Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek spał wczoraj przez cały dzień 3 razy po 45 min. Wieczorem przyszli tesciowie (bo już tydzień nie byli;-) i oczywiście młody zasnął jak tylko weszli:-) ocknal się na chwilę, zjadł i jak zasnął o 19 to spał do 23. Myślałam, że nocka z głowy, a tu od 24 do 3:30 spał, przewijanie jedzenie, od 4 do 6, przewijanie i szybkie jedzenie, od 7 do teraz ŚPI :-D teraz ciekawe co będzie w dzień, znowu nic nie zrobię;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ubranek to u nas mamy bardzo duzo spiochów i ze 20 kaftaników, bo dostaliśmy od mojego brata, ze zbednych rzeczy mam kilka pajaców zapinanych z tylu co wg mnie jest niepraktyczne.

pokarm odciagam zawsze kolo 21 a to dlatego ze na wieczor daje jej mm

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella wrote:
    Mamusie odciagajace mleczko na potem. Odciagacie po karmieniu? Jak to ogarniacie?

Nutella, u nas w szpitalu wiszą takie wskazówki odnośnie odciągania pokarmu, w zależności od sytuacji:
    1385814_IMAG2386.jpg
    1385813_IMAG2387.jpg

Jeśli chodzi o mnie to zazwyczaj odciągam metodą 753 po karmieniu nocnym bo wtedy mam więcej pokarmu.

P.s. jeśli zdjęcie jest nieczytelne to mogę wrzucić niepomniejszone, tylko daj znać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 09:51

lubek lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach wrote:
    Boże dziewczyny juz nigdy w życiu nie chce przeżywać tego co dzisiaj w nocy. Dorwala mnie taka jelitówka że myślałam że zamieszkam w kablu z miską międzynogami. DDzwoniłam na pogotowie żeby zapytać co mam robić żeby małej nie zarazić to mi powiedzieli ze jak najczęściej przystawiac bo w mleku są przeciwciała wiec im więcej pije tym mniejsze prawdopodobieństwo że zachoruje.
    wspolczuje :(

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja normalnie nie mam co odciagac bo maly siedzi non stop na cycku- sutki mnie juz tak bola ze szok chociaz uzywam masci
    Dzisiaj w nocy nabawilam sie strachu bo maly zwymiotowal mlekiem tak ze z noska mu sie wylewalo mleko - biedny plakal i sie krztusil ale go spionizowalam i szybko odciagnelam wydzieline z noska gruszka. Miala ktoras z was tak?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Nutella Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nutella, u nas w szpitalu wiszą takie wskazówki odnośnie odciągania pokarmu, w zależności od sytuacji:
    1385814_IMAG2386.jpg
    1385813_IMAG2387.jpg

Jeśli chodzi o mnie to zazwyczaj odciągam metodą 753 po karmieniu nocnym bo wtedy mam więcej pokarmu.

P.s. jeśli zdjęcie jest nieczytelne to mogę wrzucić niepomniejszone, tylko daj znać :-)
    Ataga4 wyślesz mi na maila? ([email protected]) Albo właśnie nie pomniejszone.

16udyx8duu58l84q.png
    klz9df9hjdsy5hjy.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W DDtvn bedzie o wprowadzaniu nowych smakow w diecie dziecka

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Dzisiaj w nocy nabawilam sie strachu bo maly zwymiotowal mlekiem tak ze z noska mu sie wylewalo mleko - biedny plakal i sie krztusil ale go spionizowalam i szybko odciagnelam wydzieline z noska gruszka. Miala ktoras z was tak?
    Też tak miałam jak Ala miała 4 dni, tylko, że ona szybko jadła i noskiem wyleciało jej mleczko i też wtedy wzięłam ja do pionu- wystraszyła się bidulka.
    A co do jedzenia moje dziecko nie potrafi jeść wolno, zawsze je szybko i łapczywie- chyba ma to po tatusiu :P

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatka wsółczuje.

Sylwia a Nikuś już był na tych masażach? U męża w rodzinie też było dziecko które miało problemy z napięciem mięśniowym i też tak płakało.
    A Filipowi też czasem mleko wylatuje przez nos ale ma to gdzieś i dalej sobie smacznie je ;)

Któraś z was pisała o tym że maluch coraz gorzej śpi. Ja jestem załamana bo u mnie jest to samo :( Przez 1,5 miesiąca budził się 2 razy w nocy a teraz szkoda gadać :( Nie dość że zasypia dopiero o 23 gdzie ja padam o 20 to jeszcze stęka, wierci się, przebudza co chwilę ehh. Myslałam że jak minie skok to będzie lepiej ale niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny ile tygodni po porodzie byłyście/lub dopiero wybieracie się na tą pierwszą wizytę kontrolną u ginekologa?
    Wstyd się przyznać ale ja jeszcze nie byłam i nawet jeszcze się nie umówiłam. Pójdę pewnie jak moja mama wróci z zagranicy czyli za jakies 2 msc.

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę właśnie mi też jakoś nie po drodze. Miałam iść jutro ale chyba dostałam okresu (lekkie plamienie jak na razie) i poczekam kolejny tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 10:54

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:55

• anka_a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renatkach nie zazdroszcze :/ zdrówka i odpoczywaj.

J. się tak ulewa jak za dużo zje. raz mu się ulało tak jak w jednym filmie z egzorcyzmami jak opętana wymiotowała na księdza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:56

MOI lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatkach zdrówka!

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:

ja bede po 7 tygodniach

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jadę we czwartek, ale jakoś z mężem się nie czekaliśmy na zielone światło od lekarza bo dobrze się czuje.

Renata współczuję! Pij dużo.

Chcialam umyć podłogi w mieszkaniu to moja Agatka ma drzemki po 20 min :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • anka_a Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:56

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    ja jeszcze nie bylam a wybieram sie 17 grudnia. Dopiero niedawno przestalam plamic ale i tak czasem mam jeszcze takie delikatne brunatne cos

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja normalnie nie mam co odciagac bo maly siedzi non stop na cycku- sutki mnie juz tak bola ze szok chociaz uzywam masci
    Ja tak jeszcze nie miałam, ale przyznam ze często Gabrysia mi się krztusi i nie może złapać przez to oddechu. Pionizuję ją wtedy i klepię po pleckach a jak widze ze nie może złapać oddechu to dmucham jej w buzię i za każdym razem to działa. Zastanawiam się tylko co zrobić jak dmuchanie nie zadziała :-\

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ