Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
paradise wrote:Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?
Sylwia, my też już ten teges. Byłam taka zestresowana ze cala się trzesłam. Trochę bolało i szału nie było ale przynajmniej już "odpykane"Mój mąż jest tego samego zdania
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Nutella wrote:Ataga4 wyślesz mi na maila? ([email protected]) Albo właśnie nie pomniejszone.
Już wysłałam -
paradise wrote:Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?
Ja mam dopiero na 19 grudnia bo wcześniej nie było terminu. Czyli to będzie już 9 tyg po porodzie, ale na osttaniej wizycie w ciąży mówił mi żebym przyszła 6-8 tyg po porodzie -
mama86 wrote:Ja tak jeszcze nie miałam, ale przyznam ze często Gabrysia mi się krztusi i nie może złapać przez to oddechu. Pionizuję ją wtedy i klepię po pleckach a jak widze ze nie może złapać oddechu to dmucham jej w buzię i za każdym razem to działa. Zastanawiam się tylko co zrobić jak dmuchanie nie zadziała
Mój też tak ma i też dmucham mu w buzię. On nawet własną śliną potrafi się zakrztusić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:01
-
izia wrote:dziewczyny pisze z listopadówek o poradę do was - czy któryś maluszek miał katar? mogłabym prosić o jakiś rady itd co pomogło i co robiłyście? ja oszaleje maluszek skończył ledwo 4 tyg i zaraził sie katarem od starszego..
Izi, na stronie 1020 koleżanka pestka pisała co na katar, cytuję:
"Dziewczyny apropos katarku u Waszych maleństw znalazłam cos takiego:
Jak pomóc dziecku, które ma katar?
Kilka razy dziennie wkraplaj niemowlęciu sól fizjologiczną, by oczyścić mu nos (do każdej dziurki po dwie krople). Potem połóż je na brzuszku i usuń wydzielinę. Gdy nos jest zatkany, użyj gruszki z szerokim końcem, a nie patyczków.
Zastosuj krople do nosa, jeśli katar jest silny, np. Nasivin, Otrivin (dla niemowlęcia Nasivin soft 0,01%, 1–2 krople do każdej dziurki (2–3 razy na dobę przez 2–3 dni).
Niemowlę częściej trzymaj na rękach w pozycji pionowej. Układaj je na boku lub podłóż pod materacyk książkę, by nie leżał płasko.
Smaruj maścią ochronną skórę pod noskiem dziecka, np. Pantenolem, maścią majerankową (nie nagietkową, bo to silny alergen), Linomagiem lub zwykłą wazeliną.
Podawaj dużo picia, niemowlę przystawiaj do piersi.
Mam nadzieję, że okaże sie pomocne:)" -
Anoolka wrote:Któraś z was pisała o tym że maluch coraz gorzej śpi. Ja jestem załamana bo u mnie jest to samo
Przez 1,5 miesiąca budził się 2 razy w nocy a teraz szkoda gadać
Nie dość że zasypia dopiero o 23 gdzie ja padam o 20 to jeszcze stęka, wierci się, przebudza co chwilę ehh. Myslałam że jak minie skok to będzie lepiej ale niestety
-
Ja byłam na kontroli dokładnie 7 tygodni po porodzie i wszystko było jak najbardziej ok. A okres niestety dostałam dokładnie w 2 miesiące po porodzie
U nas czkawka też przynajmniej raz dziennie, ale Małgoś już w brzuszku miała często czkawki.
Jutro idziemy po raz czwarty na bioderka i przy okazji skontroluję u pediatry, czy z Małą wszystko dobrze osłuchowo, bo katar ją trzyma od środy. -
Sroka wrote:Czy Wy to mleko odciągacie bo macie za dużo czy z innych powodów?
A jak u was z czkawką jest? bo u nas dość często występuje.
ja odciagam wieczorem i podaje malej w nocy, cycka pociagnie 5 minut i zasypia a tak dodatkowo na spiocha daje jej odciagniete.
czkawka u nas jest po kilka razy na dzien -
Nelly wrote:Pewnie ja. Nasze dzieci są w tym samym wieku to i problemy podobne nas dopadły
Nelly, u nas też chyba skok. Inne przyczyny wyeliminowałam. Franuś ma swoje "fazy" popołudniami. Na szczęście tatuś już wraca z pracy - najbardziej terapeutycznie działa zabawa z tatusiemNelly lubi tę wiadomość
💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
My jutro też mamy pierwsze szczepienie, zdecydowalismy się na te na NFZ i rotawirusy. Gabrysia jest bardzo dzielna u lekarzy jeszcze ani razu nie płakała czy to u pediatry czy u ortopedy jak badał bioderka. Takze mam nadzieje ze nie będzie mocno płakała
Gabrysia też czesto ma czkawke, już w brzuszku miała. Najczęściej jakiś czas po jedzeniu.Sisilla lubi tę wiadomość
-
theagnes87 wrote:my jutro mamy szczepienia...ale ja biorę antubiotyk - augmentin, bo dostałam zapalenia pęcherza, i nie iwem czy to może wpłynąć na to że odroczą nam szczepienie?
Mój synuś jak był chory i brał antybiotyk to mieliśmy odroczone szczepienie na tydzień. Po tym okresie poszlismy z młodym na kontrol i doktor zbadała też Julię i dopiero mogliśmy szczepić.