X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie najbardziej cieszy jak dam mu pieluche do bujaka oj jak wtedy gryzie ja i wklada do buzi - zachwycony strasznie

Smutas moj mowi agu albo eł - smieszne to jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki rozmiar ubranek nosza wasze maluszki? dziwne sa te rozmiarowki
    moj nosi 62 ale jedne sa prawie za male a inne za duze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 16:24

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozmiar rozmiarowi nie równy, niektóre 56 już odłożone a inne jeszcze pasują, ale też zakładam 62 i nawet 68.

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze się Wam wyzalic! Moj mąż ostatnim czasy chodzi do pracy w święta i weekendy. Sam chce i sam się na to zgłasza ale to co potem się dzieje to dramat. W nocy go nie budzić bo on idzie rano do pracy ok, rozumiem ale! Wraca z pracy i idzie spać bo jest po pracy! Wcześniej obejrzy swój godzinny serial, pomarudzi że nie taki obiad, albo źle zrobiony albo źle doprawiony i idzie spać. Wstanie lub go obudze kolo 19 i nie robi nic. Pomoże mi Mała wykąpać i to nie codziennie to robimy. A ja co? Gotuj, prasuj pierz sprzataj z dzieckiem bądź. Ostatnio afera bo spodni nie miał upranych i wyprasowanych do pracy. Albo że kanapki zapomne mu zrobić do roboty. Już mam dość. Tez bym się chetnie wyspala popołudniu, na spokojnie wykapała. Ahhh dzięki za uwagę przynajmniej tu się mogę wygadać; )

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nad końcówka 62 i pomału wprowadzam 68 bo niektóre piżamy już ciasne.

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj mąż też zachowywał sie podobnie, pomogło moje codzienne marudzenie ze jestem zmeczona gdy wziął urlop ojcowski i sam się przekonał jak wygląda moj dzien z domowymi obowiązkami plus dzieci to sam zaczał brać się do roboty

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka, a podawalas cokolwiek Frankowi na te baki?

Koper podaję mu od przedwczoraj, spektakularnych efektów nie ma...
    ano, espumisan i dicoflor i wydaje mi sie, że pomógł. A bobotic forte ani sab simplex nie pomógł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 20:43

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni zazdroszczę. Moj wychodzi z zalozenia że chyba wystarczy że zarabia i mam nic więcej od niego nie chcieć

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpytalam mamę- siadałam w wiek 3,5 mca. Na nocnik z dobrymi rezltatami sadzali mnie od 4 mca, w 6 miesiącu popylałam w chodziku, a w 11 na trójkołowym rowerku. Mówiłam bardzo wcześnie, w wieku 2 lat występowałam w akademii jakiejś i spiewałam piosenki pełnymi słowami, zdaniami. Tak jak wcześniej pisałam- w końcu się to unormowało i jestem "normalna" ;) :P

ao12., Sisilla, pestka, paaolka lubią tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutas wrote:
    Działa identycznie jak termometr, ja tego uzywałam jak Antek był malutki i dostałam za to opierdziel od pediatry. U nas Antosia strasznie męczyły bąki, stękał bidulek ale nie płakał i nam pomogł DEBRIDAT, to jest na recepte, ale podawaliśmy 2 tyg i od tamtej pory spokój, Kolezanka ma 1,5 mies córkę i też jej poleciłam i jak ręką odjął/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:00

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Musze się Wam wyzalic! Moj mąż ostatnim czasy chodzi do pracy w święta i weekendy. Sam chce i sam się na to zgłasza ale to co potem się dzieje to dramat. W nocy go nie budzić bo on idzie rano do pracy ok, rozumiem ale! Wraca z pracy i idzie spać bo jest po pracy! Wcześniej obejrzy swój godzinny serial, pomarudzi że nie taki obiad, albo źle zrobiony albo źle doprawiony i idzie spać. Wstanie lub go obudze kolo 19 i nie robi nic. Pomoże mi Mała wykąpać i to nie codziennie to robimy. A ja co? Gotuj, prasuj pierz sprzataj z dzieckiem bądź. Ostatnio afera bo spodni nie miał upranych i wyprasowanych do pracy. Albo że kanapki zapomne mu zrobić do roboty. Już mam dość. Tez bym się chetnie wyspala popołudniu, na spokojnie wykapała. Ahhh dzięki za uwagę przynajmniej tu się mogę wygadać; )
    oo widze ze teraz ty to przechodzisz. Moj tez zbytnio nie pomaga ale juz sie przyzwyczailam moze jak bedzie wiekszy Nikos to bedzie lepiej

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Boże czy wszyscy ci faceci są tacy? U mnie też masakra...

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao zaproś mnie na fejsiku do grupy

ao12. lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie nasi faceci czuja sie olewani bo mamy nasze maluchy. Moj mi nawet powiedzial ,,teraz masz dziecko,, to ja zeszlem na dalszy plan bo widzi ze ja caly czas z malym i maly spi posrodku na lozku co sie nie podoba mezusiowi bo nie moze sie przytulic do mnie.Nie mam tez ochoty na serduchowanie sama nie wiem czemu ale pewnie zmeczenie

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    jejku Sroka współczuje...a przepraszam opieka nad dzieckiem to wakacje w tropikach?!
    zostaw mu córeczkę na pare godzin i wyjdź, niech zobaczy, że proste to to nie jest. Przepraszam, ale przykro się cos takiego czyta...mężczyźni nie docieniaja czasami kobiet.

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci w ogóle nie doceniają ,nic! Ale wyrzygałam mu to wszystko i powiedziałam że liczę że coś w sobie zmieni. Chociaz ja sama głupia jestem, bo jak on np czegoś nie zrobi to ja ze złości robie to sama bo lubie mieć wszytsko od razu zrobione. Miałam olać te jego spodnie ale jak to ja wzięłam się za prasowanie ale za to on usypia Małą.
    haa! Jak ja wychodzę na zakupy to max 2-3 h bo jak to mój mąż mówi : nie lubie być sam z mała bo Ty ją lepiej rozumiesz

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie ogarniam niektórych facetów...Mój M nigdy, przenigdy nie dał mi do zrozumienia, że mało robię! w nocy go nie budze, no chyba, że jak Franulo był mały i często marudził to wtedy, a sam mi mowi, że jakby coś się działo, czy bym nie dawała rady mam go budzić. Jak wraca z pracy zawsze mi pomaga. Bywały dni, że jak wracał z nocek a mały dawał mi popalić, że zajmował sie nim do od 6:30 do 8 czasem 9, żebym odespała i potem szedł spać. jak wraca z popołudniowej zmiany tez zawsze mi pomaga. Jak miał zapalenie zęba to wtedy spał całymi dniami, to jak się wykurował to sam sie garnął, żebym teraz ja odpoczęła.
    Kocham go za to, ale z drugiej strony uważam, że też tak być powinno. W końcu to Nasze dziecko, Nasza mała miłość, które czasami daje w kość. Wiadomo, że matka wiecej czasu z dzieckiem spędza, więc tata powinien troche ją odciązyć.
    Takie moje zdanie, amen ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2015, 20:41

Kasiula09, ataga4, ao12., Aniqa, lubek, Bergo, Sisilla, paaolka lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka ojejku ja Ci współczuje, nie rozumiem takiego myslenia ze on chodzi do pracy i musi byc wypoczety, kanapki musi miec zrobione, spodnie wyprasowane a ty to co niby siedzisz calymi dniami nic nie robiac ja bym od razu awanture zrobila, dobre chociaz dwie trzy godziny zeby sie zajal dzieckiem a ty bys sobie w tym czasie odpoczela. Dziecko jest obojga rodzicow i obojga wymaga uwagi a nie tylko mamy.

preg.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    ao zaproś mnie na fejsiku do grupy
    Wysłałam Ci wiadomość.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie kupki robia wasze smerfy? Julcia od kilku dni robi kupki z bialymi grudkami. Tych grudek jest mnostwo, wyglada to jak serek =-O Pamietam ze po wyjsciu ze szpitala, po smolce byly kupki musztardowe z grudkami, ale to byly grudki kupy, a nie czegos bialego. Potem pojawily sie u nas bardzo rzadkie, raczej jednolite, a teraz to =-O

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
‹‹ 1095 1096 1097 1098 1099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ