X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pazdziernikowe mamusie 2014
Odpowiedz

Pazdziernikowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    U mnie jest dokładnie tak samo i te nieszczęsne pobudki 6-7 już normalnie padam na pysk. Jak czytam wasze wypowiedzi, że pośpicie do 7-8 i jesteście wyspane, ja to jestem jakiś wybrakowany model, dla mnie 7 to środek nocy a nie wspomnę już o 6 rano

Sisilla, łączę się z Tobą w cierpieniach...

Sisilla lubi tę wiadomość

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka tez planujemy we wrzesniu Chorwacje. Nie wiemy dokladnie gdzie. Autem sie wybieracie ?

Sisilla fajny brat z synka :-)

Mateczka :-) :-). Fajna nazwa. Maja smoczkowa od 3 tyg zycia, ale jak usnie wypluwa. Jak ma aktywnosc to tez bez smoka

Sisilla, lubek lubią tę wiadomość

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3yx8darzp2fjs.png[/link]
  • Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo fajnie to napisalas :-) :-) kurcze nie pomoge, Maja sadzi bąki nad ranem i sie wygina ale to chwile i nie boli ani nic.

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• letty Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Letty, mnie się wydaje, że wszystko zależy od dziecka, mój synuś kocha siostrę i bardzo jest za nią, chodzi, przytula, całuje. Każe mi przchodzić z nią w leżaczku do swojego pokoju. Mówi, że jest najpiękniejsza i najgrzeczniejsza na świecie. Nawet, jak się na nią złoszczę, to mnie upomina, ze tak się nie mówi i skarży na mnie mojemu mężowi :) więc wydaje mi się, że nie ma reguły. A młoda jak widzi brata, to aż piszczy i wodzi za nim wzrokiem. Wiem, że pewnie będą się lali nie raz, ale cóż uroki rodzeństwa :)
    Aha, 4 lata różnicy miedzy nimi. Wydaje mi się, że mnie było gorzej się przystosować ( wyszłam z pieluch, wysypiałam się w miarę, realizowałam zawodowo) niż synusiowi ;)

Akurat masz szczęście :) tylko jak widać nie zawsze tak jest.

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, u nas Esputicon w ogóle sie nie sprawdzil. Masujesz mu brzuch i doginasz nozki do brzuszka? A może spróbuj dac mu zaparzony koper, ja duuuuugo sie broniłam ale w końcu podałam mu ze 2razy zanim zorientował się ze to nie mleko. Ew spróbuj Bobotic. Nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Może dziewczyny mają jeszcze jakieś cudowne sposoby ale juz pytałam o to kiedyś. Ja mu podaję jeszcze delicol ale to na kolkowe sprawy.

• Sroka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta. Tak autem z parą znajomych. Oni będą świeżo po ślubie i przy okazji mój mąż będzie im sesje ślubna robić.

Hmm to może ten kalendarz zrobię też. Ja jeszcze jakieś inne pomysły?

lubek lubi tę wiadomość

http://dwakotyzaploty.blogspot.com/

k0kdt5odm9ez6rjg.png
  • ataga4 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka, a może po prostu zdjęcie Agatki w ramce?

• Pauletta Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka my tez ze znajomymi. Oni z corka juz 4 letnia wtedy.
    Troche sie boje tych km

Majunia

klz9uay3zwy9fvpb.png

• paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie ta pogoda to wyskoczylabym dzis do Manufaktury na te pokazy z WOSPu. Yhhh... Nie chce zeby mi Adasko odfrunal.

Wakacje - pewnie weekendy u moich rodzicow na wsi.

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • Kaszulator Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Letty, mnie się wydaje, że wszystko zależy od dziecka, mój synuś kocha siostrę i bardzo jest za nią, chodzi, przytula, całuje. Każe mi przchodzić z nią w leżaczku do swojego pokoju. Mówi, że jest najpiękniejsza i najgrzeczniejsza na świecie. Nawet, jak się na nią złoszczę, to mnie upomina, ze tak się nie mówi i skarży na mnie mojemu mężowi :) więc wydaje mi się, że nie ma reguły. A młoda jak widzi brata, to aż piszczy i wodzi za nim wzrokiem. Wiem, że pewnie będą się lali nie raz, ale cóż uroki rodzeństwa :)
    Aha, 4 lata różnicy miedzy nimi. Wydaje mi się, że mnie było gorzej się przystosować ( wyszłam z pieluch, wysypiałam się w miarę, realizowałam zawodowo) niż synusiowi ;)

U nas na razie jest podobnie, różnica 3,5 roku. Piotruś mówi, że Madziulka jest piękna i fajna. Lubi ją bawić jak leży na macie albo u niego na łóżku. Ona z kolei wodzi za nim wzrokiem i gada pięknie. Ale zazdrosny o nią jest, bardziej odbija się to na nas na szczęście, nie na niej. Urządza awantury, nagle nie potrafi nic zrobić, bardzo kiepsko je...
    Ale z kolei mój brat (1,5 roku starszy) jak mama wróciła ze mną ze szpitala, powiedziała "Kubusiu już jestem"...to uwaga, uwaga podobno odwrócił się na pięcie i nie odzywał się do mamy bardzo długi czas! Ale później było tylko lepiej, zawsze trzymaliśmy się razem.

atdc82c3zv5r778l.png
    relg3e5echnxgpnz.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina zazdroszczę tych weekendów na wsi, uwielbiam, ale u ciotki do której jeździmy zawsze dużo ludzi i warunki średnie, jak na pobyt z takim maluchem, ale sama chętnie bym tam siedziała. Las, sad, słoneczko, srające kury:) na podwórku, same uroki i to świeże powietrze wspaniałe.

Anoolka lubi tę wiadomość

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • Sisilla Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo, a może debridat? Nam pediatra mówiła, że ogólnie poprawia pracę układu pokarmowego, albo na gazy ten kateter windi? Ja tego nie stosowałam, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii. My oprócz debridatu podajemy na noc bobotic forte i cały czas kropelki dicoflor. Niestety pierdki rano nas też budzą, ale to bardziej przez to, że się wierci a nie boli ją jakoś szczególnie. Czekam, aż ten cholerny układ pokarmowy dojrzeje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 12:35

Nasza Zosia
    relghdge5e0xfszn.png
  • paulina.b.1991 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Paulina zazdroszczę tych weekendów na wsi, uwielbiam, ale u ciotki do której jeździmy zawsze dużo ludzi i warunki średnie, jak na pobyt z takim maluchem, ale sama chętnie bym tam siedziała. Las, sad, słoneczko, srające kury:) na podwórku, same uroki i to świeże powietrze wspaniałe.

Naszczęscie u rodziców nie ma "srających na podwórku kurek" mają swój wybieg i nasza sunia by im dała w kość jakby wyszły. :) U nich to bardziej podwórko rekreacyjne niż wiejskie :p

klz94z1793zrgawb.png
    klz9cwa1kpnfhaeb.png
    3jgx3e3kdzdiiv6z.png
  • sylwia1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mysle zrobic na dzien babci i dziadka zdjecie u fotografa nasze wspolne o dac w ramke :)

ex2b4z17yxk8dczz.png

km5se6ydi0vc9k5k.png
  • ewcia91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jest straszny problem z gazami daje sab simplex ale to chyba nic nie daje ale jutro mamy 3 miesiące może już będzie lepiej. Wydaje mi się że od paru dni już jest trochę lepiej ale to może być chwilowe , w nocy też kiepsko śpi ja to się cieszę jak mi 4 godziny bez przerwy prześpi a pobudka też 6 albo 7 :-/

Ewelka91
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Debridat bierze od dawien dawna. Nic nie daje :) Windi też nie pomaga. No oszaleć można.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella_Ona wrote:
    Dziewczyny macie super dzieciaczki, poogladalam na fb. Dzis moje dziecko pobilo rekord, jak zasnal o 23:30 to obudzil sie o 6:20, potem juz o 8, mega sie wyspalam. W ogole od ok 5 dni Franio robi sam kupy, to tak niespotykane bylo, ze zaczelam sie zastanawiac czy z nim wszystko ok :), ciesze sie z jego kazdej samodzielnej kupki. Nie pamietam (przepraszam) ktora z Was pisala ze madra Pediatra polecila podawac mniej kropli, tak tez robie i jakby lepiej (zeby nie zapeszyc). Pozniej wrzuce jakies zdjecie naszego Frania na fb.
    O jakie kropelki chodzi, jakich kropelek mniej?

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Scęście Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sroka wrote:
    Pytanie za 100punktow! Co szykujecie na dzień babci i dziadka??
    ja album z chrzcin robie :) taka fotoksiazke :)

• Nelly Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisilla wrote:
    Jakbyście chciały się więcej dowiedzieć, to mamy ośrodek nad morzem koło Ustki, typowy standard europejski przystosowany dla rodzin z dziećmi, wszystko pod dzieci od zastawy po baseny, menu, zajęcia fitness dla mam, place zabaw itd, byliśmy tam już z 5 razy :)
    To ja poproszę namiary

Aniqa lubi tę wiadomość

km5svcqg6fuae1xg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia1985 wrote:
    w bebiko jest cos takiego : Zamów wyjątkowy zestaw powitalny dla przyszłej mamy i maluszka
    tam sie zaznacza co chce sie dostac i czy za to sie placi jak przyjdzie poczta? bo nizej pisze o bezplatnych probkach a tu nic
    Nie placi sie, ja logowalam sie tam jakos po porodzie i teraz przyslali,nawet zapomnialam o tym bo nie uzywam bebiko.

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ