X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Smaze dziś naleśniki :-)

Mniammmm..uwielbiam naleśniki :) na pewno wyszły Ci pyszne :)
    Ja tez miałam ostatnio ochotę ale dżemy od babci mi sie skończyły...musze chyba kupić jakies dobre dżemiki i tez sobie usmażę :D

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa ale fajnie, Hania juz 4 mce ma :) czas pędzi jak szalony :)

Mnie też napełniają nadzieją Twoje posty o Hani, bo pamietam jak miałas z nią cięzko a teraz prawie ciągle ją chwalisz i widać że mozesz sie w końcu cieszyc macierzyńswtem :) u nas kolek moze nie ma, ale gazy męczące ciagle wybudzają mi małego, tak ze nieraz nad ranem płacze i nie wiem jak mu wtedy pomóc...tez mam nadzieje ze koło 3 mca problemy ustaną. I ze taki roześmiany jak Twója Hania będzie :)

ataga4, Aniqa lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i skonczylo sie na 500 zl :( moj maz wrocil po 23 :( samochod padl wiec czeka go naprawa a my sie nigdzie nie ruszymy przez najblizsze dni
    u nas noc w miare dobra - ale w dzien dal mi popalic bo tylko ja sie ni zajmowalam tesciowka przylazila ale nie raczyla pomoc tylko narzekala. Jak byli moi rodzice to oczywiscie ze mowila ze bawi go ze zostaje z nim - podlizywala sie jak tylko mogla ze niby mega nam pomaga a jak zostanie z nim czasami na godzine bo musimy jechac cos zalatwic to wielko hohoho ze mega pomaga a ja kurna wczoraj nie mialam czasu zjesc kolacji ani sie wykapac bo maly marudzil i musialam czekac na meza az przyjedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 10:35

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    U nas do tej pory tylko 2 razy zdarzyło sie że kupa wyszła plecami albo bokiem :-D

O rety...to malutko :) u nas to zdarza sie dosc czesto...i nie wdaje mi sie ze żle pieluchy zakąłdam, po prostu Krzyś wali takie kupy że nie mieszczą się i musza wypłynąć ;) największa "niespodziankę" mieliśmy w wigilię, ubrany był elegancko w koszulowe body, białe spodenki, nawet muche mu założyłam, a w połowie wigilli trzeba było wszystko ściągać i myc go pod kranem :P nawet pod pachami miał kupe haha :D

A używamy od kilku dni pampersów 3 :)

MOI, Aniqa lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielono mi ja tez karmie tylko cycusiem ale ostatnio brzuch mnie boli tak jak przed @ chociaz bylam ostatnio u gina i mowil ze jeszcze sie nie zanosi na @ wiec moze to hormony sie stabilizuja

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paradise Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszy okres miałam ok 8 tygodnia po porodzie ale ja nie karmie sama piersia więc może dlatego też tak szybko.

Co do siadania też narazie nie potrafię sobie tego wyobrazic.

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka ja ostatnio ogladalam tv i tam mowili zeby po bokach firaneczki wyciagnac zeby kupa sie nie wylewala i powiem wam ze jak ja przewijam to tak robie i nic nie wychodzi ale jak maz przewin ie to kupa po same plecy i po bokach wychodzi

Sroka, ao12. lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie bez okresu :) i mam nadzieje ze w najbliższym czasie sie nie pojawi :D ostatni był 11 stycznia, czyli prawie rok temu :P

Sroka lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    paaolka ja ostatnio ogladalam tv i tam mowili zeby po bokach firaneczki wyciagnac zeby kupa sie nie wylewala i powiem wam ze jak ja przewijam to tak robie i nic nie wychodzi ale jak maz przewin ie to kupa po same plecy i po bokach wychodzi

o no to spróbuje tak robić :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:

ja tez za każdym razem wyciągam i póki co tylko raz kupka sie wylała ale to było mega dużo po trzech dniach

preg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mówicie o tych grach to ani ja ani mój M wcale nie gra woli sobie na lapku obejrzeć jakiś film, za to kiedyś namiętnie graliśmy oboje w gre w farme na nk.

preg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Poczytaj mój pamiętnik... Nie jesteś sama... :) Głowa do góry, naprawdę przychodzą w końcu lepsze dni :)

Bergo, Twój pamiętnik podczytuje prawie na bieżąco :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie gramy w nic :( ja czasem tylko ogladam seriale albo programy na tvn player. Czekam wlasnie na klientke bo na 13 ma przyjsc na makijaz no i niestety musialam poprosic tesciowke zeby z Nikusiem zostala wiec zostanie tzn bedzie w drugim pokoju .
    Wkurzylam sie bo maz pojechal samochodem tesciow do pracy jeszcze zlozyc o zapomoge bo u nich mozna i podbic kwestionariusz do zlobka - zobaczymy co z tego wyjdzie ale wkurzylam sie bo zrobil burdel rano i powiedzial zeby nie sprzatac a ja no ok ( przeciez nie bede za kazdym razem po nim sprzatac) i przyszla tesciowka i zaczela skladac mu rzeczy a ja do niej zeby nie sprzatala bo niech sie sam nauczy ze musi po sobie posprzatac a ona poukladala wszystko - wkurza mnie to bo zagladala do kazdej szafki co gdzie jest - kurde ona mnie wogole nie slucha - az kipie ze zlosci brrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2014, 11:53

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    letty wrote:
    Potrafimy już siedzieć 2 sek :) podnosi się sama z pozycji pół leżącej czyli leżaczka. Jak jest na kolanach to potrafi siedzieć koło 30 sek, dłużej nie pozwalam.

Nie za wcześnie na siadanie?

lubek lubi tę wiadomość

• paradise Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy dam radę jeszcze dzisiaj tutaj zajrzeć więc już teraz życzę Wam miłej zabawy i szczęśliwego Nowego Roku. Powiem Wam, że równy rok temu podczas składania sobie życzeń noworocznych zdecydowaliśmy że czas zacząć staranka a już tego Sylwestra spędzimy w trójkę - niesamowite :)

Zielono mi:-))))), Kasiula09, ataga4, sylwia1985, lubek lubią tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tym siadaniem? Mozna sadzac dziecko? I jak lapiecie je za raczki to probuje wstawac? Jakos nie moge sobie tego wyobrazic =-O

Wstawanie to za dużo powiedziane :-D, ale Kajtek chce sie unieść i stara się dzwignac główkę jak go łapię za rączki. Śmiesznie to wygląda :-) w rzeczywistości to unosi raptem ramiona i kark, ale nie odrywa od podłoża. Ja go na siłę nie ciagne, wszystko w swoim czasie.

MOI, pestka lubią tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:

Co do jedzenia mojego małego to powiem Ci ze on tez by ciągle jadł..czy w dzien czy w nocy to średnio co 1,5 - 2 godzin je, a jak ma gorszy humor to znacznie czesciej, ja nie wiem jak mam te przerwy miedzy karmieniami wydłużyc, bo pokarmu mam tez duzo i wczoraj nad ranem mineły 2 godz od ostatniego karmienia, maly jeszcze spał a mi juz cała piżama sie zalała mlekiem i posciel tez była mokra...jakbym zaczela odciągac to bedzie sygnał dla piersi ze mają produkowac wiecej niz mały potrzebuje no i nie wiem jak to unormowac..

Paaolka, ja mam tak samo, tzn w dzień karmie go co 1,5-2 godz, więc wydaje mi sie ze ciągle wisi przy piersi, w nocy jest lepiej, bo pierwszy nocny sen trwa 3-4 godzin, a potem znów co 2 godz. Chcociaz dziś druga przerwa byla 3h ale kolejne juz 1,5... Ale też nie wiem jak mu wydłużyć te dzienne karmienia. Może ktos2 zna jakiś sprawdzony sposób?
    U mnie pokarmu jest tak na styk, wcześniej odciagalam jak piersi byly pelne a spodziewałam sie ze mały pospi jeszcze min godzinę, ale ostatnio wylalam chyba ze 140ml mleka bo za długo stało w lodówce niewykorzystane więc teraz już nie odcigam. W razie co to mam trochę zamrozonego mleczka. I 2 puchy mm na czarną godzinę :-D

paaolka lubi tę wiadomość

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:54

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    choc teraz namietnie czytam Harlana Cobena jak karmię Franciszka, albo jak on drzemie i chce sie odprężyć :) już zaliczyłam 6 książek ;)

Jaki to "styl"? Ja uwielbiam Johna Grishama i jego prawnicze thrillery :-)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:55

‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ