X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha, nadrobiłam Was :D

a u Nas dobrze:) Franczesko już potrafi w pozycji pionowej utrzymać parę sekund sam główkę! oczywiście mu ja asekuruje, ale sie cieszę jak głupia, że silny synuś!

Poza gazami rano nie mamy innych problemów w sumie. Rzadko kupki są, ale u nas tak zawsze było;) Franulo gaduła, ogląda się za nami, śmieje i nawet "łatwy plan' jakoś sam z siebie wszedł w zycie:) myślę, że to kwestia czasu:) Ale sie udało:)

No nic, idę posiedzieć z mężem, a co!

aaa...i chrzciny mamy 24.01.:):) i pytanie: macie bujaczki-hustawki? jeżeli tak, to jakie polecacie? bo chyba się skusimy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2014, 21:46

iabql8x.png
    x8msush.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:

ze spaniem tez Franulo miał fazę, że budził się częściej(tak zawsze 2 razy) i wczesniej miał dłuższe odstępy, bo aż 7h czasami, teraz 4 max 5, nie wiem dlaczego..no i gada przez sen, stęka, jęczy no masakra. ale mam nadzieję, że minie;)
    U nas dokladnie to samo, steka przez sen, macha raczkami i dotyka buzki, domaga sie czesciej papu i nie spi jednorazowo tak dlugo jak wczesniej.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Actiferol w saszetkach, rozpuszczam jej.

Ao12, zgadza sie.za niedlugo wprowadzimy marchewke, ale czas leci, i okres kolek ustaje, a ona juz taka kumata jest, smieje sie,wyciąga rączki ehh

Ja też podaję ten Aciferol. Bałam sie że po zelazie będzie miał zatwardzenie ale jest ok. A wit C w kropelkach bezpośrednio po nim dajesz jej?

Mam nadzieję ze kolki miną i u nas wraz z 3miesiacem, dziśKajtek jak zaczął nagle piszczec z bólu, widać było że to nie głód ani nie jego widzi mi się tylko coś mu dokuczalo i tak było mi go szkoda. Ciepły termoforek trochę pomaga i kapiel też rozluznia. A właśnie, rozpoznajecie już "rodzaje" płaczów swoich maluchów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 01:46

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy któraś ma może w pdfie książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"?
    A kto ją czytał i jak ocenia?

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ja odciagam na czarną godzinę, jak i jak mam ochote napić sie lampkę wina raz na jakiś czas;) wtedy po lampce odciągam po 4h 'złe mleko' a Franczesko dostaje moje z butli dobre:)

A na czarną godzinę to jak ostatnio, pierwszy raz w życiu stłuczke miałam i nie zdąrzyłabym go nakarmić, a tak mój M miał mleczko w zamrażarce :)

Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli?

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Dziewczynki, czy któraś ma może w pdfie książkę "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy"?
    A kto ją czytał i jak ocenia?
    Ja mam w papierze. Czyta się ją b. dobrze. Autor wykłada swoją teorię na temat trzech pierwszych miesięcy życia, w tym przyczyn tzw. kolki (ciekawa, można się z nią zgadzać lub nie) oraz podaje skuteczny sposób uspokajania niemowląt w tym wieku (mnie on nigdy nie zawiódł).

ataga4 lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka i MOI, a dużo tego pokarmu odciągacie? Ile zjadają maluchy odciągniętego z butli?
    ja odciagam 120ml dziennie albo w półtorej dnia. Franek zjada raz 100mp raz 120 czy 130;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem ze wczoraj w ciągu dnia moje dziecko miało jakiś kryzys bo domagała się cyca co godzinę. I sobie myślę masakra będzie w nocy. Mnie jużpprzeszło choć osłabiona i myślę sobie najwyżej pierwszy raz dam mm jak.mi się będzie co godzinę budzić. I jak nakarmiłam ją o 21 to zasnęła i obudziła się na pierwsze karmienie o 3:30. Szybko wypiła cycka bo w 7 minut i śpi dalej. Boże, kochane dziecko. Jakby jej nie było :p W ciążyssię częściej budziłam w nocy niż teraz hehe. Idę dalej spać korzystając z okazji, że mam takiego grzecznego, słodziutkiego bobasa :)

MOI, Anoolka lubią tę wiadomość

3i49tv7325tdkkap.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja dawno nie podawalam Julce odciagnietego pokarmu, wiec trudno powiedziec. Kiedy zapytalam o to pediatre to mnie rozwalila odpowiedzia, ze powinnam podac tyle ile mam w piersi. Z iloscia bywa roznie, czasem odciagne 100, czasem mniej, a w ubieglym tygodniu pobilam rekord 150 z jedego cycka w 10 minut :-)

ataga4 lubi tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelly wrote:
    Ja mam w papierze. Czyta się ją b. dobrze. Autor wykłada swoją teorię na temat trzech pierwszych miesięcy życia, w tym przyczyn tzw. kolki (ciekawa, można się z nią zgadzać lub nie) oraz podaje skuteczny sposób uspokajania niemowląt w tym wieku (mnie on nigdy nie zawiódł).

Nelly masz na myśli sposób "5s"?

• Nelly Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak

km5svcqg6fuae1xg.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my dopiero sie budzimy z nocy :) skrobiecie i skrobiecie :) ze az czytajac zapomnialam co mialam skomentowac :P czkawki zapamietalam i mamy je rzadko. Pierwszy seks bolal drugi juz bylo super :) u gina jeszcze nie bylam :P i sie nie spiesze jakos :P a mleka nie odciagam

• Scęście Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemozliwy jest. Tyle w nocy spal a jak wstal to pousmiechal sie troche, zmienilismy pampersa, dostal cycusia i znow spi :-) ale to pewnie krotka drzemka 30-40 min bedzie.

pestka lubi tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Ja dawno nie podawalam Julce odciagnietego pokarmu, wiec trudno powiedziec. Kiedy zapytalam o to pediatre to mnie rozwalila odpowiedzia, ze powinnam podac tyle ile mam w piersi. Z iloscia bywa roznie, czasem odciagne 100, czasem mniej, a w ubieglym tygodniu pobilam rekord 150 z jedego cycka w 10 minut :-)
    masakra nigdy tyle nie odciagnelam na raz;) a jaki mialas odstep czasu od ostatniego karmienia?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój dziś nie chciał zasnąć w nocy...i nie spal od 3 do 6...eh rzadko mu sie zdarza tak zdarza no ale...plus że po karmieniu do 5 lerzal w lozeczku i sobie gadał, od 5 musiał sie nim zająć. Wasze dzieciaki reż czasem tak dlugo nie spia w nocy?
    Ale za to miał przedni humor w nocy śmiał sie na maxa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 10:48

iabql8x.png
    x8msush.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Mam nadzieje, ze bedzie dobry bo wczoraj mielismy niezwykle ciezki dzien. Lilka spala jakies 30 minut a tak to non stop upominala sie o towarzystwo. Padla dopiero o 1:00 i pospała do 9:00!

Są promocje na stronie internetowej smyka, do -70% na ubranka. Zamówiłam kilka kompletów na 67.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:06

Anoolka, ataga4 lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a my też z mężem przytulamy się już jakiś czas, pierwszy raz po CC był taki sobie, ale to chyba przez mój strach, żeby nie zmajstrować kolejnego bobo:)

Zosia ma przynajmniej dwie czkawki w ciągu dnia i też daję cycusia i problem z głowy.

Byliśmy dziś na ważeniu i wizycie kontrolnej u pediatry, kupy dziś nie ma 9 dzień, ale kazała się nie martwić kupy może nie być nawet do 15-20 dni, jeżeli brzuszek miękki to się nie martwić...uff. Młoda waży 4,5 kg i jest z tych wagi lekkiej :)

My też prowadzimy dzień według łatwego planu i Zosia jest jakby spokojniejsza.

A dziewczyny które są na pampersach, na stronie feedo.pl promocje, może się któraś skusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2014, 11:33

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pajac jest super :-)
    http://www.smyk.com/cool-club-pajac-rozmiar-62,p1099065541,ubranka-dla-dzieci-p

paradise lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Ja też podaję ten Aciferol. Bałam sie że po zelazie będzie miał zatwardzenie ale jest ok. A wit C w kropelkach bezpośrednio po nim dajesz jej
    Nie, niedaje wit c.

• MOI Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    masakra nigdy tyle nie odciagnelam na raz;) a jaki mialas odstep czasu od ostatniego karmienia?
    Wlasnie nie pamietam, ale to bylo w czasie przerwy nocnej, wiec pewnie po ok 6 godzinach. Tez bylam w szoku bo nogdy tyle nie odciagnelam, wczoraj w nocy z jednego cycka poszlo tylko 80 ml, wiwc na prawde roznie bywa z ta iloscia.

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ