X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?
    Ja byłam w miniony czwartek, czyli w 6 tygodniu po porodzie. Na wypisie ze szpitala miałam napisane że za 6 tygodni do kontroli do ginekologa. Od pewnego czasu odczuwalam szczypanie tam na dole, w ostatnim miesiacu ciąży tez miałam wiec pewnie to jakiś nawrót. Ginek przepisał mi globulki.
    Sylwia, my też już ten teges. Byłam taka zestresowana ze cala się trzesłam. Trochę bolało i szału nie było ale przynajmniej już "odpykane" ;-) Mój mąż jest tego samego zdania B-)

Anoolka lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • izia Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pisze z listopadówek o poradę do was - czy któryś maluszek miał katar? mogłabym prosić o jakiś rady itd co pomogło i co robiłyście? ja oszaleje maluszek skończył ledwo 4 tyg i zaraził sie katarem od starszego..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Ataga4 wyślesz mi na maila? ([email protected]) Albo właśnie nie pomniejszone.

Już wysłałam :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?

Ja mam dopiero na 19 grudnia bo wcześniej nie było terminu. Czyli to będzie już 9 tyg po porodzie, ale na osttaniej wizycie w ciąży mówił mi żebym przyszła 6-8 tyg po porodzie

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja tak jeszcze nie miałam, ale przyznam ze często Gabrysia mi się krztusi i nie może złapać przez to oddechu. Pionizuję ją wtedy i klepię po pleckach a jak widze ze nie może złapać oddechu to dmucham jej w buzię i za każdym razem to działa. Zastanawiam się tylko co zrobić jak dmuchanie nie zadziała :-\

Mój też tak ma i też dmucham mu w buzię. On nawet własną śliną potrafi się zakrztusić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:01

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny pisze z listopadówek o poradę do was - czy któryś maluszek miał katar? mogłabym prosić o jakiś rady itd co pomogło i co robiłyście? ja oszaleje maluszek skończył ledwo 4 tyg i zaraził sie katarem od starszego..

Izi, na stronie 1020 koleżanka pestka pisała co na katar, cytuję:

"Dziewczyny apropos katarku u Waszych maleństw znalazłam cos takiego:
    Jak pomóc dziecku, które ma katar?

Kilka razy dziennie wkraplaj niemowlęciu sól fizjologiczną, by oczyścić mu nos (do każdej dziurki po dwie krople). Potem połóż je na brzuszku i usuń wydzielinę. Gdy nos jest zatkany, użyj gruszki z szerokim końcem, a nie patyczków.
    Zastosuj krople do nosa, jeśli katar jest silny, np. Nasivin, Otrivin (dla niemowlęcia Nasivin soft 0,01%, 1–2 krople do każdej dziurki (2–3 razy na dobę przez 2–3 dni).
    Niemowlę częściej trzymaj na rękach w pozycji pionowej. Układaj je na boku lub podłóż pod materacyk książkę, by nie leżał płasko.
    Smaruj maścią ochronną skórę pod noskiem dziecka, np. Pantenolem, maścią majerankową (nie nagietkową, bo to silny alergen), Linomagiem lub zwykłą wazeliną.
    Podawaj dużo picia, niemowlę przystawiaj do piersi.

Mam nadzieję, że okaże sie pomocne:)"

• Sroka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy to mleko odciągacie bo macie za dużo czy z innych powodów?

A jak u was z czkawką jest? bo u nas dość często występuje.

Nelly lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:02

pestka lubi tę wiadomość

• Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Ja też byłam 6 tygodni po porodzie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Któraś z was pisała o tym że maluch coraz gorzej śpi. Ja jestem załamana bo u mnie jest to samo :( Przez 1,5 miesiąca budził się 2 razy w nocy a teraz szkoda gadać :( Nie dość że zasypia dopiero o 23 gdzie ja padam o 20 to jeszcze stęka, wierci się, przebudza co chwilę ehh. Myslałam że jak minie skok to będzie lepiej ale niestety :(
    Pewnie ja. Nasze dzieci są w tym samym wieku to i problemy podobne nas dopadły

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    U nas praktycznie codziennie, a nieraz kilka razy dziennie

km5svcqg6fuae1xg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    U nas praktycznie codziennie, a nieraz kilka razy dziennie

U nas też czkawka minimum raz dziennie.

• tofirus Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam na kontroli dokładnie 7 tygodni po porodzie i wszystko było jak najbardziej ok. A okres niestety dostałam dokładnie w 2 miesiące po porodzie :/
    U nas czkawka też przynajmniej raz dziennie, ale Małgoś już w brzuszku miała często czkawki.
    Jutro idziemy po raz czwarty na bioderka i przy okazji skontroluję u pediatry, czy z Małą wszystko dobrze osłuchowo, bo katar ją trzyma od środy.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy Wy to mleko odciągacie bo macie za dużo czy z innych powodów?

ja odciagam wieczorem i podaje malej w nocy, cycka pociagnie 5 minut i zasypia a tak dodatkowo na spiocha daje jej odciagniete.
    czkawka u nas jest po kilka razy na dzien

preg.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też czkawka jest dosyć często tak samo było w brzuszku ;)

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • DeLaCruz Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Pewnie ja. Nasze dzieci są w tym samym wieku to i problemy podobne nas dopadły

Nelly, u nas też chyba skok. Inne przyczyny wyeliminowałam. Franuś ma swoje "fazy" popołudniami. Na szczęście tatuś już wraca z pracy - najbardziej terapeutycznie działa zabawa z tatusiem :)

Nelly lubi tę wiadomość

💙 2014
    ❤️ 2016
    Czekamy na dziewczynkę...
    h44eqqmzxg1yqp12.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my jutro mamy szczepienia...ale ja biorę antubiotyk - augmentin, bo dostałam zapalenia pęcherza, i nie iwem czy to może wpłynąć na to że odroczą nam szczepienie?

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas czkawka zazwyczaj jest po jedzeniu jak mu sie nie odbije albo za szybko polozy. Skutecznym sposobem jest cycus- przystawiam go na kilka sekund zeby sobie possal i przechodzi

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro też mamy pierwsze szczepienie, zdecydowalismy się na te na NFZ i rotawirusy. Gabrysia jest bardzo dzielna u lekarzy jeszcze ani razu nie płakała czy to u pediatry czy u ortopedy jak badał bioderka. Takze mam nadzieje ze nie będzie mocno płakała ;-)
    Gabrysia też czesto ma czkawke, już w brzuszku miała. Najczęściej jakiś czas po jedzeniu.

Sisilla lubi tę wiadomość

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    my jutro mamy szczepienia...ale ja biorę antubiotyk - augmentin, bo dostałam zapalenia pęcherza, i nie iwem czy to może wpłynąć na to że odroczą nam szczepienie?

Mój synuś jak był chory i brał antybiotyk to mieliśmy odroczone szczepienie na tydzień. Po tym okresie poszlismy z młodym na kontrol i doktor zbadała też Julię i dopiero mogliśmy szczepić.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
‹‹ 1013 1014 1015 1016 1017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ