Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
NO to mnie dziewczyny zmotywowałyście, ja dziś właśnie rozmawiałam z koleżanką o treningu z Chodakowską, może zacznę od skalpela
My też często używamy tetry do wycierania wszelkiego rodzaju płynnych uzewnętrznień mojej córci: ulewanie, rzyganie, ślinienie, plucie, gluty, śpiki i takie tama flaneli na przewijaku i jak gdzieś wychodzimy u lekarza u znajomych przy przewijaniu.
Witamy nową forumowiczkę Bella_Ona, napisz coś więcej o swoim dzieciaczku i o sobie, chętnie się dowiemy czegoś więcej.
My dziś byliśmy na pobieraniu krwi, dziewczyny prawdziwa rzeźnia, Panie pobierały krew Zosi z palca, Młoda się darła, krew nie leciała, pani gniotła palec, aż jest siny do teraz, oczywiście pobrały na morfologię, ale na crp nie dało rady i jeszcze ochrzan dostałam, że powinnam dać dziecku butlę z wodą przed badaniem, bo wtedy krew lepiej leci, uff dobrze, że to mam z głowy.
A jeszcze łapaliśmy wczoraj mocz do woreczka, niby system prosty, ale zmuś dziecko, żeby się wysikało akurat, jak założyłaś i nie można dłużej niż 60 min i musi być sterylne -
Ja też mam bardzo dużo pokarrmu Julia je co 2 godz. 2.5. Jeszcze ani razu nie piła mm,
Mał śpi ze mną w łóżku, gdy tylko odkładam ją do łóżeczka to 10-15 min i już się budzi. Wyczuwa że mamusi nie ma blisko.
QUOTE=sylwia1985]witam nowa kolezanke.
Tesciowka wczoraj nie przyszla ani raz- ciekawe czy dzisiaj przyjdzie-obrazila sie za to co powiedzialam. My mamy dzisiaj na 15 rehabilitacje
Nie wyobrazam sobie zeby maly z nami nie spal bo wrocilby koszmar ale pewnie trzea bedzie go wkrotce uczyc ale jak bede miala mnie pokarmu na narazie maly duzo ssa i cycory pelne.
Zastanawialam sie nad tym co pisalyscie odnosnie mleka w cycyusiach a moze za malo wasze maluchy ssaja ze macie mal pokarmu? Ja caly czas na cycku jade i narazie mam duzo pokarmu bo Nikus co 1-2 godz ssa wiec pobudza do produkcji mleczka i narazie nie chce dawac mu mm bo moje cycory wystarczaja zreszta czytalam ze po mm dzieci robia sie pulchne. A wlasnie jak wasze maluchy po mm? zauwazylyscie ze sa bardziej okagle?[/QUOTE]
-
Oszszsz... Dzwoniła pani pielęgniarka i z wciskanej na siłę z paluszka mojej Zosi krwi zrobił sie skrzep i nie mogą zrobić morfologii, dziecko się namęczyło i dupa ( przepraszam za określenie, ale gorsze ciśnie mi się na usta) i badanie trzeba powtórzyć. Oczywiście dano mi do zrozumienia, że dziecko nie było odpowiednio napojony i krew słabo leciała. A tak sobie myślę, może ktoś nie umiał jej odpowiednio pobrać?
-
Dzięki dziewczyny, chciałam się upewnić czy to te same co ja używam i rzeczywiście
też muszę przejść się do biedronki bo dla mnie są idealne i cena też fajna.
Sisilla dobrze, że macie to już za sobą. My wróciłyśmy właśnie ze szczepienia. Lilka tak bardzo płakała aż miałam wrażenie, że też zaraz się popłaczę.. a co dopiero takie pobieranie krwi gdzie krew nie chce lecieć.
My do pupy też używamy bepathenu.
-
Sisilla wrote:Oszszsz... Dzwoniła pani pielęgniarka i z wciskanej na siłę z paluszka mojej Zosi krwi zrobił sie skrzep i nie mogą zrobić morfologii, dziecko się namęczyło i dupa ( przepraszam za określenie, ale gorsze ciśnie mi się na usta) i badanie trzeba powtórzyć. Oczywiście dano mi do zrozumienia, że dziecko nie było odpowiednio napojony i krew słabo leciała. A tak sobie myślę, może ktoś nie umiał jej odpowiednio pobrać?
O rany ale bym się wkurzyłai wydaję mi się, że wina stoi po stronie pielęgniarki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:53
-
Antek dziś miał świetny dzień, co prawda mało spał bo 3 razy po pół godziny, ale cały czas się śmiał, gadalismy sporo i nawet sam polezal w hustawce czy bujaku i tam zasypial. Za to zaraz po obiedzie ok 16 zaczął marudzic, nie może zasnąć, płacze tak jakby na jedzenie, ale jest najedzony:-/ wygląda jakby go brzuszek bolał, ale się nie napina za bardzo. Nie wiem o co mu chodzi, nosimy go na rękach, zasypia i po chwili się budzi. A do tego nie wiem co z tym moim niby okresem, bo nic się dalej nie dzieje, kapneło i stop:-/
[/url]
[/url]
-
Sisilla wrote:Oszszsz... Dzwoniła pani pielęgniarka i z wciskanej na siłę z paluszka mojej Zosi krwi zrobił sie skrzep i nie mogą zrobić morfologii, dziecko się namęczyło i dupa ( przepraszam za określenie, ale gorsze ciśnie mi się na usta) i badanie trzeba powtórzyć. Oczywiście dano mi do zrozumienia, że dziecko nie było odpowiednio napojony i krew słabo leciała. A tak sobie myślę, może ktoś nie umiał jej odpowiednio pobrać?
Krew do 2 badań z palca??? My tydzień temu robiłysmy badania na tsh i pobierali nam z żyły. Nie było żadnej mowy o pojeniu dziecka przed badaniem i nawet nie płakała tak bardzo. Chyba zależy od pielęgniarek. Nam pobierały panie z oddziału noworodków. -
Wkladki laktacyjne polecam Baby Ono -kupuje w Pepco za 20 zl i w opakowaniu jest chyba 60 sztuk. Testowalam tez Nuk -totalna porazka, nie trzymaja sie na miejscu i przeciekaja, a do tanich nie naleza.
Do pupy uzywalam masc Alantan Plus zielina i Linomag i obie polecam, a teraz stosuje Bepanthen dla dzieci, bo kupilam na gemini za 26 zl wielka tube (normalnie w aptekach 40 zl) i tez bardzo polecam -mega wydajny, wystarczy doslownie odrobina i ta tubka to chyba na 3 miesiace starczy, a uzywam przy kazdej zmianie pieluszki
Mialam wlasnie was pytac o te chusteczki z Biedry, bo zakupilam dzis 1 opakowanie i sie pidniecam jaki maja zajefajny sklad, a ktoras z was kiedys pisala o takich lumitowanych i zastanawialam sie czy to telubek lubi tę wiadomość
-
U nas tez miliony tetrowych pieluch. Do kąpania do wycierania buzi itd. Ja używam bepanthen ale też tylko po kąpaniu i po kupie, a tak to nie smaruje jej niczym. Odnośnie prania to piorę w białym jeleniu a do płukania używam bambi
bo ładnie pachnie. Z ubranek to prawie wszystko prasuje, bo chodzi mi tylko o wizualny efekt. Ja ubieram Karolince bardzo rzadko śpiochy przeważnie chodzi w rajstopkach i getrach i ma bluzeczke a te niestety w praniu się gniotą. Ostatnio przechodziliśmy kryzys z karmieniem. Otóż tylko na sam widok cycka wrzeszczała. Tylko na spaniu jadła spokojnie
na szczęście przeszło
koleżanka lekarka mówiła ze to dlatego że około12 tygodnia zmieniania się bardzo smak pokarmu ze względu na to ze wszystkie hormony kobiety po porodzie wracają do normy sprzed ciąży, a dwa ze pokarm staje się tresciwszy, żeby zaspokoić coraz większe potrzeby rosnącego malucha. Niektóre dzieci podobno nawet nie reagują na te zmiane, a niektóre tak jak moja Karolcia przeżywają bardzo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:04
-
Paulina serio miałaś już 2 okresy? O rany, a ja myślałam, że mam wcześnie:-) moja siostra dostała po 3,5 miesiąca, a ja zawsze muszę mieć "szczęście"
Nie mam chyba jakiegoś specjalnego nastroju przed okresem, chociaż przed ciążą zawsze miałam focha dzien przed:-)
My używamy chusteczek z Pampersa, były w promocji w realu po 25 zł za szesciopak, megatanio:-) mąż zrobił zapasy i na razie jest ok:-) My też używamy Bepanthenu, ale nam wystarcza na miesiąc, może za dużo smarujemy na raz:-? Używamy go przy każdym przewijaniu, bo jestem uczulona po przejściach siostrzenicy, która miała pieluszkowe zapalenie skóry. To jest okropne, takie krwawe ranki w pupie, bolace cały czas, a przy kupie to już w ogóle. Wolę więc zapobiegać.[/url]
[/url]
-
Ja tez bepanthen i właśnie styka mo na 2 niechy ta duza tuba. Zamawiam zawsze na gemini bo zbieram zamowienia od znajomych i przesyłka zawsze gratis to się opłaca;)
Chusteczki z pampersów czesto są też w pronocyjnej cenie w Kauflandzie.
U nas był lekko nerwowy dzień ale Agatka już nakarmiona i śpi w łóżeczku. Oby tak dalej
Ja używam wkładek z jonhsona ale ostatnio kupiłam za 6zl w rossmanie z babydream i też nie najgorsze a jest ich aż 30 w tej cenie
-
Hej mamusie i dzieciaczki :-)podczytuje was już od dawna i w końcu zdecydowałam się napisać mam nadzieję że mnie to znaczy nas przyjmiecię do waszego grona ?
paulina.b.1991, Nelly, pestka, Anoolka, Kakabaka, Kasiula09, lubek lubią tę wiadomość
Ewelka91