Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella_Ona wrote:Hej Dziewczyny! Czytam Was od samego początku systematycznie
w końcu postanowiłam napisać. Urodziłam syna przez cc 20 pazdziernika. Oczywiście męczą Go straszne kolki, czekamy już tylko na magiczne 3 miesiące. Chętnie dołączę do grupy na fb jeśli tylko jest taka możliwość. Wszystkim Wam gratuluję cudownych dzieciaczków i pozdrawiam
witamy
podaj mejla to cie zaprosze
-
Moj spi w wozku najczesciej bo lozeczko mamy w sypialni a nie mamy tam tv.. zasypiamy w salonie ogladajac tv a maly spi w wozku obok naroznika. Zasypia gdzie popadnie: w wozku, w hustawce, na lozku, na rekach. Jak jest zmeczony to po prostu zamyka oczy i spi. Jak wozek mamy na dole w klatce to klade go na lozko czy do lozeczka. Ale wole jak jest ze mna w salonie niz obok w sypialni. Jesli juz spiew sypialni to on spi w lozeczku. Przewaznie od 3 w nocy spi ze mna bo jak budzi sie na pierwsze karmienie to go biore i zasypiam karmiac a jak budzi mnie na kolejne karmienie to mam cyca na wierzchu
jak chce mi sie wstac to odkladam go ale najczesciej mi sie nie chce
a rano mnie nie budzi.gdy wstaje to moj syn lezy z otwartymi oczami i patrzy w kolo machajac rekami i sie usmiecha
-
Piszecie o cwiczeniach. Ja mam lenia i mi sie nie chce zebrac ale zanim dowiedziakam sie o ciazt cwiczylam z mel b i tiffany. Fajne cwiczenia i wesola zabawa bo nie jest to tak nudne jak np chodakowska. Po 3 tyg bylo bardzo wyraznie widac roznice w boczkach pupie i brzuchu. Sciagnelam sobie godzinny trening w ktorym sa cwiczenia na cale cialo: 10min boczki jako rozgrzewka, 18 min na brzuch, 10 na pupe i 10 na nogi i 5 min rozciagania na koniec. Wrzucilam ten fim na yt i wrzucam wam link
https://www.youtube.com/watch?v=-CuR27wQnGM&feature=youtu.be
-
moni28 wrote:Mamusie które śpią z maluszkami jak zamierzacie ich od tego oduczyć, bo coś mi się wydaje że u nas to już będzie problem. No i jak malucha nauczyć zasypiać w łóżeczku?
DObre pytanie:) Moja Ala śpi tylko kilka minut w swojej kołysce potem ryk i tylko przy mnie zasypia.
W książce "zaklinaczka dzieci" jest cały rozdział o nauczeniu dziecka spać w łóżeczku ale to dotyczy dzieci starszych niż 3 miesiące. Polecam tą książkę jest lepsza niż "język niemowląt", wiele kwestii jest rozpisanych i łatwiej je zrozumiećpestka, Sisilla lubią tę wiadomość
-
A ja sobie nie wyobrazam zycia bez pieluch tetrowych! Mam ich prawie 30 i caly czas sa w uzyciu. Sluza do podkladania kiedy biore Julcie na rece, do odbicia, do wycierania kiedy ulewa, a takie juz srednio swieze podkladam pod pupe przy zmianie pieluszki, bo czesto zdaza nam sie niespodzianka na przewijaku i wtedy taka tetra ratuje przed konieczniacia przebierania calego dziecka
-
Witam Bella_Ona fajnie, że się do Nas odezwałaś
Też oglądałam DDTVN ale za ćwiczenia nawet się nie zabieram bo wiem, że góra po tygodniu mi się odechcę. Z zawodu jestem instruktorką tańca i czasami coś tam potrenuję w pokoju jak mała leży w leżaczku. Zawsze mnie obserwuję i się śmiejeOstatnio nawet bujałam ją w wózku tańcząc heh.
Moja w dzień drzemie w leżaczku lub w wózku po spacerze. W nocy śpi w łóżeczku. Zawsze po kąpieli zostawiam jej tylko nocną lampkę i projektor z FP. Leży i gada do wyświetlających się zwierzątek ok 30 minut. Jak zaczyna już wołać o jedzenie, dostaje butle i 20 minut później już śpi.
Zaraz zbieramy się na szczepienie, mam nadzieję, że w miarę bezstresowo przez to przejdziemy.
-
Scęście wrote:Ja nie uzywam pieluch tetrowych w ogile. Tylko w szpitalu uzywalam bo chcialy. I raz w domu do kapania ale bylo mi nie wygodnie. Do czego wy je uzywacie tak z ciekawosci? Dla mnie moglyby nie istniec. Mi o prasowanie to chodzi o body i pajace.
-
Nasz malutek w dzień w bujaczku ma dwie drzemki po 30 min, i śpi około 2,5-3h jak wyjdziemy na spacer i wnoszę go z gondolą do domu
w nocy tylko lożeczko i albo usypia podczas jedzonko albo zanosze go do łożeczka, karuzelką, gadu gadu i śpi
dziś tez mamy szczepienie. chwała, że przychodnie pootwierali -
Dziewczynki my dopiero wróciliśmy od lekarza i z zakupow, więc najpierw tak na szybko napiszę Wam (Ciebie Lubek może to w szczególności zainteresować) ze w Biedronce kupiłam chusteczki Dada te z bawełna!!!! Cena taka jak wcześniej 14,99. Kupiłam 6 opakowań! Szalona jestem! Ale jestem tak z nich zadowolona, że zadnych innych nie chcę
chyba wykupilam połowę towaru który był wystawiony hihi
MOI, lubek lubią tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Miejsc nie ma. Mam dzwonić w piątek i może nas przyjmą w przyszłym tygodniu. Ataga przecież ta kwota jest nie do przyjęcia, kilka dni to jeszcze da się przeżyć. Ale co mają zrobić rodzice jak dziecko musi leżeć kilka tygodni ehh...
Noooo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:05
-
ataga4 wrote:Dziewczynki my dopiero wróciliśmy od lekarza i z zakupow, więc najpierw tak na szybko napiszę Wam (Ciebie Lubek może to w szczególności zainteresować) ze w Biedronce kupiłam chusteczki Dada te z bawełna!!!! Cena taka jak wcześniej 14,99. Kupiłam 6 opakowań! Szalona jestem! Ale jestem tak z nich zadowolona, że zadnych innych nie chcę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 14:19
lubek lubi tę wiadomość
-
Ja w zasięgu ręki zawsze muszę mieć przynajmniej jedną tetrową pieluchę do wycierania buźki jak się ślini lub się uleje. Flanelowych używam np. jak jestem u kogoś, kładę na nią małą, żeby jej zmienić pampersa albo u lekarza jak trzeba ją rozebrać.
-
ataga4 wrote:Dziewczynki my dopiero wróciliśmy od lekarza i z zakupow, więc najpierw tak na szybko napiszę Wam (Ciebie Lubek może to w szczególności zainteresować) ze w Biedronce kupiłam chusteczki Dada te z bawełna!!!! Cena taka jak wcześniej 14,99. Kupiłam 6 opakowań! Szalona jestem! Ale jestem tak z nich zadowolona, że zadnych innych nie chcę
Jaki kolor opakowania mają te chusteczki?
-
Bella_Ona wrote:Scęście wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek, pózniej wysle maila. Jeśli chodzi o spanie w łóżeczku to Franio śpi od powrotu ze szpitala,ale tylko w nocy. Usypia tylko na rękach i to jest dla mnie najgorsze, bo przez straszne kolki przyzwyczaił się do noszenia i kołysania. Chciala bym, zeby potrafil sam polezec i zasnąć
chyba za dużo byn chciała. W ciagu dnia spi albo na lozku naszym, albo w lozeczku ale to trwa ok 5-10min.
Zobaczysz minie okres kolek i będzie o niebo lepiej i na pewno tez będzie Ci lżej zasypiał niż tylko na rękachjuz tylko troche i może magia 3 miesiący zadziała u Ciebie?
Trzema mieć nadzieję
-
Bella_Ona wrote:Hej Dziewczyny! Czytam Was od samego początku systematycznie
w końcu postanowiłam napisać. Urodziłam syna przez cc 20 pazdziernika. Oczywiście męczą Go straszne kolki, czekamy już tylko na magiczne 3 miesiące. Chętnie dołączę do grupy na fb jeśli tylko jest taka możliwość. Wszystkim Wam gratuluję cudownych dzieciaczków i pozdrawiam
Bella nie nastawiaj się na magiczne 3 mies, bo jeśli kolka się przeciagnie do 5-6 mies? Oczywiście nie życzę Ci tego, wiem co przechodzisz bo u nas jest to samo, ale każdy mi ostatnio mówi że to może potrwać nawet do pol roku...
I witamy na forum -
ataga4 wrote:Bella nie nastawiaj się na magiczne 3 mies, bo jeśli kolka się przeciagnie do 5-6 mies? Oczywiście nie życzę Ci tego, wiem co przechodzisz bo u nas jest to samo, ale każdy mi ostatnio mówi że to może potrwać nawet do pol roku...
I witamy na forum
Franulo rano jeszcze mi trochę stęka, ale u mnie o niebo lepiej I o dziwo zaczął robić mi kupki codziennie, co wczesniej sie nie zdarzało:) Więc coś mu sie unormowało -
Jacteż pieluch tetrowych używam na potęgę
zawsze jak karmię muszę mieć jedną gdyby sie ulało albo zwymiotowało, do kąpieli podkładam kilka żeby było wyżej. Koło główki też czasem lubi, zawsze jjest 1 w łóżeczku i 1 na mojej poduszce na nocne karmienie. A Flanelową wkłada na pampersa, bo tak zalecila pani chirurg na bioderka, do wanienki na pieluszki tetrowe zeby bylo milej, do lekarza, czy czasem na rożek klade.