Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Tyle pisałyście, że nie wiem od czego zacząć. Przede wszystkim chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia w tym Nowym Roku
a poza tym:
Ja mam 25 lat (w marcu) a mąż 28
Uszu nie pielęgnuje w żaden sposób, zawsze przy kąpaniu ma uszy całe zalane wodą i nic się nie dziejebyliśmy nawet u laryngologa ostatnio i mówił, że wszystko pięknie
mnie też wszystkie wszyscy próbowali uczyć jak wychowywać własne dziecko, ale już im przeszło bo wiedzą, że nic nie wskurają
Niani póki co nie mam ale planuję kupić na lato
My ostatnio przechodziliśmy kryzys w karmieniu. Strasznie się darła w ciągu dnia przy cycku. W nocy piła ładnie. Czytałam, że jest to związane z tym, że pod koniec 3 miesiąca życia dziecka zmienia się pokarm matki, na bardziej treściwy, żeby dostosować się do potrzeb rosnącego bąbla i niektóre z dzieci reagują bardzo nerwowo. U nas trwało to 4 dni. Ale była to masakra. -
Smutas wrote:Antoś w sylwestra obudził się przed północą i nie mógł zasnąć pprzez petardy, My z mężem zaraz po połnocy tez spać poszliśmy, ale dzisiaj mój maluszek pospał do 6:30 od 20
Calutki dzień Ci przespał? niesamowite, moje dziecie nigdy mi nie przespało więcej mi 5h w ciągu dnia -
kasiakra wrote:Witam,
Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
ja bym również próbowałam sn, ja tak rodziłam, łatwo tez nie było, ale za to ciesze się, że mi sie udało. Satysfakcja jest, no i jakby na to nie patrzec jest to bardziej naturalne i przeważnie zdrowsze dla organizmu. szybciej dochodzisz do siebie. Ale decyzja- jeżeli możesz ją podjąc, należy do CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:03
lubek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anoolka wrote:Dzięki dziewczyny, kochane jesteście
My byliśmy właśnie na szczepieniu pomimo kataru który trwa juz miesiąc.
i teraz kombinowanie gdzie zaszczepić syna, eh
-
nick nieaktualny
-
Witam się w nowym roku:)
Anoolka, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!
U nas zaczęły się wrzaski podczas spacerów...wcześniej zasypiała, a teraz jak się tylko obudzi to wrzask...jak były te mrozy to tylko para leciała z wózka, więc musiałam szybko zmykać do domu
Poza tym wieczorne karmienie stało się okazją do rozmów. Trochę je, potem patrzy na mnie, a jak tylko spojrzę Magdalence w oczy to zaczyna pięknie gadać, uśmiechać się i piszczeć z radości, wraca do jedzenia i za chwilę to samo. W nocy też- dziś od 3 do 4:20Ale to jest takie słodkie i piękne, można się naprawdę wzruszyć. Poza tym jest taka kochana, oczywiście płacze (o właśnie zaczyna, bo się budzi), ale te uśmiechy, te rozmowy, to zaczepianie Piotrusia, żeby troszkę z nią pogadał...cudowne:)
Ja pierwszy raz słyszałam ten termin "schynięcie"...paaolka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pauletta wrote:Zmieniajac temat, doradzcie co moge kupic tz na ur. Po 7 latach pomysly sie koncza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:40
sylwia1985 lubi tę wiadomość
-
ja zeby urozmaicic prezenty dalam nasze zdjecie pewnej kobitce ktora sie oglaszala w internecie i narysowala obraz z nami w roli glownej oczywiscie- pieknie wyszlo i kazdy sie zachwyca jak przychodzi bo wisi centralnie nad naszym lozem :)moj ma urodzinki w lutym i juz wiem co mu kupie- telefon bo ten mu sie psuje i mowi zeby sobie kupil ale mu troche kasy szkoda dac teraz zwlaszcza jak dzisiaj pierwszy dzien na bezrobociu jest
ale kupie mu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:45
Anoolka lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczynki za rady.
Gokarty napewno by mu sie spodobaly:-) nieraz mnie namawial. Musze zapytac u nas czy mozna kupiv vocher.
Portfel skorzany dostal w tamtym r.
Myslalam tez nad zestawem sluchawkowym do ucha bo wrocil od dzis na taxi a bezpieczniej bedzie z tym
Albo skrzynke z narzedziami bo sie zbiera juz ktorys rokzeby kupic.
I do tego perfum moze albo ciuch