Pazdziernikowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasza Agata dziwnie się zachowuje, bo czasem wygląda tak, że jak są goście to jest super anioł a później się wyżywa. A jak jedziemy do rodziny i znajomych jest podobnie. Chociaż ostatnio to anioł na całego
Właśnie się obudziła z drzemki i zbieramy się do mojej mamy. Zobaczymy co to będzie
Pogoda u nas straszna, leje, wieje i buro.
Lubek co to za naklejki?
-
Ale skrobiecie jak szalone
Powiem Wam, że są plusy karmienia butląmój od świąt ma wolne i wyjeżdża w poniedziałek a w święta sam zaproponował zakład i że jak przegra to śpi wszystkie nocki z małym do wyjazdu no i przegrał
Dwa razy mu darowałam a tak to ja chodzę wypoczęta 8-9 godzinnym snem a on snuje się jak zombie
(szkoda tylko że od poniedziałku znowu sama w tygodniu a tatuś od niedzieli).
Znam ten ból jezeli chodzi o wyjazdy czy wizyty, Olek od wigilii był niemożliwy wieczorami, musiałam go usypiać siedząc co prawda na łózku ale bujając na rękach, to samo było w święta u moich rodziców i jeden dzień po powrocie a następnego wieczora normalnie usnął już sam przytulony do poduszki i do tej pory bez zmian. Myślę, że jednak takie maluchy nie lubią wrzawy i najlepiej czują się jednak u siebie.
A ja znowu miałam bóle ala okresowe (przypominające skurcze początkowe) i trochę brązowego śluzu jednego dnia i ciszadostanę ja tego okresu? Nie karmię już, ściągam raz na dzień i mam z 80ml na popicie
Nie to że tęsknie za @ ale nie chciałabym żadnych anomalii bo potem znowu jakiś problem z zajściem wyjdzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 13:59
-
A dziewczynki mam pytanie... w co ubierałyście albo ubieracie swoich mężczyzn do chrztu w tą zimową porę? I co na wierzch? Bet czy jakieś wdzianko? Bo ja jak nam się uda zaklepać termin na koniec stycznia to nie wiem czy takiego 4 miesięczniaka już do beta wcisnę... i kurde jak go tu trzymać
-
nick nieaktualnymitaka wrote:Ale skrobiecie jak szalone
Powiem Wam, że są plusy karmienia butląmój od świąt ma wolne i wyjeżdża w poniedziałek a w święta sam zaproponował zakład i że jak przegra to śpi wszystkie nocki z małym do wyjazdu no i przegrał
Dwa razy mu darowałam a tak to ja chodzę wypoczęta 8-9 godzinnym snem a on snuje się jak zombie
(szkoda tylko że od poniedziałku znowu sama w tygodniu a tatuś od niedzieli).
Znam ten ból jezeli chodzi o wyjazdy czy wizyty, Olek od wigilii był niemożliwy wieczorami, musiałam go usypiać siedząc co prawda na łózku ale bujając na rękach, to samo było w święta u moich rodziców i jeden dzień po powrocie a następnego wieczora normalnie usnął już sam przytulony do poduszki i do tej pory bez zmian. Myślę, że jednak takie maluchy nie lubią wrzawy i najlepiej czują się jednak u siebie.
A ja znowu miałam bóle ala okresowe (przypominające skurcze początkowe) i trochę brązowego śluzu jednego dnia i ciszadostanę ja tego okresu? Nie karmię już, ściągam raz na dzień i mam z 80ml na popicie
Nie to że tęsknie za @ ale nie chciałabym żadnych anomalii bo potem znowu jakiś problem z zajściem wyjdzie.
Scęście moja mama mowila że dzieci po chrzcie robią się grzeczne a w Filipa to właśnie jakby diabeł wstąpiłPrzeszło gdzieś po dwóch tygodniach. W ogóle zauważyłam że najlepiej żeby nas nikt nie odwiedzał bo wtedy robi się nieznośny.
-
mitaka wrote:A dziewczynki mam pytanie... w co ubierałyście albo ubieracie swoich mężczyzn do chrztu w tą zimową porę? I co na wierzch? Bet czy jakieś wdzianko? Bo ja jak nam się uda zaklepać termin na koniec stycznia to nie wiem czy takiego 4 miesięczniaka już do beta wcisnę... i kurde jak go tu trzymać
ale i tak bym nei zakladala tylko rekawy od kurtki odwinela bo sa wywinete puszkiem do gory a tak to bym je rozwinela
-
Magdzialenka wrote:Może mnie pamiętacie,czasami coś tam napiszę, ale rzadko. Jestem na forum od początku, ale tylko czytam i jestem z Wami na bieżąco
Mam niedyskretne pytanie. Ile daje się teraz na chrzciny? Co łaska? czy Jakiś nieoficjalny cennik jest? -
ataga4 wrote:Takich wieczorów i nocek jak dziś zyczylabym sobie wiecej
Taka jestem happy że musiałam wam o tym napisać
Pierwszy raz od 3 miesięcy czuje się wyspana!!!!
Tak jak pisałam Kajtek zasnal ok 19, potem o 20:40 dojadl na spiocha i spał dalej. Ja zasnelam ok 22:30. Potem karmienia były o 1, 3 i 6 rano, ale tylko pocycusial i spał dalej. Żadnych nocnych rozmów, zabaw, krzyków, płaczu czy noszenia na rękach. O 7 znów się przebudzil, pocycusial trochę, zaczął się przeciągać, puszczać bąki, rozglądać się i tak 15minut. Ja już nie zasnelam co prawda (chyba z tego wyspania hihi) ale obserwowalam go udając że spiejak juz zaczął troszkę marudzic to zmieniłam pieluszke i teraz się bawimy z gołymi nóżkami w pościeli
Chwilo trwaj!U nas Witu śpi najczęściej co najmniej 5 godzin ciurkiem, bez wybudzania się, a potem karmienie i jeszcze dosypia 3h. Ale coraz częściej się zdarza że śpi np. 7h. A dziś, szok - 8,5h bez wybudzania!!!
-
nick nieaktualnypoczwarkah wrote:OMG, moj Witu w dzień bywa nienośny, ale jakbym miała taką noc jak Ty to bym cały dzień chodziła załamana że się nie wyspałam a dziecko jest niegrzeczne
U nas Witu śpi najczęściej co najmniej 5 godzin ciurkiem, bez wybudzania się, a potem karmienie i jeszcze dosypia 3h. Ale coraz częściej się zdarza że śpi np. 7h. A dziś, szok - 8,5h bez wybudzania!!!
-
mitaka wrote:Scęście no właśnie widziałam Twój komplecik i jest ekstra
poczekam na oficjalne zaklepanie terminu, wymierzę małego i zamówię na allegroszu bo już znalazłam
Tylko ta kurde chyba koszula anie koszulobody i lipa bo się będzie zawijać.
mitaka lubi tę wiadomość
-
wlasnie pojechala kolezanka.Maly dostal dwa kompleciki koszulka+ spodenki rozmiar 68 ale jak na zlosc caly czas spal az mi cycki o maly wlos nie eksplodowaly . Jak kolezanka wyszla odrazu sie przebudzil- sprayciarz i teraz marudzi. Jak to jest ze jak sie gdzies idzie to cisza lub ktos przychodzi ale jak tylko oposci progi domu to wrzask
-
pestka wrote:Dziewczyny a wy robiłyście morfologię ze zleceń lekarza tak po prostu czy cos sie działo?
U nas wygląda to tak:
8-9, szamka, zabawa
10-11 drzemka 30 min(zawsze 30 min, zegarek w tyłku normalnie!
11-12 karmienie, zabawa
13-14 spacer i spanie 3h ciurkiem
ok 17 szamka, zabawa
18:30/19 drzemka 30 min
19 szamka, zabawa
20:30/21:30 spanie
edit: oczywiście przed spacerem jest extra szamka, na zatankowanie pod korek -
Sroka wrote:Nasza Agata dziwnie się zachowuje, bo czasem wygląda tak, że jak są goście to jest super anioł a później się wyżywa. A jak jedziemy do rodziny i znajomych jest podobnie. Chociaż ostatnio to anioł na całego
Właśnie się obudziła z drzemki i zbieramy się do mojej mamy. Zobaczymy co to będzie
Pogoda u nas straszna, leje, wieje i buro.
Lubek co to za naklejki?
Żadne specjalnewyszukalam tylko takie z buzkami, mogę potem wkleić linki do aukcji jeśli chcesz
Sroka lubi tę wiadomość
-
sylwia1985 wrote:szkoda bo forum sie powoli wykrusza a jest tak fajnie
zawsze to razniej :)i mozemy pogadac o problemach z maluchami
-
paulina.b.1991 wrote:Dziś odebrałam paczuszkę z Hippa w Rossmanie za ten kupon z poprzedniej. Mam: słoiczek "Dynia z indykiem" po 5 mies, soczek "Słodkie Jabłka" po 4mies i szeroka zielona łyżeczka.
-
moni28 wrote:myślę że na ząbki to za wcześnie
Bratanica męża zaczęła zabkować od 3 miesiąca
Wiec może jest to u nas rodzinne
-
ataga4 wrote:Hmm.....w sumie to i mnie przydałoby się odświeżyć kolor przed chrzcinami. Ale nie wiem jak to zorganizowac bo on nie wytrzyma bez jedzenia dłużej niz 2h...
Nie pamiętam kto o tym ostatnio pisał, ze maluch (kojarze imię Franek ale cos mi tez mowi ze to byla Lubek) uśmiecha sie do zabawek z twarzą. Ja też zauwazam że Kajtek chętniej gada do takich zabawek i łatwiej go rozbawic lub zaciekawic zabawką z wyraznym uśmiechem
U nas jest to samo, przy macie mamy kilka zabawek zwierzatek i rzeczywiście jest szał za tymi które maja oczka, noski i buzie. A najlepiej się cieszy i bryka jak jej pokaże taka biała pandę bo jest bardziej kontrastowa
lubek lubi tę wiadomość