X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy w nowym roku i życzymy, żeby wszystkie plany udało się Wam zrealizować :)
    28uptm1.jpg

Sisilla, paaolka, sylwia1985, ataga4, Pauletta, MOI, ao12., tofirus lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    U męża w rodzinie jest dziecko które chodziło jak miało 8 MSC wiec się nie dziwie.
    Ja siadałam jak miała 3,5 mca, a dokładnie w 12 miesiącu życia jeździłam na trójkołowym rowerku. Są takie przypadki. Potem wyrównałam tempo rozwoju i przestałam tak szaleńczo wyprzedzać.

Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paaolka zgadzam się z tobą w 100%, ja przy pierwszym dziecku nigdy się nie spotkałam z pojęciem "schynięcia" i może dobrze, bo zaraz bym się czegoś doszukiwała, a tak teraz też wolę nie czytać co to. A zabobonną też nie jestem i kokardki nie przyczepiam do wózka, co moją zabobonną teściową doprowadza do szału ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:05

paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOI wrote:
    Dziewczyny a czy w jakikolwiek sposob pielegnujecie uszka? Polozna zalecila mi podanie raz na miesiac po jednej kropli cieklej parafiny na kazde uszko. Slyszalyscie o tym?

MOI ja nic na temat zakraplania parafiny nie slyszałam...mi na szkole rodzenia zalecali wacikiem maczanym w przegotowanej wodzie przemywać codziennie uszy i tyle, ale sama zaczelam wlasnie stosowac tez spray Otomer baby o którym wczesniej juz pisałam ;)

MOI lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ja siadałam jak miała 3,5 mca, a dokładnie w 12 miesiącu życia jeździłam na trójkołowym rowerku. Są takie przypadki. Potem wyrównałam tempo rozwoju i przestałam tak szaleńczo wyprzedzać.

Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Pozdrawiamy w nowym roku i życzymy, żeby wszystkie plany udało się Wam zrealizować :)
    28uptm1.jpg

Piękna mama :) Przemuś tez cudny i taki elegancki :)

Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa :)
    Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 21:15

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo slicznie wygladacie:)

ja tez takiego pojecia nigdy nie slyszalam jak ,, schyniecie,,

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jeju czy to Bergo możliwe, jak siedziałaś sama? Czy byłaś podpierana? Ja myślałam, że mój syn szybko zaczął chodzić, bo miał 11 miesięcy, a wy piszecie o chodzeniu w wieku 8 miesięcy i teraz ty Bergo o tym twoim siedzeniu, aż nie do uwierzenia. A szybko zaczęłaś mówić. Słyszałam, że jak dziecko szybko zaczyna siadać, chodzić, to później mówi, a jak Bergo było u ciebie?
    Rodzice mi to niedawno opowiadali- złapałam za szczebelki łóżeczka i usiadłam. :) A z mówieniem nie wiem, muszę zapytać.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super wygladasz :-)

ja tego schyniecia tez nigdy nie slyszalam i troche sie przerazilam jak o tym przeczytalam

age.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wygladasz kwitnąco :-)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo przeczytalam twoj pamietnik- sliczny a focie przecudasne. Pisalas tam o aferze na ovu? konkretnie o co chodzi?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 07:58

• Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Piękna mama :) Przemuś tez cudny i taki elegancki :)

Bergo też Wam życze samych radości na ten rok, żeby Przemusia żadne dolegliwosci juz nie męczyły i żebys mogla na 100% czerpać przyjemnosc z macierzyństwa :)
    Czytam Twój pamiętnik od dawna i ciesze sie że ze zdrówkiem małego juz lepiej :)
    Dziękuję :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo super! Pozazdrościć. Ja jak siedzę cały dzień w domu to generalnie mam piżama lub dress party:D

Też nie chce mi się wierzyć w te schnięcia. Wazne żeby trzymać główkę. Aa w te czary starszych babek żeby zdjąć uroki to też zabobony wg mnie.

Ja uszka też przykrywamy tylko wacikiem i jak jest jakaś wydzielina to biorę patyczek i po małżowinie jeżdżę. Myślę właśnie nad jakimś sprejem do czyszczenia

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    Bergo przeczytalam twoj pamietnik- sliczny a focie przecudasne. Pisalas tam o aferze na ovu? konkretnie o co chodzi?
    Chodzi o to, że miałam bardzo trudne początki z dzieckiem, z jego zdrowiem itd. Miałam strasznego doła i napisałam, że dziecko kocham, ale macierzyństwa jako takiego nienawidzę. I się zaczęło! Strasznie mi się oberwało!

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, korzysta któraś z was z elektronicznej niani? Zamierzam kupić i szperam na allegro i nie mogę się zdecydować ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nianie z monitorem oddechu firmy Angelcare...super sprzęcik. Z tej firmy sa tez same nianie i np.moja kumpela ma i jest zadowolona

so22pqr.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 03:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Chodzi o to, że miałam bardzo trudne początki z dzieckiem, z jego zdrowiem itd. Miałam strasznego doła i napisałam, że dziecko kocham, ale macierzyństwa jako takiego nienawidzę. I się zaczęło! Strasznie mi się oberwało!

Nikt nie moze Cie osądzać,nie wiedząc co przeżywałaś. Wszyscy wiemy ze macierzyństwo nie jest łatwe jezeli maluszka kolki męczą ,czy sa jakies inne kłopoty z jego zdrowiem. Wtedy myslenice mamy różne ale potem się to zmienia i to die liczy. Zdrówka kochana dla Was :)

U mnie Julcia pojedzona na pierwszym dzis karmieniu poszla odrazu spać!

Bergo lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 04:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielono mi:-))))) wrote:
    Ja mam nianie z monitorem oddechu firmy Angelcare...super sprzęcik. Z tej firmy sa tez same nianie i np.moja kumpela ma i jest zadowolona
    Ja też mam nianię z monitorem oddechu Angelacare...jesteśmy zadowoleni z niego, brak szkodliwych fal :-)

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również mamy angelcare i polecam!

Cholercia u nas zaś katar! Tym razem mega gęsty:/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
‹‹ 1089 1090 1091 1092 1093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ