Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni przyglam sie Julce i wydaje mi sie, ze jest taka blada. W ogole nigdy nie widzialam u niej rumiencow, nawet jak byla zgrzana. Myslicie, ze to moze byc niedokrwistosc? Wasze dzieci miewaja rumience?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my tez jutro mamy pierwsze szczepienie.

Moi moja rumiency nie ma ale cera jest taka raczej normalna chociaz jak przyjezdzaja dzieciaki brata to Zuzia w porownianiu do nich jest ciemniejsza a tamte blade

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 jak wgląda badanie usg bioderek?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny od kilku dni przyglam sie Julce i wydaje mi sie, ze jest taka blada. W ogole nigdy nie widzialam u niej rumiencow, nawet jak byla zgrzana. Myslicie, ze to moze byc niedokrwistosc? Wasze dzieci miewaja rumience?
    Moja mi sie tez tak wydaje,ale zalezy w jakim swietle na nia patrze. Ale moja ma anemie i bierzemy zelazo,wit b,i kwas foliowy.

• Nelly Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Wprawdzie ja nie mama86, ale odpowiem: kładziesz dziecko na jednym boku, a doktorek jeździ po bioderku małą głowicą i ogląda na ekranie, potem na drugim boku to samo. Moja nawet nie pisnęła

km5svcqg6fuae1xg.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Musialam Gabrysi rozebrać cały dół, najpierw zbadał "ręcznie" biodra potem doktor posmarował biodra (zewnętrzną stronę) tym żelem do USG i pojeździł głowicą i powiedział ze wszystko ok. Trwało to dosłownie minute. Dłużej trwało rozbieranie niż samo badanie :-P
    A u mnie leżała na pleckach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 20:04

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie, orientujecie się może po jakim czasie to co zjadłam pojawia się w pokarmie? Na drugi dzień czy po kilku godzinach? Bo tak się zastanawiam kiedy wyczekiwac efektów ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wyjaśnienie bo idziemy jutro na to usg i nie wiem czego się spodziewać.

Kurde najadłam się dziś słodyczy, aż mam wyrzuty :x

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Moja mi sie tez tak wydaje,ale zalezy w jakim swietle na nia patrze. Ale moja ma anemie i bierzemy zelazo,wit b,i kwas foliowy.

Aniqa a w jakiej formie Hania bierze to żelazo?

• MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    A jak została zdiagnozowana anemia?? Sama do tego doszłaś, czy lekarz zlecił nadania?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    A mam pytanie, orientujecie się może po jakim czasie to co zjadłam pojawia się w pokarmie? Na drugi dzień czy po kilku godzinach? Bo tak się zastanawiam kiedy wyczekiwac efektów ;-)
    Po 5 godz,a płynne do 3 godzin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    A jak została zdiagnozowana anemia?? Sama do tego doszłaś, czy lekarz zlecił nadania?
    Lekarz na podstawie morfologi krwi, bo przed kazda kontrola w poradni wczesniaka musialam zrobic morfologie i wtedy wyszlo,dokladnie to bylo 7 listopada, od tego czasu bierze zelazo w saszetkach, to rozpuszczam jej w mleku albo wodzie, a tabletki są nierozpuszczalne to rozdrabniam i podaje do buzi na lyzeczce.

Jak sie niepokoisz to na wizycie u pediatry popros o skierowanie na morfologie albo zrob prywatnie, polowa niemowlakow ma anemie, i ze ponoc to nic strasznego ale jednak jest,

Dodatkowo ja tez biore zelazo zeby z mleczkiem tez cos miala.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa Twoja Hania ma już 3 miesiące ale ten czas szybko leci :)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Aniqa a w jakiej formie Hania bierze to żelazo?
    Actiferol w saszetkach, rozpuszczam jej.

Ao12, zgadza sie.za niedlugo wprowadzimy marchewke, ale czas leci, i okres kolek ustaje, a ona juz taka kumata jest, smieje sie,wyciąga rączki ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:24

Sisilla, ao12., pestka, ataga4, Nelly lubią tę wiadomość

• mitaka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kawy to mi położna na swojej pierwszej i jedynej wizycie mówiła, że można filiżankę zaraz po karmieniu, ale ja wtedy nie piłam, a od tygodnia żłopię 2 razy dziennie fusiarę z dwóch płaskich bo nie wyrabiam (ale karmie mieszanie co 2 godziny w tym ok 4 posiłki to mm), nie zauważyłam zmian w zachowaniu... w nocy od miesiąca śpimy od ok 20 do ok 23-24 potem butla na śpiocha i śpimy do ok 3-4 potem znowu butla no i tu jest wiercenie się, kwękanie, machanie rękami z tym, że synio śpi a ja już nie bo mnie budzi. Piję zaraz po odciągnięciu mleka.

Renatka współczuje Ci, ja mam katar i się męczę bo mi cieknie z nosa na dziecko a co dopiero jelitówka ehh. Zdrówka!

A to prawda, że pierwsze ten tego po porodzie to boli bardziej niż pierwszy raz? ;) bo i takie opinie słyszałam. Ja na razie się do gina nie wybieram bo nie mam jak pojechać (męża mam w weekendy i nie mam z kim dziecka zostawić). Maż już coś podgaduje, ale bronie się, ze najpierw wizyta i dopiero, a moje libido sięga parteru ba gorzej piwnicy :P

Sisilla lubi tę wiadomość

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Lekarz na podstawie morfologi krwi, bo przed kazda kontrola w poradni wczesniaka musialam zrobic morfologie i wtedy wyszlo,dokladnie to bylo 7 listopada, od tego czasu bierze zelazo w saszetkach, to rozpuszczam jej w mleku albo wodzie, a tabletki są nierozpuszczalne to rozdrabniam i podaje do buzi na lyzeczce.

Jak sie niepokoisz to na wizycie u pediatry popros o skierowanie na morfologie albo zrob prywatnie, polowa niemowlakow ma anemie, i ze ponoc to nic strasznego ale jednak jest,

Dodatkowo ja tez biore zelazo zeby z mleczkiem tez cos miala.
    Wlasnie sie zastanawialam czy jesli bede lykac zelazo, to mala dostanie je z mlekiem? Po porodzie mialam stwierdzona anemie i kazali mi brac Ascofer, nie wiem czy nie za szybko je odstawilam. Czy jest mozliwe ze przez moja anemie Julcia nie dostawala odpowiedniej dawki zelaza i przez to moze miec teraz niedokrwistosc?

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Czy Wy to mleko odciągacie bo macie za dużo czy z innych powodów?

A jak u was z czkawką jest? bo u nas dość często występuje.
    ja odciagam na czarną godzinę, jak i jak mam ochote napić sie lampkę wina raz na jakiś czas;) wtedy po lampce odciągam po 4h 'złe mleko' a Franczesko dostaje moje z butli dobre:)

A na czarną godzinę to jak ostatnio, pierwszy raz w życiu stłuczke miałam i nie zdąrzyłabym go nakarmić, a tak mój M miał mleczko w zamrażarce :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    tego chyba nikt nie wie niestety..gdzieś przeczytałam, że po 3-4h no i to by dla mnie miało ręce i nogi, jak organizm strawi to z tego też produkuje mleko. ale ile w tym prawdy nie wiem;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wizycie u gina byłam 7 tyg po:)

czkawkę też mamy często, w brzuszku tez była;)

ze spaniem tez Franulo miał fazę, że budził się częściej(tak zawsze 2 razy) i wczesniej miał dłuższe odstępy, bo aż 7h czasami, teraz 4 max 5, nie wiem dlaczego..no i gada przez sen, stęka, jęczy no masakra. ale mam nadzieję, że minie;) No i u nas dodatkowo codziennie 6:00 malutka męcza gazy..:/ ale lekarka tez mówiła, że niedojrzay układ trawienny, że niedługo powinno minąć. Oby. Tak mi go szkoda jak rano kwęką, że nie może bączka puścić..

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A to prawda, że pierwsze ten tego po porodzie to boli bardziej niż pierwszy raz? ;) bo i takie opinie słyszałam. Ja na razie się do gina nie wybieram bo nie mam jak pojechać (męża mam w weekendy i nie mam z kim dziecka zostawić). Maż już coś podgaduje, ale bronie się, ze najpierw wizyta i dopiero, a moje libido sięga parteru ba gorzej piwnicy :P

według mnie nie, ja czułam się świetnie!:)

iabql8x.png
    x8msush.png
‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ