X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle pisałyście, że nie wiem od czego zacząć. Przede wszystkim chciałabym Wam złożyć najserdeczniejsze życzenia w tym Nowym Roku :) a poza tym:
    Ja mam 25 lat (w marcu) a mąż 28 :)
    Uszu nie pielęgnuje w żaden sposób, zawsze przy kąpaniu ma uszy całe zalane wodą i nic się nie dzieje :) byliśmy nawet u laryngologa ostatnio i mówił, że wszystko pięknie :) mnie też wszystkie wszyscy próbowali uczyć jak wychowywać własne dziecko, ale już im przeszło bo wiedzą, że nic nie wskurają :)

Niani póki co nie mam ale planuję kupić na lato :)

My ostatnio przechodziliśmy kryzys w karmieniu. Strasznie się darła w ciągu dnia przy cycku. W nocy piła ładnie. Czytałam, że jest to związane z tym, że pod koniec 3 miesiąca życia dziecka zmienia się pokarm matki, na bardziej treściwy, żeby dostosować się do potrzeb rosnącego bąbla i niektóre z dzieci reagują bardzo nerwowo. U nas trwało to 4 dni. Ale była to masakra.

3i49tv7325tdkkap.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Antoś w sylwestra obudził się przed północą i nie mógł zasnąć pprzez petardy, My z mężem zaraz po połnocy tez spać poszliśmy, ale dzisiaj mój maluszek pospał do 6:30 od 20 :)

Calutki dzień Ci przespał? niesamowite, moje dziecie nigdy mi nie przespało więcej mi 5h w ciągu dnia ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakra wrote:
    Witam,
    Mam pytanie do mam które rodziły siłami natury, czy któraś z Was rodziła naturalnie dziecko powyżej 4 kg? Okazuje się, ze mój syn waży teraz +-4100g, chciałam rodzić sn, a teraz nie wiem co robić, czy cc nie lepsza. Jakie jest Wasze zdanie w tym temacie?
    cięzko napisać nam zrób to albo tamto, kazda z nas ma inne doświadczenia bo i każdy poród jest inny, nie wazne czy cc czy sn. Waga na USG się nie sugeruj aż tak, bo jak widzisz nigdy nie wiadomo- tu cos źle zaznaczą i dziecko nagle ma 4700 a rodzi się 4 kg:)
    ja bym również próbowałam sn, ja tak rodziłam, łatwo tez nie było, ale za to ciesze się, że mi sie udało. Satysfakcja jest, no i jakby na to nie patrzec jest to bardziej naturalne i przeważnie zdrowsze dla organizmu. szybciej dochodzisz do siebie. Ale decyzja- jeżeli możesz ją podjąc, należy do Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 14:03

lubek lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka trzymam kciuki! zobaczysz spokojnie dasz sobie radę, bądź szilna dla Filipa! Trzymamy kciuki!

Anoolka lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :) My byliśmy właśnie na szczepieniu pomimo kataru który trwa juz miesiąc.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Calutki dzień Ci przespał? niesamowite, moje dziecie nigdy mi nie przespało więcej mi 5h w ciągu dnia ;)
    nie w dzień tylko w nocy, od 20 do 6:30 :) w dzień to jak mi śpi więcej niz 3 h to budze bo boje się ze w nocy nie będzie spał

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    nie w dzień tylko w nocy, od 20 do 6:30 :) w dzień to jak mi śpi więcej niz 3 h to budze bo boje się ze w nocy nie będzie spał
    a widzisz bo napisałaś godziny odwrotnie dlategp tak...:P

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :) My byliśmy właśnie na szczepieniu pomimo kataru który trwa juz miesiąc.
    a my mamy szczepienia 7.01 i własnie się dowiedziałam, że nasza przychodnia jest zamknięta przez to, że nie podpisała umowy z NFZ....:/ i teraz kombinowanie gdzie zaszczepić syna, eh

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka bedzie dobrze- szpital przytlacza ale to dla dobra dzidziusia :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    a my mamy szczepienia 7.01 i własnie się dowiedziałam, że nasza przychodnia jest zamknięta przez to, że nie podpisała umowy z NFZ....:/ i teraz kombinowanie gdzie zaszczepić syna, eh
    Jak się nie dogadają to może zmień przychodnie.

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Jak się nie dogadają to może zmień przychodnie.
    taki jest plan ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniajac temat, doradzcie co moge kupic tz na ur. Po 7 latach pomysly sie koncza...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym roku:)

Anoolka, trzymam za Was bardzo mocno kciuki!

U nas zaczęły się wrzaski podczas spacerów...wcześniej zasypiała, a teraz jak się tylko obudzi to wrzask...jak były te mrozy to tylko para leciała z wózka, więc musiałam szybko zmykać do domu ;)
    Poza tym wieczorne karmienie stało się okazją do rozmów. Trochę je, potem patrzy na mnie, a jak tylko spojrzę Magdalence w oczy to zaczyna pięknie gadać, uśmiechać się i piszczeć z radości, wraca do jedzenia i za chwilę to samo. W nocy też- dziś od 3 do 4:20 :) Ale to jest takie słodkie i piękne, można się naprawdę wzruszyć. Poza tym jest taka kochana, oczywiście płacze (o właśnie zaczyna, bo się budzi), ale te uśmiechy, te rozmowy, to zaczepianie Piotrusia, żeby troszkę z nią pogadał...cudowne:)

Ja pierwszy raz słyszałam ten termin "schynięcie"...

paaolka, Anoolka, lubek lubią tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie zamotałam trochę, a prezenty to u mnie standard, koszulka, bluza, perfumy, maszynka do golenia. Ale czym się interesuje? bo wtedy łatwiej coś znaleźć

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tz motoryzacja :-). Ale chcialabym mu kupic cos przydatnego. Ja w tym r dostalam zegarek, perfum i kwiaty. W tamtym tableta.
    Qrde bede musiala sie wypuscic w galerie ale bez pomyslu ciezko...

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Smutas Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jakiś ciuszek, albo kosmetyki :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Portfel :P

• pestka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    Zmieniajac temat, doradzcie co moge kupic tz na ur. Po 7 latach pomysly sie koncza...
    a lubi kogardy? we Wro na stadionie zrobili tor do gokardów i mój dostaje vouchem na wejście tam, bo uwielbia nimi jeździć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:40

sylwia1985 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zeby urozmaicic prezenty dalam nasze zdjecie pewnej kobitce ktora sie oglaszala w internecie i narysowala obraz z nami w roli glownej oczywiscie- pieknie wyszlo i kazdy sie zachwyca jak przychodzi bo wisi centralnie nad naszym lozem :)moj ma urodzinki w lutym i juz wiem co mu kupie- telefon bo ten mu sie psuje i mowi zeby sobie kupil ale mu troche kasy szkoda dac teraz zwlaszcza jak dzisiaj pierwszy dzien na bezrobociu jest :( ale kupie mu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2015, 17:45

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki za rady.
    Gokarty napewno by mu sie spodobaly:-) nieraz mnie namawial. Musze zapytac u nas czy mozna kupiv vocher.

Portfel skorzany dostal w tamtym r.

Myslalam tez nad zestawem sluchawkowym do ucha bo wrocil od dzis na taxi a bezpieczniej bedzie z tym :-)
    Albo skrzynke z narzedziami bo sie zbiera juz ktorys rokzeby kupic.:-)
    I do tego perfum moze albo ciuch :-)

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ