X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha, nadrobiłam Was :D

a u Nas dobrze:) Franczesko już potrafi w pozycji pionowej utrzymać parę sekund sam główkę! oczywiście mu ja asekuruje, ale sie cieszę jak głupia, że silny synuś!

Poza gazami rano nie mamy innych problemów w sumie. Rzadko kupki są, ale u nas tak zawsze było;) Franulo gaduła, ogląda się za nami, śmieje i nawet "łatwy plan' jakoś sam z siebie wszedł w zycie:) myślę, że to kwestia czasu:) Ale sie udało:)

No nic, idę posiedzieć z mężem, a co!

aaa...i chrzciny mamy 24.01.:):) i pytanie: macie bujaczki-hustawki? jeżeli tak, to jakie polecacie? bo chyba się skusimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:46

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

ze spaniem tez Franulo miał fazę, że budził się częściej(tak zawsze 2 razy) i wczesniej miał dłuższe odstępy, bo aż 7h czasami, teraz 4 max 5, nie wiem dlaczego..no i gada przez sen, stęka, jęczy no masakra. ale mam nadzieję, że minie;)
    U nas dokladnie to samo, steka przez sen, macha raczkami i dotyka buzki, domaga sie czesciej papu i nie spi jednorazowo tak dlugo jak wczesniej.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Actiferol w saszetkach, rozpuszczam jej.

Ao12, zgadza sie.za niedlugo wprowadzimy marchewke, ale czas leci, i okres kolek ustaje, a ona juz taka kumata jest, smieje sie,wyciąga rączki ehh

Ja też podaję ten Aciferol. Bałam sie że po zelazie będzie miał zatwardzenie ale jest ok. A wit C w kropelkach bezpośrednio po nim dajesz jej?

Mam nadzieję ze kolki miną i u nas wraz z 3miesiacem, dziśKajtek jak zaczął nagle piszczec z bólu, widać było że to nie głód ani nie jego widzi mi się tylko coś mu dokuczalo i tak było mi go szkoda. Ciepły termoforek trochę pomaga i kapiel też rozluznia. A właśnie, rozpoznajecie już "rodzaje" płaczów swoich maluchów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 01:46

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś ma może w pdfie książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"?
    A kto ją czytał i jak ocenia?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja odciagam na czarną godzinę, jak i jak mam ochote napić sie lampkę wina raz na jakiś czas;) wtedy po lampce odciągam po 4h 'złe mleko' a Franczesko dostaje moje z butli dobre:)

A na czarną godzinę to jak ostatnio, pierwszy raz w życiu stłuczke miałam i nie zdąrzyłabym go nakarmić, a tak mój M miał mleczko w zamrażarce :)

Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli?

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki, czy któraś ma może w pdfie książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"?
    A kto ją czytał i jak ocenia?
    Ja mam w papierze. Czyta się ją b. dobrze. Autor wykłada swoją teorię na temat trzech pierwszych miesięcy życia, w tym przyczyn tzw. kolki (ciekawa, można się z nią zgadzać lub nie) oraz podaje skuteczny sposób uspokajania niemowląt w tym wieku (mnie on nigdy nie zawiódł).

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli?
    ja odciagam 120ml dziennie albo w półtorej dnia. Franek zjada raz 100mp raz 120 czy 130;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze wczoraj w ciągu dnia moje dziecko miało jakiś kryzys bo domagała się cyca co godzinę. I sobie myślę masakra będzie w nocy. Mnie jużpprzeszło choć osłabiona i myślę sobie najwyżej pierwszy raz dam mm jak.mi się będzie co godzinę budzić. I jak nakarmiłam ją o 21 to zasnęła i obudziła się na pierwsze karmienie o 3:30. Szybko wypiła cycka bo w 7 minut i śpi dalej. Boże, kochane dziecko. Jakby jej nie było :p W ciążyssię częściej budziłam w nocy niż teraz hehe. Idę dalej spać korzystając z okazji, że mam takiego grzecznego, słodziutkiego bobasa :)

MOI, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja dawno nie podawalam Julce odciagnietego pokarmu, wiec trudno powiedziec. Kiedy zapytalam o to pediatre to mnie rozwalila odpowiedzia, ze powinnam podac tyle ile mam w piersi. Z iloscia bywa roznie, czasem odciagne 100, czasem mniej, a w ubieglym tygodniu pobilam rekord 150 z jedego cycka w 10 minut :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja mam w papierze. Czyta się ją b. dobrze. Autor wykłada swoją teorię na temat trzech pierwszych miesięcy życia, w tym przyczyn tzw. kolki (ciekawa, można się z nią zgadzać lub nie) oraz podaje skuteczny sposób uspokajania niemowląt w tym wieku (mnie on nigdy nie zawiódł).

Nelly masz na myśli sposób "5s"?

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dopiero sie budzimy z nocy :) skrobiecie i skrobiecie :) ze az czytajac zapomnialam co mialam skomentowac :P czkawki zapamietalam i mamy je rzadko. Pierwszy seks bolal drugi juz bylo super :) u gina jeszcze nie bylam :P i sie nie spiesze jakos :P a mleka nie odciagam

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemozliwy jest. Tyle w nocy spal a jak wstal to pousmiechal sie troche, zmienilismy pampersa, dostal cycusia i znow spi :-) ale to pewnie krotka drzemka 30-40 min bedzie.

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja dawno nie podawalam Julce odciagnietego pokarmu, wiec trudno powiedziec. Kiedy zapytalam o to pediatre to mnie rozwalila odpowiedzia, ze powinnam podac tyle ile mam w piersi. Z iloscia bywa roznie, czasem odciagne 100, czasem mniej, a w ubieglym tygodniu pobilam rekord 150 z jedego cycka w 10 minut :-)
    masakra nigdy tyle nie odciagnelam na raz;) a jaki mialas odstep czasu od ostatniego karmienia?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś nie chciał zasnąć w nocy...i nie spal od 3 do 6...eh rzadko mu sie zdarza tak zdarza no ale...plus że po karmieniu do 5 lerzal w lozeczku i sobie gadał, od 5 musiał sie nim zająć. Wasze dzieciaki reż czasem tak dlugo nie spia w nocy?
    Ale za to miał przedni humor w nocy śmiał sie na maxa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:48

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Mam nadzieje, ze bedzie dobry bo wczoraj mielismy niezwykle ciezki dzien. Lilka spala jakies 30 minut a tak to non stop upominala sie o towarzystwo. Padla dopiero o 1:00 i pospała do 9:00!

Są promocje na stronie internetowej smyka, do -70% na ubranka. Zamówiłam kilka kompletów na 67.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:06

nick nieaktualny, ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a my też z mężem przytulamy się już jakiś czas, pierwszy raz po CC był taki sobie, ale to chyba przez mój strach, żeby nie zmajstrować kolejnego bobo:)

Zosia ma przynajmniej dwie czkawki w ciągu dnia i też daję cycusia i problem z głowy.

Byliśmy dziś na ważeniu i wizycie kontrolnej u pediatry, kupy dziś nie ma 9 dzień, ale kazała się nie martwić kupy może nie być nawet do 15-20 dni, jeżeli brzuszek miękki to się nie martwić...uff. Młoda waży 4,5 kg i jest z tych wagi lekkiej :)

My też prowadzimy dzień według łatwego planu i Zosia jest jakby spokojniejsza.

A dziewczyny które są na pampersach, na stronie feedo.pl promocje, może się któraś skusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:33

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pajac jest super :-)
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1099065541,ubranka-dla-dzieci-p

paradise lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też podaję ten Aciferol. Bałam sie że po zelazie będzie miał zatwardzenie ale jest ok. A wit C w kropelkach bezpośrednio po nim dajesz jej
    Nie, niedaje wit c.

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    masakra nigdy tyle nie odciagnelam na raz;) a jaki mialas odstep czasu od ostatniego karmienia?
    Wlasnie nie pamietam, ale to bylo w czasie przerwy nocnej, wiec pewnie po ok 6 godzinach. Tez bylam w szoku bo nogdy tyle nie odciagnelam, wczoraj w nocy z jednego cycka poszlo tylko 80 ml, wiwc na prawde roznie bywa z ta iloscia.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ