X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pisałyście, że nie wiem od czego zacząć. Przede wszystkim chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia w tym Nowym Roku :) a poza tym:
    Ja mam 25 lat (w marcu) a mąż 28 :)
    Uszu nie pielęgnuje w żaden sposób, zawsze przy kąpaniu ma uszy całe zalane wodą i nic się nie dzieje :) byliśmy nawet u laryngologa ostatnio i mówił, że wszystko pięknie :) mnie też wszystkie wszyscy próbowali uczyć jak wychowywać własne dziecko, ale już im przeszło bo wiedzą, że nic nie wskurają :)

Niani póki co nie mam ale planuję kupić na lato :)

My ostatnio przechodziliśmy kryzys w karmieniu. Strasznie się darła w ciągu dnia przy cycku. W nocy piła ładnie. Czytałam, że jest to związane z tym, że pod koniec 3 miesiąca życia dziecka zmienia się pokarm matki, na bardziej treściwy, żeby dostosować się do potrzeb rosnącego bąbla i niektóre z dzieci reagują bardzo nerwowo. U nas trwało to 4 dni. Ale była to masakra.

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Antoś w sylwestra obudził się przed północą i nie mógł zasnąć pprzez petardy, My z mężem zaraz po połnocy tez spać poszliśmy, ale dzisiaj mój maluszek pospał do 6:30 od 20 :)

Calutki dzień Ci przespał? niesamowite, moje dziecie nigdy mi nie przespało więcej mi 5h w ciągu dnia ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
    cięzko napisać nam zrób to albo tamto, kazda z nas ma inne doświadczenia bo i każdy poród jest inny, nie wazne czy cc czy sn. Waga na USG się nie sugeruj aż tak, bo jak widzisz nigdy nie wiadomo- tu cos źle zaznaczą i dziecko nagle ma 4700 a rodzi się 4 kg:)
    ja bym również próbowałam sn, ja tak rodziłam, łatwo tez nie było, ale za to ciesze się, że mi sie udało. Satysfakcja jest, no i jakby na to nie patrzec jest to bardziej naturalne i przeważnie zdrowsze dla organizmu. szybciej dochodzisz do siebie. Ale decyzja- jeżeli możesz ją podjąc, należy do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:03

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka trzymam kciuki! zobaczysz spokojnie dasz sobie radę, bądź szilna dla Filipa! Trzymamy kciuki!

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :) My byliśmy właśnie na szczepieniu pomimo kataru który trwa juz miesiąc.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Calutki dzień Ci przespał? niesamowite, moje dziecie nigdy mi nie przespało więcej mi 5h w ciągu dnia ;)
    nie w dzień tylko w nocy, od 20 do 6:30 :) w dzień to jak mi śpi więcej niz 3 h to budze bo boje się ze w nocy nie będzie spał

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    nie w dzień tylko w nocy, od 20 do 6:30 :) w dzień to jak mi śpi więcej niz 3 h to budze bo boje się ze w nocy nie będzie spał
    a widzisz bo napisałaś godziny odwrotnie dlategp tak...:P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :) My byliśmy właśnie na szczepieniu pomimo kataru który trwa juz miesiąc.
    a my mamy szczepienia 7.01 i własnie się dowiedziałam, że nasza przychodnia jest zamknięta przez to, że nie podpisała umowy z NFZ....:/ i teraz kombinowanie gdzie zaszczepić syna, eh

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka bedzie dobrze- szpital przytlacza ale to dla dobra dzidziusia :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a my mamy szczepienia 7.01 i własnie się dowiedziałam, że nasza przychodnia jest zamknięta przez to, że nie podpisała umowy z NFZ....:/ i teraz kombinowanie gdzie zaszczepić syna, eh
    Jak się nie dogadają to może zmień przychodnie.

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak się nie dogadają to może zmień przychodnie.
    taki jest plan ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac temat, doradzcie co moge kupic tz na ur. Po 7 latach pomysly sie koncza...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku:)

Anoolka, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

U nas zaczęły się wrzaski podczas spacerów...wcześniej zasypiała, a teraz jak się tylko obudzi to wrzask...jak były te mrozy to tylko para leciała z wózka, więc musiałam szybko zmykać do domu ;)
    Poza tym wieczorne karmienie stało się okazją do rozmów. Trochę je, potem patrzy na mnie, a jak tylko spojrzę Magdalence w oczy to zaczyna pięknie gadać, uśmiechać się i piszczeć z radości, wraca do jedzenia i za chwilę to samo. W nocy też- dziś od 3 do 4:20 :) Ale to jest takie słodkie i piękne, można się naprawdę wzruszyć. Poza tym jest taka kochana, oczywiście płacze (o właśnie zaczyna, bo się budzi), ale te uśmiechy, te rozmowy, to zaczepianie Piotrusia, żeby troszkę z nią pogadał...cudowne:)

Ja pierwszy raz słyszałam ten termin "schynięcie"...

paaolka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zamotałam trochę, a prezenty to u mnie standard, koszulka, bluza, perfumy, maszynka do golenia. Ale czym się interesuje? bo wtedy łatwiej coś znaleźć

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tz motoryzacja :-). Ale chcialabym mu kupic cos przydatnego. Ja w tym r dostalam zegarek, perfum i kwiaty. W tamtym tableta.
    Qrde bede musiala sie wypuscic w galerie ale bez pomyslu ciezko...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakiś ciuszek, albo kosmetyki :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Portfel :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Zmieniajac temat, doradzcie co moge kupic tz na ur. Po 7 latach pomysly sie koncza...
    a lubi kogardy? we Wro na stadionie zrobili tor do gokardów i mój dostaje vouchem na wejście tam, bo uwielbia nimi jeździć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:40

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zeby urozmaicic prezenty dalam nasze zdjecie pewnej kobitce ktora sie oglaszala w internecie i narysowala obraz z nami w roli glownej oczywiscie- pieknie wyszlo i kazdy sie zachwyca jak przychodzi bo wisi centralnie nad naszym lozem :)moj ma urodzinki w lutym i juz wiem co mu kupie- telefon bo ten mu sie psuje i mowi zeby sobie kupil ale mu troche kasy szkoda dac teraz zwlaszcza jak dzisiaj pierwszy dzien na bezrobociu jest :( ale kupie mu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za rady.
    Gokarty napewno by mu sie spodobaly:-) nieraz mnie namawial. Musze zapytac u nas czy mozna kupiv vocher.

Portfel skorzany dostal w tamtym r.

Myslalam tez nad zestawem sluchawkowym do ucha bo wrocil od dzis na taxi a bezpieczniej bedzie z tym :-)
    Albo skrzynke z narzedziami bo sie zbiera juz ktorys rokzeby kupic.:-)
    I do tego perfum moze albo ciuch :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ