Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Anoolka wrote:U męża w rodzinie jest dziecko które chodziło jak miało 8 MSC wiec się nie dziwie.
Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość
-
Paaolka zgadzam się z tobą w 100%, ja przy pierwszym dziecku nigdy się nie spotkałam z pojęciem "schynięcia" i może dobrze, bo zaraz bym się czegoś doszukiwała, a tak teraz też wolę nie czytać co to. A zabobonną też nie jestem i kokardki nie przyczepiam do wózka, co moją zabobonną teściową doprowadza do szału
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:05
paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość
-
MOI wrote:Dziewczyny a czy w jakikolwiek sposob pielegnujecie uszka? Polozna zalecila mi podanie raz na miesiac po jednej kropli cieklej parafiny na kazde uszko. Slyszalyscie o tym?
MOI ja nic na temat zakraplania parafiny nie slyszałam...mi na szkole rodzenia zalecali wacikiem maczanym w przegotowanej wodzie przemywać codziennie uszy i tyle, ale sama zaczelam wlasnie stosowac tez spray Otomer baby o którym wczesniej juz pisałamMOI lubi tę wiadomość
-
Bergo wrote:Ja siadałam jak miała 3,5 mca, a dokładnie w 12 miesiącu życia jeździłam na trójkołowym rowerku. Są takie przypadki. Potem wyrównałam tempo rozwoju i przestałam tak szaleńczo wyprzedzać.
Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?
-
Bergo wrote:Pozdrawiamy w nowym roku i życzymy, żeby wszystkie plany udało się Wam zrealizować
Piękna mamaPrzemuś tez cudny i taki elegancki
Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa
Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:15
-
Sisilla wrote:Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?
A z mówieniem nie wiem, muszę zapytać.
-
paaolka wrote:Piękna mama
Przemuś tez cudny i taki elegancki
Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa
Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej -
Bergo super! Pozazdrościć. Ja jak siedzę cały dzień w domu to generalnie mam piżama lub dress party:D
Też nie chce mi się wierzyć w te schnięcia. Wazne żeby trzymać główkę. Aa w te czary starszych babek żeby zdjąć uroki to też zabobony wg mnie.
Ja uszka też przykrywamy tylko wacikiem i jak jest jakaś wydzielina to biorę patyczek i po małżowinie jeżdżę. Myślę właśnie nad jakimś sprejem do czyszczenia -
sylwia1985 wrote:Bergo przeczytalam twoj pamietnik- sliczny a focie przecudasne. Pisalas tam o aferze na ovu? konkretnie o co chodzi?
-
Dziewuszki, korzysta któraś z was z elektronicznej niani? Zamierzam kupić i szperam na allegro i nie mogę się zdecydować
-
Bergo wrote:Chodzi o to, że miałam bardzo trudne początki z dzieckiem, z jego zdrowiem itd. Miałam strasznego doła i napisałam, że dziecko kocham, ale macierzyństwa jako takiego nienawidzę. I się zaczęło! Strasznie mi się oberwało!
Nikt nie moze Cie osądzać,nie wiedząc co przeżywałaś. Wszyscy wiemy ze macierzyństwo nie jest łatwe jezeli maluszka kolki męczą ,czy sa jakies inne kłopoty z jego zdrowiem. Wtedy myslenice mamy różne ale potem się to zmienia i to die liczy. Zdrówka kochana dla Was
U mnie Julcia pojedzona na pierwszym dzis karmieniu poszla odrazu spać!Bergo lubi tę wiadomość
-
Zielono mi:-))))) wrote:Ja mam nianie z monitorem oddechu firmy Angelcare...super sprzęcik. Z tej firmy sa tez same nianie i np.moja kumpela ma i jest zadowolona