X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Wrzucilam wam na fb jak Kubus sie kapie bez gruntu hihi w baby swimmer ktory mu na gwiazdke kupilam :)
    zawalisty :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka piore w dziecięcym proszku, i prasuje, sama lubie uprasowane więc małemu też prasuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:04

lubek, serek_84, Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli podobal Ci sie moj Kuba w dniu chrzcin to ja mam ubranko :) fotki sa na fb jak cos :) tylko nie kazdemu musi sie ono podobac :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest nowe. Uzyte na czas mszy. Pozniej go przebralam. Tylko ze on ma krótkie nozki i mala glowke wiec czapka i spodenki sa 62. Koszula, kamizelka, sweterek i kurtka sa 68 :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Jesli podobal Ci sie moj Kuba w dniu chrzcin to ja mam ubranko :) fotki sa na fb jak cos :) tylko nie kazdemu musi sie ono podobac :)

Podobało się :-) jaki to rozm?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiane z pracowni krawieckiej mondi :) w google znajdziesz strone jak cos. Za wszystko zaplacilam 319zl ale jeszcze bralam rajstopki body bawelniane i ocieplacz pod spodenki dodatkowo. No i butki. Wiec jakbys chciala pojedyncze rzeczy to jakos sie dogadamy :)
    Ale nic na sile bo moze ci sie nie podoba :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i to jest koszulobody a nie koszula :) super bo sie nie wykasuje. U nas bylo na + temperatura wiec nie uzylam w ogole ocieplacza pod spodenkii kamizelki. Mial tylko rajstopki na spodenki i sweterek na koszulobody :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga ja tez mam do sprzedania ubranko
    oto ono:
    http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-kurtka-dla-chlopca-chrzest-r68-i4940966764.html

rozmiar 62 ale dla Nikusia bylo za duze wiec jest to bardzo duze 62

dodatkowo dokupilam mu buciki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 22:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie i Sylwia, zastanowcie się ile byscie chcialy za te zestawy, ja pokaże mężowi, zobaczymy o jemu się bardziej spodoba. Wyśle zaproszenie do przyjaciółek i tam mi napiszcie, nie będziemy tu zasmiecac forum:-) lub przez fb w wiadomości

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo i dokupilam rajstopki zeby mu zimno nie bylo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na fb sie odezwe w prywatnej. Jutri zrobie ci fotki wszystkiego co mam i z cena... bo jakbys chciala to moze nie wszystko i tam sobie popiszemy. Tylko jutro bo juz nie bede halasowac teraz mezowi :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki! Znacie jakiegoś dobrego dermatologa dla dorosłych? Najlepiej śląsk i okolice!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:05

mama86, Sisilla lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lala śpi od 20, a mnie cyce zaraz eksplodują. Mam nadzieje że do północy się obudzi i mi ulży. Odkładam ją teraz do łóżeczka bo już się strasznie rozpycha.
    zastanawiam się czy dawać ją w śpiworek czy kolderkę wyciągnąć.

Uff poprasowałam i wreszcie nie mam zaległości. Wkurzają mnie moje koty. Strasznie się lenią i muszę myć podłogi dziennie :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 dni i magiczne 3 miesiące :)
    Adaś pożarł butle o 20:30, ciekawe ile pośpi...

Sisilla lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki, codziennie tu wpadam ale nadrobić jakos was nie mogę ;-)

Moje cycki platają mi figle, bo raz mam wystarczającą ilość mleka a raz mam go za malo. Suma sumarą Gabrysia spałaszowała juz dwa opakowania mm po 350 g i zaczęliśmy wczoraj dużą puszkę 800 g. Mamy tez problemy ze zrobieniem kupki, tak jak wczesniej była raz dziennie tak dzisiaj zrobiła po 3 dniach. Ale być może to po tym mleku.

Pisalyscie o hemoroidach, mnie ten problem dotyczył jeszcze przed porodem i obawialam się ze po porodzie się nasili. I tak tez się stało. Od nad pamiętam miałam zaparcia, czasami na kibelek szlam raz na 5-6 dni. A po porodzie to nawet do tygodnia. I jak juz poszlam to była krwawa walka i myslalam ze mi dupe rozerwie :-\ Teraz staram się regularnie załatwiać, jak po dwoch dniach nic nie idzie to ratuje się czopkiem glicerynowym. Stosowalam posterisam czopki i masc ale zero poorawy po nich bylo. Za to przeciwbolowo pomógł mi procto-glyvenol w czopkach bo jak mnie dorwało do ani siedzieć ani leżeć :-( Odpukac na razie jest spokój ;-) Aczkolwiek jak piszecie dupny przyjaciel schowac się nie chce :-P

Co do diety to juz nie podchodze do niej tak rygorystycznie jak wczesniej. W końcu nasze dzieci robią się juz starsze ;-) W święta sobie pofolgowałam i od czasu do czasu pozwalam sobie do tej pory :-P Za radą mojej mamy nie jem ostrego, kwaśnego i wzdymającego. W święta jadlam sałatki z majonezem, bigos ze słodkiej kapusty, sernik z brzoskwiniamj, ciasto z musem truskawkowym, smażone ryby i filety z kurczaka a nawet rybę z galarecie w ktorej był ocet. Przed wczoraj wcinalam salatke ze sledziem marynowanym a pare dni wczesniej jajecznice z cebula i boczkiem :-P Problem u Gabryski był tylko po kakaowych babeczkach bo kupki nie mogła zrobić. Ale jakoś się z tym uporalismy ;-) Mysle ze karmiąc trzeba tez pomyśleć o sobie, nam w miarę urozmaicony posiłek tez jest potrzebny. Bo mi to juz włosy garciami zaczęły wypadać :-( A zbyt wiele ich nie mam :-\

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na ekspresowym karmieniu. 10minut i butla 160ml spalaszowana. Czyzby trzeba by przerzucic sie na wieksza??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki nie wierze !!!
    przyszla tesciowka i powiedziala : wez zgas tv bo promieniuje na dziecko
    no i wreszcie wybuchalam i wygarnelam jej wszystko ze uwaza ze jestem zla matka, ze zasze jest ,,cos,, ze nigdy nie uslyszalam nic milego tylko zawsze cos nie tak robie, ze przez nia jestem zestresowana i nie potrafie normalnie zyc tak jak bym chciala i jeszcze pare innych rzeczy no i sie obrazila i powiedziala ,, no wogole nie bede przychodzic na gore,, i ze ,, wymyslam,,
    zobaczymy jak to dlugo potrwa ale ciesze sie ze sie odwazylam

a propos czy wy siedzicie przez tv z maluchami i czy myslicie ze te nowe tv im szkodza?

Sylwia brawo, niech się babsztyl w końcu odczepi ;-)

Ja jak karmie to muszę fotel na którym wiedzę bokiem ustawiać do TV bo Gabrysce tak się spodobało patrzenie na niego, ze wypluwa cycka i się patrzy w ekran. Ale w sumie nie zastanawialam się nad promieniowaniem tylko bardziej nad wpływem tv na wzrok.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Sylwio! Imienniczko! Brawo!

Ja byłam na zakupach,szybkich bo mąż już pisał że awaria i Mała się drze. W ogole przyznał że nie lubi być z nią sam na sam. Boi się czy coś. A Mała to czuje bo płacze.
    U mnie to samo, co prawda mąż sam na sam w domu został z Gabrysia tylko kilka razy ale tez mówi, ze się boi ze zrobi jej krzywdę jak będzie ja nosił i ze nie lubi jak płacze bo nie wie co jej jest. I co tu się dziwić, calymi dniami tylko ja jestem z Gabrysia i w sumie od całkiem niedawna rozróżniam jej płacz. Nawet moja teściową ostatnio podsumowała ze Gabrysia jest zbyt mocno ze mną związana bo jak ona zostawała z nią kilka razy sama w pokoju to Gabryśka w ryk i tylko spoglądała na drzwi kiedy wróce. To mój mąż jej dowalił, że przecież jestem jej matką to z kim ma być związana B-)

paulina.b.1991, lubek, Anoolka, ataga4, Kasiula09, Sisilla, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Dziewczyny, które karmią mm, jakim mleczkiem karmicie? Bo nas chyba czeka dokarmianie, co polecacie? Nasza pediatra mówiła o humanie albo nań pro 1, co sądzicie? A dokarmianie, bo Zosia słabo przybiera, dziś 5 kg na blacie, ale my rodzinnie waga piórkowa, mój mąż mówi, żeby się nie martwić, ale w środę mamy zrobić badania mocz, morfologię, żeby wykluczyć bakterie i inne infekcje, mamo, aż mi słabo.

Ja dokarmiam NAN pro 1 ale tak jak pisalam, ze rzadziej kupki teraz mamy ale nie mam pewności czy to po tym mleku. Jak czytalam opinie w mecie to dziewuchy pisza, ze są zaparcia po nim. Ale to pewnie od dzieciątka zależy ;-)

divers2288.gif
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ