X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powysylalam wam zaproszenia do przyjaciolek. Patrze kogo jeszcze pominelam i uzupelnie braki.

paaolka, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewuszki, korzysta któraś z was z elektronicznej niani? Zamierzam kupić i szperam na allegro i nie mogę się zdecydować ;-)

my mamy z baby ono i jestem zadowolona

age.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja bym zawsze próbowała na Twoim miejscu rodzić naturalnie chyba że są jakieś przeciwwskazania. Bo znam dziewczyny ktore rodziły naturalnie i nawet 4500g. Także nie ma się co nastawiać. Jeśli tylko dasz radę to bym wolała próbować

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra weź poprawke na to że to jest waga przyblizona, jak pisalas +/-
    Na tydzień przed porodem wg usg wyszlo ze dziecko waży 4kg, a w rzeczywistości 3700.
    Nie doradze Ci bo w sumie nie mam zdania na ten temat. Urodziłam sn, było długo i ciężko, potem też długo dochodziłam do siebie, ale to już było (i nie wróci wiecej...:-D ;-) ) Bałam się rodzić duże dziecko, i do ostatniej chwili nie wiedzialam jaki będzie bo w szpitalu nie zrobili mi usg. Ale dałam radę i to jest najważniejsze. Z cesarkami też jest różnie, rany się różnie goja.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie słyszałam o tym schynieciu i teraz sie boje bo mojemu małemu kiedyś tak główka poleciała jak był malutki, a potem jak chodzilismy na masaze na kolki pani mówiła że się przechyla jakoś na bok, boże żeby to nie to.

Antoś w sylwestra obudził się przed północą i nie mógł zasnąć pprzez petardy, My z mężem zaraz po połnocy tez spać poszliśmy, ale dzisiaj mój maluszek pospał do 6:30 od 20 :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo ja tez mialam dola na poczatku- maly ciagle beczal, tesciowka wkurzala i to okropnie bolace krocze i nieprzespane noce- czulam sie jak zombie i marzylam zeby wrocic do tego stanu sprzed ciazy ale teraz za nic w swiecie nie cofnelabym czasu a teraz jest o wiele lepiej jak juz kontaktuje

pestka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
    mi tez mowili ze Nikus sie urodzi duzy bo mialam cukrzyce - gin mowil ze 4 kg napewno bedzie wazyl a tutaj urodzil sie z waga 3450 wiec nie taki duzy jak wynikalo z usg ale jak ja bym mogla cofnac czas to napewno bym chciala cesarke bo teraz mam mnostwo problemow z kroczem ale nie bede sie rozpisywac :( ale od porodu serduchowalismy tylko raz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dlatego u nas na wsi chodzą z dziećmi do jakiś babek na "masaże". To chyba o to schynięcie chodzi. U nas Małgoś nie płakała nigdy za dużo, więc teściowa nie poruszała tego tematu, ale jeszcze przed porodem mówiła, że na pewno trzeba będzie dziecko "masować".

Ja mam nianię Avent Dect i jest zadowolona. Jest bardzo prosta w obsłudze i bardzo czuła.

Dziś Małgoś obudziła się o 1 na jedzenie i postanowiła przez godzinę się bawić. Nie było mowy o spaniu. Na szczęście jak już zasnęła to spała do 7, a potem do 10 :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikulek

1551661_smm.jpg

Sroka, tofirus, ao12., paaolka, Kasiula09, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas mojej Agatce tez kiedyś tak główka uleciała. Teraz tez tylko o tym myślę żeby nic jej nie było. Idę w poniedziałek do pediatry na kontorlę. Ale jak się o to zapytać? Czy jak powiem schnięcie to będzie wiedzieć o co chodzi?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Ja urodziłam Antka 4340. Jakiś czas przed porodem wiedziałam, że jest duży, około 3600. Dwa dni przed porodem lekarz w szpitalu stwierdził że mały ma jakieś 3500 n 3600. Pomyślałam, że poprzednie Usg było obciążone dużym błędem i pewnie był spory, ale zawyzylo, a teraz może trochę zanizyli i w sumie do 4 kg nie dociagnie:-) podczas porodu myślałam więc, że wszystko jest tak, jak być powinno. Do momentu aż zaczęli szeptac między sobą. To było jednak spowodowane ulozeniem młodego, bo szedł ręką do przodu i tak też się urodził. Poród może i był ciężki no parlam okolo 1,5 do 2 godzin. W karcie wpisali, że godzinę i ze wdychalam gaz , a to nie prawda. Dałam radę bez znieczulenia. Miałam standardowe nacięcie, które super się zagoilo. Mam też szew na szyjce i chyba kilka gdzieś w "środku", ale nie wiąże się to z żadnym bólem. Po porodzie dochodzilam do siebie dosyć długo, bo to był mega wysiłek, ale zawsze chciałam rodzić naturalnie. Siostra miała cesarke że wskazań i przeszła to bardzo ciężko, prawie straciła macice , a ma 25 lat.
    Zawsze i wszędzie może coś pójść nie tak, nie można tak o tym myśleć. Grunt to pozytywne nastawienie:-) powodzenia!:-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do szpitala idziemy najprawdopodobniej w środę, juz mam mega stresa ehh.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny do szpitala idziemy najprawdopodobniej w środę, juz mam mega stresa ehh.
    Anoolka nastaw się pozytywnie,dziewczyny pisały,że może skończy się tylko na obserwacji.Trzymam kciuki :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Anoolka nastaw się pozytywnie,dziewczyny pisały,że może skończy się tylko na obserwacji.Trzymam kciuki :-)
    Oprócz tego ze boję się o jego zdrowie to boje się tez ze nie dam sobie tam rady z Filipem, co innego w domu a co innego w szitalu

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...ja mam nianię elektroniczną baby ono...i jestem bardzo zadowolona...mała śpi na górze a ja w tym czasie buszuje na dole...cudowne urządzenie!

Sroka lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, wiem szpital przytłacza i nie jest to samo co dom. Ale nastawienie jest ważne. Trzymam kciuki ze wszystko będzie dobrze i szybko to zleci!

P.S. ja dalej nie mam zaproszenia do przyjaciółek :P

Anoolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wiem szpital nie jest fajny ale czasem trzeba, bede trzymac kciuki za Filipka na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko wrocicie do domku

age.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie mam.

Anoolka kciuki za Was

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam teraz TVN 24 i jest afera z tymi przychodniami. Ojciec przyszedł z Maluchem około 6 miesięcy na sczepienie i nie dostanie, bo szpital do którego go skierowano nie ma szczepionki, a karta szczepień dziecka jest w zamkniętym ośrodku zdrowia.
    PARANOJA! Ten kraj schodzi na psy. Mam nadzieję, że jak ja wybiorę się w poniedziałek do pediatry, to mnie nic nie zaskoczy!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ