X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To skoro mleko jest z krwi a nie z żołądka to skad uczulenie na białko mleka krowiego, przeciez mleko leci do zaladka a nie daję go sobie w zyle...

Mnie się wydaje, ze tylko jakiś dobry doradca laktacyjny pomógłby nam to zrozumieć, jak to jest z tym mleczkiem, bo u jednych ewidentnie mleko wpływa na brzuszek a u innych zero reakcji.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus tez robi takie kupki
    Ja jem wszystko ale zauwazylam ze jak zjem nutelle z krompa( a uwielbiam) to malemu trudniej sie wyproznic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie problem z bbf? Nie wiem czemu ale czasem nie wyświetla mi się miejsce do wpisywania odpowiedzi.

Do mam karmiących mm:
    Co myślicie o mleku z Rossmana z serii "babydream"?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka mój Antek też dobija do 7 kg i trochę się martwię czy to nie za dużo:-/ na szczepieniu było 6200g i pediatra kazała zwiększać przerwy między karmieniami, ale nie da się :-) A co ty o tym myślisz?

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z hemoroidami? Kiedyś o tym pisalyscie, ale czy uporalyscie się z problemem? Ja cały czas cierpię, a właściwie dopiero zaczęłam. Szczególnie podczas wyprozniania.

Co się dziś dzieje, wasze maluchy też takie marudne?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ ja ostatnio zauwazylam ze piecze mnie odbyt :( i jakos tak dziwnie sie czuje tam

moj juz 3 dzien maruda okropna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To skoro mleko jest z krwi a nie z żołądka to skad uczulenie na białko mleka krowiego, przeciez mleko leci do zaladka a nie daję go sobie w zyle...

Nie mam pojęcia...sama sie zastanawiam nad tym...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Paolka mój Antek też dobija do 7 kg i trochę się martwię czy to nie za dużo:-/ na szczepieniu było 6200g i pediatra kazała zwiększać przerwy między karmieniami, ale nie da się :-) A co ty o tym myślisz?

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z hemoroidami? Kiedyś o tym pisalyscie, ale czy uporalyscie się z problemem? Ja cały czas cierpię, a właściwie dopiero zaczęłam. Szczególnie podczas wyprozniania.

Co się dziś dzieje, wasze maluchy też takie marudne?

Kasia ja tez nie potrafie chyba zwiekszyc przerw miedzy karmieniami, a wrecz mam wrazenie ze mały je jeszcze czesciej ostatnio, co 1,5 godz a zdarza sie ze i co godzine...nie wiem czy on faktycznie jest głodny czy lubi posiedziec przy cycy, ale wyraźnie sie domaga...
    A mój Krzys tez dzis bardziej marudny niz wczoraj, wczoraj pieknie spał w dzien, sam zasypiał a dzis domaga sie obecnosci, krótko śpi i zaraz sie budzi i wlasnie czesciej je mam wrazenie..moze to kolejny skok?

Hemoroidów na szczescie nie mam :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Też macie problem z bbf? Nie wiem czemu ale czasem nie wyświetla mi się miejsce do wpisywania odpowiedzi.

Tak czasem tez tak mi sie robi...zalogowuje sie wtedy ponownie i jest juz ok ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja też mam problem z bbf kilka razy muszę odświeżac stronę aby wskoczyło mi okienko do pisania posta :-(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też od kilku dni maruda okropna, już serio mam dosyć. Skok nie skok ale ile można ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac ze nie tylko moj taki maruda. Yhh...

RMF FM ma fajna akcje dla dzieciakow urodzonych 15 stycznia 2015r. www.rmf.fm/f/wyprawka.html

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 23.55 Julcia skonczy 3 miesiace!!! :-D Myslicie, ze magicznym sposobem znikna nasze dolegliwosci, czylu krosty i ulewanie/chlustanie? Ehhhh byloby pieknie!

Co do hemoroidow, to moj "dupny przyjaciel" pojawia sie i znika niczym mister america ;-) Niczym go nie smaruje i licze, ze po prostu kiedys odejdzie i nie wroci przynajmniej do kolejnego porodu :-)

paulina.b.1991, Anoolka, pestka, sylwia1985, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa od kilku dni zauwazam u siebie miekkie cycki i mniejsza ilosc pokarmu, nawet pomimo picia Karmi i Femaltokera. Wpisalam w wyszukiwarke "kryzys laktacyjny" i okazalo sie, ze wystepuje on wlasnie po 3 miesiacach. Troche mi ulzylo, bo juz sie zaczynalam martwic i zastanawiac o co kaman ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam z tymi problemami maluszków. Ja jem dosłownie wszystko i nie mamy żadnych problemów. Miała jedynie łojotokowe zapalenie skóry, które zwalczyłam atoperalem i niestety muszę smarować cały czas ponieważ jak raz tego nie zrobię to już policzki zaczynają robić się szorstkie.

Mleka z rossmanna bym nie próbowała, nie mam zaufania do tych tanich. Wiem, że są różne dzieci ale koleżanka nr 1 karmiła bebiko dziecko w wieku 3 miesięcy - 7kg (urodzone z wagą 2950) koleżanka nr 2 karmiła bebilonem dziecko w wieku 3 miesięcy 6kg(urodzone z wagą 3300)

Co do hemoroidów to coś zaczęło mi się dziać w ciąży, ból umiarkowany.
    Po porodzie ból silniejszy, miesiąc po porodzie ból taki, że poszłam do lekarza :) a ja z tych z wysokim progiem bólu (poród kleszczowy, 50 szwów, nic nie bolało i bez znieczulenia) no i okazało się, że to nie hemoroidy tylko szczelina odbytu (rany) dokładnie 2 :) ból przy każdym wypróżnianiu i do tego krew w ilościach zdecydowanie widocznych. Dostałam krem i czopki i lecze się już 20 dni i szczerze jest duża poprawa, ból znów do zniesienia i krwi mniej

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kupek dziennie robią dzieci karmione mm?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ile kupek dziennie robią dzieci karmione mm?

Mój robi jedną ale dość pokażną.
    Właśnie pochłonął butle (160ml) i chyba kupa w pieluszce bo coś się prężył.

Edit: Faktycznie kupcia była pokażna - aż po pachy (pierwszy raz tak odwalił)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:27

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakby moj dupny przyjaciel mniej dokucza ale staram sie nie doprowadzac do zbitego kupsztala bo sie boje :P ale szczerze juz myslalam wyprobowac proctohemolan w czopkach bo on chyba bez recepty. Przynajmniej mam spokoj z mezem bo on zboczony to wszedzie sie pcha a tak to niet bo hemor sie czai :P

Moje dziecie na mm wazy w tym momencie 6500 a zalatwia sie raz na 2-3-4 dni najczesciej co 3 plastelinowa ciapa

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemy z brzuszkiem jako tako ustały, ale codziennie podawałam biogaję, wczoraj się skończyła a jutro idę na kontrolę do pediatry i zapytam czy dawać dalej.

Hemoroid ostatnio u mnie ustał, zobaczymy na jak długo.

Kupka to tak jak mówicie, jajecznica.
    Kupiła już któraś z Was pieluszki z Superpharm??

Moja Mała już ma jakieś 6500g ;) jest co nosić.
    Dziś kolejny cichy wieczór z mężem, poszło o to co zwykle, że olewa sytuacje i nie pomaga. Zamknął się w pokoju i przerabia zdjęcia dla klientów. Ja uspałam Agatkę i zajadam słodkie. Właśnie od nowego roku jakoś już moja dieta sobie poszła, za to kilogramy wracają :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franulo waży 5700 a kupka od paru dni codziennie i ładna plastelina albo jajecznica :) także ładnie mu się unormowało :)

Ja trzymała dietę bo Franeczka męczył brzuszek niestety..ale powoli wprowadzam już wszystko :) na razie po trochu ale jestem dobrej myśli :) wiadomo pizzy z Pizza Hut jeszcze nie wszamię, ale zapiekankę już planuję w najbliższym tygodniu jakaś pyszną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:10

Sroka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lovi.pl/pl/kurs-karmienia-piersia/93
    Jak powstaje mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:37

sylwia1985, Anoolka lubią tę wiadomość

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ