X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Aniqa a trzyma juz sama glowke czy jeszcze nie? odbijasz ja jeszcze po jedzeniu?

duza pannica juz :)
    Tak,trzyma juz dawno, ostatnio juz sie podnosi sama jak sie chwyci, rwie sie do siedzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy z rossmanna są super, mi nawet bardziej pasują niż pampersy:p Już nie ma tej promocji 2 opakowania za 50 ale za to z kartą są po 26,9.
    Jesli chodzi o alkohol w domu to u mnie była tragedia, normalnie patologia. Mój ojciec już nie żyje i może niektóre z Was będą oburzone ale cieszę się z tego bo zrobił mi piekło z życia. Lepiej mi bez niego, zresztą moja mama tak samo myśli :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba wpadam w depresje :( Mam takiego doła że szkoda gadać, nawet nie mam siły i cierpliwości do małego. Cały czas myślę o tym nadchodzącym pobycie w szpitalu z Filipkiem i się non stop martwię :(

• Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, Hania super!

My dziś oczywiście w domu z dzieciakami. Nie mamy telewizji, więc nawet sylwestra z polsatem ani dwójką nie obejrzę ;) Machnę tylko szybko pizzę i deser bezowy (uwielbiam...). Wielkiej różnicy może nie będzie, bo nasze niestrudzone dzieciaki ostatnio zasypiają po 23!!! już Piotrusiowi obiecaliśmy, że będzie oglądał fajerwerki przez balkon, bo nie opłaca się go kłaść - na pewno się obudzi przez huk. No masakra, nasz trzylatek ma motorek w tyłeczku, od godziny 9 biega jak szalony i nawet nie usiądzie na chwilę i w ogóle się nie męczy i tak codziennie. Magdalenka pewnie spędzi Sylwestra przy cycu.

Ale ten rok szybko minął...Życzę wszystkim dużo zdrowia i pociechy z dzieciaków :)

pestka, paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny chyba wpadam w depresje :( Mam takiego doła że szkoda gadać, nawet nie mam siły i cierpliwości do małego. Cały czas myślę o tym nadchodzącym pobycie w szpitalu z Filipkiem i się non stop martwię :(
    Anoolka a co się dzieje? Przepraszaam, ominęłam chyba jakiaegoś posta?

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa cudna ta Twoja Hania! :) śliczna dziewczynka! I jak mądrze patrzy:)
    Franulo tez podtrzymuje zabawke ale to na razie tyle :P jejku to już 4 miesiące...ależ tez czas leci :)

u mnie w domu nie było nigdy problemów %, mój tata palił ale na szczęście rzucił. Mój M palił- ah głupi był głupi- ale udało mu się z moją pomocą rzucić, teraz pali e-papierosa. Jeszcze trochę i moje macki dosięgną i jego, bo nie chce zeby Franulo widział, że tatuś coś pali. na razie jeszcze nie czai, ale za jakiś czas..

Dziołchy wszystkiego najlepszego w nadchodzacym nowym roku! Żeby nasze maluchy ładnie trzymały głowki, zabawki, przewracały się na boki i smiały ile wlezie! :D
    no i zero gazów i kolek w 2015!
    buziaki kochane, szykujemy się powoli bo niedługo przyjaciele wpadają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 17:39

Kasiula09, paaolka, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka Nowy Rok bedzie lepszy :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Anoolka a co się dzieje? Przepraszaam, ominęłam chyba jakiaegoś posta?
    Filip musi iść do szpitala przez powiększone miedniczki nerkowe. Badanie które zasugerowali po USG będzie polegało na wprowadzeniu cewnika i kontrastu na żywca a o reszcie w ogóle boję się pomyśleć. W piątek będę dzwonić na oddział żeby umówić nas na konkretny termin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Anoolka Nowy Rok bedzie lepszy :)
    No właśnie ten nowy rok zacznie się pewnie od szpitala więc wcale nie lepiej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Anoolka, pamietaj ze takie dni mijają, teraz niemasz sily i cierpliwosci ale zobaczysz ze za niedlugo to sie zmieni. My mamy jestesmy silne,i wytrzymamy.

Anoolka, pestka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje z mile slowa o Hani. Hania juz spi,ja wysprzatalam mieszkanie,i czekam na kuzynke z mezem,bedzie male spotkanko.

• letty Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Nie za wcześnie na siadanie?

Ona sama siada, przecież jej nie sadzam :P książką nie przygniotę żeby leżała :) ja miałam 3 miesiące jak siedziałam i 7 jak chodziłam, kręgosłup zdrowy.

Anoolka, Anoolka, paaolka, ao12., lubek lubią tę wiadomość

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Ona sama siada, przecież jej nie sadzam :P książką nie przygniotę żeby leżała :) ja miałam 3 miesiące jak siedziałam i 7 jak chodziłam, kręgosłup zdrowy.
    U męża w rodzinie jest dziecko które chodziło jak miało 8 MSC wiec się nie dziwie.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wszystko na pewno bedzie dobrze, a ty musisz byc silna dla Filipka.

dziewczyny zycze wam wszystkiego najlepszego i szczesliwego Nowego Roku

Anoolka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Filip musi iść do szpitala przez powiększone miedniczki nerkowe. Badanie które zasugerowali po USG będzie polegało na wprowadzeniu cewnika i kontrastu na żywca a o reszcie w ogóle boję się pomyśleć. W piątek będę dzwonić na oddział żeby umówić nas na konkretny termin.

Moja znajoma też miała z tym problem. Miedniczka była powiększona ok 5 cm. Też maja robione badania w szpitalu poza usg, to badanie z cewnikiem, kontrastem. Byli w szpitalu chyba 3 dni. Ustalili że nic z tym nie będą robić i ich wypuścili. Teraz maja robic kontrolne usg i badania moczu. Piszę żeby pociszyc ze może nie będzie tak źle

Anoolka lubi tę wiadomość

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam nadzieje że skończy się tylko na kontrolowaniu tego i obejdzie się bez operacji. Filip po urodzeniu miał miedniczki wielkości 7 i 10 mm a po 2,5 msc 10mm i 20 mm i martwi mnie to że ta jedna się w takim tempie powiększyła o 100% :( Vilenka podnioslaś mnie trochę na duchu :)

• Vilenka Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny ja mam nadzieje że skończy się tylko na kontrolowaniu tego i obejdzie się bez operacji. Filip po urodzeniu miał miedniczki wielkości 7 i 10 mm a po 2,5 msc 10mm i 20 mm i martwi mnie to że ta jedna się w takim tempie powiększyła o 100% :( Vilenka podnioslaś mnie trochę na duchu :)

Czyli ze jest ok 1-2cm? To chyba nie ma tragedii :) musisz być dobrej myśli. Poza tym miedniczki też maja różne wymiary w zależności od napływu moczu. I warto robić usg na tym samym sprzęcie. Ai dzidziuś też badania zniósł dzielnie i nie miał po nich żadnych dolegliwości.

7u22flw1a3vjzwk7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U męża w rodzinie jest dziecko które chodziło jak miało 8 MSC wiec się nie dziwie.

Mój starszy brat poczynił swe pierwsze kroki mając 8miesięcy

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój właśnie wypił swoje ostatnie mleczko w tym roku za zdrowie forumowych koleżanek i kolegów oraz ich mam!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:57

Zielono mi:-))))), ao12., Kasiula09, Sisilla, paaolka, pestka lubią tę wiadomość

• MOI Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I stalo sie! Szczesliwego Nowego Roku! Niech bedzie jeszcze piekniejszy od poprzedniego! :-)

Zielono mi:-))))), Anoolka, ao12., Kasiula09, Sisilla, paaolka, pestka lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ