X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    I za to jeszcze musisz płacić? I ta koleżanka też płaciła? Nieeeee no, zenada!!!

W drugim szpitalu u nas można sobie przynieść jakieś łóżko polowe lub lezak i być przy dziecku, ale to wtedy już się nie płaci za "pobyt".
    Dokładnie, trzeba płacić, za materac kumpela też płaciła. Kojarze nawet że kiedyś jakaś kobieta płaciła za krzesło na którym spała w nocy.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Anoolka trzymam kciuki! Głowa do góry będzie dobrze! Noce w szpitalu są najgorsze ale będzie dobrze,wierze w to:*

U nas pierdki są już okej. Mala już się przy tym nie męczy. Czasem pierdzik jest z kupą a czasem same pierdki.

Mała ma teraz drzemkę a ja chyba pocisnę z mopem przez mieszkanie. Po ciąży mam jakąś fobie co do brudnych podłóg :o

A co do prezentu polecam tą stronę. Fajne koszulki robią. http://gryfnie.com/sklep/?utm_source=redirects&utm_medium=gryfnie.pl&utm_campaign=301_Redirects
    tylko nie wiem z której części kraju jesteś, bo tu drukują je po śląsku.

Anoolka lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w wietrzny dzien

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paolka i ataga mojego tez budziły rano bączki, ale od jakiegos tygodnia ponad cisza :) rano pomarudzi, postęka ale spi dalej, a wczesniej tez go wybiudzały. Myslę, że juz mu mija, więc waszym na pewno tez przejdzie :)

dzis mi stękął rano bo kupa szła, jak przyszła to ohohoho, wszyscy ją słyszeli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:04

Sroka, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Filip puszcza bąki co chwilę, on nie płacze ale ja czasem mam ochotę bo tak śmierdzą:) Wasze dzieciaczki też puszczają takie śmierdzące bączki?
    taaaak! ale zauważyłam, że bardziej cuchną przez kupą ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Zielono mi:-))))) Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek
    U mnie też wietrznie...piździ jak w kieleckim :-)A mieszkam w Wieliczce :-)

Anoolka trzymamy kciuki żeby wszystko okazało sie w porządku...całym serduchem jestem z Tobą i z Filipkiem :-)

Julka kupsztalka robi raz w tygodniu bez problemu,poza tym bączki puszka kilka razy na dzień i nie płacze...nawet robi to jak śmieje się do mnie czasami :-)

Na nią wiatr działa usypiająco, noc pięknie przespała teraz od 10 już śpi :-)

Hehe zaczęłyście temat kiedy zaciążyłyśmy a przed wczoraj właśnie o tym myślałam....Julcia powstała ok.16 stycznia hehe a testowałam dopiero 6 lutego, bo nie dowierzałam że spełnia się nasze największe marzenie :-)
    Ale szybko minął ten rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 12:18

Anoolka lubi tę wiadomość

so22pqr.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki może na te bączki wieczorkiem dajcie herbatkę koperkową.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Dziewczynki może na te bączki wieczorkiem dajcie herbatkę koperkową.
    moj nie chce pic wogole herbatki

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy któraś z Was cierpi na bóle stawów po porodzie? Bolą mnie od jakiegoś już czasu i do tego kręgosłup szyjny. Byłam z tym u lekarza na kregi szyjne mialam masaże .przez 3 tygodnie było dobrze ale bol znów powrocił. A gdy z lekarzem rozmawiałam o stawach to stwierdził ze jestem za młoda na takie bóle. Ale ja ewidentnie czuje ze mne pobolewaja najczęściej skokowe i nadgarstki choc czasami cos w kolanach łupie. Strasznie się martwię bo w internecie sa różne choroby opisane ze stawami w roli głównej.

A jak jest u Was?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj nie chce pic wogole herbatki

wiem ze daja i ponoć pomaga.

Moja Julia to nadal nie chce ani pić z butelki zachowuje się tak jakby nie umiała zassać smoczka też nie chce.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Moni, mnie czasem boli biodro albo właśnie kręgosłup tak że ostatnio jak mąż chciał mi rozmasować to ból był nieziemski :/
    Ale to się zdarza sporadycznie, ale coraz częściej. Na razie smaruje żelem przeciwbólowym

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o smarowaniu żelem a pani w aptece zdecydowanie mi odradziła stosowania zeli podczas karmienia.

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pestka, a podawalas cokolwiek Frankowi na te baki?

Koper podaję mu od przedwczoraj, spektakularnych efektów nie ma...

• lubek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odkrylam ciekawa rzecz, Tymek ma zdecydowana preferencje kilku zabawek - grzechotki pingwina, grzechotki gwiazdki z Tiny Love i sloneczka, ktore wisi przy lezaczku tez Tiny Love. Dzisiaj wpadlam na to, ze wszystkie te zabawki maja buźki i moze dlatego je lubi. Narysowalismy z mezem na czystej kartce czarnym mazakiem trojkat i buźke - tylko oczy i usmiech i pokazalismy mu, testowalismy kilka razy, za kazdym razem na trojkat brak reakcji, na buźke usmieszki :))) zaraz kupie na allegro naklejki z buzkami i ponaklejam mu wszedzie :D

Mnie od kilku dni boli lewy nadgarstek, najbardziej w nocy, cos mi raz tam przeskoczylo i teraz boli juz prawie ciagle. Ale nie wiem, czy to po ciazy, czy moze byc zwiazane z karmieniem, jak nie przejdzie w ciagu 2 tyg, to pojde do lekarza.

Ja mam 29 juz rocznikowo, maz 35.

Anoolka, trzymajcie sie cieplo, na pewno szybko wyjdziecie i bedzie dobrze.

ataga4, Anoolka, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • renatkach Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to windi działa trochę jak termometr, tylko to nie jest takie złe. Bo co innego z robieniem kupy a co innego z gazami. Czasem maluszek ma podwyzszone napięcie mięśniowe również w odbycie i nie umie po prostu bączka puścić. Więc to pomaga rozluźnić te mięśnie. A co do stosowania termometru to nie powiem że to jest dobre bo pewnie nie jest, ale nasze mamy i babcie sobie w ten sposób radziły, a czy któraś z Was ma z tym problem :p ba dzieci naszego pokolenia szybciej wolały siku i kupę a termometr temu nie przeszkodził

3i49tv7325tdkkap.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to ma związek z karmienie piersią. Stawy bolą i strzelają.

lubek wrote:
    Dzisiaj odkrylam ciekawa rzecz, Tymek ma zdecydowana preferencje kilku zabawek - grzechotki pingwina, grzechotki gwiazdki z Tiny Love i sloneczka, ktore wisi przy lezaczku tez Tiny Love. Dzisiaj wpadlam na to, ze wszystkie te zabawki maja buźki i moze dlatego je lubi. Narysowalismy z mezem na czystej kartce czarnym mazakiem trojkat i buźke - tylko oczy i usmiech i pokazalismy mu, testowalismy kilka razy, za kazdym razem na trojkat brak reakcji, na buźke usmieszki :))) zaraz kupie na allegro naklejki z buzkami i ponaklejam mu wszedzie :D

Mnie od kilku dni boli lewy nadgarstek, najbardziej w nocy, cos mi raz tam przeskoczylo i teraz boli juz prawie ciagle. Ale nie wiem, czy to po ciazy, czy moze byc zwiazane z karmieniem, jak nie przejdzie w ciagu 2 tyg, to pojde do lekarza.

Ja mam 29 juz rocznikowo, maz 35.

Anoolka, trzymajcie sie cieplo, na pewno szybko wyjdziecie i bedzie dobrze.

lubek lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renatka, dzieci naszego pokolenia szybciej wolały siku i kupę bo dużo wcześniej były sadzane na nocnik (w zasadzie jak tylko zaczęły siedzieć), no i jednorazowe pieluchy były tylko od święta :-)

• Smutas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    A czy jak sie używa tego windi to kupa też wylatuje razem z pierdkiem? Pytam, bo jeśli to działana zasadzie jak termometr to nie chciałabym go przyzwyczaić do mechanicznego usuwania gazów, bo potem nie będzie sobie z tym radził kompletnie...
    Działa identycznie jak termometr, ja tego uzywałam jak Antek był malutki i dostałam za to opierdziel od pediatry. U nas Antosia strasznie męczyły bąki, stękał bidulek ale nie płakał i nam pomogł DEBRIDAT, to jest na recepte, ale podawaliśmy 2 tyg i od tamtej pory spokój, Kolezanka ma 1,5 mies córkę i też jej poleciłam i jak ręką odjął/

ataga4 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka wrote:
    Filip puszcza bąki co chwilę, on nie płacze ale ja czasem mam ochotę bo tak śmierdzą:) Wasze dzieciaczki też puszczają takie śmierdzące bączki?

U Antka wgóle nie śmierdzą, nawet kupy nie śmierdzą :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszliśmy dzisiaj na spacer i prawie nas porwało taka wichura, Małemu to nie było tak zimno bo spał i nakryła go po czubek głowy ale ja myslałam że uswirgnę.

Trzymam kciuki za Filipka żeby wszystko było dobrze, a noc w szpitalu szybko minie. U nas w szpitalu tez się płaci za kszesełko ale to już przy większych dzieciach, bo w salach z łóżeczkami są łożka dla mam ale platne.

Mówiłam Wam ostatnio że mój mały przesał gugać, ale od dzisiaj rana zaczał gadać znowu ale już nie tylko agu agi, tak nawija że szok, po chińsku, angielsku hehe śmieszny jest. A najśmieszniejsze to jest jak mi się w dzień budzi w kołysce i tak podnosi łepek żeby wyjżeć czy jestem, a śpi na brzuchu :P

Anoolka, paaolka, ataga4 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
‹‹ 1094 1095 1096 1097 1098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ