X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam chusteczek dady ale tylko tych zwykłych niebieskich, są tajne bo bardzo wilgotne :)

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jeżeli chodzi o ćwiczenia to ja przed ciążą biegałam i ćwiczyłam regularnie, uwielbiam to! Ale teraz naczytałam sie, że jeżeli nie bede spozywać wystarczającej ilości kalorii, a będe dużo sie ruszać to może to osłabic produkcję mleka i troche się tego przestraszyłam...owszem byłam juz raz biegać, ale tylko chwilę. A, że chce karmić do około roku w sumie to kurde troche sie boję, że cos sobie schrzanię. A z apetytem u mnie różnie raz jem bo musze, a raz jem wszystko co się rusza :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i z tym długim karmieniem ciekawostka: już drugiej mojej koleżance dziewczynka 9 miesięczna się odstawiła od piersi;) Więc moge sobie planować ile chce karmić, a różnie może wyjść ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:06

MOI, lubek lubią tę wiadomość

• pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sa i te lawendowe i naturalne, tu zdjęcie :-)
    1588905_P_20150107_143211.jpg
    a to przepraszam, nie wiedziałam, ze sa i lawendowe ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    ataga u Was dalej gazy rozumiem? bo chyba kolek nie mieliście?
    Franulo rano jeszcze mi trochę stęka, ale u mnie o niebo lepiej I o dziwo zaczął robić mi kupki codziennie, co wczesniej sie nie zdarzało:) Więc coś mu sie unormowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:06

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Ataga4 nie nastawiam się, żyję tylko nadzieją :) już 2 razy w szpitalu byliśmy kak nic nie pomagało. Strasznie mi go szkoda. A dostaje sab simplex, delicol, dicoflor, kateter nawet kupilismy, ale staramy sie tego uzywac w ostatecznosci. Stwierdzam ze to po prostu musi samo minac.

Bella, a jak mu "pomogli " w szpitalu?

Ja po cichu też żyję nadzieją że minie po 3 mies,lub chociaż będzie coraz lepiej... za tydzień konczymy 3 mies, czas pokaże :-)

Wczoraj skończył 12tyg czyli powinien być po skoku rozwojowym, ale powiem Wam ze wcale nie zauważyłam jakiejś duzej różnicy w umiejętnościach :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:45

• mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    To ja nie uzywam w ogole. Flanelowych z resta tez nie :)
    A to czym wycierasz Kubie buźke jak mu się uleje, albo się zaślini? Bo ja mam 15 pieluch tetrowych plus kilka flanelowych i czasami jest tak, ze wszystkie w praniu i z szafki biorę ostatnią. Używam do wycierania buźki jak się uleje albo się obślini (bo robi to teraz na potęgę), podkładam pod główkę jak jest na macie bo jak bryka to tez się obślini a czasami nawet się uleje, podkładam pod pupe jak przewijam w innym miejscu niż przewijak, klade na ramie jak trzymam do odbicia, i zawsze rezerwową trzymam w torbie od wózka ;-) Także u mnie nie da rady bez tetry ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:45

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Pestka nie chciałabym chwalić dnia przed zachodem słońca, ale od 3 dni jest lepiej. Pusci jakiegoś bąka za dnia lub w nocy, ale nad ranem jeszcze mu sie kumuluja i steka, marudzi, poplakuje. Na szczęście mniej niż do tej pory. Tylko nie wiem co sie przyczynilo :-D Bo: odstawilam serki homogenizowane, podaję mu Delicol i Biogaje zamiast Floractinu, sama piję koper wloski 2xdziennie, i dużo go kładę na brzuszku (tzn dużo częściej niż kiedyś, ale nie jest tym zachwycony), i Sab Simplex mu podaję. Więcnie wiem co mialo njwiekszy wplyw, a może wszystko po trochu?

Bo u nas to były/są gazy, ale jak mu brzuszek napecznilal jak balon to go bardzo bolało, i cos z kolki też miał, bo czasem jak go coś tam zabolalo w srodku to tak nóżkami wierzgal jakby chciał się wdrapac po mnie... przy tym wielki krzyk i płacz

Nie zapeszamy! mój też jeszcze rano postękuje. Ale kochana podawaj mu jak podajesz, na pewno mu cos pomaga :) I trzymam kciuki, żeby samo mu się poelszyło!

ataga4 lubi tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franulo dziś skończył 14 tyg! :) za to ja widzę, że co chwila sie czegoś uczy jednak. Pare dni temu odkrył, żźe ma język :D boszzz co on nim nie wydziwia! rączkami wszystko sobie podaje do buzi :) mnie łapie za reke i do buzi :) ale to juz od jakiegos czasu. Ale słodko wygląda jak czasami złapie koc raczkami i sam sie nim zakrywa! :D
    Ja widzę co jakiś czas, że coś nowego umie :)

Anoolka, Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy nowa kokeżanke :-)

Chusteczki tez te mam ostatnio zrobilam zapas jak byly w promocji wczesniej :-)

ja pieuch tetrowych uzywam sporo ze wzgledu na ulewanie, jedna musi byc w wozku, jedna na lozku jak lezy bo jak jej sie uleje to by koc byl zaraz do prania a tak pielucha, jedna do karmienia bo moja jest taka ze w trakcie jak mleko leci pusci cyca i leci fontanna na nia i na mnie a tak zakrywam pielucha i leci tylko w nia, i jeszcze jedna na pampersa tak ortopeda zalecil, a flanelowe uzywam na przewijak i jak gdzies jedziemy i do lekarza.

Ja chce zaczac cwiczyc ale oczytalam sie ze jak sie cwiczy to mleko moze robic sie gorzkie i dziecko moze nie chciec ssac i mam dylemat

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tetrówek używamy tak jak Wy dziewczyny ;)

Mówicie że te dady z biedry są takie fajne? Do których można je porównać? Bo mnie ostatnio przypadły do gustu Kindii, za to nivea dno wg mnie ;<

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam nad ćwiczeniami, ale mam te same obawy co Wy. Mam karnet na siłownię ale zamrożony. Kiedyś może go od blokuje.

Z tymi pieluchami między nogami to jest kilka wersji. Jedni polecają inni twierdzą że to nie działa a jeszcze inni że to aż krępuje ruchu dziecka.

Mąż dzwonił że zostaje dłużej w pracy, może nawet do 20 :c a ja dziś nawet w biegu się załatwiam.

Chyba aż z ciekawości kupie te chusteczki ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze jedno. Jakich wkładek laktacyjnych i jakiego kremu do smarowania pupy używacie?

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Jeszcze jedno. Jakich wkładek laktacyjnych i jakiego kremu do smarowania pupy używacie?

wkładki uzywam tylko Johnson Baby a krem linomag

preg.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ja nie uzywam już wkłądek- nie cieknie mi ;) kremu do pupy uzylam raz, Linomagu zielonego. Nic sie u nas nie dzieje, więc nie uzywam :)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieluchy tetrowe u nas obowiązkowo - do wycierania buzi i do przytulenia się :)

Do pupy używamy Bepanthen maść, ale tylko po kąpieli i po kupie.

Co do ćwiczeń, to Wam się pochwalę, że ćwiczę już drugi tydzień :) A od poniedziałku podjęłam wyzwanie 30 dni Mel B i co drugi dzień booty shaking Tiffany :) Trzy dni za mną, 27 przede mną - trzymajcie kciuki, żebym wytrwała ;) Z tym, że ja w ciąży przytyłam 20 kg i do wyjściowych 50 jeszcze trochę mi brakuje. Chce się zatrzymać na 54 kg i poprawić ogólny wygląd ciała.

Sroka, Kasiula09, Sisilla, pestka, lubek lubią tę wiadomość

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tofirus wrote:
    Pieluchy tetrowe u nas obowiązkowo - do wycierania buzi i do przytulenia się :)

Do pupy używamy Bepanthen maść, ale tylko po kąpieli i po kupie.

Co do ćwiczeń, to Wam się pochwalę, że ćwiczę już drugi tydzień :) A od poniedziałku podjęłam wyzwanie 30 dni Mel B i co drugi dzień booty shaking Tiffany :) Trzy dni za mną, 27 przede mną - trzymajcie kciuki, żebym wytrwała ;) Z tym, że ja w ciąży przytyłam 20 kg i do wyjściowych 50 jeszcze trochę mi brakuje. Chce się zatrzymać na 54 kg i poprawić ogólny wygląd ciała.

Tofirus a ty karmisz piersią czy mm? Trzymam kciuki za wytrwanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:56

preg.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofirus trzymam kciuki! I jakbym mogła prosic plan tych ćwiczeń? ;)

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • tofirus Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz karmię już wyłącznie mm.

Sroka, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, wyśle Ci plan na priv.

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: