X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy w nowym roku i życzymy, żeby wszystkie plany udało się Wam zrealizować :)
    28uptm1.jpg

Sisilla, paaolka, sylwia1985, ataga4, Pauletta, MOI, ao12., tofirus lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U męża w rodzinie jest dziecko które chodziło jak miało 8 MSC wiec się nie dziwie.
    Ja siadałam jak miała 3,5 mca, a dokładnie w 12 miesiącu życia jeździłam na trójkołowym rowerku. Są takie przypadki. Potem wyrównałam tempo rozwoju i przestałam tak szaleńczo wyprzedzać.

Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka zgadzam się z tobą w 100%, ja przy pierwszym dziecku nigdy się nie spotkałam z pojęciem "schynięcia" i może dobrze, bo zaraz bym się czegoś doszukiwała, a tak teraz też wolę nie czytać co to. A zabobonną też nie jestem i kokardki nie przyczepiam do wózka, co moją zabobonną teściową doprowadza do szału ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:05

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny a czy w jakikolwiek sposob pielegnujecie uszka? Polozna zalecila mi podanie raz na miesiac po jednej kropli cieklej parafiny na kazde uszko. Slyszalyscie o tym?

MOI ja nic na temat zakraplania parafiny nie slyszałam...mi na szkole rodzenia zalecali wacikiem maczanym w przegotowanej wodzie przemywać codziennie uszy i tyle, ale sama zaczelam wlasnie stosowac tez spray Otomer baby o którym wczesniej juz pisałam ;)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ja siadałam jak miała 3,5 mca, a dokładnie w 12 miesiącu życia jeździłam na trójkołowym rowerku. Są takie przypadki. Potem wyrównałam tempo rozwoju i przestałam tak szaleńczo wyprzedzać.

Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Pozdrawiamy w nowym roku i życzymy, żeby wszystkie plany udało się Wam zrealizować :)
    28uptm1.jpg

Piękna mama :) Przemuś tez cudny i taki elegancki :)

Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa :)
    Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:15

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo slicznie wygladacie:)

ja tez takiego pojecia nigdy nie slyszalam jak ,, schyniecie,,

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?
    Rodzice mi to niedawno opowiadali- złapałam za szczebelki łóżeczka i usiadłam. :) A z mówieniem nie wiem, muszę zapytać.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super wygladasz :-)

ja tego schyniecia tez nigdy nie slyszalam i troche sie przerazilam jak o tym przeczytalam

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wygladasz kwitnąco :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo przeczytalam twoj pamietnik- sliczny a focie przecudasne. Pisalas tam o aferze na ovu? konkretnie o co chodzi?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:58

• Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Piękna mama :) Przemuś tez cudny i taki elegancki :)

Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa :)
    Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej :)
    Dziękuję :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super! Pozazdrościć. Ja jak siedzę cały dzień w domu to generalnie mam piżama lub dress party:D

Też nie chce mi się wierzyć w te schnięcia. Wazne żeby trzymać główkę. Aa w te czary starszych babek żeby zdjąć uroki to też zabobony wg mnie.

Ja uszka też przykrywamy tylko wacikiem i jak jest jakaś wydzielina to biorę patyczek i po małżowinie jeżdżę. Myślę właśnie nad jakimś sprejem do czyszczenia

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Bergo przeczytalam twoj pamietnik- sliczny a focie przecudasne. Pisalas tam o aferze na ovu? konkretnie o co chodzi?
    Chodzi o to, że miałam bardzo trudne początki z dzieckiem, z jego zdrowiem itd. Miałam strasznego doła i napisałam, że dziecko kocham, ale macierzyństwa jako takiego nienawidzę. I się zaczęło! Strasznie mi się oberwało!

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, korzysta któraś z was z elektronicznej niani? Zamierzam kupić i szperam na allegro i nie mogę się zdecydować ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nianie z monitorem oddechu firmy Angelcare...super sprzęcik. Z tej firmy sa tez same nianie i np.moja kumpela ma i jest zadowolona

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Chodzi o to, że miałam bardzo trudne początki z dzieckiem, z jego zdrowiem itd. Miałam strasznego doła i napisałam, że dziecko kocham, ale macierzyństwa jako takiego nienawidzę. I się zaczęło! Strasznie mi się oberwało!

Nikt nie moze Cie osądzać,nie wiedząc co przeżywałaś. Wszyscy wiemy ze macierzyństwo nie jest łatwe jezeli maluszka kolki męczą ,czy sa jakies inne kłopoty z jego zdrowiem. Wtedy myslenice mamy różne ale potem się to zmienia i to die liczy. Zdrówka kochana dla Was :)

U mnie Julcia pojedzona na pierwszym dzis karmieniu poszla odrazu spać!

Bergo lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja mam nianie z monitorem oddechu firmy Angelcare...super sprzęcik. Z tej firmy sa tez same nianie i np.moja kumpela ma i jest zadowolona
    Ja też mam nianię z monitorem oddechu Angelacare...jesteśmy zadowoleni z niego, brak szkodliwych fal :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również mamy angelcare i polecam!

Cholercia u nas zaś katar! Tym razem mega gęsty:/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ