X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scescię też często robie to ciasto tylko składniki w innej kolejności a herbatniki trochę polewam herbata żeby zmiekły albo też biszkopty daje Pycha :-)

Ewelka91
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    ja tez mam gosci i wczoraj zrobilam ciasto w 10 min :) wylozylam blache herbatnikami od brzega do brzega, na to dalam karpatke guliwera (400ml mleka plus zawartosc opakowania zmiksowac 3 min), znow herbatniki, pozniej krowka z puszki, herbatniki i na nie 500g smietany 30% zmiksowanej chwile z polowa szklanki cukru pudru, a do niej dodalam 2 lyzki rozpuszczonej zelatyny w polowie szklanki wrzatku), zalalam ta smietana i posypalam gruba warstwe wiorkow kokosowych :) pyyyyyyyyyyycha :) juz rano sprobowalam czy sie ostalo w lodowce ale ejszce troszke herbatniki msuza zmieknąć :)

Przepis fajny, musze kiedys spróbowac :) tylko zastanawia mnie co to jest ta karpatka guliwera? to jakis specjalny krem? :) bo wpisuje w google i nie widze, tylko Gellwe jest :)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo u nas dziś same dwójki: 2 mce, 2 tyg i 2 dni :D :D

lubek, ataga4, Kakabaka lubią tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franek jak u Ciebie ataga :) niestety z 2óch pobudek zrobiły sie 3, ale za to nie ma gadania ani zabaw w nocy, szamka i spanie :)więc sie wysypiam lepiej, niż jak był 2 z gadanie i aktywnością. dziś po zmianie pieluszki o 6 mi się rozbudził, ale dałam go do łożeczka, właczyła szum i po 10 min sam zasnął :) ale sie uśmiechał cwaniak jak szalony :D za to kurde dziś go jakieś bąki męczyły...już kurna nie wiem o co kaman:/ nic nowego zaś nie jadłam. mielone na wodzie z kukurydza i papryką. Podobne jedzenie do sylwestrowego, a wtedy mi spał jak anioł. Eh..no nic, trzeba nadal przeczekać ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Hmm.....w sumie to i mnie przydałoby się odświeżyć kolor przed chrzcinami. Ale nie wiem jak to zorganizowac bo on nie wytrzyma bez jedzenia dłużej niz 2h...

Nie pamiętam kto o tym ostatnio pisał, ze maluch (kojarze imię Franek ale cos mi tez mowi ze to byla Lubek) uśmiecha sie do zabawek z twarzą. Ja też zauwazam że Kajtek chętniej gada do takich zabawek i łatwiej go rozbawic lub zaciekawic zabawką z wyraznym uśmiechem :-)

Tak, ja :) kupiłam mu naklejki z buzkami, ale dopiero przyszły i jeszcze nie stosowałam. Za to już wcześniej nakleilam na boki wanienki od wewnatrz, wgapia się w nie, jak tata go myje na boku ;)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i Franek jak była mały spał na boczkach, teraz plecki ;) na brzuszku on nie śpi, tylko ćwiczy, mały paker :D

iabql8x.png
    x8msush.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i nie pisałam chyba, ale wczoraj w szpitalu pierwszy raz sięgnął zabawkę będąc na brzuszku:D. Najpierw się zaczął do niej strasznie szczerzyc, wiec wlazylam aparat, potem wyciągnął rękę, podparł się mocniej na drugiej, chwycił, przyciągnął do siebie, uderzył w nią reka ze dwa razy j opadł ze zmęczenia szczęśliwy. Hihi, a ja mam cala sekwencje ujęta na zdjęciach :D od razu mu powiedziałam, że to nie znaczy, że będziemy tu częściej przychodzić, nawet jak robisz takie postępy ;P.
    no i juz umie to robić, nie zapomniał, zawsze się stara, ale udaje mu się tylko jak jest wypoczęty

paradise, ataga4, Sisilla, Kakabaka lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [email protected] tylko hasła nie pamiętam do niego ale zaproszenie przyjdzie na fb ?

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paaolka wrote:
    Przepis fajny, musze kiedys spróbowac :) tylko zastanawia mnie co to jest ta karpatka guliwera? to jakis specjalny krem? :) bo wpisuje w google i nie widze, tylko Gellwe jest :)
    tak to jest proszek w torebce takiej jak np herbata saga, zolte opakowanie z napisem krem do karpatki i firma guliwer. wstawie ci fotke na fb :)

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze to bylo gellwe? hahahaha co m iz tym guliwerem.. ale no kurde guliwer m isie kojarzy a maz smieci juz wyniosl i nei mam opakowania a na googlach tez znalesc nei moge

paaolka lubi tę wiadomość

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    [email protected] tylko hasła nie pamiętam do niego ale zaproszenie przyjdzie na fb ?
    nie wiem w sumie gdzie rpzyjdzie... sprobuje zaprosic za chwile z tym emailem.. zobacz czy dostaniesz cos na fb, ale podejrzewam ze na e-mail.

• Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogolnie to nadrabiam was tak od 9:15 bo Kuba zasnal na poranna drzemke. i ciagle czekam az sie obudzi a on spi i spi. jestem w szoku bo zawsze gdy sie obudzil rano to zasypial dopiero po godzinie i ta drzemka trwala 30-50 min. a dzis zasnal po 20 min od porannej pobudki i spi juz 1,5h.... co sie dzieje moje panie hihi :)
    kolejne drzemki jego sa zazwyczaj krotkie ale czesto. bo pobawi sie godzinke dwie i zasypia na te 30 min a tak o 14 ma taka dluzsza 2h i pozniej nie spi zazwyczaj do kapania do 18... i po kapaniu zasypia na noc tak 20-21...

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubek wrote:
    A, i nie pisałam chyba, ale wczoraj w szpitalu pierwszy raz sięgnął zabawkę będąc na brzuszku:D. Najpierw się zaczął do niej strasznie szczerzyc, wiec wlazylam aparat, potem wyciągnął rękę, podparł się mocniej na drugiej, chwycił, przyciągnął do siebie, uderzył w nią reka ze dwa razy j opadł ze zmęczenia szczęśliwy. Hihi, a ja mam cala sekwencje ujęta na zdjęciach :D od razu mu powiedziałam, że to nie znaczy, że będziemy tu częściej przychodzić, nawet jak robisz takie postępy ;P.
    no i juz umie to robić, nie zapomniał, zawsze się stara, ale udaje mu się tylko jak jest wypoczęty

Wow, ale mamusia musi być dumna! :) Ja to na razie muszę cierpliwie czekać na takie postępy bo Lilka dopiero od kilku dni zaakceptowała leżenie na brzuszku.

lubek lubi tę wiadomość

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mi się wydaję niestety :|

Ewelka91
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewcia91 wrote:
    Też tak mi się wydaję niestety :|
    nie doszlo nic na fb? bo wyslalam? to moze podaj mejla na ktory pamietasz haslo? mozesz u mnie na fb w priv wiadomosci?

• paradise Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy równe 3 miesiące i chyba w prezencie dostałam okres :( umieram dzisiaj z bólu niesamowicie. Chyba mniej cierpiałam jadąc ze skurczami na porodówkę :P

Co do spania.. Lilka podobnie jak ja to wiercipięta i nie ma mowy o spaniu na boczku bo zaraz się przekręca na plecy i co do niej zaglądam to leży w innej pozycji. Zauważyłam, że odkąd codziennie kąpiemy ją o tej samej porze przy ulubionych piosenkach bardzo dobrze wie, że po higienie jak wyłączę muzykę i zaświecę nocną lampkę trzeba iść spać. Wtedy jeszcze chwilkę bawi się sama w łóżeczku, potem dostaje butelkę i lula przez 8-9godzin. Potem znowu dostaje jedzenie i zasypia na 3-4godzinki. Mam nadzieję, że ten rytm utrzyma się jak najdłużej.

Dziewczyny, a jak zachowują się Wasze dzieci jak jedziecie z nimi w gości? My ostatnio byliśmy u mojej mamy. Była cała moja rodzina więc było dosyć głośno. Dzieci piszczały, pies szczekał a dorośli rozmawiali. Lilka strasznie marudziła. Popłakiwała więc myślałam, że to wina brzuszka ale gdy tylko wróciliśmy do domu i położyłam ją w łóżeczku to aż ze szczęścia piszczała i rozglądała się po ulubionych zabawkach. Dosyć często jeździmy z nią po rodzinie i znajomych ale w domu to całkiem inne dziecko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 11:13

piu3skjoie6xz8ns.png
    ex2bcwa1l40b3dtm.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my Zuzie z poczatku kladlismy na boczku ale ortopeda zakazal nam tak klasc ze wzgledu na bioderko i kladziemy na pleckach.

Scesie Twoj przepis jest bardzo podobny do mojego przepisu na 3 bita tylko inna masa i ja klade odwrotnie mase z krowka :-)

u nas nocka nawet nawet zasnela po 21 obudzila sie 1.45 szybkie karmienie i spanie potem pobudka na jedzenie przed 5 i znowu spanie do 7.30 tak to moze byc a nie jak nieraz po jedzeniu godzine nie spi i sie rozglada

Kakabaka lubi tę wiadomość

preg.png
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antek wieczorem nie mógł zasnąć, ale jak padł około 23, to spał do 4. Ja oczywiście w międzyczasie sprawdzałam czy wszystko OK :-) Usnął dopiero o 5, bo po jedzeniu zrobił kupkę i przebudził się przy przewijaniu. Od 5 spał do 7, potem jakieś drzemanie u nas w łóżku i karmienie o 8. Usnął po zabawie z tatą o 9:20 i spał do 11. Teraz zjadł i bawi się z tatą, ale słyszę, że troche marudzi. Po następnym karmieniu, czyli pewnie za jakieś 40 min do godziny wysyłam ich na spacer. Sama oddam się błogiemu zajęciu - prasowaniu ;-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma dziwny dzień. Wczoraj zjadł o 21:30. Obudził się o 6:30, zjadł, zabawa, pomarudzenie i padł do 11:30. Teraz zjadł i kombinuje.

Zaczął ulewać po Bebiko 1 :( :( i jakoś dziwnie robi kupki (bo przy każdym przebraniu coś ma) :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paradise wrote:
    Dziewczyny, a jak zachowują się Wasze dzieci jak jedziecie z nimi w gości? My ostatnio byliśmy u mojej mamy. Była cała moja rodzina więc było dosyć głośno. Dzieci piszczały, pies szczekał a dorośli rozmawiali. Lilka strasznie marudziła. Popłakiwała więc myślałam, że to wina brzuszka ale gdy tylko wróciliśmy do domu i położyłam ją w łóżeczku to aż ze szczęścia piszczała i rozglądała się po ulubionych zabawkach. Dosyć często jeździmy z nią po rodzinie i znajomych ale w domu to całkiem inne dziecko ;)
    z moim nie ma problemow, czydom czy goscie, zachowuje sie tak samo. ale od poneidzialku jakis diabel w neigo wstapil czy co i po tych niedzielnych chrzcinach lapie jakies ataki histerii momentami drze sie jak oparzony...

‹‹ 1122 1123 1124 1125 1126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ