X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Wrzucilam wam na fb jak Kubus sie kapie bez gruntu hihi w baby swimmer ktory mu na gwiazdke kupilam :)
    zawalisty :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranka piore w dziecięcym proszku, i prasuje, sama lubie uprasowane więc małemu też prasuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:04

lubek, serek_84, Anoolka, Nelly lubią tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli podobal Ci sie moj Kuba w dniu chrzcin to ja mam ubranko :) fotki sa na fb jak cos :) tylko nie kazdemu musi sie ono podobac :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jest nowe. Uzyte na czas mszy. Pozniej go przebralam. Tylko ze on ma krótkie nozki i mala glowke wiec czapka i spodenki sa 62. Koszula, kamizelka, sweterek i kurtka sa 68 :)

• ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    Jesli podobal Ci sie moj Kuba w dniu chrzcin to ja mam ubranko :) fotki sa na fb jak cos :) tylko nie kazdemu musi sie ono podobac :)

Podobało się :-) jaki to rozm?

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zamawiane z pracowni krawieckiej mondi :) w google znajdziesz strone jak cos. Za wszystko zaplacilam 319zl ale jeszcze bralam rajstopki body bawelniane i ocieplacz pod spodenki dodatkowo. No i butki. Wiec jakbys chciala pojedyncze rzeczy to jakos sie dogadamy :)
    Ale nic na sile bo moze ci sie nie podoba :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i to jest koszulobody a nie koszula :) super bo sie nie wykasuje. U nas bylo na + temperatura wiec nie uzylam w ogole ocieplacza pod spodenkii kamizelki. Mial tylko rajstopki na spodenki i sweterek na koszulobody :)

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga ja tez mam do sprzedania ubranko
    oto ono:
    http://allegro.pl/ubranko-do-chrztu-kurtka-dla-chlopca-chrzest-r68-i4940966764.html

rozmiar 62 ale dla Nikusia bylo za duze wiec jest to bardzo duze 62

dodatkowo dokupilam mu buciki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 22:00

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescie i Sylwia, zastanowcie się ile byscie chcialy za te zestawy, ja pokaże mężowi, zobaczymy o jemu się bardziej spodoba. Wyśle zaproszenie do przyjaciółek i tam mi napiszcie, nie będziemy tu zasmiecac forum:-) lub przez fb w wiadomości

sylwia1985 lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo i dokupilam rajstopki zeby mu zimno nie bylo

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja na fb sie odezwe w prywatnej. Jutri zrobie ci fotki wszystkiego co mam i z cena... bo jakbys chciala to moze nie wszystko i tam sobie popiszemy. Tylko jutro bo juz nie bede halasowac teraz mezowi :)

ataga4 lubi tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innej beczki! Znacie jakiegoś dobrego dermatologa dla dorosłych? Najlepiej śląsk i okolice!

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 08:05

mama86, Sisilla lubią tę wiadomość

• Sroka Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lala śpi od 20, a mnie cyce zaraz eksplodują. Mam nadzieje że do północy się obudzi i mi ulży. Odkładam ją teraz do łóżeczka bo już się strasznie rozpycha.
    zastanawiam się czy dawać ją w śpiworek czy kolderkę wyciągnąć.

Uff poprasowałam i wreszcie nie mam zaległości. Wkurzają mnie moje koty. Strasznie się lenią i muszę myć podłogi dziennie :/

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 10 dni i magiczne 3 miesiące :)
    Adaś pożarł butle o 20:30, ciekawe ile pośpi...

Sisilla lubi tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewuszki, codziennie tu wpadam ale nadrobić jakos was nie mogę ;-)

Moje cycki platają mi figle, bo raz mam wystarczającą ilość mleka a raz mam go za malo. Suma sumarą Gabrysia spałaszowała juz dwa opakowania mm po 350 g i zaczęliśmy wczoraj dużą puszkę 800 g. Mamy tez problemy ze zrobieniem kupki, tak jak wczesniej była raz dziennie tak dzisiaj zrobiła po 3 dniach. Ale być może to po tym mleku.

Pisalyscie o hemoroidach, mnie ten problem dotyczył jeszcze przed porodem i obawialam się ze po porodzie się nasili. I tak tez się stało. Od nad pamiętam miałam zaparcia, czasami na kibelek szlam raz na 5-6 dni. A po porodzie to nawet do tygodnia. I jak juz poszlam to była krwawa walka i myslalam ze mi dupe rozerwie :-\ Teraz staram się regularnie załatwiać, jak po dwoch dniach nic nie idzie to ratuje się czopkiem glicerynowym. Stosowalam posterisam czopki i masc ale zero poorawy po nich bylo. Za to przeciwbolowo pomógł mi procto-glyvenol w czopkach bo jak mnie dorwało do ani siedzieć ani leżeć :-( Odpukac na razie jest spokój ;-) Aczkolwiek jak piszecie dupny przyjaciel schowac się nie chce :-P

Co do diety to juz nie podchodze do niej tak rygorystycznie jak wczesniej. W końcu nasze dzieci robią się juz starsze ;-) W święta sobie pofolgowałam i od czasu do czasu pozwalam sobie do tej pory :-P Za radą mojej mamy nie jem ostrego, kwaśnego i wzdymającego. W święta jadlam sałatki z majonezem, bigos ze słodkiej kapusty, sernik z brzoskwiniamj, ciasto z musem truskawkowym, smażone ryby i filety z kurczaka a nawet rybę z galarecie w ktorej był ocet. Przed wczoraj wcinalam salatke ze sledziem marynowanym a pare dni wczesniej jajecznice z cebula i boczkiem :-P Problem u Gabryski był tylko po kakaowych babeczkach bo kupki nie mogła zrobić. Ale jakoś się z tym uporalismy ;-) Mysle ze karmiąc trzeba tez pomyśleć o sobie, nam w miarę urozmaicony posiłek tez jest potrzebny. Bo mi to juz włosy garciami zaczęły wypadać :-( A zbyt wiele ich nie mam :-\

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na ekspresowym karmieniu. 10minut i butla 160ml spalaszowana. Czyzby trzeba by przerzucic sie na wieksza??

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    dziewuszki nie wierze !!!
    przyszla tesciowka i powiedziala : wez zgas tv bo promieniuje na dziecko
    no i wreszcie wybuchalam i wygarnelam jej wszystko ze uwaza ze jestem zla matka, ze zasze jest ,,cos,, ze nigdy nie uslyszalam nic milego tylko zawsze cos nie tak robie, ze przez nia jestem zestresowana i nie potrafie normalnie zyc tak jak bym chciala i jeszcze pare innych rzeczy no i sie obrazila i powiedziala ,, no wogole nie bede przychodzic na gore,, i ze ,, wymyslam,,
    zobaczymy jak to dlugo potrwa ale ciesze sie ze sie odwazylam

a propos czy wy siedzicie przez tv z maluchami i czy myslicie ze te nowe tv im szkodza?

Sylwia brawo, niech się babsztyl w końcu odczepi ;-)

Ja jak karmie to muszę fotel na którym wiedzę bokiem ustawiać do TV bo Gabrysce tak się spodobało patrzenie na niego, ze wypluwa cycka i się patrzy w ekran. Ale w sumie nie zastanawialam się nad promieniowaniem tylko bardziej nad wpływem tv na wzrok.

sylwia1985 lubi tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Sylwio! Imienniczko! Brawo!

Ja byłam na zakupach,szybkich bo mąż już pisał że awaria i Mała się drze. W ogole przyznał że nie lubi być z nią sam na sam. Boi się czy coś. A Mała to czuje bo płacze.
    U mnie to samo, co prawda mąż sam na sam w domu został z Gabrysia tylko kilka razy ale tez mówi, ze się boi ze zrobi jej krzywdę jak będzie ja nosił i ze nie lubi jak płacze bo nie wie co jej jest. I co tu się dziwić, calymi dniami tylko ja jestem z Gabrysia i w sumie od całkiem niedawna rozróżniam jej płacz. Nawet moja teściową ostatnio podsumowała ze Gabrysia jest zbyt mocno ze mną związana bo jak ona zostawała z nią kilka razy sama w pokoju to Gabryśka w ryk i tylko spoglądała na drzwi kiedy wróce. To mój mąż jej dowalił, że przecież jestem jej matką to z kim ma być związana B-)

paulina.b.1991, lubek, Anoolka, ataga4, Kasiula09, Sisilla, ao12., Nelly lubią tę wiadomość

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:

Dziewczyny, które karmią mm, jakim mleczkiem karmicie? Bo nas chyba czeka dokarmianie, co polecacie? Nasza pediatra mówiła o humanie albo nań pro 1, co sądzicie? A dokarmianie, bo Zosia słabo przybiera, dziś 5 kg na blacie, ale my rodzinnie waga piórkowa, mój mąż mówi, żeby się nie martwić, ale w środę mamy zrobić badania mocz, morfologię, żeby wykluczyć bakterie i inne infekcje, mamo, aż mi słabo.

Ja dokarmiam NAN pro 1 ale tak jak pisalam, ze rzadziej kupki teraz mamy ale nie mam pewności czy to po tym mleku. Jak czytalam opinie w mecie to dziewuchy pisza, ze są zaparcia po nim. Ale to pewnie od dzieciątka zależy ;-)

divers2288.gif
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ