X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    paaolka ja ostatnio ogladalam tv i tam mowili zeby po bokach firaneczki wyciagnac zeby kupa sie nie wylewala i powiem wam ze jak ja przewijam to tak robie i nic nie wychodzi ale jak maz przewin ie to kupa po same plecy i po bokach wychodzi

Nam zaraz po porodzie polozna w szpitalu powiedziała właśnie o wyciaganiu tych falbanek, i tej wskazówki się trzymamy :-)

Edit: chociaż ten drugi raz kiedy kupa wypłyneła to było właśnie w Wigilię :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:55

• pestka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Wstawanie to za dużo powiedziane :-D, ale Kajtek chce sie unieść i stara się dzwignac główkę jak go łapię za rączki. Śmiesznie to wygląda :-) w rzeczywistości to unosi raptem ramiona i kark, ale nie odrywa od podłoża. Ja go na siłę nie ciagne, wszystko w swoim czasie.
    u nas tak samo :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Jaki to "styl"? Ja uwielbiam Johna Grishama i jego prawnicze thrillery :-)
    trillery! bardzo wciagające, polecam :) jak lubisz ten gatunek to z pewnościa Ci się spodobają :)

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do falbanek dziewczyny macie rację, ja tak robię od 2 tygodni i jest spoko, mąż jak zapomni to kupa po pachy.

Ja swego czasu to w herosi i w tekkena namiętnie grałam. Jakieś 2 lata temu kupiliśmy Play Stadion3 to tam czasem w batmana i podobne ;)

Mąż w gry to nie, ale ostatnio na AXN znalazłam dragon ball bajkę i do dziś żałuje że mu powiedziałam, bo od 16-17 to jest jego święty czas i to ogląda co dzień! amba czasem!

Paaolka, to widzę że w podobnych terminach miałyśmy ostatnie okresy, mój 15 stycznia i nie spieszy mi się do kolejnego!

Z innej beczki! Jeździcie na nartach? Bo ja w tam tym roku miałam swój pierwszy raz i to we Włoskich Dolomitach, i teraz jak patrzę na ten śnieg i tą atmosferę to tak mi się tęskni! W ogóle nasza Agatka "powstała" we Włoszech - rodzina się śmieje, że to dla tego taka czarnulka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:48

ataga4, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah! Agata usnęła mi przy tej piosence!
    https://www.youtube.com/watch?v=nFOLhtsyvMA chociaż słyszy ją 2 raz ;)
    może uda się coś zrobić na Sylwestra ;)

paaolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    trillery! bardzo wciagające, polecam :) jak lubisz ten gatunek to z pewnościa Ci się spodobają :)
    Ja też czytam trilery i moim ulubionym pisarzem jest Dean Koontz :)

pestka lubi tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Teściowa pochwaliła naleśniki hihi ;-)

Super :) no to widać, że musiały być pyszne :D
    ataga4 wrote:
    Paaolka widzę, że mamy ze sobą więcej wspólnego niż nam się wydaje... Jakbym czytała własną wypowiedź :-)

a no widzisz...ja to mam wrażenie ze w wielu domach niezbyt dobrze sie dzieje, bo co z jaką kolezanką nie rozmawiam to u większosci były jakies problemy rodzinne, najczesciej niestety przez alkohol..Ciesze sie ze mój Marek ani alkoholu ani papierosów nie lubi ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co to może być, że jak biorę Małą na ręce, to ta drze się i pręży do tyłu, w rogalika się robi. dzieje się tak jak chcę ją ustawić przodem do świata, lub dać na fasolkę,a jak dam ją przodem do mnie to jest wszystko ok?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie nosilam Nikusia przodem do swiata jakos sie boje ze jeszcze za maly

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 14:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja jeszcze nie nosilam Nikusia przodem do swiata jakos sie boje ze jeszcze za maly

a jak go przeważnie nosisz?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    O rety...to malutko :) u nas to zdarza sie dosc czesto...i nie wdaje mi sie ze żle pieluchy zakąłdam, po prostu Krzyś wali takie kupy że nie mieszczą się i musza wypłynąć ;) największa "niespodziankę" mieliśmy w wigilię, ubrany był elegancko w koszulowe body, białe spodenki, nawet muche mu założyłam, a w połowie wigilli trzeba było wszystko ściągać i myc go pod kranem :P nawet pod pachami miał kupe haha :D

A używamy od kilku dni pampersów 3 :)
    Sprobuj pampersow z rosmana,one maja sciagacz z tylu i kupa nie wyjdzie na plecy. ja tez uzywalam pampkow z pampersa ale jednak są ciut wieksze niz 3 z rosmana,i kupe mialam na plecach.a te 3 z rosmana sa idealne, no tylko nie zamieniaja siku w zel.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    a jak go przeważnie nosisz?
    twarza do mnie- podtrzymuje glowke i nogi robie w zabcie i podtrzymuje pupke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 15:04

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

hmm...a ja noszę tak małego bardzo często i mąż też...w sumie to szybko go tak zaczęliśmy nosić. On lubi bardzo tą pozycję ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:55

• paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Sprobuj pampersow z rosmana,one maja sciagacz z tylu i kupa nie wyjdzie na plecy. ja tez uzywalam pampkow z pampersa ale jednak są ciut wieksze niz 3 z rosmana,i kupe mialam na plecach.a te 3 z rosmana sa idealne, no tylko nie zamieniaja siku w zel.

Na razie mamy jeszcze sporo pampersów kupionych, bo jeszcze 3 paczki..ale moze jakąś małą tych rossmanowych kupię do wypróbowania ;) to są te babydream tak?

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

Ja też jeszcze nie nosiłam przodem do świata, a jak noszę do przodem do mnie tak jak Sylwia.
    Dzieci bardzo lubią pozycję przodem do świata bo wszystko widzą i mogą sie swobodnie rozglądać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 15:11

sylwia1985, Sisilla lubią tę wiadomość

• paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Mój Maciek też nie przepada za alkoholem, a papierosów nie pali :-)

No to fajnie :) ja wlasnie nie rozumiem jak niektórzy nie mogą sie obejsc bez tych używek...w rodzinie i wśród znajomych mam sporo osób które wynajdują kazdą możliwą okazje zeby sie napic..ech

Mam nadzieje ze Krzys pójdzie w ślady taty i tez nie bedzie go ciągneło do picia i palenia ;)

ataga4 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy pampres a teraz probuje dada i moze jeszcze wyprobuje z ciekawosci te z rossmana - zobaczymy ktore sie sprawdza lepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Na razie mamy jeszcze sporo pampersów kupionych, bo jeszcze 3 paczki..ale moze jakąś małą tych rossmanowych kupię do wypróbowania ;) to są te babydream tak?
    Tak te, jak chcesz to wysle ci w liscie z 2-3 sztuki na wyprobowanie.

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.rossnet.pl/Produkt/Babydream-Fun-Fit-pieluszki-dla-dzieci-Midi-3-4-9-kg-64-szt,116958,1666,6744
    czy te?

widze ze niedrogie sa w porownaniu do pampers ktore kosztuja prawie 50 zl nie w promocji

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ