X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Agata dziwnie się zachowuje, bo czasem wygląda tak, że jak są goście to jest super anioł a później się wyżywa. A jak jedziemy do rodziny i znajomych jest podobnie. Chociaż ostatnio to anioł na całego ;)

Właśnie się obudziła z drzemki i zbieramy się do mojej mamy. Zobaczymy co to będzie ;)

Pogoda u nas straszna, leje, wieje i buro.

Lubek co to za naklejki?

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skrobiecie jak szalone :D

Powiem Wam, że są plusy karmienia butlą :) mój od świąt ma wolne i wyjeżdża w poniedziałek a w święta sam zaproponował zakład i że jak przegra to śpi wszystkie nocki z małym do wyjazdu no i przegrał :P Dwa razy mu darowałam a tak to ja chodzę wypoczęta 8-9 godzinnym snem a on snuje się jak zombie :P (szkoda tylko że od poniedziałku znowu sama w tygodniu a tatuś od niedzieli).

Znam ten ból jezeli chodzi o wyjazdy czy wizyty, Olek od wigilii był niemożliwy wieczorami, musiałam go usypiać siedząc co prawda na łózku ale bujając na rękach, to samo było w święta u moich rodziców i jeden dzień po powrocie a następnego wieczora normalnie usnął już sam przytulony do poduszki i do tej pory bez zmian. Myślę, że jednak takie maluchy nie lubią wrzawy i najlepiej czują się jednak u siebie.

A ja znowu miałam bóle ala okresowe (przypominające skurcze początkowe) i trochę brązowego śluzu jednego dnia i cisza :/ dostanę ja tego okresu? Nie karmię już, ściągam raz na dzień i mam z 80ml na popicie :P Nie to że tęsknie za @ ale nie chciałabym żadnych anomalii bo potem znowu jakiś problem z zajściem wyjdzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 13:59

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • mitaka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynki mam pytanie... w co ubierałyście albo ubieracie swoich mężczyzn do chrztu w tą zimową porę? I co na wierzch? Bet czy jakieś wdzianko? Bo ja jak nam się uda zaklepać termin na koniec stycznia to nie wiem czy takiego 4 miesięczniaka już do beta wcisnę... i kurde jak go tu trzymać :P

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Ale skrobiecie jak szalone :D

Powiem Wam, że są plusy karmienia butlą :) mój od świąt ma wolne i wyjeżdża w poniedziałek a w święta sam zaproponował zakład i że jak przegra to śpi wszystkie nocki z małym do wyjazdu no i przegrał :P Dwa razy mu darowałam a tak to ja chodzę wypoczęta 8-9 godzinnym snem a on snuje się jak zombie :P (szkoda tylko że od poniedziałku znowu sama w tygodniu a tatuś od niedzieli).

Znam ten ból jezeli chodzi o wyjazdy czy wizyty, Olek od wigilii był niemożliwy wieczorami, musiałam go usypiać siedząc co prawda na łózku ale bujając na rękach, to samo było w święta u moich rodziców i jeden dzień po powrocie a następnego wieczora normalnie usnął już sam przytulony do poduszki i do tej pory bez zmian. Myślę, że jednak takie maluchy nie lubią wrzawy i najlepiej czują się jednak u siebie.

A ja znowu miałam bóle ala okresowe (przypominające skurcze początkowe) i trochę brązowego śluzu jednego dnia i cisza :/ dostanę ja tego okresu? Nie karmię już, ściągam raz na dzień i mam z 80ml na popicie :P Nie to że tęsknie za @ ale nie chciałabym żadnych anomalii bo potem znowu jakiś problem z zajściem wyjdzie.
    Filip do świąt był po prostu aniolkiem, a teraz szkoda gadac. Zastanawiam się ile czasu jeszcze będzie je odchorowywać.
    Scęście moja mama mowila że dzieci po chrzcie robią się grzeczne a w Filipa to właśnie jakby diabeł wstąpił ;) Przeszło gdzieś po dwóch tygodniach. W ogóle zauważyłam że najlepiej żeby nas nikt nie odwiedzał bo wtedy robi się nieznośny.

• ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały miał biały kombinezon to znaczy taki śpiworek z hm sprawdził się bo chodził w nim do niedawna ale już wyrusl

Ewelka91
  • Magdzialenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mnie pamiętacie,czasami coś tam napiszę, ale rzadko. Jestem na forum od początku, ale tylko czytam i jestem z Wami na bieżąco :)
    Mam niedyskretne pytanie. Ile daje się teraz na chrzciny? Co łaska? czy Jakiś nieoficjalny cennik jest?

ukdywn15f5oepb6t.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    A dziewczynki mam pytanie... w co ubierałyście albo ubieracie swoich mężczyzn do chrztu w tą zimową porę? I co na wierzch? Bet czy jakieś wdzianko? Bo ja jak nam się uda zaklepać termin na koniec stycznia to nie wiem czy takiego 4 miesięczniaka już do beta wcisnę... i kurde jak go tu trzymać :P
    ja wrzucalam fotki Kuby na fb. kupilam mu komplecik taki zimowy i nei mial zadnego beta. rajstopki spodenki (mialam ejszcze ocieplacz polarowy pod spodnei ale nie zalozylam bo bylo akurat na plusie 4 stycznia), body dlugi rekaw koszulobody i sweterek a na to kurtka. no i zimowa czapka. rekawiczek nei musial miec bo bylo na plusie akurat :) ale i tak bym nei zakladala tylko rekawy od kurtki odwinela bo sa wywinete puszkiem do gory a tak to bym je rozwinela :)

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Może mnie pamiętacie,czasami coś tam napiszę, ale rzadko. Jestem na forum od początku, ale tylko czytam i jestem z Wami na bieżąco :)
    Mam niedyskretne pytanie. Ile daje się teraz na chrzciny? Co łaska? czy Jakiś nieoficjalny cennik jest?
    u mnie w kosciele 200zl, ale u nas koszty kosciola i swiecy pokrywal chrzestny :)

• mitaka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście no właśnie widziałam Twój komplecik i jest ekstra :) poczekam na oficjalne zaklepanie terminu, wymierzę małego i zamówię na allegroszu bo już znalazłam ;) Tylko ta kurde chyba koszula anie koszulobody i lipa bo się będzie zawijać.

zrz6ha0087gvqc3d.png
    ex2bi09kf6yrzsk3.png
  • poczwarkah Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Takich wieczorów i nocek jak dziś zyczylabym sobie wiecej :-) :-) :-) Taka jestem happy że musiałam wam o tym napisać :-)
    Pierwszy raz od 3 miesięcy czuje się wyspana!!!! :-) :-) :-)
    Tak jak pisałam Kajtek zasnal ok 19, potem o 20:40 dojadl na spiocha i spał dalej. Ja zasnelam ok 22:30. Potem karmienia były o 1, 3 i 6 rano, ale tylko pocycusial i spał dalej. Żadnych nocnych rozmów, zabaw, krzyków, płaczu czy noszenia na rękach. O 7 znów się przebudzil, pocycusial trochę, zaczął się przeciągać, puszczać bąki, rozglądać się i tak 15minut. Ja już nie zasnelam co prawda (chyba z tego wyspania hihi) ale obserwowalam go udając że spie :-D jak juz zaczął troszkę marudzic to zmieniłam pieluszke i teraz się bawimy z gołymi nóżkami w pościeli :-)
    Chwilo trwaj!
    OMG, moj Witu w dzień bywa nienośny, ale jakbym miała taką noc jak Ty to bym cały dzień chodziła załamana że się nie wyspałam a dziecko jest niegrzeczne :D U nas Witu śpi najczęściej co najmniej 5 godzin ciurkiem, bez wybudzania się, a potem karmienie i jeszcze dosypia 3h. Ale coraz częściej się zdarza że śpi np. 7h. A dziś, szok - 8,5h bez wybudzania!!!

h84f3e5e8fuu3igl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczwarkah wrote:
    OMG, moj Witu w dzień bywa nienośny, ale jakbym miała taką noc jak Ty to bym cały dzień chodziła załamana że się nie wyspałam a dziecko jest niegrzeczne :D U nas Witu śpi najczęściej co najmniej 5 godzin ciurkiem, bez wybudzania się, a potem karmienie i jeszcze dosypia 3h. Ale coraz częściej się zdarza że śpi np. 7h. A dziś, szok - 8,5h bez wybudzania!!!
    Zazdrość mnie zżera :P

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitaka wrote:
    Scęście no właśnie widziałam Twój komplecik i jest ekstra :) poczekam na oficjalne zaklepanie terminu, wymierzę małego i zamówię na allegroszu bo już znalazłam ;) Tylko ta kurde chyba koszula anie koszulobody i lipa bo się będzie zawijać.
    no w tym zestawie byla koszula ale zadzwonilam do pani bo widzialam ze ma na stronie tez kosuzlobody i zamienila mi bez doplat zadnych :)

mitaka lubi tę wiadomość

• sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie pojechala kolezanka.Maly dostal dwa kompleciki koszulka+ spodenki rozmiar 68 ale jak na zlosc caly czas spal az mi cycki o maly wlos nie eksplodowaly . Jak kolezanka wyszla odrazu sie przebudzil- sprayciarz i teraz marudzi. Jak to jest ze jak sie gdzies idzie to cisza lub ktos przychodzi ale jak tylko oposci progi domu to wrzask

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś odebrałam paczuszkę z Hippa w Rossmanie za ten kupon z poprzedniej. Mam: słoiczek "Dynia z indykiem" po 5 mies, soczek "Słodkie Jabłka" po 4mies i szeroka zielona łyżeczka.

sylwia1985, Sroka lubią tę wiadomość

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pestka wrote:
    Dziewczyny a wy robiłyście morfologię ze zleceń lekarza tak po prostu czy cos sie działo?

U nas wygląda to tak:
    8-9, szamka, zabawa
    10-11 drzemka 30 min(zawsze 30 min, zegarek w tyłku normalnie!;)
    11-12 karmienie, zabawa
    13-14 spacer i spanie 3h ciurkiem
    ok 17 szamka, zabawa
    18:30/19 drzemka 30 min
    19 szamka, zabawa
    20:30/21:30 spanie :)

edit: oczywiście przed spacerem jest extra szamka, na zatankowanie pod korek ;)
    Bardzo mi się podoba ten plan i właśnie staram się dokładnie taki wdrożyć u nas :)

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Nasza Agata dziwnie się zachowuje, bo czasem wygląda tak, że jak są goście to jest super anioł a później się wyżywa. A jak jedziemy do rodziny i znajomych jest podobnie. Chociaż ostatnio to anioł na całego ;)

Właśnie się obudziła z drzemki i zbieramy się do mojej mamy. Zobaczymy co to będzie ;)

Pogoda u nas straszna, leje, wieje i buro.

Lubek co to za naklejki?

Żadne specjalne :) wyszukalam tylko takie z buzkami, mogę potem wkleić linki do aukcji jeśli chcesz

Sroka lubi tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    szkoda bo forum sie powoli wykrusza a jest tak fajnie :) zawsze to razniej :)i mozemy pogadac o problemach z maluchami
    Ale fajnie że i tak się reaktywowało po naszych porodach bo był czas ze było tu cicho ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulina.b.1991 wrote:
    Dziś odebrałam paczuszkę z Hippa w Rossmanie za ten kupon z poprzedniej. Mam: słoiczek "Dynia z indykiem" po 5 mies, soczek "Słodkie Jabłka" po 4mies i szeroka zielona łyżeczka.
    co wy zrobilyscie ze dostalyscie paczke- ja nic nie dostalam choc jestem zarejestrowana na stronie hipa

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni28 wrote:
    myślę że na ząbki to za wcześnie
    Oj nie powiedziałabym ;-) Bratanica męża zaczęła zabkować od 3 miesiąca ;-) Wiec może jest to u nas rodzinne ;-)

divers2288.gif
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Hmm.....w sumie to i mnie przydałoby się odświeżyć kolor przed chrzcinami. Ale nie wiem jak to zorganizowac bo on nie wytrzyma bez jedzenia dłużej niz 2h...

Nie pamiętam kto o tym ostatnio pisał, ze maluch (kojarze imię Franek ale cos mi tez mowi ze to byla Lubek) uśmiecha sie do zabawek z twarzą. Ja też zauwazam że Kajtek chętniej gada do takich zabawek i łatwiej go rozbawic lub zaciekawic zabawką z wyraznym uśmiechem :-)

U nas jest to samo, przy macie mamy kilka zabawek zwierzatek i rzeczywiście jest szał za tymi które maja oczka, noski i buzie. A najlepiej się cieszy i bryka jak jej pokaże taka biała pandę bo jest bardziej kontrastowa :-)

lubek lubi tę wiadomość

divers2288.gif
‹‹ 1123 1124 1125 1126 1127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ