X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    A my w domu zwykle nosimy body z długim rękawem plus do tego spodenki dresowe i skarpetki albo półśpiochy, czasem zakładamy body z krótkim i na to kaftanik czy bluzeczke. Czymś czego w ogole nie używam są bluzeczki na krótki rękaw i sztywne spodnie, mam całą szuflade dżinsów i ogrodniczek różnych niektóre tez ocieplane..dostaliśmy wszystkie od męża siostry...ale nawet na spacer mu ich nie zakładam, bo mam wrażenie że w tym kombinezonie którego nie lubi jeszcze bardziej niewygodnie by mu było.
    Ale podoba mi sie w takich jednych spodenkach, które są jeszcze za duże... ;) no i bawiąc sie aparatem zrobiłam mu w nich tez fotki.. ;)

Hihi <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13de1b8b6c7e.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca8c615eb156.jpg

A w pajacach śpimy w nocy :)
    Ale czadowe ubranka! I w moim guscie :-D Jakbym miala kiedys synka, to tak go sobie wlasnie wyobrazam!

paaolka lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewczyny czy teraz z perspektywy czasu uwazacie ze cos kupiliscie niepotrzebnego lub za duzo dla malucha?
    Ja stwierdzilam ze mam mnostwo niepotrzebnych ciuszkow w ktorych maly nie chodzi i pewnie nawet nie zalozy - co innego jakby to bylo lato . Dla mnie wogole nie przydaja sie body z krotkim rekawkiem. Ostatnio przegladalam rzeczy malego i z niektorych juz powyrastal a nawet ich nie zalozyl bo dostawal idealne rozmiary i niektore ciuszki miala tylko raz na sobie. Moj nosi teraz 62 chociaz w niektore 56 sie miesci

moj ma mnostwo czapeczek ale ubieramy je wylacznie po kapieli a zreszta ich nienawidzi wiec tez okazaly sie zbedne i skarpetki tez bo wole kupowac pajacyki bo latwiej sie przewija malego
    tez mam zdecydowanie za duzo ubranek, i zbednych kosmetykow.... tyle ze ja body na krotki rekaw uzwam najczesciej, pod pajacyki ;) bluzeczki.. za to na dlugi mialam ze 35 sztuk i uzylam z 5 ;) polspiochow nei uzywam a mam z 10 jak nei lepiej.. za to uwielbiam rampersy ;] czapki zbedna rzecz. w sensie taka ilosc jaka mam. 3 rozne na wyjscie to max jak dla mnie.

• paaolka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ale czadowe ubranka! I w moim guscie :-D Jakbym miala kiedys synka, to tak go sobie wlasnie wyobrazam!

Hehe dziekuje :) :) bluzeczke z liskiem sama kupiłam jak chciałam przekazać mężowi informacje że bedziemy mieli dzidziusia, bo my Lisy z nazwiska,wiec jakos tak mi do głowy przyszło ;) a teraz ta bluzeczka już dobra w sumie :) tak to większosc ciuszków mamy od siostry męża po jej synku, ona siedzi na wyspach i tam ma za grosze dostepne ciuszki, w sumie fajnie ze Krzys urodził sie drugi w rodzinie i ma je po bracie w spadku :P

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paoolka, Krzyś wygląda jak laleczka, przeuroczy! A spodenki super, i misek też :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

A pamiętam jak będąc w ciąży szykowalam wyprawke dla malucha i zastanawiałam się czy tyle a tyle kaftanikow mi wystarczy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:00

• renatkach Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas dopadła jelitówka. Mąż ma biegunkę a mnie oprócz biegunki właśnie obudziły wymioty. Mam nadzieję że na jednych się skończyło bo zwróciła chyba wszystko z całego tygodnia. A przede wszystkim mam nadzieję że oszczędzi małą

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krzyś cudowny!!
    My w sumie dużo ciuszków dostalismy, ale chyba we wszystkich choź raz chodził:) śpi w body z długim rękawem, skarpeteczki i w rożku(jak cieplej go ubralismy to sie nam przegrzewał), body z krótkim w dzień do spodenek i skarpetek:) czasami pajace na noc, rampersy na dzień, różnie. Ale fakt, sporo tych rzeczy jest;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny apropos katarku u Waszych maleństw znalazłam cos takiego:
    Jak pomóc dziecku, które ma katar?

Kilka razy dziennie wkraplaj niemowlęciu sól fizjologiczną, by oczyścić mu nos (do każdej dziurki po dwie krople). Potem połóż je na brzuszku i usuń wydzielinę. Gdy nos jest zatkany, użyj gruszki z szerokim końcem, a nie patyczków.
    Zastosuj krople do nosa, jeśli katar jest silny, np. Nasivin, Otrivin (dla niemowlęcia Nasivin soft 0,01%, 1–2 krople do każdej dziurki (2–3 razy na dobę przez 2–3 dni).
    Niemowlę częściej trzymaj na rękach w pozycji pionowej. Układaj je na boku lub podłóż pod materacyk książkę, by nie leżał płasko.
    Smaruj maścią ochronną skórę pod noskiem dziecka, np. Pantenolem, maścią majerankową (nie nagietkową, bo to silny alergen), Linomagiem lub zwykłą wazeliną.
    Podawaj dużo picia, niemowlę przystawiaj do piersi.

Mam nadzieję, że okaże sie pomocne:)

Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zaraz już 4 a tu cisza, czyżby maluchy dzisiaj całą noc spały?! My po pierwszym karmieniu a Gabrysia zasnęła wczoraj o 20.30, więc nie zły wynik ;-) Za to teraz oczy jak 5 zł ale leży grzecznie w łóżeczku i i czekam jak zašnie :-)
    Ja co do ciuszków to wszystkie jakie mam zakupiłam w lumpach lub Gabrysia dostała od babci z UK (ale też niewiele), ja w "normalnym" sklepie kupilam tylko dwie sukienki, skarpetki i rękawiczki na zimę. Powiem że ciuchów mam na styk,bywało tak że wszystko było w praniu a ja nie miałam dziecku co ubrać :-P Także nie wiem co lepsze, za dużo czy za mało ;-) Dużo mam czapeczek ale w większym rozmiarze i getrów. Gabrysia już z tych najmniejszych wyrosła i mam odłożone dla "potomnych" i tak jak patrzę na jej szafę to strach pomyśleć co będzie nosiła za dwa miesiące bo szczerze powiedziawszy to nie mam na ten czas NIC!

O już zasnęła :-) Co do zapypiania, nie mam problemu od pierwszej nocy w domu potrafi zasypiać sama w łóżeczku. W nocy śpi w swoim łóżeczku a w dzień to różnie, czasami u nas na łóżku a czasami u siebie. Bywa tak, że w dzień się męczy bo nie może zasnąć to się kładę z nią u nas na łóżko i pomagam jej zasnąć głaszcząc ją po główce lub brzuszku.
    Już po 4 idę dalej spać :-)

Sisilla, Anoolka, anka_a lubią tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny juz nigdy w życiu nie chce przeżywać tego co dzisiaj w nocy. Dorwala mnie taka jelitówka że myślałam że zamieszkam w kablu z miską międzynogami. DDzwoniłam na pogotowie żeby zapytać co mam robić żeby małej nie zarazić to mi powiedzieli ze jak najczęściej przystawiac bo w mleku są przeciwciała wiec im więcej pije tym mniejsze prawdopodobieństwo że zachoruje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 06:55

3i49tv7325tdkkap.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach wspolczuje i zdrowiej szybko! Kurcze ale pech, najgorsze ze to przy malej was zlapalo.

• Nutella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie odciagajace mleczko na potem. Odciagacie po karmieniu? Jak to ogarniacie?

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Boże dziewczyny juz nigdy w życiu nie chce przeżywać tego co dzisiaj w nocy. Dorwala mnie taka jelitówka że myślałam że zamieszkam w kablu z miską międzynogami. DDzwoniłam na pogotowie żeby zapytać co mam robić żeby małej nie zarazić to mi powiedzieli ze jak najczęściej przystawiac bo w mleku są przeciwciała wiec im więcej pije tym mniejsze prawdopodobieństwo że zachoruje.
    o kochana nie zazdroszcze. kuruj sie syzbko! podobno krazy w powietrzu jakis wredny wirus. a co do malucha to ze wsyztskim tak jest, jak mama chora to przystawiac przystawiac i przystawiac bo tak jak psizesz sa te przeciwciala :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    O zaraz już 4 a tu cisza, czyżby maluchy dzisiaj całą noc spały?!
    Akurat! Moja od 2 do 5 drzemała budząc się co chwilę z wrzaskiem. Tulenie ani kołysanie nie pomagało, musiał być cyc. Possała 3 minuty i zasypiała albo ciamkała jak smoczka, to ja ją do łóżeczka, a ona znowu i tak w kółko :-( A już naprawdę ładnie spała w nocy. Czasami myślę, że mi się uwstecznia zamiast rozwijać...

Za to teraz od 5:00 nie było porządnego karmienia. Tak się widocznie najadła w nocy, że nie jest głodna :-(
    mama86 wrote:
    Co do zapypiania, nie mam problemu od pierwszej nocy w domu potrafi zasypiać sama w łóżeczku. W nocy śpi w swoim łóżeczku a w dzień to różnie, czasami u nas na łóżku a czasami u siebie. Bywa tak, że w dzień się męczy bo nie może zasnąć to się kładę z nią u nas na łóżko i pomagam jej zasnąć głaszcząc ją po główce lub brzuszku.
    Zazdroszczę! Ja ją mozolnie uczę samodzielnego spania, a ona nas próbuje nauczyć spania na kupie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:14

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach, wracaj szybko do zdrowia!

km5svcqg6fuae1xg.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Mamusie odciagajace mleczko na potem. Odciagacie po karmieniu? Jak to ogarniacie?
    Ja odciagam w nocy lub rano kiedy Julka pieknie spi w czasie dluzszej przerwy miedzy karmieniami. Tak normalnie to na bank nie mialabym tyle pokarmu zeby odciagac nadwyzki.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nam udalo sie wczoraj pierwszy raz tego tam tego :) o dziwo maly sie nie obudzil i spal jak nigdy prawie 3 godzinki - nie powiem ze bylo fajnie ale pierwsze lody przelamane a balam sie jak cholera :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:00

Anoolka, anka_a, Oczko lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    o ja współczuję, mam nadzieję, że rano już będziesz sie czuła o niebo lepiej!

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach o kurcze współczuje oby szybko przeszlo.

zazdroszcze wam ze tak wczesnie zasypiaja wam dzieci moją wczoraj usypialismy od 20.30 do północy juz nie mieliśmy do niej sily. Ja nie wiem co sie z moją dzieje w dzień spi bardzo malutko o ile mozna to nazwac spaniem a wieczorem zamiast isc spac to oczy jak 5 zloty

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella ja tez ściagam w dłuższych przerwach małego, czyli po spacerze szybko(śpi 3-4h wtedy) i po ostatnim wieczornym karmieniu;)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ