Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
sylwia1985 wrote:paaolka ja ostatnio ogladalam tv i tam mowili zeby po bokach firaneczki wyciagnac zeby kupa sie nie wylewala i powiem wam ze jak ja przewijam to tak robie i nic nie wychodzi ale jak maz przewin ie to kupa po same plecy i po bokach wychodzi
Nam zaraz po porodzie polozna w szpitalu powiedziała właśnie o wyciaganiu tych falbanek, i tej wskazówki się trzymamy
Edit: chociaż ten drugi raz kiedy kupa wypłyneła to było właśnie w WigilięWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:55
-
ataga4 wrote:Wstawanie to za dużo powiedziane
, ale Kajtek chce sie unieść i stara się dzwignac główkę jak go łapię za rączki. Śmiesznie to wygląda
w rzeczywistości to unosi raptem ramiona i kark, ale nie odrywa od podłoża. Ja go na siłę nie ciagne, wszystko w swoim czasie.
-
co do falbanek dziewczyny macie rację, ja tak robię od 2 tygodni i jest spoko, mąż jak zapomni to kupa po pachy.
Ja swego czasu to w herosi i w tekkena namiętnie grałam. Jakieś 2 lata temu kupiliśmy Play Stadion3 to tam czasem w batmana i podobne
Mąż w gry to nie, ale ostatnio na AXN znalazłam dragon ball bajkę i do dziś żałuje że mu powiedziałam, bo od 16-17 to jest jego święty czas i to ogląda co dzień! amba czasem!
Paaolka, to widzę że w podobnych terminach miałyśmy ostatnie okresy, mój 15 stycznia i nie spieszy mi się do kolejnego!
Z innej beczki! Jeździcie na nartach? Bo ja w tam tym roku miałam swój pierwszy raz i to we Włoskich Dolomitach, i teraz jak patrzę na ten śnieg i tą atmosferę to tak mi się tęskni! W ogóle nasza Agatka "powstała" we Włoszech - rodzina się śmieje, że to dla tego taka czarnulkaWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 12:48
ataga4, paaolka, ao12. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ataga4 wrote:Teściowa pochwaliła naleśniki hihi
Superno to widać, że musiały być pyszne
ataga4 wrote:Paaolka widzę, że mamy ze sobą więcej wspólnego niż nam się wydaje... Jakbym czytała własną wypowiedź
a no widzisz...ja to mam wrażenie ze w wielu domach niezbyt dobrze sie dzieje, bo co z jaką kolezanką nie rozmawiam to u większosci były jakies problemy rodzinne, najczesciej niestety przez alkohol..Ciesze sie ze mój Marek ani alkoholu ani papierosów nie lubi -
co to może być, że jak biorę Małą na ręce, to ta drze się i pręży do tyłu, w rogalika się robi. dzieje się tak jak chcę ją ustawić przodem do świata, lub dać na fasolkę,a jak dam ją przodem do mnie to jest wszystko ok?
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:O rety...to malutko
u nas to zdarza sie dosc czesto...i nie wdaje mi sie ze żle pieluchy zakąłdam, po prostu Krzyś wali takie kupy że nie mieszczą się i musza wypłynąć
największa "niespodziankę" mieliśmy w wigilię, ubrany był elegancko w koszulowe body, białe spodenki, nawet muche mu założyłam, a w połowie wigilli trzeba było wszystko ściągać i myc go pod kranem
nawet pod pachami miał kupe haha
A używamy od kilku dni pampersów 3 -
Aniqa wrote:Sprobuj pampersow z rosmana,one maja sciagacz z tylu i kupa nie wyjdzie na plecy. ja tez uzywalam pampkow z pampersa ale jednak są ciut wieksze niz 3 z rosmana,i kupe mialam na plecach.a te 3 z rosmana sa idealne, no tylko nie zamieniaja siku w zel.
Na razie mamy jeszcze sporo pampersów kupionych, bo jeszcze 3 paczki..ale moze jakąś małą tych rossmanowych kupię do wypróbowaniato są te babydream tak?
-
sylwia1985 wrote:ja jeszcze nie nosilam Nikusia przodem do swiata jakos sie boje ze jeszcze za maly
Ja też jeszcze nie nosiłam przodem do świata, a jak noszę do przodem do mnie tak jak Sylwia.
Dzieci bardzo lubią pozycję przodem do świata bo wszystko widzą i mogą sie swobodnie rozglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 15:11
sylwia1985, Sisilla lubią tę wiadomość
-
ataga4 wrote:Mój Maciek też nie przepada za alkoholem, a papierosów nie pali
No to fajnieja wlasnie nie rozumiem jak niektórzy nie mogą sie obejsc bez tych używek...w rodzinie i wśród znajomych mam sporo osób które wynajdują kazdą możliwą okazje zeby sie napic..ech
Mam nadzieje ze Krzys pójdzie w ślady taty i tez nie bedzie go ciągneło do picia i paleniaataga4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaaolka wrote:Na razie mamy jeszcze sporo pampersów kupionych, bo jeszcze 3 paczki..ale moze jakąś małą tych rossmanowych kupię do wypróbowania
to są te babydream tak?
paaolka lubi tę wiadomość