Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja na początku nie stosowałam diety, ale po nocy nieprzespanej z płaczem, bo małego brzuch bolał zaczęłam ją stosować...nadal wszystkiego nie jem, ale coraz więcej. Więc myślę, że to tez od dziecka zależy. Dwa razy mi się zapłakał tak, że nie można go było uspokoić i dwa razy to samo zjadłam tego dnia.
Kapustę bym się bała, jakiegos fast fooda też, ale tak to wszystko próbuje i jest superjak cudownie jak mam najedzona i dziecko szczęsliew
-
ja troszke nakarmie Nikusia przed kapiela bo jak jest glodny to wrzeszczy okropnie. Tez nie kapie go jak jest bardzo najedzony bo by mi zwymiotowal wiec troszke mu daje pocycusiac i do kapania :)jeszcze tydzien i wybije magiczne 3 miesiace.
Dzisiaj moj Nikus o dziwo wstal tylko o 4 na zmiane pampersa bo wazyl chyba z tone od siusiania. W nocy owszem marudzil ale podstawilam na spiaco cycora i pocycal przytulil sie i zasnal. Kurcze przewalone bedzie jak skonczy mi sie mleko w cycach bo wroca bezsenne nocki ale mam nadzieje ze bede miala jeszcze. Do kiedy planujecie karmic piersia? ja napewno te pol roku bym chciala ale zobaczymy jak to bedzieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 11:07
-
Kasiula09 wrote:u nas pojawila sie ciemieniucha jak sobie z nia radzilyscie?
Ja po kąpieli mocno oliwkuje łepek i pod czapeczkę na pół godziny, potem biorę szczoteczkę (taką z miekkim włosiem) i czeszę po włos. Wszystko ładnie schodzi;)
Miałam też próbkę z Ziaji z kremowym olejkiem myjącym na ciemieniuchę - akurat ten olejek stosuje się podczas kąpieli - wydaje mi się, że również przyczynił się do pozbycia się ciemieniuchy.Kasiula09 lubi tę wiadomość
-
dziewuszki nie wierze !!!
przyszla tesciowka i powiedziala : wez zgas tv bo promieniuje na dziecko
no i wreszcie wybuchalam i wygarnelam jej wszystko ze uwaza ze jestem zla matka, ze zasze jest ,,cos,, ze nigdy nie uslyszalam nic milego tylko zawsze cos nie tak robie, ze przez nia jestem zestresowana i nie potrafie normalnie zyc tak jak bym chciala i jeszcze pare innych rzeczy no i sie obrazila i powiedziala ,, no wogole nie bede przychodzic na gore,, i ze ,, wymyslam,,
zobaczymy jak to dlugo potrwa ale ciesze sie ze sie odwazylam
a propos czy wy siedzicie przez tv z maluchami i czy myslicie ze te nowe tv im szkodza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:11
Anoolka, ataga4, Sisilla, Aniqa, MOI lubią tę wiadomość
-
Sylwia bardzo dobrze jej powiedziałaś a niech sie obraza i tak pomocy od niej nie masz tylko ciągle coś sie czepia.
Ja staram sie zeby nie patrzyła za bardzo na tv, nie wiem czy szkodzą czy nie ale uwazam ze jest jeszcze za malutka, oczywiscie nieraz sie patrzy nie to ze nie -
nick nieaktualny
-
paulina.b.1991 wrote:Wasze dzieciaczki w 2,5 miecha tez sie tak slinily?
Dostałam awizo na jakas paczke. Odbiorę wieczorem i jak to bedzie cos dla Adaśka to się pochwalę -
sylwia1985 wrote:no ja tez zauwazylam od tygodnia ze moj sie slini ale myslalm ze poprostu robi tak bo jest glodny- ciekawe co to oznacza?
właśnie też się chętnie dowiem.
Jesteśmy po jedzonku, po zalaniu przewijaka (kolejny raz) i gada do karuzelki sobie.ao12. lubi tę wiadomość
-
Mój się ślini już dłuższy czas i mam wrażenie jakby go dziąsła swędziały bo memla tą butelkę, ryzie smoczek nie sylikon tylko twardą część, gryzie gumową żyrafę aż zgrzyta. Lekarka na szczepieniu pytała się czy bardzo się ślini ja powiedziałam, że tak, a ona nic a zamiast się debil spytać czy to dobrze i o co chodzi to się nie spytałam, ale chyba dobrze skoro nic nie powiedziała.
Ja przed tv nie siedzę bo nie lubię więc i mały nie siedzi, ale wydaje mi się, że bez przesady, nowe tv nie powinny być takie złe, zresztą ile dzieci w otoczeniu od niemowlaka na nich wychowane i nic się nie dzieje (no może poza uzależnieniem i zepsutym wzrokiem, ale to inna historia). -
sylwia1985 wrote:chodzi mi o przebywanie dziecka w jednym pomieszczeniu z tv a nie patrzenie przez dziecko na tv- ale tez mi sie wydaje ze te nowoczesne nie szkodza
a to u nas tv praktycznie cały czas chodzi a mała jest w tym samym pokoju, jakos nie przyszło mi do głowy ze moze szkodzic -
Też się zastanawiałam,dlaczego moja Alunia zaczęła się slinic.Siostra powiedziała mi,ze dziecko w ten sposób poznaje nowe rzeczy,często wkłada rączkę do buzi-i nie zawsze oznacza,ze jest glodne.Moja niunia wlaśnie zasypia mam nadzieję,że nie wybudza jej znów baki.
Co macie dziś na obiadek?J a jeszcze nie mam pomysłu -
Chyba zaczynam wierzyć w magię 3 miesięcy
Magda od paru dni śpi w nocy ciurkiem przynajmniej 5 godzin, dziś przespała 8! Ja oczywiście mniej, bo ostatnie 3 godziny nasłuchiwałam czy oddycha
W dzień też łatwo ją uśpić, chociaż nadal sypia tylko po 30-50 minut. Potrafi się sama bawić jakieś pół godziny, a jak się znudzi, mogę ją wziąć na bujak i spokojnie będzie obserwować co robię jeszcze dłuższą chwilę. Rytm dnia jak w zegarku, do tego jest ciągle w dobrym nastroju. Wreszcie mogę coś w domu zrobić
Tylko bąki śmierdzą coraz bardziej, a tak to wszystko jest lepsze
Pozdrawiam wszystkich i życzę pomyślności w nowym rokuao12., paaolka, ataga4, Sisilla, Aniqa, pestka lubią tę wiadomość
-
Sylwio! Imienniczko! Brawo!
Ja byłam na zakupach,szybkich bo mąż już pisał że awaria i Mała się drze. W ogole przyznał że nie lubi być z nią sam na sam. Boi się czy coś. A Mała to czuje bo płacze.
My po obiedzie, był kurczak i buraczki.
U nas rytm dnia też całkiem spoko i z nockami nie mam co narzekać. W dzień tylko za krotko śpi.
A co do telewizora. Czytałam badania że nie wpływa na na wzrok. Bo teraz ta technologia i w ogóle. Ewentualnie może rozpraszać dziecko bo świeci i miga.