X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • kasiakra Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?

relgtgf6uee8xud8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powysylalam wam zaproszenia do przyjaciolek. Patrze kogo jeszcze pominelam i uzupelnie braki.

paaolka, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Dziewuszki, korzysta któraś z was z elektronicznej niani? Zamierzam kupić i szperam na allegro i nie mogę się zdecydować ;-)

my mamy z baby ono i jestem zadowolona

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra ja bym zawsze próbowała na Twoim miejscu rodzić naturalnie chyba że są jakieś przeciwwskazania. Bo znam dziewczyny ktore rodziły naturalnie i nawet 4500g. Także nie ma się co nastawiać. Jeśli tylko dasz radę to bym wolała próbować

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakra weź poprawke na to że to jest waga przyblizona, jak pisalas +/-
    Na tydzień przed porodem wg usg wyszlo ze dziecko waży 4kg, a w rzeczywistości 3700.
    Nie doradze Ci bo w sumie nie mam zdania na ten temat. Urodziłam sn, było długo i ciężko, potem też długo dochodziłam do siebie, ale to już było (i nie wróci wiecej...:-D ;-) ) Bałam się rodzić duże dziecko, i do ostatniej chwili nie wiedzialam jaki będzie bo w szpitalu nie zrobili mi usg. Ale dałam radę i to jest najważniejsze. Z cesarkami też jest różnie, rany się różnie goja.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nigdy nie słyszałam o tym schynieciu i teraz sie boje bo mojemu małemu kiedyś tak główka poleciała jak był malutki, a potem jak chodzilismy na masaze na kolki pani mówiła że się przechyla jakoś na bok, boże żeby to nie to.

Antoś w sylwestra obudził się przed północą i nie mógł zasnąć pprzez petardy, My z mężem zaraz po połnocy tez spać poszliśmy, ale dzisiaj mój maluszek pospał do 6:30 od 20 :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo ja tez mialam dola na poczatku- maly ciagle beczal, tesciowka wkurzala i to okropnie bolace krocze i nieprzespane noce- czulam sie jak zombie i marzylam zeby wrocic do tego stanu sprzed ciazy ale teraz za nic w swiecie nie cofnelabym czasu a teraz jest o wiele lepiej jak juz kontaktuje

pestka lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
    mi tez mowili ze Nikus sie urodzi duzy bo mialam cukrzyce - gin mowil ze 4 kg napewno bedzie wazyl a tutaj urodzil sie z waga 3450 wiec nie taki duzy jak wynikalo z usg ale jak ja bym mogla cofnac czas to napewno bym chciala cesarke bo teraz mam mnostwo problemow z kroczem ale nie bede sie rozpisywac :( ale od porodu serduchowalismy tylko raz :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 10:42

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dlatego u nas na wsi chodzą z dziećmi do jakiś babek na "masaże". To chyba o to schynięcie chodzi. U nas Małgoś nie płakała nigdy za dużo, więc teściowa nie poruszała tego tematu, ale jeszcze przed porodem mówiła, że na pewno trzeba będzie dziecko "masować".

Ja mam nianię Avent Dect i jest zadowolona. Jest bardzo prosta w obsłudze i bardzo czuła.

Dziś Małgoś obudziła się o 1 na jedzenie i postanowiła przez godzinę się bawić. Nie było mowy o spaniu. Na szczęście jak już zasnęła to spała do 7, a potem do 10 :)

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikulek

1551661_smm.jpg

Sroka, tofirus, ao12., paaolka, Kasiula09, Sisilla, pestka lubią tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas mojej Agatce tez kiedyś tak główka uleciała. Teraz tez tylko o tym myślę żeby nic jej nie było. Idę w poniedziałek do pediatry na kontorlę. Ale jak się o to zapytać? Czy jak powiem schnięcie to będzie wiedzieć o co chodzi?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Ja urodziłam Antka 4340. Jakiś czas przed porodem wiedziałam, że jest duży, około 3600. Dwa dni przed porodem lekarz w szpitalu stwierdził że mały ma jakieś 3500 n 3600. Pomyślałam, że poprzednie Usg było obciążone dużym błędem i pewnie był spory, ale zawyzylo, a teraz może trochę zanizyli i w sumie do 4 kg nie dociagnie:-) podczas porodu myślałam więc, że wszystko jest tak, jak być powinno. Do momentu aż zaczęli szeptac między sobą. To było jednak spowodowane ulozeniem młodego, bo szedł ręką do przodu i tak też się urodził. Poród może i był ciężki no parlam okolo 1,5 do 2 godzin. W karcie wpisali, że godzinę i ze wdychalam gaz , a to nie prawda. Dałam radę bez znieczulenia. Miałam standardowe nacięcie, które super się zagoilo. Mam też szew na szyjce i chyba kilka gdzieś w "środku", ale nie wiąże się to z żadnym bólem. Po porodzie dochodzilam do siebie dosyć długo, bo to był mega wysiłek, ale zawsze chciałam rodzić naturalnie. Siostra miała cesarke że wskazań i przeszła to bardzo ciężko, prawie straciła macice , a ma 25 lat.
    Zawsze i wszędzie może coś pójść nie tak, nie można tak o tym myśleć. Grunt to pozytywne nastawienie:-) powodzenia!:-D

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny do szpitala idziemy najprawdopodobniej w środę, juz mam mega stresa ehh.

• ao12. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dziewczyny do szpitala idziemy najprawdopodobniej w środę, juz mam mega stresa ehh.
    Anoolka nastaw się pozytywnie,dziewczyny pisały,że może skończy się tylko na obserwacji.Trzymam kciuki :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Anoolka nastaw się pozytywnie,dziewczyny pisały,że może skończy się tylko na obserwacji.Trzymam kciuki :-)
    Oprócz tego ze boję się o jego zdrowie to boje się tez ze nie dam sobie tam rady z Filipem, co innego w domu a co innego w szitalu

• theagnes87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...ja mam nianię elektroniczną baby ono...i jestem bardzo zadowolona...mała śpi na górze a ja w tym czasie buszuje na dole...cudowne urządzenie!

Sroka lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka, wiem szpital przytłacza i nie jest to samo co dom. Ale nastawienie jest ważne. Trzymam kciuki ze wszystko będzie dobrze i szybko to zleci!

P.S. ja dalej nie mam zaproszenia do przyjaciółek :P

Anoolka lubi tę wiadomość

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wiem szpital nie jest fajny ale czasem trzeba, bede trzymac kciuki za Filipka na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko wrocicie do domku

preg.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja nie mam.

Anoolka kciuki za Was

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam teraz TVN 24 i jest afera z tymi przychodniami. Ojciec przyszedł z Maluchem około 6 miesięcy na sczepienie i nie dostanie, bo szpital do którego go skierowano nie ma szczepionki, a karta szczepień dziecka jest w zamkniętym ośrodku zdrowia.
    PARANOJA! Ten kraj schodzi na psy. Mam nadzieję, że jak ja wybiorę się w poniedziałek do pediatry, to mnie nic nie zaskoczy!

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ