X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Wypiepsz go! Ja jak patrze na moj to od razu robie mm. Nam tez puszka tak na niecaly tydzien.
    A o ilo gramowej puszce piszecie? Bo jestem ciekawa :-P

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam paczka 300g starcza na ok 2,5 dnia - jakieś 13-15 karmień. Lecimy tylko na mm.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    theagnes87 wrote:
    aha i jakiego smoka byście polecały, chodzi mi o takiego co byłby dość długi aby Rozalka mogła go zassać, bo am 2 z canpola, i nie umie go ssać, a już kciuk idzie w buzię, a nie chce żeby mi ssała kciuka...
    Ja miałam z aventa ale u nas się nie sprawdził bo Gabrysia tak mocno go ssała ze miała czerwona brodke za każdym razem. Wydawalo mi sie ze przez jego kształt bo mial takie wyciecie na brodzie. Zmieniłam na baby ono taki w kształcie serduszka i jest ok bo ma tez właśnie dłuższa ta część co się wkłada do buzi ;-)http://allegro.pl/smoczek-uspokajajacy-anatomiczny-6-18m-baby-ono-i4945196344.html
    Tulko na tej aukcji jest taki od 6 m-cy.

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja wlasnie wczoraj ogarnelam Kubusiowe ciuszki. bo o ile bluzeczki i spodenki na 62 sa dobre, tak juz calosciowe pajace, spiochy czy body za male. za mocn osciskaja go body juz i nie oddycha mu pod pampkiem skora bo dociskaja ja body, a w pajach nog nie moze wyprostowac. wiec wyjelam juz 74 i 68 do wierzchu, 56 i 62 pochowalam.... :) czy wy nadal prasujecie wszystko? bo ja nie wiem czy wam mowilam ale ja tylko raz wszytsko malemu pralam i prasowalam, znaim sie rodzil, kazda jedna rzecz. potem juz tylko pralam bez prasowania, ale zaznaczam ze z nowych tylko odcinam metki i zakladam na neigo - nie piore.... moze i to skrytykujecie ale malemu nic nie ejst, zero wysypek, krostek, zaczerwienien.... sobie tez nie piore jak kupie cos nowego..... prasowac mu nie prasuje od poczatku, tylko ten raz jak syzkowalam wyprawke. n ochyba ze ciuszki wymagaja prasowania to prasuje np koszule z kolnierzykami czy cos co sie gniecie :)
    Ja do tej pory wszystko piore w proszku dla dzieci i prasuje. Nie chodzi mi o pozbywanie sie bakterii przez prasowanie ale o efekt wizualny niewyprasowanego ciuszka. Nie wyobrazam sobie włożyć do szafy pogniecione pieluchy tetrowe. Mam wrażenie ze jak są nieuprasowane to są o 1/3mniejsze :-P I ciuszki tez nie ciekawie wyglądają jak są pogniecione. Może za jakiś czas przejdzie mi i nie będę tego robila. Chociaż juz od czasu do czasu piore w normalnym proszku i nic jej nie jest. Ale powiem wam, ze do białego prania uzywam proszku dzidziuś i jest jakaś masakra, zżółkło wszystko :-( Wypralam w normalnym proszku i kupilam lovela, zobaczymy czy się sprawdzi :-P

ataga4 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonilam na oddział i dziś nas nie przyjmą, jestem zła bo bym chciała mieć to już za sobą :/

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolka a dlaczego was nie przyjmą?
    Wczoraj natknelam się na paragon ze szpitala za to miejsce noclegowe, i chciałabym sprostować że placilam 24zl z groszami za dobę.

• KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w ddtvn ćwiczenia dla mam z maluchami:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejsc nie ma. Mam dzwonić w piątek i może nas przyjmą w przyszłym tygodniu. Ataga przecież ta kwota jest nie do przyjęcia, kilka dni to jeszcze da się przeżyć. Ale co mają zrobić rodzice jak dziecko musi leżeć kilka tygodni ehh...

• moni28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama86 wrote:
    Ja do tej pory wszystko piore w proszku dla dzieci i prasuje. Nie chodzi mi o pozbywanie sie bakterii przez prasowanie ale o efekt wizualny niewyprasowanego ciuszka. Nie wyobrazam sobie włożyć do szafy pogniecione pieluchy tetrowe. Mam wrażenie ze jak są nieuprasowane to są o 1/3mniejsze :-P I ciuszki tez nie ciekawie wyglądają jak są pogniecione. Może za jakiś czas przejdzie mi i nie będę tego robila. Chociaż juz od czasu do czasu piore w normalnym proszku i nic jej nie jest. Ale powiem wam, ze do białego prania uzywam proszku dzidziuś i jest jakaś masakra, zżółkło wszystko :-( Wypralam w normalnym proszku i kupilam lovela, zobaczymy czy się sprawdzi :-P

Nie wyobrażam sobie aby włożyć do szafy nie wyprasowane ciuchy wydaje mi się że jest w niej straszny bałagan no i jak takie ciuchy nałożyć na siebie. Wolę raz postać przy desce do prasowania niż za każdym razem przed założeniem włączać żelazko. Dla małej również pioret wszystkie rzeczy bo jak sobie pomyślę ile wcześniej w sklepie ludzi miało to w rękach no a przecież nie wszyscy często je mają.

ataga4 lubi tę wiadomość

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • moni28 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie które śpią z maluszkami jak zamierzacie ich od tego oduczyć, bo coś mi się wydaje że u nas to już będzie problem. No i jak malucha nauczyć zasypiać w łóżeczku?

iv09rl684r7f30c0.png
    17u9ru1dche9zrr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Mamusie które śpią z maluszkami jak zamierzacie ich od tego oduczyć, bo coś mi się wydaje że u nas to już będzie problem. No i jak malucha nauczyć zasypiać w łóżeczku?
    Mój zasypia w lozeczku ale tylko w dzień. Przeczytaj język niemowląt. Im szybciej zacznisz maluszka uczyć tym lepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    Nie wyobrażam sobie aby włożyć do szafy nie wyprasowane ciuchy wydaje mi się że jest w niej straszny bałagan no i jak takie ciuchy nałożyć na siebie. Wolę raz postać przy desce do prasowania niż za każdym razem przed założeniem włączać żelazko. Dla małej również pioret wszystkie rzeczy bo jak sobie pomyślę ile wcześniej w sklepie ludzi miało to w rękach no a przecież nie wszyscy często je mają.
    Ja piore małemu nowe ciuchy, ale prasowalam tylko przed szpitalem. Wolę odpocząć niż walczyć z żelazkiem. A piorę tylko w proszku dla dzieci i ustawiam wodę plus, swoje też pluczę dwa razy.

• Smutas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Chyba będziemy musieli zorganizować chrzciny na predce 25 stycznia, i mam do Was pytanko, może któraś ma odsprzedać ubranko? Teraz to juz chyba w rozm 68. Ewentualnie jesli kupowalyscie nowe to podeslijcie linki do stron :-)

Ja mam takie ubranko. Na dole są wymiary, oczywiście Antoś dopiero bedzie miał Chrzest w niedziele ale zaraz po mogę sprzedać jak by co :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4946048060

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 10:46

ataga4 lubi tę wiadomość

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co ubranka piore w dzidziusiu i wszystko prasuje, nie wyobrazam sobie uzywac pieluchy tetrowej nie wyprasowanej bo wydaje mi sie ze jest o polowe mniejsza niz jak nie uprasowana.

Nasza w dzien spi caly czas w wózku a wieczorem kladziemy ja do łóżeczka i siedzimy przy niej i w koncu zasypia czasem jest to 20 minut a czasem i godzina.

preg.png
  • Smutas Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszystko prasuję inawet się wprawiłam i robie to szybko. Zaierzam zawsze mu prasować bo pogniecione brzydko wyglada.

Mój malec od początku usypia przy cycu na wieczor i od razu przekręcam go i wkłądam do lózczka na brzuszek. Chyba woli tak spać. A jak mi nie zaśnie to wkładam normalnie na plecki i włączam karuzele i gwiazdki na sufit i za jakiś czas usypia sam.

Ale ostatnie 3 dni Antek nie mógł zasnąć w dzień co zasnął to zaraz się wybudzał ale dzisiaj już chyba lepiej bo śpi od 10.

Kocham tego Szkarba :)

f2w3rjjg2c3oph75.png
    f2wl3e5enx7sd16m.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od paru dni usypiam Małą przy cycu, bach do rożka i do łóżeczka. Zobaczymy jak długo to podziała.

Witamy Bella Ona ;)

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowa kolezanke.
    Tesciowka wczoraj nie przyszla ani raz- ciekawe czy dzisiaj przyjdzie-obrazila sie za to co powiedzialam. My mamy dzisiaj na 15 rehabilitacje

Nie wyobrazam sobie zeby maly z nami nie spal bo wrocilby koszmar ale pewnie trzea bedzie go wkrotce uczyc ale jak bede miala mnie pokarmu na narazie maly duzo ssa i cycory pelne.

Zastanawialam sie nad tym co pisalyscie odnosnie mleka w cycyusiach a moze za malo wasze maluchy ssaja ze macie mal pokarmu? Ja caly czas na cycku jade i narazie mam duzo pokarmu bo Nikus co 1-2 godz ssa wiec pobudza do produkcji mleczka i narazie nie chce dawac mu mm bo moje cycory wystarczaja zreszta czytalam ze po mm dzieci robia sie pulchne. A wlasnie jak wasze maluchy po mm? zauwazylyscie ze sa bardziej okagle?

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    ja od paru dni usypiam Małą przy cycu, bach do rożka i do łóżeczka. Zobaczymy jak długo to podziała.

Witamy Bella Ona ;)
    ja probowalam odstawiac do lozeczka albo kolyski ale pospi 15 minut i otwiera oczy a jak mnie nie widzi to wrzask wiec wole spac z nim bo jak sie obudzi to widzi ze jestem i sam juz cyca poszuka i lapie a jak poje to pusci i spi dalej i jakos w miare sie wysypiam choc wiadomo czuwam zeby go nie przygniesc albo za bardzo nie przykryc koldra bo ja lubie sie zawijac bo jestem zimorodek no ale spie w cieplym szlafroku i mamy 2 osobne koldry z mezem wiec swoja przykrywam sie do polozy by nie udusic malego

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maz pojechal po wyniki cytologi- mam stresa bo rok temu w pazdzierniku wyszla mi zla i musieli mi wycinek pobierac i lyzeczkowac ale dzieki bogu nic nie wyszlo i moze dzieki temu udalo mi sie zajsc w ciaze bo juz w styczniu sie udalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:53

lubek lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    ja poki co ubranka piore w dzidziusiu i wszystko prasuje, nie wyobrazam sobie uzywac pieluchy tetrowej nie wyprasowanej bo wydaje mi sie ze jest o polowe mniejsza niz jak nie uprasowana.

Nasza w dzien spi caly czas w wózku a wieczorem kladziemy ja do łóżeczka i siedzimy przy niej i w koncu zasypia czasem jest to 20 minut a czasem i godzina.
    Ja nie uzywam pieluch tetrowych w ogile. Tylko w szpitalu uzywalam bo chcialy. I raz w domu do kapania ale bylo mi nie wygodnie. Do czego wy je uzywacie tak z ciekawosci? Dla mnie moglyby nie istniec. Mi o prasowanie to chodzi o body i pajace. Piore z opcja bez zgniecen po wyjeciu uciagam i rozprostowuje i po wyschnieciu uciagam i skladam. Nie sa pogniecione. Jak zakladam na malego to juz w ogole sie na nim rozchodzi :) wstawiam wam jego fotki na fb to same mozecie zobaczyc ze nie wyglada jak flejtuch :)

lubek lubi tę wiadomość

‹‹ 1105 1106 1107 1108 1109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ