X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scęście wrote:
    a czemu nei mozna nosic w pionie? co to moze powodowac? moj Kuba juz od dawna ejst tak nszony bo on na noworodka to wyje!
    moj tez noszony na fasolke wyje a jak go spionizuje cisza :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra zmykusiam do wyrka- jakims cudem udalo sie uspac Nikusia o 21:30 bo maruda na maxa i niewiadomo co chce wiec moze pospi troche

stosunkowo milej nocki dziewuszki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 22:50

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • paaolka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    moj tez noszony na fasolke wyje a jak go spionizuje cisza :)

u nas to samo...no chyba ze mąż go tak weźmie to potrafi nawet w tej pozycji u niego usnąć, a u mnie akceptuje tylko pion ;)

sylwia1985 lubi tę wiadomość

ckaivkcbn75vhkn2.png

mhsv2n0ahn3sn9dy.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne, kupilam takie buzki:
    http://allegro.pl/naklejki-odblaskowe-odblask-kwiaty-o19-buzki-i4936629631.html - odblaskowe jak do roweru sa
    http://allegro.pl/naklejki-a4-buzie-buzki-smiley-usmiechy-do-albumu-i4915830714.html te sa spoko
    http://allegro.pl/naklejki-motywacyjne-piankowe-buzki-smiley-54-szt-i4905923564.html te sa fajne, ale smierdza strasznie chinszczyzna
    http://allegro.pl/arkusz-naklejek-buzki-usmieszki-32-naklejki-i4931140814.html te brzydkie i tez smierdza chinszczyzna, ale nie az tak jak te piankowe ;)
    przy okazji kupilam jeszcze sporo innych na aukcjach tych sprzadawcow - przydadza sie na pozniej ;)

Sroka, ataga4 lubią tę wiadomość

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezscze wam opowiem szybko sytuacje jaka miala moja kolezanka ktora dzisiaj u mnie byla. Ma ona prawie 4 letniego synka i corcie 6 mcy. Synek jest o siostre mega zazdrosny i ostatnio moja kolezanka zostawila Pawla z Lenka bo poszla umyc naczynia - mowila ze moze nie bylo jej z 2 minuty i widzi jak Pawel trzyma poduszke i opiera sie rekami o poduszke- ona sie go pyta ,, co robisz,, a on ,, chce uduscic mamo Lenke bo mnie denerwuje,, dobrze ze zaregowala bo Lenka byla juz cala sina- masakra co takiemu dziecku przyjdzie do glowy i teraz nawet na minute go nie zostawi z nia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 23:12

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o boze! niby syn ale dostalby takie lanie ze trudn osie mowi! spralabym!

ide spac! kuba spi od 21:40 a ja juz oczami ledwo mrugam przed komputerem ;) dobranoc kochane :*

• Bergo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Kaszulator, mam dokładnie takie same odczucia odnośnie mojego starszego syna, nasza Zosia w porównaniu z nim to model light :)

Dziewczyny, byliśmy dziś na morfologii, pobrali dwie próbki z żyły i z palca na morfologię ogólną, wymaz i crp i na szczęście wszystko ok więc możemy odetchnąć z ulgą, mocz w normie, więc wstępnie w środę się szczepimy- druga tura szczepień. I to czym muszę się pochwalić, to kupa była najpierw po 4 dniach a dziś po 2 normalnie szał ;)
    Ale jakbym miała za dużo dobrego, to Zocha dała nam wieczorem popalić, darła się i nie chce lewego cyca, jakby ją ze skóry obdzierali, a prawy ulubiony. Czy wy też tak macie, że wydaje wam się, że w jednej piersi macie więcej mleczka a w drugiej jakby mniej? Dostawiam ją do obu, ale prawa bardziej wydajna, nawet jak laktatorem odciągam. Aż się boję co będzie w nocy, jakby coś to mam w zapasie mm, ale nigdy jeszcze nie jadła, czuję, że będzie wesoło. A była kilka godzin u teściowej, może za dużo wrażeń, łudzę się, bo inaczej będzie balanga.
    Ja już nie karmię piersią ale też tak miałam- prawa ulubiona, lewa fe! Znalazłam metodę- nakładki. Z nakładką akceptował bez problemu także lewą pierś.

Sisilla lubi tę wiadomość

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 02:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIewczynki, sory, ze tak o sobie ale sor martwie, Maja bez opatulania rak non stop sie budzi, prze swoje raczko, do tego gloqa, prawo lewo, dupka do gory, smok wypada masakra, budzi sie nawet co godz. Opatulam jej rece, pospi dluzej ale dalej glowa prawo , lewo. Dupke podnosi, kreci sie. To nie kwestia btzuszka itd . juz sama nie wiem co robic. Powinna spac swobodnie a nie opatulona jak noworodek ale wtedy nikt by sie nie wysypial :-( :-( :-(

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 02:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia o matko.chyba bym na zawal padla.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Kakabaka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta wrote:
    DIewczynki, sory, ze tak o sobie ale sor martwie, Maja bez opatulania rak non stop sie budzi, prze swoje raczko, do tego gloqa, prawo lewo, dupka do gory, smok wypada masakra, budzi sie nawet co godz. Opatulam jej rece, pospi dluzej ale dalej glowa prawo , lewo. Dupke podnosi, kreci sie. To nie kwestia btzuszka itd . juz sama nie wiem co robic. Powinna spac swobodnie a nie opatulona jak noworodek ale wtedy nikt by sie nie wysypial :-( :-( :-(
    Mój Jędruś też nie pośpi inaczej niż zawinięty. Też się tak wierci jak go nie spowine. I nie ma w tym niczego złego. Pan Karp zaleca spowijanie do czwartego miesiąca życia a jak dziecko potrzebuje dłużej to dłużej. Ja w dzień kładę go bez zawinięcia żeby zobaczyć czy jest gotowy na taki sen ale w nocy jest zawsze owinięty. I efekt jest taki że przesypia smacznie całą noc. Teraz mamy pierwsze karmienie a poprzednie było o 21:00 czyli pospał sobie spokojnie 8 godzin ciurkiem.
    Także nic się nie martw i jak Majeczka tego potrzebuje to ją spowijaj dalej aż przestanie tego potrzebować.

b0atxbc.pngimg5-110_sd_8_Pierwszy+z%B1bek_28+maja+2015.jpg
  • ao12. Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę,że dzieci przesypiają 8 godzin.Ala śpi maksymalnie 5 (oczywiście jak uda się ją ululać od 22 do 3) a później karmienie co 2,5-3godziny.

zrz6gu1rhuyw52vb.png
    relgxzdvya23oj2h.png
    i81xvhpg91t5h2er.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ao12. wrote:
    Jak ja Wam zazdroszczę,że dzieci przesypiają 8 godzin.Ala śpi maksymalnie 5 (oczywiście jak uda się ją ululać od 22 do 3) a później karmienie co 2,5-3godziny.

U mnie jest dokładnie tak samo i te nieszczęsne pobudki 6-7 już normalnie padam na pysk. Jak czytam wasze wypowiedzi, że pośpicie do 7-8 i jesteście wyspane, ja to jestem jakiś wybrakowany model, dla mnie 7 to środek nocy a nie wspomnę już o 6 rano

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kakabaka wrote:
    Mój Jędruś też nie pośpi inaczej niż zawinięty. Też się tak wierci jak go nie spowine. I nie ma w tym niczego złego. Pan Karp zaleca spowijanie do czwartego miesiąca życia a jak dziecko potrzebuje dłużej to dłużej. Ja w dzień kładę go bez zawinięcia żeby zobaczyć czy jest gotowy na taki sen ale w nocy jest zawsze owinięty. I efekt jest taki że przesypia smacznie całą noc. Teraz mamy pierwsze karmienie a poprzednie było o 21:00 czyli pospał sobie spokojnie 8 godzin ciurkiem.
    Także nic się nie martw i jak Majeczka tego potrzebuje to ją spowijaj dalej aż przestanie tego potrzebować.

Dziekuje kochana :-* zazdroszcze 8 h :-)

Ao, Sillosia witajcie w klubie. Dla mnie 7 rano to noc :-D

Sisilla, Kakabaka, pestka lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez jedna piers jest troszke wieksza i wiecej z niej nawet odciagam mleka niz z drugiej.

Sylwia o matko az mnie ciarki przeszly dobrze ze zobaczyla w pore.

preg.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ściągam mleczko z jednej piersi a ona i tak mniejsza od bez mlecznej :) nie urosły mi w ciąży nawet o rozmiar :P ale może dlatego, że mój rozmiar to 65H i pewnie mam dużo miejsca tam na mleko.

Ala usypia ostatnio ok. 21 i budzi się o 2, później 6 i o 8:30 wstaje ze mną (ja na pierwsze ściąganie,ona do huśtawki) i tak ok. 9 idzie spać do 11

A co do wypowiedzi Sylwii, dlatego chcę szybko drugiego dzieciaczka bo jak jest 3-5 lat różnicy to najgorszy wiek. Znam dużo przypadków takich niestety. Nawet po latach, mój narzeczony ma brata starszego o 4 lata i do dziś jest zazdrosny,nawet swoje niepowodzenia życiowe zwala na młodszego :P chore...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 09:20

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Sroka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też jeden cyc większy od drugiego. Agatka dziś dała pospać aż do 8! A w nocy tylko o 5 jedno karmienie:) aż się wyspałam.

Wczoraj mąż mnie zaskoczył, bo we wrześniu chcemy jechać na wakacje do Chorwacji i stwierdził że tam możemy kombinować już drugą dzidzię :D

Pytanie za 100punktow! Co szykujecie na dzień babci i dziadka??

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, poruszyłaś fajny temat, wakacje :) ja już nie mogę doczekać sie majówki, planujemy wyjazd do Szczawnicy, już nie mogę się doczekać, a wakacje chcemy spędzić nad polskim morzem a wy jakie plany? Jakbyście chciały się więcej dowiedzieć, to mamy ośrodek nad morzem koło Ustki, typowy standard europejski przystosowany dla rodzin z dziećmi, wszystko pod dzieci od zastawy po baseny, menu, zajęcia fitness dla mam, place zabaw itd, byliśmy tam już z 5 razy :) jeju niech już bedzie ciepło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:24

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Letty, mnie się wydaje, że wszystko zależy od dziecka, mój synuś kocha siostrę i bardzo jest za nią, chodzi, przytula, całuje. Każe mi przchodzić z nią w leżaczku do swojego pokoju. Mówi, że jest najpiękniejsza i najgrzeczniejsza na świecie. Nawet, jak się na nią złoszczę, to mnie upomina, ze tak się nie mówi i skarży na mnie mojemu mężowi :) więc wydaje mi się, że nie ma reguły. A młoda jak widzi brata, to aż piszczy i wodzi za nim wzrokiem. Wiem, że pewnie będą się lali nie raz, ale cóż uroki rodzeństwa :)
    Aha, 4 lata różnicy miedzy nimi. Wydaje mi się, że mnie było gorzej się przystosować ( wyszłam z pieluch, wysypiałam się w miarę, realizowałam zawodowo) niż synusiowi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 10:32

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • lubek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie jest zazwyczaj jedno w nocy, zasypia o 24, potem kolo 4.30, potem 7 i pobudka o 8mej, wiec nie narzekam. U nas karmienie to tylko karmienie, nie wybudza się w ogóle, wiec dla mnie te 15min to jest nic, a pokarm nocny zawiera dużo więcej omega3 niż dzienny i generalnie jest pozywniejszy, wiec wole, żeby chociaż raz w nocy zjadł.
    Dla babci i dziadka zrobiliśmy kalendarze Tymkowe w empikfoto, dla pradziadkow puzzle z Tymkiem, wyszlo to naprawdę super. Jeśli ktoś ma trochę zacięcia, to polecam kalendarze, można wyczarować fajne cudeńko dzięki kreatorowi, który tam mają.
    Jeszcze co do noszeninoszenia, nosimy dużo niestety i w pionie w zasadzie cały czas, chociaż przodem do świata staramy się tak na boku trochę. Inaczej by się nie dało. Pierwszego dnia życia już wymusił pionowa pozycję, plakal bardzo 'na fasolke', a w pionie trzymany umiał utrzymać główkę juz przez chwile, wiec chyba się taki egzemplarz trafił. Ale często się martwię, czy nie będzie miał problemów.
    No i naszły mnie wątpliwości smoczkowe. Wieczorem synek jest nie do opanowania, kciuk ciągle ma w buzi, piersi nie chce, bo najedzony. Zapytam o to pediatre, do tej pory nawet nie próbowałam dać smoka.
    I tu ciekawostka, na sali byłam z Romami, jak Tymek płakał, dziewczyna pyta mnie, czy nie ma mateczki. Okazało się, że chodzi jej o smoczek :). Bardzo ładna nazwa:)

atdc20mmh2fqs6kn.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robić? Młody nie może spać po nocach bo go cholerne gazy męczą. Na mleku typu Comfort sraka, zwykłe mleko - mega sraka, bez laktozy- pierdki. Normalnie spałby całą noc, a tak to mamy polkę z figurami! Esputicon nie daje rady :(

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ