Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ha, nadrobiłam Was
a u Nas dobrze:) Franczesko już potrafi w pozycji pionowej utrzymać parę sekund sam główkę! oczywiście mu ja asekuruje, ale sie cieszę jak głupia, że silny synuś!
Poza gazami rano nie mamy innych problemów w sumie. Rzadko kupki są, ale u nas tak zawsze było;) Franulo gaduła, ogląda się za nami, śmieje i nawet "łatwy plan' jakoś sam z siebie wszedł w zycie:) myślę, że to kwestia czasu:) Ale sie udało:)
No nic, idę posiedzieć z mężem, a co!
aaa...i chrzciny mamy 24.01.i pytanie: macie bujaczki-hustawki? jeżeli tak, to jakie polecacie? bo chyba się skusimy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:46
-
pestka wrote:
ze spaniem tez Franulo miał fazę, że budził się częściej(tak zawsze 2 razy) i wczesniej miał dłuższe odstępy, bo aż 7h czasami, teraz 4 max 5, nie wiem dlaczego..no i gada przez sen, stęka, jęczy no masakra. ale mam nadzieję, że minie;) -
Aniqa wrote:Actiferol w saszetkach, rozpuszczam jej.
Ao12, zgadza sie.za niedlugo wprowadzimy marchewke, ale czas leci, i okres kolek ustaje, a ona juz taka kumata jest, smieje sie,wyciąga rączki ehh
Ja też podaję ten Aciferol. Bałam sie że po zelazie będzie miał zatwardzenie ale jest ok. A wit C w kropelkach bezpośrednio po nim dajesz jej?
Mam nadzieję ze kolki miną i u nas wraz z 3miesiacem, dziśKajtek jak zaczął nagle piszczec z bólu, widać było że to nie głód ani nie jego widzi mi się tylko coś mu dokuczalo i tak było mi go szkoda. Ciepły termoforek trochę pomaga i kapiel też rozluznia. A właśnie, rozpoznajecie już "rodzaje" płaczów swoich maluchów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 01:46
-
pestka wrote:ja odciagam na czarną godzinę, jak i jak mam ochote napić sie lampkę wina raz na jakiś czas;) wtedy po lampce odciągam po 4h 'złe mleko' a Franczesko dostaje moje z butli dobre:)
A na czarną godzinę to jak ostatnio, pierwszy raz w życiu stłuczke miałam i nie zdąrzyłabym go nakarmić, a tak mój M miał mleczko w zamrażarce
Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli? -
ataga4 wrote:Dziewczynki, czy któraś ma może w pdfie książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"?
A kto ją czytał i jak ocenia?ataga4 lubi tę wiadomość
-
A ja wam powiem ze wczoraj w ciągu dnia moje dziecko miało jakiś kryzys bo domagała się cyca co godzinę. I sobie myślę masakra będzie w nocy. Mnie jużpprzeszło choć osłabiona i myślę sobie najwyżej pierwszy raz dam mm jak.mi się będzie co godzinę budzić. I jak nakarmiłam ją o 21 to zasnęła i obudziła się na pierwsze karmienie o 3:30. Szybko wypiła cycka bo w 7 minut i śpi dalej. Boże, kochane dziecko. Jakby jej nie było :p W ciążyssię częściej budziłam w nocy niż teraz hehe. Idę dalej spać korzystając z okazji, że mam takiego grzecznego, słodziutkiego bobasa
MOI, Anoolka lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli?
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Nelly wrote:Ja mam w papierze. Czyta się ją b. dobrze. Autor wykłada swoją teorię na temat trzech pierwszych miesięcy życia, w tym przyczyn tzw. kolki (ciekawa, można się z nią zgadzać lub nie) oraz podaje skuteczny sposób uspokajania niemowląt w tym wieku (mnie on nigdy nie zawiódł).
Nelly masz na myśli sposób "5s"? -
Hej
my dopiero sie budzimy z nocy
skrobiecie i skrobiecie
ze az czytajac zapomnialam co mialam skomentowac
czkawki zapamietalam i mamy je rzadko. Pierwszy seks bolal drugi juz bylo super
u gina jeszcze nie bylam
i sie nie spiesze jakos
a mleka nie odciagam
-
MOI wrote:Ja dawno nie podawalam Julce odciagnietego pokarmu, wiec trudno powiedziec. Kiedy zapytalam o to pediatre to mnie rozwalila odpowiedzia, ze powinnam podac tyle ile mam w piersi. Z iloscia bywa roznie, czasem odciagne 100, czasem mniej, a w ubieglym tygodniu pobilam rekord 150 z jedego cycka w 10 minut
-
A mój dziś nie chciał zasnąć w nocy...i nie spal od 3 do 6...eh rzadko mu sie zdarza tak zdarza no ale...plus że po karmieniu do 5 lerzal w lozeczku i sobie gadał, od 5 musiał sie nim zająć. Wasze dzieciaki reż czasem tak dlugo nie spia w nocy?
Ale za to miał przedni humor w nocy śmiał sie na maxa;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:48
-
Dzień dobry!
Mam nadzieje, ze bedzie dobry bo wczoraj mielismy niezwykle ciezki dzien. Lilka spala jakies 30 minut a tak to non stop upominala sie o towarzystwo. Padla dopiero o 1:00 i pospała do 9:00!
Są promocje na stronie internetowej smyka, do -70% na ubranka. Zamówiłam kilka kompletów na 67.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:06
Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki a my też z mężem przytulamy się już jakiś czas, pierwszy raz po CC był taki sobie, ale to chyba przez mój strach, żeby nie zmajstrować kolejnego bobo:)
Zosia ma przynajmniej dwie czkawki w ciągu dnia i też daję cycusia i problem z głowy.
Byliśmy dziś na ważeniu i wizycie kontrolnej u pediatry, kupy dziś nie ma 9 dzień, ale kazała się nie martwić kupy może nie być nawet do 15-20 dni, jeżeli brzuszek miękki to się nie martwić...uff. Młoda waży 4,5 kg i jest z tych wagi lekkiej
My też prowadzimy dzień według łatwego planu i Zosia jest jakby spokojniejsza.
A dziewczyny które są na pampersach, na stronie feedo.pl promocje, może się któraś skusi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:33
-
nick nieaktualny
-
pestka wrote:masakra nigdy tyle nie odciagnelam na raz;) a jaki mialas odstep czasu od ostatniego karmienia?