Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
W ogóle jeżeli chodzi o ćwiczenia to ja przed ciążą biegałam i ćwiczyłam regularnie, uwielbiam to! Ale teraz naczytałam sie, że jeżeli nie bede spozywać wystarczającej ilości kalorii, a będe dużo sie ruszać to może to osłabic produkcję mleka i troche się tego przestraszyłam...owszem byłam juz raz biegać, ale tylko chwilę. A, że chce karmić do około roku w sumie to kurde troche sie boję, że cos sobie schrzanię. A z apetytem u mnie różnie raz jem bo musze, a raz jem wszystko co się rusza
-
pestka wrote:ataga u Was dalej gazy rozumiem? bo chyba kolek nie mieliście?
Franulo rano jeszcze mi trochę stęka, ale u mnie o niebo lepiej I o dziwo zaczął robić mi kupki codziennie, co wczesniej sie nie zdarzało:) Więc coś mu sie unormowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:06
-
Bella_Ona wrote:Ataga4 nie nastawiam się, żyję tylko nadzieją
już 2 razy w szpitalu byliśmy kak nic nie pomagało. Strasznie mi go szkoda. A dostaje sab simplex, delicol, dicoflor, kateter nawet kupilismy, ale staramy sie tego uzywac w ostatecznosci. Stwierdzam ze to po prostu musi samo minac.
Bella, a jak mu "pomogli " w szpitalu?
Ja po cichu też żyję nadzieją że minie po 3 mies,lub chociaż będzie coraz lepiej... za tydzień konczymy 3 mies, czas pokaże
Wczoraj skończył 12tyg czyli powinien być po skoku rozwojowym, ale powiem Wam ze wcale nie zauważyłam jakiejś duzej różnicy w umiejętnościachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:45
-
Scęście wrote:To ja nie uzywam w ogole. Flanelowych z resta tez nie
Także u mnie nie da rady bez tetry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:45
-
ataga4 wrote:Pestka nie chciałabym chwalić dnia przed zachodem słońca, ale od 3 dni jest lepiej. Pusci jakiegoś bąka za dnia lub w nocy, ale nad ranem jeszcze mu sie kumuluja i steka, marudzi, poplakuje. Na szczęście mniej niż do tej pory. Tylko nie wiem co sie przyczynilo
Bo: odstawilam serki homogenizowane, podaję mu Delicol i Biogaje zamiast Floractinu, sama piję koper wloski 2xdziennie, i dużo go kładę na brzuszku (tzn dużo częściej niż kiedyś, ale nie jest tym zachwycony), i Sab Simplex mu podaję. Więcnie wiem co mialo njwiekszy wplyw, a może wszystko po trochu?
Bo u nas to były/są gazy, ale jak mu brzuszek napecznilal jak balon to go bardzo bolało, i cos z kolki też miał, bo czasem jak go coś tam zabolalo w srodku to tak nóżkami wierzgal jakby chciał się wdrapac po mnie... przy tym wielki krzyk i płacz
Nie zapeszamy! mój też jeszcze rano postękuje. Ale kochana podawaj mu jak podajesz, na pewno mu cos pomagaI trzymam kciuki, żeby samo mu się poelszyło!
ataga4 lubi tę wiadomość
-
Franulo dziś skończył 14 tyg!
za to ja widzę, że co chwila sie czegoś uczy jednak. Pare dni temu odkrył, żźe ma język
boszzz co on nim nie wydziwia! rączkami wszystko sobie podaje do buzi
mnie łapie za reke i do buzi
ale to juz od jakiegos czasu. Ale słodko wygląda jak czasami złapie koc raczkami i sam sie nim zakrywa!
Ja widzę co jakiś czas, że coś nowego umieAnoolka, Sisilla, ataga4, lubek lubią tę wiadomość
-
witamy nowa kokeżanke
Chusteczki tez te mam ostatnio zrobilam zapas jak byly w promocji wczesniej
ja pieuch tetrowych uzywam sporo ze wzgledu na ulewanie, jedna musi byc w wozku, jedna na lozku jak lezy bo jak jej sie uleje to by koc byl zaraz do prania a tak pielucha, jedna do karmienia bo moja jest taka ze w trakcie jak mleko leci pusci cyca i leci fontanna na nia i na mnie a tak zakrywam pielucha i leci tylko w nia, i jeszcze jedna na pampersa tak ortopeda zalecil, a flanelowe uzywam na przewijak i jak gdzies jedziemy i do lekarza.
Ja chce zaczac cwiczyc ale oczytalam sie ze jak sie cwiczy to mleko moze robic sie gorzkie i dziecko moze nie chciec ssac i mam dylemat -
Ja też myślałam nad ćwiczeniami, ale mam te same obawy co Wy. Mam karnet na siłownię ale zamrożony. Kiedyś może go od blokuje.
Z tymi pieluchami między nogami to jest kilka wersji. Jedni polecają inni twierdzą że to nie działa a jeszcze inni że to aż krępuje ruchu dziecka.
Mąż dzwonił że zostaje dłużej w pracy, może nawet do 20 :c a ja dziś nawet w biegu się załatwiam.
Chyba aż z ciekawości kupie te chusteczki -
Pieluchy tetrowe u nas obowiązkowo - do wycierania buzi i do przytulenia się
Do pupy używamy Bepanthen maść, ale tylko po kąpieli i po kupie.
Co do ćwiczeń, to Wam się pochwalę, że ćwiczę już drugi tydzieńA od poniedziałku podjęłam wyzwanie 30 dni Mel B i co drugi dzień booty shaking Tiffany
Trzy dni za mną, 27 przede mną - trzymajcie kciuki, żebym wytrwała
Z tym, że ja w ciąży przytyłam 20 kg i do wyjściowych 50 jeszcze trochę mi brakuje. Chce się zatrzymać na 54 kg i poprawić ogólny wygląd ciała.
Sroka, Kasiula09, Sisilla, pestka, lubek lubią tę wiadomość
-
tofirus wrote:Pieluchy tetrowe u nas obowiązkowo - do wycierania buzi i do przytulenia się
Do pupy używamy Bepanthen maść, ale tylko po kąpieli i po kupie.
Co do ćwiczeń, to Wam się pochwalę, że ćwiczę już drugi tydzieńA od poniedziałku podjęłam wyzwanie 30 dni Mel B i co drugi dzień booty shaking Tiffany
Trzy dni za mną, 27 przede mną - trzymajcie kciuki, żebym wytrwała
Z tym, że ja w ciąży przytyłam 20 kg i do wyjściowych 50 jeszcze trochę mi brakuje. Chce się zatrzymać na 54 kg i poprawić ogólny wygląd ciała.
Tofirus a ty karmisz piersią czy mm? Trzymam kciuki za wytrwanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 15:56