X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nic nie robiłam specjalnego żeby dostać paczuskę - nawet nie spodziewałam się że ją jednak dostanę. Bo np tych paczek próbek ze szpitala nie dostałam a wiem że się normalnie przy wyjściu dostaje dwie (przynajmniej w CZMP).

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • pestka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Bardzo mi się podoba ten plan i właśnie staram się dokładnie taki wdrożyć u nas :)
    no próbuj próbuj ;)

iabql8x.png
    x8msush.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzialenka wrote:
    Może mnie pamiętacie,czasami coś tam napiszę, ale rzadko. Jestem na forum od początku, ale tylko czytam i jestem z Wami na bieżąco :)
    Mam niedyskretne pytanie. Ile daje się teraz na chrzciny? Co łaska? czy Jakiś nieoficjalny cennik jest?

u nas jest co łaska i dalismy 150 zl

preg.png
  • Agrafka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ataga4 wrote:
    Sylwia,Agrafka,ale tak kompletnie nie mozecie nosic w pionie? Ale do odbicia to chyba tak?

Do odbicia można, bo to tylko chwila. My nosiliśmy w pionie cały czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    co wy zrobilyscie ze dostalyscie paczke- ja nic nie dostalam choc jestem zarejestrowana na stronie hipa
    Ja z hippa niemam,ale na 4 msc przysłali nam z bebiprogram i bebiko, jakies mleczka 2,i ulotki,a ha i sliniak.

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny przez ostatni czas się nie udzielam, ale cały czas podglądam fb :)

i piszę z taką informacją do ' ataga4' dziś na fb dodałaś fotkę swojego maluszka :) i zrobił rączką tak jakby literkę L :) jeżeli wyślesz to na stronę legii na mali legioniści to jest taka możliwość, że za opublikowanie tego zdjęcia dostaniesz jakąś kasę :) mojego męża znajomy wysłał im fotkę i dostał 1500 zł :)

ja dziś mojemu małemu cykałam fotki w stroju legii ale nie chce zrobić L-ki dłonią :(

lubek, paaolka, Kasiula09, Sisilla, ataga4, pestka lubią tę wiadomość

5b092n0a9aspxqzu.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chętnie poproszę o link do tych naklejek.

Puzzle wywietrzały. Dziś jak wróciłam od mamy to już nie śmierdzą a nawet jakby śnierdziały to ich nie oddam bo kot jednego puzzla pogryzł.

Agata odreagowuje chyba wizyte bo strasznie się drze i nie chce cyca.

Co z tym hippem trzeba zrobić żeby takie próbki zdobyć? Macie jeszcze jakieś strony gdzie można coś gratisowo dostać?

Ja mam linka do strony gdzie za 19zł można sobie foto książkę zamówić. www.familyservicephoto.pl

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mozna dostac cos z "zdrowy start w przyszlosc" ale nie mam pewnosci. Rejestruje sie tam gdzie mozna :)

boooozzzzzeeee co za pogoda :(

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja!!! wrote:
    hej dziewczyny przez ostatni czas się nie udzielam, ale cały czas podglądam fb :)

i piszę z taką informacją do ' ataga4' dziś na fb dodałaś fotkę swojego maluszka :) i zrobił rączką tak jakby literkę L :) jeżeli wyślesz to na stronę legii na mali legioniści to jest taka możliwość, że za opublikowanie tego zdjęcia dostaniesz jakąś kasę :) mojego męża znajomy wysłał im fotkę i dostał 1500 zł :)

ja dziś mojemu małemu cykałam fotki w stroju legii ale nie chce zrobić L-ki dłonią :(
    ja wlasnie wyslalam - a co mi tam

nadzieja!!! lubi tę wiadomość

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale produkujecie. Czytam zwykle wieczorem i w nocy podczas karmienia, ale z telefonu nie lubię pisać. Jak następnego dnia chcę odpowiedzieć na jakiś wątek to już jest kilka nowych stron, nie mam czasu wracać i już nie wiem co chciałam napisać ;)
    U nas problemy z oczkami, po porodzie już tak było, że Magdalenka miała zaropiałe oczka, ale zrobili wymaz i nic nie wyhodowali. Dziś pediatra stwierdził, że to na 100% niedrożny kanalik i nie ma zapalenia. Kazał oczywiście masować i koniecznie do okulisty się udać. Mam z pracy pakiet rodzinny w sieciówce (enelmed) i pierwszy wolny termin na marzec...ech.
    Nasz Madziulek jest kochany, łapie zabawki (oczywiście zawsze przy tym otwiera buzię :) ), gada z lalką, którą dostała na święta - normalnie 10 minutowe monologi prowadzi, pięknie uśmiecha się podczas karmienia i uwielbia jak leży i mówię do niej "a gdzie jest mój słodki brzuszek", chichocze przy tym niesamowicie. Oczywiście też często marudzi, czasem wrzeszczy, ale w porównaniu do Piotrusia to lajcik. Ten egzemplarz to dał nam w kość. Dopiero po dobrych dwóch latach stwierdziliśmy, że może chcemy mieć drugie dziecko. Podziwiam dziewczyny, które już myślą o drugim bobasie.

Sisilla lubi tę wiadomość

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pomorzu też wieje i pada aż dudni normalnie. Upewniłam się czy mam świeczki w razie czego gdyby prądu zabrakło ;-) A propo prądu, w święta jak byłam u rodziców to w pierwszy dzień świąt nie było prądu od 18 do 1 w nocy. Goście przy stole a tu ciemno i bardzo miło wspominam bo nie zawsze ma się okazje tak posiedzieć przy świeczkach ;-)

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)
  • KasiaMJ Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 4 dni chyba mamy drugi skok. Antek urodził się tydzień później, więc skoki ma liczone od daty wyliczonej, czyli skoki są tydzień wcześniej. Ewentualnie to wina pogody, bo pierwsze dwa dni miał problem z zasypianiem i marudzil przez sen, ale w dzień śmiał się i gadal duzo. Teraz od 2 dni cały czas śpi, ale trzeba go ululac na rękach, albo przy piersi i potem kilka razy jeszcze się budzi zanim usnie. Jak nie śpi to płacze i prawie się nie bawi. Mam nadzieję, że to nie będzie trwało 2 tygodnie, tak jak skok:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja z hippa niemam,ale na 4 msc przysłali nam z bebiprogram i bebiko, jakies mleczka 2,i ulotki,a ha i sliniak.
    w bebiko jest cos takiego : Zamów wyjątkowy zestaw powitalny dla przyszłej mamy i maluszka
    tam sie zaznacza co chce sie dostac i czy za to sie placi jak przyjdzie poczta? bo nizej pisze o bezplatnych probkach a tu nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:21

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszulator, mam dokładnie takie same odczucia odnośnie mojego starszego syna, nasza Zosia w porównaniu z nim to model light :)

Dziewczyny, byliśmy dziś na morfologii, pobrali dwie próbki z żyły i z palca na morfologię ogólną, wymaz i crp i na szczęście wszystko ok więc możemy odetchnąć z ulgą, mocz w normie, więc wstępnie w środę się szczepimy- druga tura szczepień. I to czym muszę się pochwalić, to kupa była najpierw po 4 dniach a dziś po 2 normalnie szał ;)
    Ale jakbym miała za dużo dobrego, to Zocha dała nam wieczorem popalić, darła się i nie chce lewego cyca, jakby ją ze skóry obdzierali, a prawy ulubiony. Czy wy też tak macie, że wydaje wam się, że w jednej piersi macie więcej mleczka a w drugiej jakby mniej? Dostawiam ją do obu, ale prawa bardziej wydajna, nawet jak laktatorem odciągam. Aż się boję co będzie w nocy, jakby coś to mam w zapasie mm, ale nigdy jeszcze nie jadła, czuję, że będzie wesoło. A była kilka godzin u teściowej, może za dużo wrażeń, łudzę się, bo inaczej będzie balanga.

lubek, Kaszulator lubią tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja tak mam ze w jednej mam wiecej mleczka bo nawet ciut wieksza jest :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agrafka wrote:
    Do odbicia można, bo to tylko chwila. My nosiliśmy w pionie cały czas.
    a czemu nei mozna nosic w pionie? co to moze powodowac? moj Kuba juz od dawna ejst tak nszony bo on na noworodka to wyje!

• nadzieja!!! Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    ja wlasnie wyslalam - a co mi tam

a co też masz jakąś ciekawą fotkę ?:)ja cykam fotki małemu, muszę wybrać jakąś fajną:) może nam się poszczęści i rzucą nam pare groszy ahaah:)

5b092n0a9aspxqzu.png
  • sylwia1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie kazali nosic w pionie bo podobno za bardzo obciaza sie kregoslup maluszka ale do odbicia go daje na chwile na pion

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:46

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • KasiaMJ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla ja od zawsze mam jedną pierś większą, a teraz jak karmię jest naprawdę dużą roznica:-/ dlaczego też w większej piersi mam nieco więcej pokarmu, ale daje na zmianę prawa i lewą, więc ta różnica nie może być duża. Jeśli masz równe piersi to chyba tym bardziej nie może być aż tak dużej różnicy w ilości pokarmu. Tak mi się wydaje:-)

zrz6sg18nurk8eki.png[/url]23b4270bd76f9de3.png[/url]
  • paaolka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak samo mam..tez jedna pierś zwykle większa jest, wiecej pokarmu w niej mam, szybciej sie zbiera, zwykle ona jest nabrzmiała jak juz czas karmienia sie zbliza, a druga raczej az tak nie reaguje, no chyba ze juz naprawde długa przerwa do ostatniego karmienia była, a to raczej rzadkie ;)

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ