_a, paaolka, pestka, ao12., Anoolka, DeLaCruz, lubek, Kasiula09, Bea34, Kakabaka lubią tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Jakiśczas temu pisalyscie o wadze po ciąży, ile komu zostało do zrzucenia. Ja się nie ważyłam u siebie w domu bo moja waga za każdym razem pokazuje co innego (zwaze się u gina na wizycie), ale dziś "zmierzylam się" ubraniami :-) W szczególności pod lupę wzięłam najbardziej obcisle lub nierozciagliwe spodnie i dopasowane spodniczki, i z radościa stwierdzam że we wszystko się mieszcze i bez problemu dopinam hihi :-) :-) :-) Zostało mi troszkę tluszczyku(?) / skóry(?) na brzuchu ale myślę że z czasem się pozbede a skóra się zejdzie.
    Muszę przyznać że trochę obawialam się tego jak będzie wyglądało moje ciało po ciąży, ile przytyje i ile mi zostanie, i jak długo będę z tym walczyć, i już w trakcie ciąży powiedziałam sobie że daję sobie tak na spokojnie 9 miesięcy na powrót do formy i sylwetki. W końcu przez 9 mies mój organizm przygotowywal się do przyjscia na świat dziecka, więc uczciwie by było dac mu tyle samo czasu na dojście do siebie :-) Ale cieszę się że nie będzie to tyle trwało :-)

Ja ważę 3 kilo mniej niż przed ciążą, ale ja przytyłam w sumie 7 kg. Natomiast brzuszek jeszcze troszkę odstaje i mam jeszcze ta ciemna linie. Też mieszczę sie w swoje ciuchy, ale znając siebie jak skończę karmić to dobije mi kilka kg

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi jeszcze 3kg zostalo, ale tak niewidze bardzo gdzie..... skor troche ejszcze inna na brzuchu ale ok, nie narzekam. linie tez mam i brazowy pepek :P

Sisilla lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Ja ważę 3 kilo mniej niż przed ciążą, ale ja przytyłam w sumie 7 kg. Natomiast brzuszek jeszcze troszkę odstaje i mam jeszcze ta ciemna linie. Też mieszczę sie w swoje ciuchy, ale znając siebie jak skończę karmić to dobije mi kilka kg

7 kg to bardzo malutko! Ja 2x tyle :-)

A linie to i ja mam, i też krzywą jak niektóre z Was :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 17:10

Sisilla lubi tę wiadomość

• Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy też macie zachcianki na jedzenie karmiąc piersią, oczywiście chodzi mi o te zakazane rzeczy. Wiele dziewczyn pisze, ze je wszystko i pije gazowane, a w tym gazowanym colę też? Ja nie pije ani kawy ani herbaty i zawsze, nawet w ciąży piłam colę, teraz nie ukrywam, że rano po karmieniu pociągnę kilka łyczków, ale boję się , że Zosie zbytnio pobudzę, macie jakieś doświadczenie, a jak pijecie kawę lub herbatę to ile dziennie i kiedy? Niczego mi tak nie brakuje, jak właśnie coli

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak pępek też mam czarny

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Czy wy też macie zachcianki na jedzenie karmiąc piersią, oczywiście chodzi mi o te zakazane rzeczy. Wiele dziewczyn pisze, ze je wszystko i pije gazowane, a w tym gazowanym colę też? Ja nie pije ani kawy ani herbaty i zawsze, nawet w ciąży piłam colę, teraz nie ukrywam, że rano po karmieniu pociągnę kilka łyczków, ale boję się , że Zosie zbytnio pobudzę, macie jakieś doświadczenie, a jak pijecie kawę lub herbatę to ile dziennie i kiedy? Niczego mi tak nie brakuje, jak właśnie coli
    pije cole hm.. litr dziennie ;) kawe pije ejdna rozpuszczalna z mlekiem i jedna inke karmelowa.

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Ja herbatę piję, ze 3-4dziennie , ale słabą. Kawy nie, czasem inke z mlekiem ale ostatnio mi nie podchodzi. I rumianek ze 2-3 razy dziennie. Poza tym woda. Wcześniej pilam jeszcze herbatke laktacyjna Bocianek, ale mi się skończyła.
    A zachcianki mam, a jakże!
    Generalnie to ciągle czuję się glodna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2014, 17:33

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwrocilyscie uwagę że na belly jest nowa zakladka "dieta" pomiędzy baza wiedzy a spolecznoscia? :-)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie zauwazylabym :D

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzis zauwazylam DIETA

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O faktycznie!

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ