X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To skoro mleko jest z krwi a nie z żołądka to skad uczulenie na białko mleka krowiego, przeciez mleko leci do zaladka a nie daję go sobie w zyle...

Mnie się wydaje, ze tylko jakiś dobry doradca laktacyjny pomógłby nam to zrozumieć, jak to jest z tym mleczkiem, bo u jednych ewidentnie mleko wpływa na brzuszek a u innych zero reakcji.

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj Nikus tez robi takie kupki
    Ja jem wszystko ale zauwazylam ze jak zjem nutelle z krompa( a uwielbiam) to malemu trudniej sie wyproznic

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie problem z bbf? Nie wiem czemu ale czasem nie wyświetla mi się miejsce do wpisywania odpowiedzi.

Do mam karmiących mm:
    Co myślicie o mleku z Rossmana z serii "babydream"?

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolka mój Antek też dobija do 7 kg i trochę się martwię czy to nie za dużo:-/ na szczepieniu było 6200g i pediatra kazała zwiększać przerwy między karmieniami, ale nie da się :-) A co ty o tym myślisz?

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z hemoroidami? Kiedyś o tym pisalyscie, ale czy uporalyscie się z problemem? Ja cały czas cierpię, a właściwie dopiero zaczęłam. Szczególnie podczas wyprozniania.

Co się dziś dzieje, wasze maluchy też takie marudne?

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ ja ostatnio zauwazylam ze piecze mnie odbyt :( i jakos tak dziwnie sie czuje tam

moj juz 3 dzien maruda okropna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 17:51

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    To skoro mleko jest z krwi a nie z żołądka to skad uczulenie na białko mleka krowiego, przeciez mleko leci do zaladka a nie daję go sobie w zyle...

Nie mam pojęcia...sama sie zastanawiam nad tym...

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaMJ wrote:
    Paolka mój Antek też dobija do 7 kg i trochę się martwię czy to nie za dużo:-/ na szczepieniu było 6200g i pediatra kazała zwiększać przerwy między karmieniami, ale nie da się :-) A co ty o tym myślisz?

Dziewczyny czy macie jeszcze problem z hemoroidami? Kiedyś o tym pisalyscie, ale czy uporalyscie się z problemem? Ja cały czas cierpię, a właściwie dopiero zaczęłam. Szczególnie podczas wyprozniania.

Co się dziś dzieje, wasze maluchy też takie marudne?

Kasia ja tez nie potrafie chyba zwiekszyc przerw miedzy karmieniami, a wrecz mam wrazenie ze mały je jeszcze czesciej ostatnio, co 1,5 godz a zdarza sie ze i co godzine...nie wiem czy on faktycznie jest głodny czy lubi posiedziec przy cycy, ale wyraźnie sie domaga...
    A mój Krzys tez dzis bardziej marudny niz wczoraj, wczoraj pieknie spał w dzien, sam zasypiał a dzis domaga sie obecnosci, krótko śpi i zaraz sie budzi i wlasnie czesciej je mam wrazenie..moze to kolejny skok?

Hemoroidów na szczescie nie mam :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Też macie problem z bbf? Nie wiem czemu ale czasem nie wyświetla mi się miejsce do wpisywania odpowiedzi.

Tak czasem tez tak mi sie robi...zalogowuje sie wtedy ponownie i jest juz ok ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja też mam problem z bbf kilka razy muszę odświeżac stronę aby wskoczyło mi okienko do pisania posta :-(

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też od kilku dni maruda okropna, już serio mam dosyć. Skok nie skok ale ile można ;)

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac ze nie tylko moj taki maruda. Yhh...

RMF FM ma fajna akcje dla dzieciakow urodzonych 15 stycznia 2015r. www.rmf.fm/f/wyprawka.html

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis o 23.55 Julcia skonczy 3 miesiace!!! :-D Myslicie, ze magicznym sposobem znikna nasze dolegliwosci, czylu krosty i ulewanie/chlustanie? Ehhhh byloby pieknie!

Co do hemoroidow, to moj "dupny przyjaciel" pojawia sie i znika niczym mister america ;-) Niczym go nie smaruje i licze, ze po prostu kiedys odejdzie i nie wroci przynajmniej do kolejnego porodu :-)

paulina.b.1991, Anoolka, pestka, sylwia1985, ataga4, Sisilla lubią tę wiadomość

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • MOI Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa od kilku dni zauwazam u siebie miekkie cycki i mniejsza ilosc pokarmu, nawet pomimo picia Karmi i Femaltokera. Wpisalam w wyszukiwarke "kryzys laktacyjny" i okazalo sie, ze wystepuje on wlasnie po 3 miesiacach. Troche mi ulzylo, bo juz sie zaczynalam martwic i zastanawiac o co kaman ;-)

Moi
    3jvzmg7ysek3gxzk.png
    f2w39jcgjmkmlfy9.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Wam z tymi problemami maluszków. Ja jem dosłownie wszystko i nie mamy żadnych problemów. Miała jedynie łojotokowe zapalenie skóry, które zwalczyłam atoperalem i niestety muszę smarować cały czas ponieważ jak raz tego nie zrobię to już policzki zaczynają robić się szorstkie.

Mleka z rossmanna bym nie próbowała, nie mam zaufania do tych tanich. Wiem, że są różne dzieci ale koleżanka nr 1 karmiła bebiko dziecko w wieku 3 miesięcy - 7kg (urodzone z wagą 2950) koleżanka nr 2 karmiła bebilonem dziecko w wieku 3 miesięcy 6kg(urodzone z wagą 3300)

Co do hemoroidów to coś zaczęło mi się dziać w ciąży, ból umiarkowany.
    Po porodzie ból silniejszy, miesiąc po porodzie ból taki, że poszłam do lekarza :) a ja z tych z wysokim progiem bólu (poród kleszczowy, 50 szwów, nic nie bolało i bez znieczulenia) no i okazało się, że to nie hemoroidy tylko szczelina odbytu (rany) dokładnie 2 :) ból przy każdym wypróżnianiu i do tego krew w ilościach zdecydowanie widocznych. Dostałam krem i czopki i lecze się już 20 dni i szczerze jest duża poprawa, ból znów do zniesienia i krwi mniej

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile kupek dziennie robią dzieci karmione mm?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png

Wysłany: 4 stycznia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Ile kupek dziennie robią dzieci karmione mm?

Mój robi jedną ale dość pokażną.
    Właśnie pochłonął butle (160ml) i chyba kupa w pieluszce bo coś się prężył.

Edit: Faktycznie kupcia była pokażna - aż po pachy (pierwszy raz tak odwalił)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 20:27

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakby moj dupny przyjaciel mniej dokucza ale staram sie nie doprowadzac do zbitego kupsztala bo sie boje :P ale szczerze juz myslalam wyprobowac proctohemolan w czopkach bo on chyba bez recepty. Przynajmniej mam spokoj z mezem bo on zboczony to wszedzie sie pcha a tak to niet bo hemor sie czai :P

Moje dziecie na mm wazy w tym momencie 6500 a zalatwia sie raz na 2-3-4 dni najczesciej co 3 plastelinowa ciapa

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problemy z brzuszkiem jako tako ustały, ale codziennie podawałam biogaję, wczoraj się skończyła a jutro idę na kontrolę do pediatry i zapytam czy dawać dalej.

Hemoroid ostatnio u mnie ustał, zobaczymy na jak długo.

Kupka to tak jak mówicie, jajecznica.
    Kupiła już któraś z Was pieluszki z Superpharm??

Moja Mała już ma jakieś 6500g ;) jest co nosić.
    Dziś kolejny cichy wieczór z mężem, poszło o to co zwykle, że olewa sytuacje i nie pomaga. Zamknął się w pokoju i przerabia zdjęcia dla klientów. Ja uspałam Agatkę i zajadam słodkie. Właśnie od nowego roku jakoś już moja dieta sobie poszła, za to kilogramy wracają :(

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franulo waży 5700 a kupka od paru dni codziennie i ładna plastelina albo jajecznica :) także ładnie mu się unormowało :)

Ja trzymała dietę bo Franeczka męczył brzuszek niestety..ale powoli wprowadzam już wszystko :) na razie po trochu ale jestem dobrej myśli :) wiadomo pizzy z Pizza Hut jeszcze nie wszamię, ale zapiekankę już planuję w najbliższym tygodniu jakaś pyszną :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:10

Sroka, Sisilla lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.lovi.pl/pl/kurs-karmienia-piersia/93
    Jak powstaje mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2015, 21:37

sylwia1985, Anoolka lubią tę wiadomość

‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ